جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: بحث تفسیری درباره سوره مبارکه نساء ( مدیر بحث : فاطمه ایمانی )
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۶, ۰۹:۲۵ #571
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,361 پست
- حضور
- 16 روز 14 ساعت 21 دقیقه
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
آیه 48 سوره نساء :
إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَرى إِثْماً عَظيماً (48)
ترجمه : مسلّماً خدا، اين را كه به او شرك ورزيده شود نمىبخشايد و غير از آن را براى هر كه بخواهد مىبخشايد، و هر كس به خدا شرك ورزد، به يقين گناهى بزرگ بر بافته است. (48)
" خدا را در لحظه لحظه ی زندگی خود یاد کنید. "
هر وقت نا امید از همه جا شدی بدون که کارت درست میشه.
حدیث داریم به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید بنده ای که به غیر من امید داره. امیدمون اگه گوشه دلمون به کسی باشه که کارمون را اون درست کنه خدا حاجت ما رو نمیده.
( برگرفته از سخنان حاج آقا مجتهدی )
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۶, ۰۹:۲۶ #572
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,361 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
اميد بخشترين آيات قرآن
آيه فوق صريحا اعلام مىكند كه همه گناهان ممكن است مورد عفو و بخشش واقع شوند، ولى" شرك" به هيچ وجه بخشوده نمىشود، مگر اينكه از آن دست بردارند و توبه كنند و موحّد شوند،
و به عبارت ديگر هيچ گناهى به تنهايى ايمان را از بين نمىبرد همانطور كه هيچ عمل صالحى با شرك، انسان را نجات نمىبخشد. ( إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ ).
حدیث داریم به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید بنده ای که به غیر من امید داره. امیدمون اگه گوشه دلمون به کسی باشه که کارمون را اون درست کنه خدا حاجت ما رو نمیده.
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۶, ۰۹:۲۷ #573
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,361 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
ارتباط اين آيه با آيات سابق از اين نظر است كه يهود و نصارى هر يك به نوعى مشرك بودند، و قرآن بوسيله اين آيه به آنها اعلام خطر مىكند كه اين عقيده را ترك گويند كه گناهى است غير قابل بخشش،
سپس در پايان آيه دليل اين موضوع را بيان كرده مىفرمايد:" كسى كه براى خدا شريكى قائل شود گناه بزرگى مرتكب شده است" ( وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَرى إِثْماً عَظِيماً )
تفسير نمونه، ج3، ص: 409
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۶, ۰۹:۳۵ #574
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,361 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
از رحمت خدا نا امید نشوید:
به گفته ابن عباس" اين آيه از جمله آياتى است كه خداوند در سوره نساء بيان كرده و براى افراد با ايمان بهتر است از آنچه خورشيد بر آن مىتابد".
زيرا افراد بسيارى هستند كه مرتكب گناهان عظيمى مىشوند و براى هميشه از رحمت و آمرزش الهى مايوس مىگردند، و همان سبب مىشود كه در باقيمانده عمر، راه گناه و خطا را با همان شدت بپيمايند، ولى اميد به آمرزش و عفو خداوند وسيله مؤثر باز دارندهاى نسبت به آنان در برابر گناه و طغيان مىگردد، بنا بر اين آيه در واقع يك مسئله تربيتى را تعقيب مىكند.
تفسير نمونه، ج3، ص: 410
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۶, ۰۹:۳۶ #575
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,361 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
طبق گفته بعضى مفسران و پارهاى از روايات افراد جنايتكارى همچون " وحشى" قاتل افسر رشيد اسلام حمزة بن عبد المطلب عموى پيامبر ص با نزول اين آيه ايمان مىآورد و دست از جنايات خود مىكشد، اين اميدوارى براى ديگر گناهكاران پيدا مىشود، كه از رحمت پروردگار مايوس نشوند و بيش از آنچه گناه كردهاند خود را آلوده نسازند.
تفسير نمونه، ج3، ص: 410
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۶, ۰۹:۴۵ #576
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,361 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
موضوع شرك، بيش از دويست بار در قرآن مطرح شده و از هر گونه توجّه به غير خدا، تحت هر عنوان ( بتپرستى، رياكارى، گرايشهاى غير الهى، مادّهگرايى و ... ) انتقاد شده است.
مضمون اين آيه، عيناً در آيه 116 همين سوره تكرار شده است و تكرار، عامل هدايت است.
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۶, ۰۹:۴۶ #577
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,361 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
آیا انسان مشرک آمرزیده می شود؟
از آنجا كه شرك، خروج از مدار حقّ و بريدن از خدا و پيوستن به ديگرى است، بدون توبه آمرزيده نمىشود، ولى اگر مشرك، دست از شرك بردارد و توبهى واقعى كند، خداوند مىآمرزد.
در آيه 54 سورهى زمر، مىفرمايد: خداوند، همه گناهان را مىآمرزد، پس از رحمت او مأيوس نباشيد و به درگاهش توبه كنيد.
چون هيچ كس نمىداند نظر رحمت حكيمانهى خدا متوجه چه كسى خواهد شد، پس جايى براى غرور و جرأت به گناه، باقى نمىماند.
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۶, ۰۹:۴۷ #578
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,361 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
عوامل بخشش چند چيز است:
1 . توبه. 2 . انجام نيكىها. 3 . دورى از گناهان كبيره. 4 . شفاعت. 5 . عفو الهى.
( تمام موارد در اين آيه مطرح است ) امام صادق عليه السلام دربارهى « يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ » فرمود: مقصود گناهان كبيره و گناهان ديگر است، ( كه خداوند اگر بخواهد بدون توبه نيز مىبخشد ).
تفسير نور، ج2، ص: 302
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۶, ۰۹:۵۶ #579
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
ضمن سلام وتشکر از شما مدیرمحترم بحث خانم ایمانی....با اجازه شما به تناسب بحث شرک ؛مطالبی را برای علاقه مندان عرض می کنم.
شرك جهار مرتبه دارد، اول شرك در مقام ذات است :که اله و آفريننده موجودات را دو ذات مستقل بنام يزدان و اهريمن بدانند و يكى را فاعل خيرات و ديگرى را فاعل شرور معرفى نمايند.
دوم شرك در مقام صفات و آنها كسانى ميباشند كه صفات جلال و جمال خداوندى را زائد بر ذات او ميدانند
سوم شرك در مقام عمل مثل برآوردن حاجات و رزق و افاضه خيرات كه ديگرى را با خدا در فعل شريك بدانند و مؤثّر در امور گردانند.
چهارم شرك در مقام عبادت و آن دو قسم است جلى و خفى: قسم اول كه جلى باشد مثل بت پرستها كه در مقام عبادت توجّه به بتها مىنمودند.
و قسم دوم كه خفى باشد مصداق كامل آن رياء و سمعه در عبادت و نمايش دادن بديگران است و دائره اين قسم از شرك كه آن را شرك خفى نامند خيلى وسيع است
همگی در پناه قرآن –التماس دعا
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۶, ۱۰:۰۹ #580
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,361 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
پيامها:
1 . شرك، منفورترين گناه و مانع بخشايش الهى است. « لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ »
2 . بخشايش گناهان، مربوط به ارادهى حكيمانه خداست. « لِمَنْ يَشاءُ »
3 . شرك، ادّعايى بىدليل و دروغى بزرگ است. « فَقَدِ افْتَرى إِثْماً عَظِيماً »
تفسير نور، ج2، ص: 302
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری