جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: آيا پيامبر ما پيامبر جنينان هم بود ؟
-
۱۳۸۹/۱۱/۲۷, ۰۷:۳۹ #1
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۹
- نوشته
- 4
- مورد تشکر
- 5 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
آيا پيامبر ما پيامبر جنينان هم بود ؟
با سلام
آیا پیغمبر جنیان هم همین پیامبران ما بوده اند وآیا وظیفه پیامبران راهنمایی شیطان نیز بوده است
کارشناس بحث : پاسخگوي معارف ديني
ویرایش توسط همکار مدیر سایت : ۱۳۸۹/۱۱/۲۷ در ساعت ۱۵:۰۰
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۹/۱۱/۲۷, ۱۶:۰۲ #2
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,856
- مورد تشکر
- 2,967 پست
- حضور
- 2 روز 19 ساعت 15 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با عرض سلام
باید توجه داشت كه خداوند موجودات مختلفی را خلق كرده است كه یكی از برترین آنها "انسان"، و دیگری كه در رتبه پائین تری از انسان قرار دارد "جن" است.
این دو نوع در بسیاری از زمینه ها، كه مهمترین آنها مكلف بودن است از سوی خداوند است، به هم شباهت دارند.
در ادامه توجه شما را به برخی از ویژگیهای جن كه در قرآن به آنها اشاره شده جلب می كنیم:
1) جنیان داراى علم و ادراك و تشخیص حق از باطل، و قدرت منطق و استدلال هستند،(آیات مختلف سوره جن).
2) جن داراى تكلیف و مسؤولیت است.[«و ما خلقت الجن و الإنس إلا لیعبدون» (ذاریات/56) و همچنین آیات سوره جن و سوره الرحمن]
3) گروهى از آنها مؤمن صالح، و گروهى طالح و فاسد.«و إنا منا الصالحون و منا دون ذلك»(جن/11)
4) آنها داراى حشر و نشر و معادند. «و اما القاسطون فكانوا لجهنم حطبا»(جن/15).
ویژگیهاى دیگری هم می توان با جستجوی در قران و روایات از جن و جنیان بدست آورد. مثلا این كه خلقت آنها در روى زمین قبل از خلقت انسانها بوده است. «و الجان خلقناه من قبل»(حجر/27).
بعلاوه از آیات قرآن به خوبى استفاده مى شود كه بر خلاف آنچه در افواه مردم عوام مشهور است كه آنها را "از ما بهتران" مى دانند، انسان نوعى برتر از جن است؛ به دلیل اینكه تمام پیامبران الهى از انسانها برگزیده شدند، و این اجنه بودند كه موظف به ایمان به پیامبران از انس و تبعیت از آنها شدند، و حتی یك پیامبر از جن سراغ نداریم.
اصولا واجب شدن سجده در برابر آدم(ع) بر شیطان ـ كه بنا به تصریح قرآن در آن روز از بزرگان طایفه جن بود (كهف/50) ـ دلیل بر فضیلت نوع انسان بر نوع جن مى باشد.
با توجه به مطالب فوق روشن می شود كه این دو گروه از موجودات، اشتراكات زیادی دارند لذا می بینیم كه در بسیاری از موارد نیز خداوند آنها را مورد خطاب مشترك قرار داده است.
از آنجایی که وحی و شریعت آخرین بر پیامبر اکرم محمد مصطفی (ص) نازل شده است ، و مخاطب این آیات الهی جن وانس هر دو هستند لذا پیامبر اسلام رسول الهی برای آنان نیز هست و البته این منافاتی ندارد با اینکه جنیان رسولانی از جنس خود نیز داشته باشند که شریعت اسلام را در میانشان تبلیغ کند. که البته اطلاعات ما در این زمینه زیاد نیست ولی ان چیز که مسلم است این است که رسولان انسانی برای انسان امده ولی جنیان هم میتوانند که از انها استفاده کنند و با در نظر کرفتن در سوره انعام آیه 130 خداوند میفرماید:ای گروه جن و انس!آیا برای هدایت شما رسولانی از جنس شما نفرستادیم که آیات ما را بر شما بخوانند و شما را از عاقبت امر انذار کنند؟
در ایه خصوص که آیا پیامبران جن از جنس خود آنها است یا از جنس انسان، بین مفسران اختلاف است. ظهور آیات در این است که پیامبران از جنس جنیان مبعوث شده است:"لک قوم نذیر".
اما آن چه از آیات سوره جن به خوبی استفاده میشود، این است که قرآن و اسلام برای همه حتی آنها نازل شده و پیامبر اکرم(ص) مبعوث بر جن و انس بوده است. بنابراین میتوان گفت:پیامبر جنیان رسول اکرم است که از جنس بشر میباشد.
مانعی ندارد که رسولان و نمایندگانی از جنیان از طرف پیامبر(ص) مأمور دعوت آنان بوده و به زبان جنیان مسلط بوده است. به علاوه گفتنی است کلمه "منکم" در آیه 130 سوره انعام دلیل بر آن نست که پیامبران هر دسته (جن و انس) از جنس آنها خواهند بود، زیرا هنگامی که به گروهی گفته شود:"نفراتی از شما..." این نفرات ممک است از یک طایفه یا از همه طوایف باشد.البته مانعی ندارد که مقصود از "منکم" جنس باشد و از هر کدام، پیامبرانی مبعوث شده باشند.
ویرایش توسط بیطرف منصف : ۱۳۸۹/۱۱/۲۷ در ساعت ۱۶:۱۲
خداوندا چنانم کن که خواهی/ نجاتم ده از این بندو تباهی
ببین بزمی که افتاده به چاهی/ ندارد غیر تو امید و راهی
رهرو عشقم عبادت را ز طاعت میکنم
ترک دنیا میکنم بر خلق خدمت میکنم
بهترین پارسایی پنهان داشتن پارسایی است
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ
اى كسانى كه ايمان آوردهايد چرا چيزى مىگوييد كه انجام نمىدهيد
التماس دعا بزمئ
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۹/۱۱/۲۷, ۱۹:۰۵ #3
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۸۹
- نوشته
- 1,826
- مورد تشکر
- 4,340 پست
- حضور
- 15 روز 18 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 22
- آپلود
- 15
- گالری
- 0
با سلام خدمت دوستان عزیز
و با تشکر از جواب جناب بیطرف که بسیار جواب کاملی بود.
در مورد پیامبر هم بله حضرت محمد (ص) پیامبر گروه جن و انسان بوده.و جنیان را هم به دین اسلام خواند که عده ای به وی لبیک گفتند و مسلمان شدند و احکام دین را از ان حضرت بزرگوار اموختند.
اما در مورد شیطان . شیطان از اول خلقت انسان راه باطل را در پیش گرفت.
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۹/۱۱/۲۷, ۲۰:۳۷ #4
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,577
- مورد تشکر
- 8,095 پست
- حضور
- 5 روز 11 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 140
- آپلود
- 0
- گالری
-
99
با سلام
1ـ طبق صريح آيات قرآن، جن هم مثل انسان مكلف است. و ما خلقت الجن و الانس الا ليعبدون(56/ذاریات)
2ـ جن هم مانند انسان از پیامبران الهی بهره مند شده اند.
يَا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ أَلَمْ يَأْتِكُمْ رُسُلٌ مِّنكُمْ يَقُصُّونَ عَلَيْكُمْ آيَاتِي وَيُنذِرُونَكُمْ لِقَاء يَوْمِكُمْ هَذَا قَالُواْ شَهِدْنَا عَلَى أَنفُسِنَا وَغَرَّتْهُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَشَهِدُواْ عَلَى أَنفُسِهِمْ أَنَّهُمْ كَانُواْ كَافِرِينَ﴿انعام/۱۳۰﴾
(در آن روز به آنها ميگويد) اي جمعيت جن و انس آيا رسولاني از شما به سوي شما نيامدند كه آيات مرا برايتان بازگو ميكردند و از ملاقات چنين روزي شما را بيم ميدادند، آنها ميگويند گواهي ميدهيم بر ضد خودمان (آري ما بد كرديم) و زندگي (پر زرق و برق) دنيا آنها را فريب داد، و بر زيان خود گواهي ميدهند كه كافر بودند.
این آیه به روشی تصرح می کند که هر دو طائفه جن و انس از پیامبران الهی بهره برده اند. يعنى جن نيز در مسير مراحل تكاملى و كسب سعادت دنيا و آخرت محتاج پيامبر است.
تذکر: این که براى جن پيغمبرانى از جن و براى انس انبيايى از انس مبعوث كرده باشد آيه شريفه هيچ گونه دلالتى بر آن ندارد.(تفسیر المیزان) به عبارت دیگر بايد توجه داشت كه كلمه ((منكم ))(از شما) دليل بر آن نيست كه پيامبران هر دسته از جنس خودشان خواهند بود، زيرا هنگامى كه به گروهى گفته شود ((نفراتى از شما...)) اين نفرات ممكن است از يك طايفه يا از همه طوايف باشند.(تفسیر نمونه)
ادامه دارد ...
آیدی قبلی بنده : پاسخگوی معارف دینی
-
تشکرها 4
مليح, محمد, بیطرف منصف, ذاکره2
-
۱۳۸۹/۱۱/۲۷, ۲۰:۳۸ #5
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,577
- مورد تشکر
- 8,095 پست
- حضور
- 5 روز 11 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 140
- آپلود
- 0
- گالری
-
99
3- جنیان به پیامبران انس ایمان داشته و دارند.
وَ إِذْ صرَفْنَا إِلَيْك نَفَراً مِّنَ الْجِنِّ يَستَمِعُونَ الْقُرْءَانَ فَلَمَّا حَضرُوهُ قَالُوا أَنصِتُوا فَلَمَّا قُضىَ وَلَّوْا إِلى قَوْمِهِم مُّنذِرِينَ ،قَالُوا يَقَوْمَنَا إِنَّا سمِعْنَا كتَباً أُنزِلَ مِن بَعْدِ مُوسى مُصدِّقاً لِّمَا بَينَ يَدَيْهِ يهْدِى إِلى الْحَقِّ وَ إِلى طرِيقٍ مُّستَقِيمٍ ، يَقَوْمَنَا أَجِيبُوا دَاعِىَ اللَّهِ وَ ءَامِنُوا بِهِ يَغْفِرْ لَكم مِّن ذُنُوبِكمْ وَ يجِرْكُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ،وَ مَن لا يجِب دَاعِىَ اللَّهِ فَلَيْس بِمُعْجِزٍ فى الاَرْضِ وَ لَيْس لَهُ مِن دُونِهِ أَوْلِيَاءُ أُولَئك فى ضلَلٍ مُّبِينٍ(احقاف/29-32)
به ياد آور هنگامى كه گروهى از جن را به سوى تو متوجه ساختيم كه قرآن را استماع كنند، وقتى حضور يافتند به يكديگر گفتند خاموش باشيد و بشنويد، و هنگامى كه پايان گرفت به سوى قوم خود بازگشتند و آنها را انذار كردند. گفتند: اى قوم ! ما كتابى را استماع كرديم كه بعد از موسى نازل شده ، هماهنگ با نشانه هاى كتب قبل از آن ، كه به سوى حق هدايت مى كند و به سوى راه راست . اى قوم ما! دعوت كننده الهى را اجابت كنيد و به او ايمان آوريد تا گناهانتان را ببخشد و شما را از عذاب اليم پناه دهد. و هر كس به دعوت كننده الهى پاسخ نگويد هرگز نمى تواند از چنگال عذاب الهى در زمين فرار كند، و غير از خدا يار و ياورى براى او نيست ، و چنين كسان در گمراهى آشكارند.
جمله ((انزل من بعد موسى )) و جمله ((مصدقا لما بين يديه )) مؤ يد اين مطلب است كه اين گروه به كتب آسمانى پيشين مخصوصا كتاب موسى ايمان داشتند و در جستجوى حق بودند، و اگر مى بينيم سخنى از كتاب عيسى كه بعد از آن نازل شده به ميان نيامده نه بخاطر چيزى است كه ((ابن عباس )) گفته كه جن مطلقا از نزول انجيل آگاه نبودند، چرا كه طائفه جن از اخبار آسمانها با خبر بودند چگونه ممكن است از اخبار زمين تا اين حد غافل بمانند؟!
بلكه بخاطر اين است كه تورات كتاب اصلى بود كه حتى مسيحيان احكام شرايع خود را از آن گرفته و مى گيرند.(تفسیر نمونه)
ادامه دارد.....
آیدی قبلی بنده : پاسخگوی معارف دینی
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۹/۱۱/۲۷, ۲۰:۳۸ #6
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,577
- مورد تشکر
- 8,095 پست
- حضور
- 5 روز 11 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 140
- آپلود
- 0
- گالری
-
99
4- بنا بر آنچه بیان شد مشخص می شود که به طور قطع جنیان از پیامبران انس تبعیت می کنند و به آن ها ایمان می آورند اما این که از میان خودشان پیامبری برانگیخته شده است یا نه محل بحث است.
- در روايتي وارد شده كه امام رضا ( علیه السلام ) فرموده است : خداوند پيامبري را به سوي جنيان فرستاده به نام يوسف كه آنها را به سوي خدا دعوت كندولي آنها او را شهيد كردند، ( سفينه البحار ج 1 ص 186 .اين روايت خبرواحدي بيش نيست ، نقل از كتاب جن و شيطان ، عليرضا رجالي تهراني ، ص 68 ).
- احتمال دارد اينها در كنار وظيفه تبعيت از پيامبران خود، ملزم بودند از پيامبران انسى هم پيروى بكنند.
- پيامبران آنها در حقيقت مبلغين پيام پيامبران بشرى بر جنّ مىباشند.
آیدی قبلی بنده : پاسخگوی معارف دینی
-
تشکرها 4
محمد, مریم, بیطرف منصف, ذاکره2
-
۱۳۹۰/۰۱/۱۵, ۲۲:۳۰ #7
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,577
- مورد تشکر
- 8,095 پست
- حضور
- 5 روز 11 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 140
- آپلود
- 0
- گالری
-
99
پست جمع بندی
با سلام و تشکر از بزرگواران شرکت کننده در بحث
محمد علی توکلی پور: آیا پیغمبر جنیان هم همین پیامبران ما بوده اند وآیا وظیفه پیامبران راهنمایی شیطان نیز بوده است؟
پاسخگوی معارف دینی:
1ـ طبق صريح آيات قرآن، جن هم مثل انسان مكلف است. "و ما خلقت الجن و الانس الا ليعبدون"(56/ذاریات)
2ـ جن هم مانند انسان از پیامبران الهی بهره مند شده اند. و هر دو گروه در مسير مراحل تكاملى و كسب سعادت دنيا و آخرت محتاج پيامبر است. "در آن روز به آنها ميگويد) اي جمعيت جن و انس آيا رسولاني از شما به سوي شما نيامدند ...."(انعام/۱۳۰﴾
باید توجه شود که، این آیه هیچ گونه دلالتی بر این مطلب ندارد که براى جن پيغمبرانى از جن و براى انس انبيايى از انس مبعوث شده است.(تفسیر المیزان و تفسیر نمونه)
3- جنیان به پیامبران انس ایمان داشته و دارند. "وَ إِذْ صرَفْنَا إِلَيْك نَفَراً مِّنَ الْجِنِّ يَستَمِعُونَ الْقُرْءَانَ فَلَمَّا حَضرُوهُ قَالُوا أَنصِتُوا فَلَمَّا قُضىَ وَلَّوْا إِلى قَوْمِهِم مُّنذِرِينَ ،قَالُوا يَقَوْمَنَا إِنَّا سمِعْنَا كتَباً أُنزِلَ مِن بَعْدِ مُوسى مُصدِّقاً لِّمَا بَينَ يَدَيْهِ يهْدِى إِلى الْحَقِّ وَ إِلى طرِيقٍ مُّستَقِيمٍ ، يَقَوْمَنَا أَجِيبُوا دَاعِىَ اللَّهِ وَ ءَامِنُوا بِهِ يَغْفِرْ لَكم مِّن ذُنُوبِكمْ وَ يجِرْكُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ،وَ مَن لا يجِب دَاعِىَ اللَّهِ فَلَيْس بِمُعْجِزٍ فى الاَرْضِ وَ لَيْس لَهُ مِن دُونِهِ أَوْلِيَاءُ أُولَئك فى ضلَلٍ مُّبِينٍ" "به ياد آور هنگامى كه گروهى از جن را به سوى تو متوجه ساختيم كه قرآن را استماع كنند، وقتى حضور يافتند به يكديگر گفتند خاموش باشيد و بشنويد، و هنگامى كه پايان گرفت به سوى قوم خود بازگشتند و آنها را انذار كردند. گفتند: اى قوم ! ما كتابى را استماع كرديم كه بعد از موسى نازل شده ، هماهنگ با نشانه هاى كتب قبل از آن ، كه به سوى حق هدايت مى كند و به سوى راه راست . اى قوم ما! دعوت كننده الهى را اجابت كنيد و به او ايمان آوريد تا گناهانتان را ببخشد و شما را از عذاب اليم پناه دهد. و هر كس به دعوت كننده الهى پاسخ نگويد هرگز نمى تواند از چنگال عذاب الهى در زمين فرار كند، و غير از خدا يار و ياورى براى او نيست ، و چنين كسان در گمراهى آشكارند." (احقاف/29-32)
جمله ((انزل من بعد موسى )) و جمله ((مصدقا لما بين يديه )) مؤ يد اين مطلب است كه اين گروه به كتب آسمانى پيشين مخصوصا كتاب موسى ايمان داشتند و در جستجوى حق بودند، و اگر مى بينيم سخنى از كتاب عيسى كه بعد از آن نازل شده به ميان نيامده... بخاطر اين است كه تورات كتاب اصلى بود كه حتى مسيحيان احكام شرايع خود را از آن گرفته و مى گيرند.(تفسیر نمونه)
نتیجه : بنا بر آنچه بیان شد مشخص می شود که به طور قطع جنیان از پیامبران انس تبعیت می کنند و به آن ها ایمان می آورند اما این که از میان خودشان پیامبری برانگیخته شده است یا نه محل بحث است.
- در روايتي وارد شده كه امام رضا ( علیه السلام ) فرموده است : خداوند پيامبري را به سوي جنيان فرستاده به نام يوسف كه آنها را به سوي خدا دعوت كندولي آنها او را شهيد كردند، ( سفينه البحار ج 1 ص 186 .اين روايت خبرواحدي بيش نيست ، نقل از كتاب جن و شيطان ، عليرضا رجالي تهراني ، ص 68 ).
- احتمال دارد اينها در كنار وظيفه تبعيت از پيامبران خود، ملزم بودند از پيامبران انسى هم پيروى بكنند.
- پيامبران آنها در حقيقت مبلغين پيام پيامبران بشرى بر جنّ مىباشند.
آیدی قبلی بنده : پاسخگوی معارف دینی
-
تشکرها 2
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری