-
۱۳۸۷/۱۰/۲۵, ۰۹:۴۷ #1
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۷
- نوشته
- 10,035
- مورد تشکر
- 25,834 پست
- حضور
- 17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
آبرو عزيزترين چيزها
آبرو عزيزترين چيزها
روزي شخصي نزد امام صادق آمد و از تنگدستي خود شکايت کرد و گفت که بسيار فقير شده ام و درآمدم خرجم را کفايت نمي کند. حضرت به يکي از يارانش فرمود: برو، فلان مقدار دينار تهيه کن و به او بده! تا صحابي رفت پول بياورد، آن شخص گفت: به خدا سوگند! مقصودم اين نبود که از شما چيزي بخواهم. امام فرمود: من هم نگفتم که مقصود تو از اين حرفها اين بود که از من چيزي مي خواهي، ولي از من به تو نصيحت که هرگونه بيچارگي و سختي و گرفتاري را که داري براي مردم نقل نکن زيرا کوچک مي شوي. اسلام دوست ندارد مومن در نظر ديگران کوچک باشد. يعني صورت خودت را با سيلي سرخ نگهدار و عزت خود را حفظ کن.
امام علي (ع) مي فرمايد:
« آن کسي که درد و بيچارگي خودش را براي ديگران مي گويد، عزّت و آبروي خود را از بين مي برد... آبرو از هر چيزي عزيزتر است. عزت مومن از هر چيز ديگر گرامي تر است.
٢- آبرو بران، بدترين مردم
روزي پيامبر اکرم (ص) به اصحاب خود فرمود: به شما خبر دهم که بدترين مردم کيست؟ گفتند: آري اي رسول الله. فرمود: بدترين مردم آن کسي است که خير خود را از ديگران دريغ مي کند و هر چه دارد تنها براي خودش مي خواهد. حاضران گمان کردند ديگر بدتر از اين افراد کسي نيست. در اين ميان آن حضرت فرمود: آيا مي خواهيد بدانيد از اين بدتر کيست؟ اصحاب گفتند: پنداشتيم بدتر از اين گروه ديگر کسي نيست. ايشان صنف ديگري را برشمردند. آن حضرت فرمود: آيا مي خواهيد از آن بدتر را به شما بگويم؟ گفتند مگر از اين بدتر هم هست؟ ايشان فرمود: بدتر از اين افراد مردمان بد زبان، ناسزاگو، تهمت زن و آبرو ريزند.
٣- پاسداري از آبرو
بادقت در زندگاني ائمه معصومين (ع) و برخوردهاي ايشان با مردم در مورد حفظ آبرو به دو نکته آموزنده برمي خوريم:
الف- در شأن يک انسان وارسته نيست که نياز خويش را بر هر کسي عرضع دارد.
ب- اگر مي خواهيم به درخواست کسي پاسخ دهيم و نياز او را برآورده سازيم، بايد آبرو و عزت او را حفظ کنيم.
روايت شده است: يکي از شيعيان براي کمک خواهي نزد امام حسين (ع) آمد. امام از او خواست تا براي حفظ آبرو، حاجت خود را بنويسد. هم چنين به او فرمود: به خواست خدا آنقدر به تو مي بخشم که شاد گردي. آن مرد، خواسته خود را نوشت و عرضه داشت که شخصي ٥٠٠ دينار از من طلب دارد و اصرار مي کند طلبش را بپردازم. شما با وي گفت و گو کنيد تا هنگام گشايش وضعم به من مهلت دهد.
امام حسين (ع) به درون خانه رفت و کيسه اي هزار ديناري آورد و به او بخشيد. سپس فرمود: با پانصد دينارآن وام خود را بده و با پانصد دينار ديگر، زندگاني ات را سر و سامان ببخش.
٤- حضرت مريم (ع) ، نگران آبرو
قرآن کريم داستان حضرت مريم را چنين بيان مي کند:
«و در اين کتاب مريم را ياد کن، آن هنگام که از خانواده اش جدا شد و در ناحيه شرقي بيت المقدس قرار گرفت و ميان خود و آنان حجابي افکند. در اين هنگام ما روح خود را به سوي او فرستاديم و او در شکل انساني بي عيب و نقص بر مريم پديدار شد. مريم سخت ترسيد و گفت: من از شّر تو به خداي رحمان پناه مي برم اگر تو پرهيزگاري! »
حضرت مريم (ع) به امر خداوند باردار شد. چون زمان زايمان فرا رسيد، آن بانوي پاکدامن سخناني را بر زبان جاري ساخت که اوج نگراني او در مورد حفظ آبرويش را نشان مي دهد:
« درد زايمان، او را به کنار تنه درخت خرمايي کشاند و گفت: اي کاش پيش از اين مرده بودم و به کلي فراموش مي شدم (مريم : ٢٣) »
٥- حضرت يوسف (ع) از آبرو نمي گذرد
داستان زندگي حضرت يوسف (ع) يکي از داستان هاي عبرت انگيز قرآن است. قرآن کريم درباره ماجراي يوسف و همسر عزيز مي فرمايد:
« و هر دو ( يوسف و زليخا) به سوي در دويدند، در حاليکه همسر عزيز، يوسف را تعقيب کرد و پيراهن او را از پشت کشيد و پاره کرد. در اين هنگام، عزيز مصر، زن خويش را نزديک دريافت. آن زن گفت: کيفر کسي که بخواهد نسبت به اهل تو خيانت کند جز زندان يا عذاب دردناک چه خواهد بود؟ يوسف گفت: او مرا با اصرار به خود خواند!
در اين هنگام شاهدي از خانواده آن زن شهادت داد که: اگر پيراهن او از پيش رو پاره شده است، آن زن راست مي گويد و او از دروغ گويان است. اگر پيراهن او از پشت پاره شده باشد، آن زن دروغ مي گويد و او از راست گويان است. هنگاميکه عزيز مصر ديد پيراهن يوسف از پشت پاره شده است گفت: اين از مکر و حيله شما زنان است که مکر و حيله شما زنان عظيم است. اي يوسف! از اين موضوع صرفنظر کن. (يوسف:٢٤-٢٩)»
حضرت يوسف چاره اي جز سکوت ندارد و خاموش مي ماند، ولي زليخا دست بردار نيست و حضرت يوسف (ع) را بر سر دو راهي گناه يا تحمل سختي زندان قرار مي دهد. قرآن کريم مي فرمايد: « يوسف گفت: پروردگارا! زندان نزد من محبوب تر از آن چه اينان مرا به سوي آن مي خوانند. (يوسف: ٣٣)»
هرچند يوسف در اين باره صبر پيشه مي سازد، ولي از آبروي خويش هم نمي گذرد و در زمان مناسب براي اعاده حيثيت و آبرو مي کوشد.
پادشاه مصر خواب مي بيند و تعبيري براي آن پيدا نمي کند. به اشاره بعضي از مشاوران خود دستور مي دهد يوسف (ع) را نزد او بياورند، ولي وقتي فرستاده پادشاه نزد يوسف مي آيد، يوسف به او مي گويد: نزد پادشاه برگرد و از ماجراي زناني بپرس که دستان خود را بريدند. بدين سان موضوع آشکار مي شود و زليخا با اعتراف به جرم خويش، تصديق مي کند که يوسف از راست گويان است.
یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ
اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن
-
تشکرها 5
-
۱۳۹۱/۰۶/۱۰, ۱۳:۳۵ #2
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۹۰
- نوشته
- 593
- مورد تشکر
- 733 پست
- حضور
- 2 روز 23 ساعت 33 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
آبرو؛ عزيزترين چيزها
«روزي شخصي نزد امام صادق عليه السلام آمد و از تنگدستي خود شكايت كرد و گفت كه بسيار فقير شده ام و درآمدم، خرجم را كفايت نمي كند. حضرت به يكي از يارانش فرمود: برو، فلان مقدار دينار تهيه كن و به او بده. تا آن صحابي رفت پول بياورد، آن شخص گفت: به خدا سوگند! مقصودم اين نبود كه از شما چيزي بخواهم. امام فرمود: من هم نگفتم كه مقصود تو از اين حرف ها اين بود كه از من چيزي مي خواهي، ولي از من به تو نصيحت كه هرگونه بيچارگي و سختي و گرفتاري را كه داري، براي مردم نقل نكن؛ زيرا كوچك مي شوي. اسلام دوست ندارد مؤمن در نظر ديگران كوچك باشد؛ يعني صورت خودت را حتي با سيلي سرخ نگهدار و عزت خود را حفظ كن».
امام علي عليه السلام مي فرمايد:
آن كسي كه درد و بيچارگي خودش را براي ديگران مي گويد، آبرو و عزت خود را از بين مي برد.... آبرو از هر چيزي عزيزتر است. عزت مؤمن از هر چيز ديگر گرامي تر است.1
1. مرتضى مطهرى، گفتارهاى معنوى، انتشارات صدرا، 1373، ج 14، ص 185.
-
تشکرها 5
-
۱۳۹۲/۰۶/۰۵, ۱۲:۴۰ #3
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۹۱
- نوشته
- 3,678
- مورد تشکر
- 5,210 پست
- حضور
- 23 روز 19 ساعت 49 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
باسمه تعالی
با سلام:
اسلام آبروی مسلمان را بسیار ارزشمند و والا می داند و هر امری را كه باعث ريختن آبروی مومن شود نهی کرده است، حفظ آبروی مردم بویژه مومنان، از ارزش والایی در پیشگاه حق تعالی برخوردار است. امام صادق علیه السلام فرمودند: المومن اعظم حرمه من الکعبه[1] احترام مومن از احترام کعبه نیز بالاتر است.
امام صادق عليهالسلام فرمودند كه رسول خدا فرمودند: خداوند تبارك و تعالي فرموده است: هر كس دوستي از دوستان مرا خوار كند، در كمين جنگ با من نشسته است.[2]
در حدیث دیگری از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله آمده است كه فرمودند: وقتی پروردگارم عزَّوجلّ مرا بالا برد(در معراج) به قومی گذشتم كه ناخن های مسین داشتند و صورت و سینة خویش را می خراشیدند، گفتم ای جبرئیل این ها چه کسانی هستند؟گفت: اینان آن كسانی اند كه گوشت مردم خورند و از عرض و آبرویشان سخن كنند [3]
آبروی مؤمن محصول یک عمر زندگی ، تلاش و سختی است و تمام سرمایه او می باشد . اما این امر مهم که در آیات و روایات اسلامی تأکید بسیاری به آن شده است ممکن است در اثر نادانی و یا دشمنی عده ای در یک لحظه از دست برود ، چیزی که جبران آن بسیار مشکل است و حتی ممکن است هیچگاه جبران نشود .
مفضل عمر روايت كرده است كه حضرت صادق عليهالسلام به من فرمودند: هر كس به زبان مومني سخن بگويد و از آن رسوايي او و از بين بردن مروّت و جوانمردياش را بخواهد تا از چشم مردمان بيفتد، خداوند او را از ولايت خودش به ولايت شيطان مياندازد ولي شيطان هم او را نميپذيرد.[4]
پی نوشت:
[1]. خصال،ص27
[2].الكافي، ج 2، ص 351
[3].نهج الفصاحه ، حدیث 2284
[4].الكافي، ج 2، ص 358
ادامه دارد...
ویرایش توسط سمیع : ۱۳۹۲/۰۶/۰۵ در ساعت ۱۲:۴۴
-
تشکرها 6
-
۱۳۹۲/۰۶/۰۵, ۱۲:۴۳ #4
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۹۱
- نوشته
- 3,678
- مورد تشکر
- 5,210 پست
- حضور
- 23 روز 19 ساعت 49 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
اميرمومنان عليهالسلام مقدار پنج وسق (حدود پنج بار) خرما براي مردي فرستاد. آن مرد شخصي آبرومند بود و از كسي تقاضاي كمك نمي كرد، شخصي در آنجا بود به علي عليهالسلام گفت: آن مرد كه تقاضاي كمك نكرد، چرا براي او خرما فرستادي؟ به علاوه يك وسق براي او كافي بود.
اميرمومنان عليعليهالسلام به او فرمود: خداوند امثال تو را در جامعه ما زياد نكند، من ميدهم، تو بخل ميورزي، اگر من آنچه را كه مورد حاجت او است، پس از سوال او به او بدهم، چيزي به او ندادهام، بلكه قيمت آبرويي را كه به من داده، به او دادهام. زيرا اگر صبر كنم تا او سوال كند، در حقيقت او را وادار كردهام كه آبرويش را به من بدهد، آن رويي را كه در هنگام عبادت و پرستش خداي خود و خداي من، به خاك ميساييد.[1]
بنابراین گناه ريختن آبروي مسلمان گناه بسيار بزرگ و نابخشودني محسوب مي شود لذا توجه به آموزه های دینی و عواملی که باعث ریختن آبروی مؤمن می شود بسیار ضروری به نظر می رسد چرا که دقت در آیات و روایات نشان می دهد که که خداوند توجه بسیاری به آن داشته است.
آبی است آبرو که نباید به جوی باز / از تشنگی بمیر و مریز آبروی خویش[2]
پی نوشت:
[1].وسائل الشيعة، ج 2 ص 118
[2].صائب تبریزی
-
تشکرها 7
-
۱۳۹۲/۰۶/۰۵, ۱۴:۳۴ #5
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۸
- نوشته
- 2,352
- مورد تشکر
- 7,542 پست
- حضور
- 28 روز 19 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
-
14
-
تشکرها 4
-
۱۳۹۲/۰۶/۰۵, ۱۵:۳۳ #6
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۹۲
- نوشته
- 58
- مورد تشکر
- 278 پست
- حضور
- 11 روز 16 ساعت 17 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
درود دوستان
ان العزه لله جمیعا (یونس/65)
ابرو تماما و صد در صد دست خداست
امام علی (ع) :
آبرویت را آماج تیرهای گفتار قرار مده .
هرکه آبروی خود را دوست دارد ، باید از بگو مگو بپرهیزد
از حضرت سلیمان (ع) چنین نقل شده است :
« درباره ی شخص هیچگونه قضاوتی نکنید ؛ مگر وقتی که دوستانش را شناختید ؛ به درستی که انسان از نزدیکانش شناخته می شود.»
ویرایش توسط ▒▓ GølcĦeReĦ SДđДT ▓▒ : ۱۳۹۲/۰۶/۰۵ در ساعت ۱۵:۳۶
-
تشکرها 4
-
۱۳۹۲/۰۶/۰۵, ۱۵:۴۶ #7
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۹۱
- نوشته
- 845
- مورد تشکر
- 2,548 پست
- حضور
- 19 روز 22 ساعت 32 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 1
- گالری
- 0
آیة الله العظمی بهجت:
تا رابطه ما با ولیّ امر، امام زمان (عج) قوی نشود، کار ما درست نخواهد شد.
و قوّت رابطه ما با ولیّ امر (عج) هم در اصلاح نفس است.
راه خلاص از گرفتاری ها، منحصر است به دعا کردن در خلوات برای فرج ولیّ عصر (عج)؛
نه دعای همیشگی و لقلقه زبان... بلکه دعای با خلوص و صدق نیّت و همراه با توبه.
-
تشکرها 3
-
۱۳۹۲/۰۶/۲۲, ۰۰:۱۰ #8
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۸
- نوشته
- 2,352
- مورد تشکر
- 7,542 پست
- حضور
- 28 روز 19 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
-
14
-
تشکرها 2
-
۱۳۹۲/۰۶/۲۲, ۰۰:۱۸ #9
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۸
- نوشته
- 2,352
- مورد تشکر
- 7,542 پست
- حضور
- 28 روز 19 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
-
14
ضمن عرض سلام به بزرگوارانی که پست های 6 و 7 را ارسال کرده اند
باید عرض کنم که گویا مطالب ارسلی از جانب کارشناس محترم را به دقت مطالعه نکرده اید
احادیث هر چند عالی ولی مکانی دارد مناسب خود
احادیث شما دقیق نقطه ی مقابل اهداف تاپیک را نشان می دهد یعنی اینکه ما باز هم به کار همه کار داریم !و مواظب باشید
اینجا قرار ست یاد بگیرید که خود را دریابید و با آبروی دیگران بازی نکنید
درورد بر شما
دقیق باشید که :
رسول خدا فرمودند: خداوند تبارك و تعالي فرموده است: هر كس دوستي از دوستان مرا خوار كند، در كمين جنگ با من نشسته است.
-
تشکر
-
۱۳۹۲/۰۶/۲۲, ۰۰:۲۱ #10
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۸
- نوشته
- 2,352
- مورد تشکر
- 7,542 پست
- حضور
- 28 روز 19 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
-
14
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری