جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: ..:: حدود محرم و نامحرم در دنیای مجازی :: حکم چت با نامحرم ::..
-
۱۳۸۶/۰۷/۲۴, ۲۲:۳۱ #1
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۶
- نوشته
- 10
- مورد تشکر
- 7 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
..:: حدود محرم و نامحرم در دنیای مجازی :: حکم چت با نامحرم ::..
مي خوام بدونم چت با مرد چجوريه
-
-
۱۳۸۶/۰۷/۲۸, ۱۴:۴۵ #2
اگر با قصد و ترس از گناه نیفتیدن نباشد و همچنین احتمال مفسده نباشد بلا مانع است اما تجربه نشان داده این کار خلاف مصلحت است و مفسده دارد
البته باید پرسید دلیل این چت برای چه هست؟
اگر به صرف حرف زدن و دوستی باشد که کار درستی نیست
اگر بعنوان یاری دهند در امور زندگی و دینی هست بحمدلله از همجنس هم یافت می شود
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۶/۰۷/۲۸, ۱۷:۰۵ #3
1 سؤال: حكم استفاده از اتاق گفتگو (چت كردن) در اينترنت با جنس مخالف چگونه است؟پاسخ: با عدم امن از افتادن به گناه اگرچه به كشيده شدن به آن حرام است.
2 سؤال: نگاه كردن به صفحه اينترنت در زمانى كه انسان روزه مى باشد و يک تصوير غير عادى ظاهر مى شود چه حكمى دارد؟پاسخ: روزه را باطل نمى كند اگرچه شرعاً در مواردى نبايد نگاه كرد.
3 سؤال: موقع كار با اينترنت با تصاوير غير شرعى برخورد مى كنيم تكليف چيست؟پاسخ: به تصاوير مبتذل نبايد با شهوت نگاه كند بلكه بدون شهوت هم بنابر احتياط واجب جايز نيست.
4 سؤال: نگاه کردن به تصوير خانمها در اينترنت در صورت عريان بودن اگر انسان متاهل باشد و به حرام نيفتد چه حکمى دارد؟پاسخ: نگاه با شهوت حرام است و همچنين بدون شهوت بنابر احتياط واجب .
5 سؤال: لطفاً حكم چت كردن با شخصى كه از جنسيت او بى اطلاع هستيم را بفرمائيد. در صورت اطمينان از جنسيت چطور؟پاسخ: در هر دو صورت اگر خوف وقوع حرام است جايز نيست .
6 سؤال: گفتگوهاى اينترنتى (چت) بين زنان و مردان يا دختران و پسران نامحرم چنانچه طرف مقابل نه ديده شود و نه صدايش شنيده شود و مكالمات تنها توسط نوشته تبادل گردد را بدانم . در صورت وجود اشكال لطفا بفرمائيد اگر اين گفتگو بدون قصد ريبه و تنها با هدف اشنا نمودن طرف مقابل با اسلام و قرآن يا براى رفع شبهات باشد چگونه است؟پاسخ: اگر ترس وقوع در حرام نباشد جائز است .
7 سؤال: حكم نامه نگارى و يا چت كردن با نامحرم در اينترنت چيست؟پاسخ: با خوف وقوع در حرام جايز نيست .
8 سؤال: چت كردن براى افراد متاهل چه حكمى دارد صرف حرفهاى معمول؟پاسخ: چنانچه همراه با التذاذ نباشد و موجب خوف وقوع در حرام هم نباشد مانعى ندارد .
9 سؤال: در مراجعه به سايتهاى اينترنتى خارجى زياد با موارد خلاف شرع مواجه مى شويم . با توجه به اينكه در مسير تحقيقات و ارتباط با تكنولوژى روز ناچار به استفاده از امكانات اينترنتى مستقيم و با توجه به اينكه اينگونه سايتها نهايتا اثر سوء خود را بر روان انسان مى گذارد؟پاسخ: به عكس هاى مبتذل و موجب مفسده نگاه كردن جايز نيست .
10 سؤال: بنده داراى كافى نت (خدمات اينترنت) هستم . سوال اينست كه درآمد آن از لحاظ شرعى درست است يا خير؟? اين در صورتيكه على رغم كنترل عده اى سوء استفاده كرده و مخفيانه بر روى برخى سايتهاى غير مجاز ميروند در مورد چت كردن چطور؟پاسخ: اگر شما دستگاه را براى ديدن سايتهاى غير مجاز اجازه ندهيد اشكالى بر شما نيست ولى سعى كنيد تا جايى كه مقدور است كنترل نماييد و همچنين در مورد چت.
11 سؤال: چت كردن با زنان غير مسلمان و انجام صحبتهاى تحريک آميز با ايشان چه حكمى دارد آيا مى شود از طريق اينترنت ايشان را به صرف اينكه غير مسلمان هستند مورد سوء استفاده قرار داد؟پاسخ: حرام است.
12 سؤال: نگاه كردن سايتهاى مبتذل چه حكمى دارد؟ چه مرد و چه زن در حالى كه تصاوير مرد و زن در آن مى باشد؟پاسخ: نگاه با شهوت جايز نيست و بدون شهوت هم بنابر احتياط واجب جايز نيست.
13 سؤال: خريد و فروش اينترنتى جايز است يا خير؟پاسخ: اگر منظور شما اين است كه دو نفر از طريق اينترنت مباشرتاً خريد و فروش را انجام دهند، اينگونه معامله صحيح است و اشكالى ندارد.
14 سؤال: نامه نگارى و چت كردن با نامحرم از طريق اينترنت در دين ما چه حكمى دارد؟پاسخ: اگر ترس كشيده شدن به گناه باشد حرام است.
15 سؤال: آيا نگاه كردن به عكسهاى مبتذل و چت كردن در باره موضوعات مستهجن روزه را باطل مى كنند؟پاسخ: باطل نمى كند.
16 سؤال: شخصى از طريق اينترنت توانسته است كارى كند كه به هنگام خريد كالا به جاى پرداخت پول از كارت اعتبارى خود به حساب موبايل اشخاص ديگر اين پول نوشته شود حال كه وى توقيف شده و مبلغ سرقت وى بسيار مى باشد و مال باخته ها شكايت دارند آيا قطع يد در اين جا جارى است؟پاسخ: گرچه مرتكب حرام شده ولى حد سرقت بر او جارى نمى شود.
17 سؤال: آيا تجارت الكترونيك از نوع بازاريابي اينگونه معاملات درست است ؟پاسخ: حضرت آيت الله اينگونه معاملات را اجازه و تصحيح نمي فرمايند .
18 سؤال: آيا مى توانم درسهاى حوزوى را از طريق اينترنت فرا گيرم ؟پاسخ: اگر از حوزه باشد مانعى ندارد.
19 سؤال: حكم مكالمات اينترنتى و مكاتبه اينترنتى چيست ؟پاسخ: فى نفسه مانعى ندارد.
20 سؤال: آيا شركت در طرح هاى تجارت الكترونيك اشكال دارد ؟پاسخ: حضرت آيت الله اين گونه معاملات را تصحيح و اجازه نمى فرمايند .
(دفتر آيت الله سيستاني)
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۶/۰۷/۲۸, ۱۷:۰۸ #4
منبع :سایت ایت الله سیستانی
1
§ سؤال : نگاه کردن به زنان نا محرم خارجی با ظاهر غير معمول (و حتی بدون لباس ) در سايتهای اينترنتی که نگاه کردن به انها در حال حاضر گريبانگير اکثر جوانان شده است چه حکمی دارد؟
§ جواب : نگاه با شهوت جايز نيست و بدون ان هم به احتياط واجب نيست.
2
§ سؤال : من در برنامه ای چت با یک دختر دوست هتسم و با هم چت می کنیم واصلا حرف بد یا زشتی نمیزنیم آیا این دوستی و چت کردن اشکال شرعی دارد؟
§ جواب : چون خوف وقوع در حرام هست جایزنیست.
3
§ سؤال : آیا پولی که از طریق بازاریابی اینترنتی و خرید و فروش طلا از کشور خارجی به طوری که الان معمول می باشد حلال است؟
§ جواب : حضرت آیه الله اجازه این گونه معاملات را نمی دهند وگرفتن پول آن مال کافر غیر محترم المال باشد به عنوان استنفاذ مانعی ندارد.
4
§ سؤال : اگر کسی در اینترنت به زنان نگاه کند حکم چیست؟
§ جواب : اگر با شهوت با شد حرام است و همچنین اگر خوف وقوع در فساد و حرام باشد و اگر بدون شهوت هم باشد اگر عکسهای مبتذل باشد باز هم حرام است .
5
§ سؤال : مى خواستم بدانم كه شغل كافى نت دارى با توجه به اينكه اينترنت كاربردهاى مختلف (اعم از حلال و حرام) دارد ـ داراى چه حكمى است؟
§ جواب : اگر بتوانيد كنترل كنيد كه استفاده نامشروع نشود اشكال ندارد.
6
§ سؤال : آيا در مورد هك سايت ها و يا استفاده از اشتراك اينترنت (رايگان) كه از مورد اين طريق بدست مى آيد مانعى به هر عنوان از نظر شرع يا قانون وجود دارد؟
§ جواب : اگر قانون كشور اسلامى آن را منع كند مجاز نيست.
7
§ سؤال : اگر براى كسى ايميل بزنيم طرف مقابل مذكور و متكلم مؤنث باشد اما كسى كه مذكر است نداند دارد با فردى مؤنث صحبت مى كند مثلا صحبتهاى روز مره ارسال شعر در مورد ائمه و از اين قبيل صحبتها آيا شرعاً داراى اشكال است؟
§ جواب : چون ترس كشيده شدن؟ به گناه باشد حرام است.
8
§ سؤال : آيا باز كردن كافه نت شرعاً اشكال دارد؟
§ جواب : مانعى ندارد ولى به طورى نباشد كه وسيله شيوع و انتشار فساد باشد .
9
§ سؤال : شركتهاى اينترنتى كه اينترنت مى فروشند آيا بخاطر رفتن مشتركين به (سايتهاى غير اخلاقى) مسئول هستند؟
آيا در اينگونه شركتها كنترل كردن مشتركين دخالت در مسائل شخصى نيست؟
§ جواب : چون خود اينترنت از آلات مشتركه است لذا فروش آن جايز است مگر طورى باشد كه اشاعه منكرات و فحشاء صدق كند كه حرام مى شود.
10
§ سؤال : نظر شما در مورد معاملات اينترنتى چيست ؟
§ جواب : اگر مقصود معاملات الماس و مانند آن باشد كه حضرت آيت الله آن را باطل مى دانند و جايز نمى دادند كه مؤمنين در چنين معاملاتى وارد شود .
11
§ سؤال : آيا ارتباط تلفنى و ايميل به صورت پيوسته با يك خانم چه حكمى دارد ؟
§ جواب : حرام است .
12
§ سؤال : چت كردن با دختر اشكالى دارد و آيا احساس دوست داشتن آن دختر حرام است ؟
§ جواب : چون ترس افتادن به گناه هست جايز نيست .
13
§ سؤال : به واسطه كار با شبكه كامپيوترى گاهى مواقع تصاوير زن و مرد برهنه ظاهر مى شود ديدن اين تصاوير در صورتى كه مفسده نداشته باشد چه حكمى دارد ؟
§ جواب : با تلذذ جايز نيست وبدون آن هم اشكال دارد.
14
§ سؤال : حكم نگاه به عكس زنان عريان در اينترنت براى ارضاى جنسى چيست ؟
§ جواب : حرام است .
15
§ سؤال : آيا خريدن از شركت دياموند (خريد الماس اينترنتى) جايز است ؟
§ جواب : حضرت آقا اين گونه معاملات را تصحيح و اجازه نمى فرمايند .
16
§ سؤال : آيا شركت در طرح هاى تجارت الكترونيك اشكال دارد ؟
§ جواب : حضرت آقا اين گونه معاملات را تصحيح و اجازه نمى فرمايند .
17
§ سؤال : حكم مكالمات اينترنتى و مكاتبه اينترنتى چيست ؟
§ جواب : فى نفسه مانعى ندارد.
18
§ سؤال : آيا مى توانم درسهاى حوزوى را از طريق اينترنت فرا گيرم ؟
§ جواب : اگر از حوزه باشد مانعى ندارد.
19
§ سؤال : آيا تجارت الكترونيك از نوع بازاريابی اينگونه معاملات درست است ؟
§ جواب : حضرت آقا اينگونه معاملات را اجازه و تصحيح نمی فرمايند .
20
§ سؤال : شخصى از طريق اينترنت توانسته است كارى كند كه به هنگام خريد كالا به جاى پرداخت پول از كارت اعتبارى خود به حساب موبايل اشخاص ديگر اين پول نوشته شود حال كه وى توقيف شده و مبلغ سرقت وى بسيار مى باشد و مال باخته ها شكايت دارند آيا قطع يد در اين جا جارى است؟
§ جواب : گرچه مرتكب حرام شده ولى حد سرقت بر او جارى نمى شود.
21
§ سؤال : آيا نگاه كردن به عكسهاى مبتذل و چت كردن در باره موضوعات مستهجن روزه را باطل مىكنند؟
§ جواب : باطل نمىكند.
22
§ سؤال : نامه نگارى و چت كردن با نامحرم از طريق اينترنت در دين ما چه حكمى دارد؟
§ جواب : اگر ترس كشيده شدن به گناه باشد حرام است.
23
§ سؤال : خريد و فروش اينترنتى جايز است يا خير؟
§ جواب : اگر منظور شما اين است كه دو نفر از طريق اينترنت مباشرتاً خريد و فروش را انجام دهند، اينگونه معامله صحيح است و اشكالى ندارد.
24
§ سؤال : نگاه كردن سايتهاى مبتذل چه حكمى دارد؟ چه مرد و چه زن در حالى كه تصاوير مرد و زن در آن مىباشد؟
§ جواب : نگاه با شهوت جايز نيست و بدون شهوت هم بنابر احتياط واجب جايز نيست.
25
§ سؤال : چت كردن با زنان غير مسلمان و انجام صحبتهاى تحريك آميز با ايشان چه حكمى دارد آيا مىشود از طريق اينترنت ايشان را به صرف اينكه غير مسلمان هستند مورد سوء استفاده قرار داد؟
§ جواب : حرام است.
26
§ سؤال : بنده داراى كافى نت (خدمات اينترنت) هستم . سوال اينست كه درآمد آن از لحاظ شرعى درست است يا خير ? اين در صورتيكه على رغم كنترل عده اى سوء استفاده كرده و مخفيانه بر روى برخى سايتهاى غير مجاز ميروند در مورد چت كردن چطور ?
§ جواب : اگر شما دستگاه را براى ديدن سايتهاى غير مجاز اجازه ندهيد اشكالى بر شما نيست ولى سعى كنيد تا جايى كه مقدور است كنترل نماييد و همچنين در مورد چت .
27
§ سؤال : در مراجعه به سايتهاى اينترنتى خارجى زياد با موارد خلاف شرع مواجه مى شويم . با توجه به اينكه در مسير تحقيقات و ارتباط با تكنولوژى روز ناچار به استفاده از امكانات اينترنتى مستقيم و با توجه به اينكه اينگونه سايتها نهايتا اثر سوء خود را بر روان انسان مى گذارد ?
§ جواب : به عكس هاى مبتذل و موجب مفسده نگاه كردن جايز نيست .
28
§ سؤال : چت كردن براى افراد متاهل چه حكمى دارد صرف حرفهاى معمول ?
§ جواب : چنانچه همراه با التذاذ نباشد و موجب خوف وقوع در حرام هم نباشد مانعى ندارد .
29
§ سؤال : حكم نامه نگارى و يا چت كردن با نامحرم در اينترنت چيست ?
§ جواب : با خوف وقوع در حرام جايز نيست .
30
§ سؤال : گفتگوهاى اينترنتى (چت) بين زنان و مردان يا دختران و پسران نامحرم _ چنانچه طرف مقابل نه ديده شود و نه صدايش شنيده شود و مكالمات تنها توسط نوشته تبادل گردد _ را بدانم . در صورت وجود اشكال لطفا بفرمائيد اگر اين گفتگو بدون قصد ريبه و تنها با هدف اشنا نمودن طرف مقابل با اسلام و قرآن يا براى رفع شبهات باشد چگونه است ?
§ جواب : اگر خوف وقوع در حرام نباشد جائز است .
31
§ سؤال : لطفا حكم چت كردن با شخصى كه از جنسيت او بى اطلاع هستيم را بفرمائيد . در صورت اطمينان از جنسيت چطور ?
§ جواب : در هر دو صورت اگر خوف وقوع حرام است جايز نيست .
32
§ سؤال : نگاه کردن به تصوير خانمها در اينترنت در صورت عريان بودن اگر انسان متاهل باشد و به حرام نيفتد چه حکمى دارد ؟
§ جواب : نگاه با شهوت حرام است و همچنين بدون شهوت بنابر احتياط واجب .
33
§ سؤال : موقع كار با اينترنت با تصاوير غير شرعى برخورد مىكنيم تكليف چيست؟
§ جواب : به تصاوير مبتذل نبايد با شهوت نگاه كند بلكه بدون شهوت هم بنابر احتياط واجب جايز نيست.
34
§ سؤال : نگاه كردن به صفحه اينترنت در زمانى كه انسان روزه مىباشد و يك تصوير غير عادى ظاهر مىشود چه حكمى دارد؟
§ جواب : روزه را باطل نمىكند اگرچه شرعاً در مواردى نبايد نگاه كرد.
35
§ سؤال : حكم استفاده از اتاق گفتگو (چت كردن) در اينترنت با جنس مخالف چگونه است؟
§ جواب : با عدم امن از افتادن به گناه اگرچه به كشيده شدن به آن حرام است
-
تشکرها 9
-
۱۳۸۶/۰۷/۲۹, ۱۱:۴۵ #5
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۵
- نوشته
- 742
- مورد تشکر
- 1,784 پست
- حضور
- 9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
- دریافت
- 21
- آپلود
- 0
- گالری
-
119
چون این پرسش قبلا هم شده عین پرسش و پاسخ را تقدیم می كنم
پرسش: صحبت كردن به صورت (Chat) در اينترنت، يا نوشتن نامه به يك پسر بدون اين كه صدا و يا چهره همديگر را بشنويم و يا ببينيم گناه دارد يا نه؟
پاسخ: صحبت كردن اگر به قصد لذت بردن نباشد و تحريك و تهييج شهوت و يامفسده اى را در پى نداشته باشد اشكال ندارد• ولى در روايات اخلاقى و تربيتى اهل بيت(عليهم السلام)، سفارش شده كه از روابط مرد و زن نامحرم به حد ضرورت كاسته شود كه بر پايه اين روايات سازنده بسيارى از گفت و شنودهاى موجود در جامعه كه گاه از حد متعارف نيز فراتر مى رود، بى جا مى نمايد.
خداى متعال در آيه 32 سوره احزاب مى فرمايد: «... به گونه اى هوس انگيز سخن نگوييد كه بيماردلان در شما طمع كنند و سخن شايسته بگوييد!»
بنابراين صحبت كردن به صورت (Chat) در اينترنت، بدون قصد لذت، به ويژه درباره مسائل علمى و دينى هر چند اشكال ندارد; اما تداوم اين كار ممكن است باعث ايجاد عاطفه و احساس نسبت به يكديگر شود و از نظر شرعى مشكل ايجاد كند، از اين رو اين گونه ارتباط ها نيز هر مقدار كمتر باشد بهتر خواهد بود، به ويژه اگر يكى از طرفين دختر و يا زن جوان باشد، كه در اين صورت بهتر است حتى بدون قد لذت نيز از چنين گفتگوهايى پرهيز شود.
يكى از نعمت هايى كه خداوند متعال از طريق مكتب اسلام به بشر عنايت فرموده، نعمت آزادى است كه قابل مقايسه با آزادى و تمدن عصر حاضر (غرب) نيست. پيام قرآن، آزادى از هر قيد و بند و عبوديتى، جز عبوديت خداوند متعال است و اين، معنايى وسيع دارد كه هر كس به سنت و سيره عملى اسلام دقت كند، و آن را با سيره ظلم و زورى كه تمدن غرب در بين افراد جامعه و طبقات آن اعمال مى كند، مقايسه نمايد، به خوبى درك مى كند كه اسلام، بشر را آزاد و تمدن غرب او را اسير هوا و هوس و جاه طلبى ها كرده است.•
دين مبين اسلام، نيازها و غرايز انسان را به صورت قانونمند و معقول به سوى روش هاى صحيح، راهنمايى و با هر عاملى كه به شخصيت و كرامت انسان ضربه بزند، مقابله كرده است. از جمله غرايز طبيعى انسان، خواسته جنسى اوست كه دين اسلام در بين مكتب هاى مختلف، روشى معتدل و معقول براى هدايت اين غريزه ـ به راه صحيح و درستـ ارايه كرده است.
برخى، با اين غريزه طبيعى انسان، به افراط رفتار كرده اند تا جايى كه كمونيسم و آزادى بى قيد و بند جنسى تن داده اند. عده اى نيز در برخورد با اين غريزه راه تفريط و رياضت را پيش گرفته، در دام رهبانيت مسيحى و هندويسم گرفتار شده اند.
دين مقدس اسلام، در رفتار با اين خواسته جنسى، به انسان ها دستور داده است كه تحت شرايط و قوانينى ازدواج كنند; بنابراين تمايل ها و روابط قانونمند را پذيرفته و روابطى را كه بر اساس مسايل شرعى نبوده و حدود الهى در آن رعايت نشود، حرام و ممنوع دانسته است. دختر و پسر جوان نيز وقتى مى توانند با همديگر روابط داشته باشند كه تحت شرايط و ضوابط شرعى و قانونى باشد; به عنوان نمونه، قرآن پس از آن كه برخى از زنان را كه ازدواج با آنها جايز است بيان مى كند، در ادامه مى فرمايد: «اذآ ءاتيتموهنّ أجورهنّ محصنين غير مسفحين و لامتّخذى أخذان و مَن يكفر بالايمن فقد حبط عمله و هو فى الاخرة مِن االخسرين; (مائده،5) و (ازدواج با زنان گفته شده جايز است...) به شرط آن كه مهريه آنهان را بدهيد; در حالى كه خود پاكدامن باشيد نه زناكار و نه آن كه زنان را دوست پنهانى خود بگيريد و هر كس در ايمان خود شك كند قطعاً عملش تباه و در آخرت از زيانكاران است.•
بنابراين خداوند متعال در اين آيه دوستى پنهانى و نامشروع را ممنوع كرده است.
و حتى خطاب به زنان و مردان مؤمن مى گويد، بايد از نگاه به نامحرم بپرهيزند و حيا و عفّت و پاك دامنى خود را در تمام زمينه ها حفظ كنند (نور، 30 ـ 31) و در مورد راه رفتن ايشان مى گويد، زنان، نبايد هنگام راه رفتن، پاهاى خود را چنان به زمين بكوبند كه صداى خلخال هايشان به گوش رسد (نور، 32)
آن گاه كه بحث از سخن گفتن با مردان نامحرم پيش مى آيد، خطاب قرآن به زنان پيامبر چنين است كه نبايد با نامحرم، طورى سخن گوييد كه بيماردلان، در شما، طمع كنند، بلكه بايد به صورت شايسته سخن گوييد.• وقتى از ارتباط دو جنس مخالف (حضرت موسى(عليه السلام)و دختران شعيب) سخن مى گويد (قصص، 23 ـ 26)، صحبت كردن در حدّ ضرورت و حيا و عفّت در راه رفتن را بيان مى كند.
از اين ها بالاتر، خداى متعال در سوره غافر، آيه 19، با عبارت تندى، چشم چرانى را كه به مراتب از روابط پنهانى گناه آلود، خفيف تر به نظر مى رسد، مذمت كرده، مى فرمايد: «يعلم خائنة الأعين و ما تخفى الصدور; او چشم هايى را كه به خيانت گردش مى كند، مى داند و از آنچه در سينه ها پنهان است با خبر است.»; همچنين در آيات 30 و 31 سوره نور، به مردان و زنان مؤمن امر مى كند كه چشم از نامحرمان بدارند: «قل للمؤمنين يغضّوا من أبصـرهم» و «و قل للمؤمنـت يغضضن من أبصـرهنّ و يحفظن فروجهنّ...» در نتيجه، وقتى خداى متعال نسبت به چشم چرانى و نگاه گناه آلود، اين چنين با تندى سخن گفته است، وضع روابط گناه آلود تا حدودى روشن مى شود.
اين ها كه به اجمال نيز گذشت، نمايان گر حساسيّت قرآن نسبت به روابط با جنس مخالف است.
پاورقي ها:
1. ر.ك: توضيح المسائل مراجع، ج 2، ص 417، انتشارات جامعه مدرسين.
2. برگرفته از تفسير الميزان، علامه طباطبايى(رحمه الله)، ج4، ص119ـ121، مؤسسه الاعلمي للمطبوعات.
3. ر.ك: تفسير الميزان، ج10، ص358ـ360/ نظام حقوق زن در اسلام شهيد مرتضى مطهرى
4. تفسير نمونه، آية الله مكارم شيرازى و ديگران، ج 16، ص 287 ـ 289.
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۶/۰۷/۳۰, ۱۹:۱۷ #6
به نام خدا
با عرض سلام
اينكه چت كردن گناه باشه يا نه به خود انسان بستگي داره اگر چت نمودن بدون قصد لذت و ترس در افتادن در حرام باشد اشکال ندارد (همه مراجع )و در صورتی که خوف فتنه و کشیده شدن به گناه وجود داشته باشد جایز نیست و گناه است ( همه مراجع)
بصورت كلي ببينيد براي چي داريد چت مي كنيد اگه علاقه داريد با پسرها چت كنيد تا دخترها بدونيد كه در اين چت كردن شما جنبه جنسيتي هم دخيله البته طرف مقابل رو هم بايد در نظر داشت كه براي چي داره چت مي كنه شايد شما نظرتون فقط تبادل اطلاعات باشه اما طرف مقابل منظورش چيز ديگه اي باشه كه اگه دختر نباشيد باهاتون چت نمي كنه در اون صورت هم چت نمودن با ايشون اشكال شرعي داره
یا حق
-
تشکرها 7
-
۱۳۸۶/۱۰/۱۱, ۱۱:۵۶ #7
چت با مرد مشکلی نداره که!
چه مشکلی داره....مثل دو تا برادر می شینیم با هم می چتیم دیگه...اوا...به حق چیزهای نشنیده و ندیده...
من دیگه خسته شدم بس که چشام بارونیه...
-
۱۳۸۶/۱۰/۱۴, ۱۴:۳۳ #8
به نام خدا
با عرض سلام
اقاي خسته چرا امكان نداره اگه شخص ببينه علاقه داره بيشتر با جنس مخالف چت كنه بايد بدونه كه اين چت كردنها اشكال شرعي داره و يا اگه ببينيم جنس مخالفي كه داريم با او چت مي كنيم بدون جهت و بدون هيچ منفعتي داره همينطور حرف مي زنه و يا اينكه حرفهايي مي زنه كه احتمال مريض بودنش مي ره بايد هر چه سريع تر چت رو قطع كنيم
به طور كلي من نظر شخصيم اينه در دنياي اينترنت اونقدر انسان هست كه اگر شخصي بخواد فقط يك هم كلا پيدا كنه نيازي نيست كه بره با غير هم جنس خودش چت كنه مگر اينكه ....
يا حق
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۶/۱۰/۱۴, ۲۱:۴۱ #9
مگر اینکه تنش بخواره؟!
آره اینو قبول دارم...اما من می گم محبت ایجاد نمی شه
ضمنا شما می گی چت کردن با جنس مخالف اشکال شرعی داره؟!!!
همین جوری الکی اشکال داره؟!
من دیگه خسته شدم بس که چشام بارونیه...
-
۱۳۸۶/۱۰/۱۵, ۰۰:۰۸ #10
محبت ایجاد نمی شه ؟!!
چرا نمیشه ؟
دو نفر که عادت میکنن سر یه ساعت مقرر همیشه تو نت باشن و اگه یکی نیاد اون یکی گله میکنه ، یه ریال حرف حسابی هم با هم ندارن که بزنن معنیش چیه ؟ معنیش ایجاد محبت نیست ؟
البته ... قبول دارم در مورد بعضیا ایجاد محبت نیست بلکه - ببخشید که شفاف میگم - ولی قضیه غرض و مرضه والا به قول جناب سخن آشنا چرا نمیرن یه همجنس پیدا کنن باهاش چت کنن و حتی وقت گذرونی ؟!
تازه من فکر میکنم انقدر موارد ایجاد محبت از طریق چت زیاده که شما باید خلافش رو اثبات کنید یعنی شما باید دلیل بیارید چطور میشه دو تا جوون غیر همجنس که از طریق چت دائما باهم گفتگو میکنن و از هر در بی ربطی با هم حرف میزنن هیچ جنبه مثبت و آموزشی و تبلیغی هم نداره چتشون ، چطور پای عنصر محبت وسط نمیاد؟
لابد خیلی رو نفسشون سوار هستند ؟
مگه واقعا مومن و مسلمون باشن و سر یه مساله دینی یا علمی یا یه حرف حسابی باهم چت کنن .کم هستن و نادر اینجور آدما البته نه اینکه منکر تاثیرات مثبت و فوق العاده گفتگو های اینترنتی در جریان تبلیغ دین و دفع شبهات و جذب جوونها از این راه باشم نه ولی نه هر که سر بتراشد قلندری داند
کاش میشد به قول یه عزیز کوچ کرده یه تحول بزرگ در جریان گفتگوهای اینترنتی از سوی جوون های مذهبی صورت میگرفت و نوک این اسلحه دقیق جوان شکار به سمت غرب و طراحان و تئوریسین های غرب نشانه میرفت و ما می تونستیم از این حربه بر علیه دشمنان دین استفاده کنیم و می تونستیم با جوون هایی که در اون طرف دنیا هستن و تشنه معارف دینی ، ارتباط برقرار کنیم و جذبشون کنیم . می دونم که یه عده هستن که این کار رو انجام میدن اما تعدادشون خیلی کمه امیدوارم خدا بهشون توفیق روز افزون بده و تعدادشون رو هم زیاد کنه .
غیر از این موردی که عرض کردم بله گفتگو های بی هدف نت هم عادت میاره ، هم محبت و هم مصیبت .
-
تشکرها 4
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری