جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: 25 آبان سالروز رحلت علامه استاد محمد تقی جعفری

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۵
    نوشته
    134
    مورد تشکر
    122 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

    راهنما 25 آبان سالروز رحلت علامه استاد محمد تقی جعفری




    25 آبان سالروز رحلت علامه استاد محمد تقی جعفری
    25 آبان سالگرد ارتحال ملکوتی علامه استاد محمد تقی جعفری تسلیت باد...
    استاد علامه محمد تقی جعفری قدس سره به سال 1304 خورشیدی در شهر تبریز متولد شد و پس از تحصیلات عالیه علوم اسلامی در شهر تبریز، طهران، قم و نجف اشرف در محضر آیات عظام، میرزا فتاح شهیدی، شیخ محمدرضا تنكابنی، شیخ كاظم شیرازی، سید عبدالهادی شیرازی، سید ابوالقاسم خویی و سید محسن حكیم كسب فیض نمود.
    تا حال حاضر بیش از هشتاد اثر از آثار استاد به طبع رسیده است و چاپ بعضی از آنان همچون شرح مثنوی در 15 جلد مكرر را تجدید گردیده است. ضمناً تحت نظارت ایشان و طی 12 سال كاملترین كشف الابیات مثنوی مولوی در 4 جلد رحلی تحت عنوان «از دریا به دریا» منتشر شده است.
    از آثار برجسته ایشان شرح و تفسیر بر نهج البلاغه می باشد كه 27 جلد آن به زبان فارسی چاپ و منتشر شده است. دیگر اثر نفیس استاد جعفری، در زمینه بررسی و مقایسه افكار مولانا با فلسفه ها و جهان بینی های شرق و غرب می باشد كه تحت عنوان مولوی و جهان بینی ها چاپ شده است.پ
    در زمینه حقوق بشر و مقایسه آن با حقوق بشر در اسلام، كتاب مفصل و مشروحی به قلم ایشان منتشر شده كه نظریات جدید آن در كنفرانس اسلامی طرح ومورد استفاده قرار گرفته است. كتاب مزبور به زبان انگلیسی نیز ترجمه و چاپ شده است و به زبان ژاپنی توسط یكی از اساتید دانشگاه ناكویا در دست ترجمه است.
    بیش از 60 كتاب و مقاله دیگر استاد علامه جعفری هنوز منتشر نشده و در آینده به طبع خواهند رسید. كه به این ترتیب مجموعه آثار منتشر نشده ایشان متجاوز از 150 عنوان می گردد. كتاب های ایشان در زمینه های: فقه، علوم سیاسی، روان شناسی، علوم تربیتی، معارف اسلامی، نظریه زیبایی و هنر در اسلام مباحث فلسفی و كلامی، مشحون از آرا و نظریات ابتكاری و بدیع است.
    تاكنون ده ها نویسنده، استاد و محقق و متفكر از سراسر جهان با ایشان مذاكرات علمی داشته اند كه بیش از 50 فقره از این مذاكرات در 2 جلد كتاب تحت عنوان «تكاپوی اندیشه ها» منتشر شده است.
    لازم به ذكر است كه مكاتبات علمی علامه جعفری با برتراند راسل فیلسوف شهیر انگلیسی كه طی آنها، استاد جعفری به برخی از نظریات راسل انتقاد وارد ساخته، در بعضی از كتاب های ایشان مثل: نقد و بررسی افكار راسل، توضیح و بررسی مصاحبه راسل ـ وایت مكرر به چاپ رسیده است. همچنین كتابی تحت عنوان «بررسی و نقد سرگذشت اندیشه ها» حاوی تحلیل و نقد نظریات آلفرد نورث وایتهد پدر منطق ریاضی كه یكی از بزرگترین فلاسفه اروپا می باشد، چاپ و منتشر شده است.
    ضمناً كتاب هایی به قلم ایشان در نقد و تحلیل فلسفه پوزیتیویستی و نئوپوزیتیویستی معاصر غرب چاپ و منتشر شده است. كه از آن جمله می توان به شرح و نقد نظریات كانت، هگل، دكارت و دیوید هیوم اشاره نمود.
    استاد فقید علامه محمد تقی جعفری (ره) بر اثر بیماری در تاریخ 25/8/1377 به رحمت ایزدی پیوست. روحش شاد و یادش گرامی باد.
    الهم صل علی محمد و آل محمد

  2. تشکر


  3. #2
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۵
    نوشته
    134
    مورد تشکر
    122 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

    «روح مطهر علامه محمدتقي جعفري به ملكوت اعلي پيوست!»




    مردم ايران هريك به فراخور شناخت خود از علامه جعفري، از هجرت ابدي او دچار اندوه شدند. ارادتمندان علامه، ناباورانه و بهت‌زده از شنيدن اين خبر جانكاه، در تأثري عميق فرو رفتند. در اولين لحظه‌هاي انتشار خبر، رهبر انقلاب اسلامي حضرت آية‌الله خامنه‌اي، اندوهگين از خاموشي چراغ وجود علامه جعفري، ارادتمندان غمزده او را چنين تسليت داد:
    " بسم‌الله الرحمن الرحيم با اندوه و تأسف اطلاع يافتيم كه علامه فرزانه و متفكر و فيلسوف و اديب نامدار آية‌الله آقاي حاج شيخ محمدتقي جعفري تبريزي به لقاء حق شتافته است. اين براي جامعه علمي و فرهنگي كشور، ضايعه‌اي سنگين و فقداني بي‌جبران است. آن عالم بزرگ و متعهد در طول بيش از چهل ‌و پنج سال از هنگامي كه پس از تكميل تحصيلات عالي و ممتاز خود قدم در وادي تأليف و تحقيق و تعليم نهاد، آثار علمي و باارزشي پديد آورد و تفكر فلسفي را در دايره‌اي وسيع از مستفيدان و تحسين كنندگان جهاني خود، ارتقاء بخشيد. پس از پيروزي انقلاب نيز همواره افكار سازنده او در زمينه معارف ديني و نگاه فلسفي به مسائل اسلامي، با استقبال فرزانگان و تشنگان علم و معرفت روبه ‌رو مي‌گشت. سخنراني‌هاي پرمغز اين دانشمند عالي‌قدر كه سرشار از نكته‌هاي عميق و درس‌هاي به يادماندني براي نسل جوان و دانش ‌پژوه كشور بود، در شمار حسنات علمي و فكري دوران حاضر محسوب مي‌گردد و خاموشي اين چراغ فروزان حقاً خسارتي بزرگ براي جويندگان معارف عميق اسلامي به شمار مي‌آيد. اين جانب با تسليت به جامعه علمي كشور و علماء و دانشجويان محترم حوزه‌ها و دانشگاه‌ها و مخصوصاً به بازماندگان محترم و ارجمند ايشان، به روح اين عالم بزرگوار درود مي‌فرستم و رحمت و مغفرت الهي را براي ايشان مسئلت مي‌كنم."
    روز پنجشنبه ساعت هشت صبح، پيكر پاك علامه جعفري در زمين دانشگاه تهران، هزارهزار چشم مشتاق و ارادتمند را به اشك نشاند و فرياد غم و ناله را با نوحه و عزا درهم آميخت. آية‌الله جوادي آملي بر پيكر علامه نماز گزارد و برجسته‌ترين چهره‌هاي علمي و فرهنگي كشور، هيئت دولت و اقشار مختلف مردم، غمزده و حيران بر پيكر پاك استاد نماز گزاردند. پس از تشييع با شكوه پيكر پاك علامه جعفري در تهران، بنا به وصيت او، جسم عاشق و منتظرش را به مشهد مقدس بردند تا براي هميشه در جوار بارگاه ملكوتي امام هشتم (ع)، آرام گيرد. شب جمعه 28 آبان ماه 1377 جسم خاكي علامه محمدتقي جعفري را در دارالزهد حرم مطهر، به خاك سپردند
    منيع:تبيان
    الهم صل علی محمد و آل محمد

  4. تشکر


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود