جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: آشنايي با سوره هاي قرآن و فضيلت خواندن آنها
-
۱۳۸۷/۰۲/۱۵, ۱۶:۴۱ #1
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
آشنايي با سوره هاي قرآن و فضيلت خواندن آنها
در فضيلت تلاوت اين سوره ا لم نشرحدر حديثى از پيغمبر اكرم (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) مى خوانيم كه فرمود: من قراءها اعطى من الاجر كمن لقى محمدا (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) مغتما ففرج عنه : هر كس اين سوره را بخواند پاداش كسى را دارد كه محمد (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) را غمگين ديده و اندوه را از قلب او زدوده است. .
تفسير نمونه جلد 27 صفحه 119))
فضيلت سوره تيندر حديثى از پيغمبر اكرم (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) آمده است : من قراءها اعطاه الله خصلتين : العافية و اليقين ما دام فى دار الدنيا، فاذا مات اعطاه الله من الاجر بعدد من قراء هذه السورة صيام يوم!:
هر كس اين سوره را بخواند خداوند دو نعمت را مادامى كه در دنيا است به او مى بخشد: سلامت و يقين ، و هنگامى كه از دنيا برود به تعداد تمام كسانى كه اين سوره را خوانده اند ثواب يك روز روزه به عنوان پاداش به او مى بخشد. اين سوره در مكه نازل و آيه و هذا البلد الامين كه در آن سوگند به شهر مكه با اسم اشاره نزديك ياد شده دليل بر آن است.(تفسير نمونه جلد 27 صفحه 136)
فضيلت سوره علق
در فضيلت قرائت اين سوره از امام صادق (عليه السلام ) نقل شده است كه فرمود: من قراء فى يومه او ليلته اقراء باسم ربك ثم مات فى يومه او ليلته مات شهيدا و بعثه الله شهيدا، و احياه كمن ضرب بسيفه فى سبيل الله مع رسول الله !: هر كس در روز يا شب سوره اقراء باسم ربك را بخواند، و در همان شب يا روز بميرد شهيد از دنيا رفته است و خداوند او را شهيد مبعوث مى كند و در صف شهيدان جاى مى دهد، و در قيامت همچون كسى است كه با شمشير در راه خدا با پيامبر خدا جهاد كرده است.
اين سوره به مناسبت تعبيرهاى مختلفى كه در آغاز آن است بنام سوره ((علق )) يا سوره ((اقراء)) يا سوره ((قلم )) ناميده شده(تفسير نمونه جلد 27 صفحه 150)
مولایم علی فرموند:
يابُنَىَّ اِصبِر عَلَى الحقِ وَ اِن كانَ مُرّا; اى پسر جان! در راه حق صبور و مقاوم باش گرچه تلخ و رنج آور باشد.
هرگز گمان مبر زخیال تو غافلم ،گرمانده ام خموش ، خدا داند ودلم.....
چون عاقبت همه امور با خداست همه چیز را به او واگذار کردم.
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۶, ۲۱:۱۴ #2
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله : در مجمع البیان فرمودند : کسی که در روز جمعه سوره (اصحاب کهف) را قرائت کند آمرزیده شود گناهان او تا جمعه دیگر و به او نوری عطا شود که برسد تا به آسمان و نگهدارد خدا او را از فتنه دجال .
-
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۷, ۲۰:۲۶ #3
۱- از هارون بن خارجه روایت شده است که امام صادق ( ع ) فرمودند : هر کس سوره زمر را بخواند و کلماتش را به آسانی / به آرامی / بر زبان جاری سازد خداوند آبرو، و سر بلندی دنیا و آخرت بدو ارزانی دارد و او را بدون ثروت خویشان و فامیل عزیز گرداند، بد انسان که هر کس او را ببیند بزرگ شمارد و حشمتش وی را بگیرد و جسمش را بر آتش دوزخ حرام سازد و هزار شهر در بهشت برایش بسازند که هر شهری دارای هزار کاخ باشد و در هر کاخی صد حوریه ( الله اکبر ) و بعلاوه او را دو چشمه آب است که روانند و هر چشمه زلال که جوشانند و دو چشمه سار که از سر سبزی و خرمی به سیاهی زنند و حورانی پرده نشین که در سراپرده ها مستورند و باغهایی که دارای انواع میوه هاست و از هر میوه دو نصف ( لا حول و لا قوة الا بالله ) .
۲- ابی بن کعب از رسول خدا ( ع ) نقل کرده است که فرمودند هر که سوره زمر را بخواند امید او را قطع نکرده و ثواب ترسندگان ( کسانی که او را خدا می ترسند ) را بدو عطا کنند .
عاشیه گوید نبی اکرم ( ع ) نمی خوابیدند تا سورة بنی اسرائیل و زمر را می خواند .
هر کس آن را بنویسد و بر بازوی خود بندد محبوب خلایق شود و خلق نیز به نیکی یاری دهند . ( او را )
ویرایش توسط اخلاقي : ۱۳۸۷/۰۳/۱۷ در ساعت ۲۰:۳۰
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۷, ۲۰:۲۷ #4
1 - امام صادق ( ع ) فرمودند : از خواندن سوره « اذا زلزلت الارض » خسته نشوید زیرا کسی که قرائتش در نافله ها این سوره باشد خداوند هرگز وی را با زلزله و صاعقه و ازاین نوع آفات و آسیبهای دنیایی هلاک نسازد و چون از دنیا برود فرمان رفتن به بهشت یابد آنگاه خدای بزرگ فرماید : ای بنده من بهشتم را برتو مباح ساختم هرجا از آن که می خواهی منزل گزین بدون مانع و رادعی .
2 - نبی اکرم ( ص ) فرمودند : کسی که این سوره ( زلزال ) رابخواند مثل آن است که سوره بقره را خوانده باشد و بدو اجر خواندن همان سوره را بدهد ( پاداش خواندن یک چهارم قرآن ) .
نبی اکرم ( ص ) مردی از یارانش را خطاب قرار داد و فرمود : آیا ازدواج کرده ای ؟ گفت : نه زیرا چیزی ندارم که ازدواج کنم . فرمودند : آیا سوره « قل هو الله احد » را می خوانی ؟ گفت : آری ، حضرتش فرمودند : این سوره یک چهارم قرآن است سپس فرمودند :
_ آیا سوره « قل یا ایها الکافرون » را می دانی ؟
_ آری
فرمودند : این سوره یک چهارم قرآن است . سپس فرمودند :
_ آیا سوره « اذازلزلت » را می دانی ؟
_ آری
حضرت فرمودند : این سوره یک چهارم قرآن است . در ادامه عرض کردند : ازدواج کن ازدواج کن ازدواج ( این سوره را مهر زوجه ات قرار ده ) .
ویرایش توسط اخلاقي : ۱۳۸۷/۰۳/۱۷ در ساعت ۲۰:۳۱
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۷, ۲۰:۳۲ #5
سوره روم
1 -رسول خدا ( ص ) فرمودند : کسی که این سوره را بخواند ده برابر اجر ملائکه ای که بین آسمان و زمین مشغول تسبیح پروردگار بوده به او اجر داده شده و آنچه را که در آن روز و شب از او ثواب فوت شده باشد به او داده خواهد شد .
2 - حارث همدانی گوید : امیر مؤمنان ( ع ) فرمودند : هر کس شامگاهان سه بار آیه « فسبحان الله حیت تمسون ...» را بخواند در آن شب خیری از او فوت نشود و همه بدیها از وی دور گردد و هر کس صبحگاهان همین آی را سه بار بخواند در آن روز هیچ خیری از او فوت نشود و همه بدیها از وی دور خواهد شد .از رسول خدا ( ص ) روایت شده که هر کس این آیه را صبح و شام بخواند جبران هر عبادتی است که همان روز یا همان شب از وی فوت شده و نیز قرائت این آیه در عقب هر نماز واجب به عدد قطرات باران و برگ درختان و خاک روی زمین برای وی حسنه بنویسند .آیه : « فسبحان الله حین تمسون و حین تصبحون ... ( تا ) کذلک تخرجون »
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۷, ۲۰:۳۳ #6
سوره اعراف
1- از ابی بصیر روایت شده است که امام صادق ( ع ) فرمودند : هرکس سوره اعراف را در هر ماه یکبار بخواند در قیامت از کسانی باشد که خداوند فرمود : خوفی برایشان نیست و اندوهگین نخواهند بود و چنانچه هفته ای یکبار آن را تلاوت کند از آن دسته باشد که حساب برایشان آسان گیرند و همانا یکی از محکمات در این سوره است پس خواندن آن را ترک مکنید چون که در روز قیامت شهادت دهد برای آنکس که خوانده اش .2- ابی بن کعب از نبی اکرم ( ص ) روایت کرده است که آن کس که صوره اعراف را بخواند خداوند میان او ( قاری ) و شیطان پرده ا ی قرار می دهد و روز قیامت حضزت آدم ( ع ) شفیع اوست .هر کس این سوره را بنویسد و با خود دارد از گزند دشمن در امان باشد و هرگز گمراه نگردد.هرکس آیه زیر را بخواند و از خداوند بخواهد که خوابش کم شود ، به تحقیق که میسر شود و همچنین ترس از شیاطین : « ان ربکم الله الذی خلق السموات ...... ( تا ) قریب من المحسنین »[ این آیات بنام آیات سخره هم معروفند ]برای این که خواب بر تو چیره نشود این آیه را بر آب بخوان و روی خود را بدان بشوی :« ولما جاء موسی لمیقاتنا و کلمه ربه قال رب ارنی انظر الیک ... ( تا ) اول المومنین »
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۷, ۲۰:۳۳ #7
سوره شورا
ا 1- از سیف بن عمیره روایت شده است که امام صادق ( ع ) فرمودند : هر کس در خواندن سوره حمعسق مداومت کند ( سوره شورا ) خداوند در روز قیامت وی را برانگیزاند با رخساری چون برف سفید / یا چون ماه شب چهاردهم / و چون آفتاب روشن تا در پیشگاه حق تعالی بایستند و خداوند به او خطاب نماید که ای بنده من مداومت کردی بر خواندن این سوره و ثواب آن را نمی دانستی که اگر می دانستی این سوره چیست و ثواب آن چقدر است هرگز از خواندنش خسته نمی گشتی .اینک ترا به پاداش و اجرات آن آگاه خواهیم ساخت آنگاه فرمان دهد که او را داخل بهشت گردانید و برای او در بهشت کاخی است از یاقوت سرخ که درها و برجها و پله های آن همه از یاقوت سرخ باشد و درونش از بیرون و بیرونش از درون پیدا و آشکار باشد و برای وی در آن کاخ / کنیزکانی بکر از حوریان بهشتی / هزارخدمتکار زن و هزار کودک نوپا که همیشه بدانحال در آن قصر باشند همانها که خداوند وصفشان را در قرآن کرده است .
2- ابی بن کعب از نبی اکرم ( ص ) روایت کرده است که فرمودند : هر کس سوره ی حمعسق را بخواند از کسانی است که فرشتگان به او درود می فرستند و برایش آمرزش و رحمت می خواهند.
هر که آن را بشوید و بخورد کم تشنه گردد و اگر همین سوره را بنویسد وشب هنگام خواب زیر بالشت نهد خوابهای خوشی ببیند.
ویرایش توسط valayat : ۱۳۸۷/۰۳/۱۷ در ساعت ۲۰:۴۷
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۸, ۱۶:۳۳ #8
سوره انعام
1- ابن عباس گوید : هر کس سوره الانعام را هر شب بخواند از جمله کسانی باشد که در قیامت در امانند . هرگز روی آتش را به چشم خود نخواهد دید و حضرت صادق ( ع ) فرمودند : سوره الانعام جملگی در یک بار نازل شد و هفتاد هزار فرشته در مشایعت آن بودند تا آنکه بر محمد ( ص ) نازل شد . پس آن را بزرگ شمارید و گرامی دارید زیرا در هفتاد جای آن اسم اعظم پرودگار برده شده و اگر مردم می دانستند آنچه در این سوره است از فوائد ، خواندنش را ترک نمی کردند .
2- ابی بن کعب از نبی اکرم ( ص ) روایت کرده است که فرمودند : سوره انعام یکجا بر من نازل شد . در حالی که هفتاد هزار فرشته با صدای حمد و تسبیح سوره را همراهی می کردند هرکس این سوره را بخواند .همین هفتاد هزار فرشته بعدد هر آیه ای یک شبانه روز بر او صلوات می فرستند و نیز جابرین عبدالله انصاری روایت کرده است که نبی اکرم ( ص ) فرمودند: هر کس سه آیه اول سوره انعام را تا « ویعلم ما تکسبون » بخواند خداوند چهل هزار فرشته موکل او سازد که مثل عبادت ایشان را تا روز قیامت برایش بنویسند و فرشته ای از آسمان هفتم با عصایی آهنین نازل می شود و هر گاه شیطان بخواهد وسوسه ای در دلش ایجاد کند با آن عصا برسرش می کوبد ...عیاشی به اسناد خود از ابی بصیر روایت کرده است که امام صادق ( ع ) فرمودند : سوره انعام کجا نازل شد و هفتا هزار ملک سوره را با تعظیم همراهی کردند زیرا در هفتاد جای آن نام خداوند آمده است . اگر مردم می دانستند در خواندن آن چقدر فضیلت است ، آن را ترک نمی کردند سپس فرمودند : هر که را بر خداوند حاجتی است که می خواهد بر آورده شود چهار رکعت نماز با فاتحة الکتاب و سوره انعام را بخواند و بعد از خواندن فارغ شد بگوید : « یاکریم یاکریم یاکریم یاعظیم یاعظیم یاعظیم من کل عظیم یا سمیع الدعا یا من لاتغیره اللیالی والایام صلی علی محمد و آل محمد و ارحم ضغفی و فقری و فاقتی و مسکنتی یا من رحم الشیخ یعقوب حین ردٌ علیه یوسف قره عینه یا من رحم ایوب بعد طول بلائه یا من رحم محمداً و من الیتیم آواه و نصره علی جبابره قریش و طواغیتها و امکنه منهم یا مغیث یا مغیث یا مغیث ... » بخدا قسم اگر این دعا را بخوانی و همه حوائج حود را از خدا بخواهی به تو عطا می کند .از علی بن ابراهیم منقول است که حضرت رضا ( ع ) فرمودند : سوره انعام یکجا نازل شد و هفتاد هزار فرشته با صدای تسبیح و تهلیل و تکبیر سوره را همراهی کردند . هر که این سوره را بخواند فرشتگان تا روز قیامت برایش تسبیح می کنند . ابوصالح نقل کرده است که ابن عباس گفت : هر کس سوره انعام را هر شب بخواند روز قیامت از مردمی است که ایمن هستند و هرگز آتش ( جهنم ) را بر چشم خود نمی بیند .
_ جابربن انصاری از رسول خدا ( ص ) روایت کرده که فرمودند : هر که این سوره را تا « ویعلم ما تکسبون » بخواند باریتعالی 1000 فرشته را موکل سازد که قاری را حفظ کنند و تا روز قیامت اعمال آنها را بر وی نویسند .
_ هر که این سوره را بنویسد و بشوید و تا 7 روز متوالی از آن آب بیاشامد خدا به او رحم کند .
_ جهت شفای کلیه امراض این سوره را بنویسد با خود دارد .
_ جهت زایل شدن درد دست و پهلو این آیه را بنویسد و با خود دارد :
« و ان یمسک الله بضر .... ( تا ) هو الحیکم الخبیر »
_ ختمی بسیار مجرب و موثر : پنجشنبه یا جمعه ( روز یا شب ) رو به قبله فاتحه را بخواند و شروع بخواندن سوره انعام کند تا آیه « مثل ما اوتی رسل الله » و برخیزد 2 رکعت نماز ( حاجت ) کند در هر رکعت حمد 7 بار ، آیة الکرسی 7 بار و سوره کوثر 7 بار و بعد از اتمام نماز سوره را از « الله اعلم حیث .... ( تا ) آخر سوره بخواند » . آنگاه سر به سجده نهد و 70 بار بگوید « لا لا اله الله محمد رسول الله » و ملتمسانه از ذات باری تعالی حاجت بطلبد که رد حاجت محال است . ( در طول عمرتان یکبار این ختم را بجا آرید ).
_ گویند اگر این آیه را بر صفحه ای از قلع نویسند و در دکان یا منزل خود آویزد خیر و برکت آن بسیار شود .
آیه 59 ، « و عنده مفاتیح الغیب .... ( تا ) فی کتاب مبین » .
_ گویند به جهت تقویت حافظه این آیه را به تخم مرغ نوشته و تناول کنند .
آیه 60 ، « هو القاهر فوق عباده ..... ( تا ) لا یفرطون » .
_ گویند جهت آشتی کردن این آیه را 3 بار بخواند و بر روی آن کس دمد البته آشتی کند و عذر خواهد ( مجرب است ) .
آیه 114 ، « و تمت کلمه ربک صدقاً .... ( تا ) هو السمیع العلیم » .
_ گویند اگر کسی این آیه را برای زنان بنویسد و زن آن را با روغن بخورد مطیع و منقاد شوهر گردد :
« من الانعام حمولة و فرشاً .... ( تا ) عدد مبین » .
_ از علی ( ع ) مرویست آیه ی 115
« و تمت کلمه ربک .... ( تا ) هو السمیع العلیم » .
خواص بسیار دارد و تنها یکی از آنها این ای است : آن را به حروف مقطعه نویسد و آن را بپیچد به طوری که نوشته در بیرون باشد و سفیدی در اندرون و در موم گیرد و در دهان گذارد با هرکس سخن او تجاوز و سر پیچی نکنند و مراد حاصل آید .
_ گویند چون این آیه را در وقت خواب بخواند و از خدای خواهد که در وقت معین از شب بیدار شود ، بیدار شود .
« و اذ جعلنا البیت مثابه الناس .... ( تا ) و الرکع السجود » .
گویند هر که در روز چهارشنبه 70 مرتبه این آیه را بخواند بر اهل علم و قلم فائق آید و فتوحات برای او حاصل آید و حوائج او برآورده شود :
« هو الله الذی لا اله الا هو عالم الغیب و شهاده هو الرحمن الرحیم »
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۸, ۱۶:۳۵ #9
سوره جاثیه
1- امام صادق ( ع ) فرمودند : هر کس سوره جاثیه را بخواند ثوابش آنستکه هرگز آتش دوزخ را نبیند و نعره و خروش آن را نشوند و اوبا محمد ( ص ) باشد .
2- حضرت رسول ( ص ) فرمودند : هر کس سوره حم جاثیه را بخواند خداوند در روز قیامت و حساب عورت او را خواهد پوشانید وترس او را فرو می نشاند .
هر که این سوره را بنویسد و با خود دارد از هرچه بترسد ایمن گردد و نیز اگر این سوره را بنویسد و زیر سر نهد از شر اجنه محفوظ مانند
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۸, ۱۶:۳۷ #10
سوره تین
1- نبی اکرم ( ص ) فرمودند : هر کس سوره تین را بخواند خداوند او را دو خصلت عطا فرماید : 1- عافیت 2- یقین مادامی که در دار دنیاست و هرگاه از دار دنیا رفت خداوند او را عطا فرماید از اجر 3- به عدد کسی که این سوره را بخواند ثواب یک روز روزه بودن را .
2- امام صادق ( ع ) فرمودند : کسی که در نما های واجب یا نافله اش سوره تین را بخواند هرجایی از بهشت را که بپسندد بدو خواهد داد . انشاء الله
به هر طعامی که خوانده شود در آن شفا باشد
-
تشکرها 3
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)