جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: آیا فلسطینیان دشمن اهل البیت هستند؟

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,758
    مورد تشکر
    3,252 پست
    حضور
    6 ساعت 31 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0

آیا فلسطینیان دشمن اهل البیت هستند؟

سلام دوستان،

دلم میسوزه برای بعضی از ایرانی ها که نه مذهب دارن و نه آزاده هستند:

http://www.tebyan.net/Religion_Thoug.../21/83882.html

هواپیماهای رژیم صهیونیستی "امروز" مسجد امیرمومنان علی ابن ابی طالب را در شهر غزه بمباران کردند

اگر فلسطینیان بواقع ناصبی و دشمن اهل بیتند پس چگونه است که در گوشه و کنار کشورشان نام اهل بیت پیامبر(ص)، بر پیشانی مساجدشان می درخشد؟

فایل صوتی ضمیمه شده به نوشتار پیش رو که از زبان گویای اسلام، استاد شهید مرتضی مطهری تراویده است خود سندی دیگری است مبنی بر اینکه اینگونه ادعاها، دروغ و شایعه ای کهنه بیش نیست.

اکثریت قاطع مردم فلسطین شافعی مذهبند و اتفاقا ابوعبدالله محمدابن ادریس شافعی، رهبر این فرقه، نیز در غزه تولد یافته است.

و حتما مستحضرید که در میان فرقه های گوناگون اهل تسنن، نزدیکترین فرقه به شیعه، هم از نظر میزان علاقمندی به اهل بیت پیامبر(ص) و هم از نظر اصول و احکام فقهی، فرقه شافعی است.

افزون برگرایش دو تن از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین، شهید دکتر فتحی شقاقی و شهید محمود شحادة به مذهب شیعه، در سالیان اخیر گرایش مردم فلسطین به تشیع بسیار چشمگیر بوده است چندانکه طبق یک آمار در حال حاضر حدود 70000هزار شیعه فلسطینی در مناطق اشغالی وجود دارد.(ر.ک: دایره المعارف looklex )

ای کاش حداقل آزاده بودیم...با این سرعت به کجا داریم میریم؟...ترسم از این نیست که یک عده شیعه واقعی حضرت علی (علیه السلام) را در روز قیامت بیارن جلوی ما بلکه یک عده بت پرست را تا بگن اینها به دین شما عمل کردند و خود شما عمل نکردید!... ترسم از این نیست که شرمنده باشم که چرا مثل بهترین شیعه ها نبودیم بلکه چرا حتی به اندازه یک عده بت پرست به فکر دیگران نبودیم....ترسم از این نیست که مردم بگن که شیعه نمرد بلکه ترسم از اینه که هممون فکر کنیم که ما بهترینها هستیم و پستترین خلق خدا باشیم در رفتار و کارهامون...ای کاش در عمل شیعه بودیم...

طیب
    ویرایش توسط طیب : ۱۳۸۷/۱۱/۰۷ در ساعت ۰۲:۵۴
    هر معرفتى كـــه بوىِ هستىِ تو داد *** ديوى است به ره، از آن حذر بايد كرد

سبحه بر کف، توبه بر لب،دل پر از شوق گناه/ معصيت را خنده مي آيد ز استغفار ما

أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ

نوشته
    168
    مورد تشکر
    64 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

علي ابن ابي طالب اول و بالاتر از همه صحابه نزديك رسول الله است بعد خليفه چهارم رسول الله و اميرالمومنين زمان خود بوده اند ؛ درود و سلام بر علي ابن ابيطالب رضي الله عنه .

چهار خليفه راشد شعار همه مذاهب اهل سنت است .

بسم الله الرحمن الرحيم

وَمِنَ النَّاسِ مَن يَتَّخِذُ مِن دُونِ اللّهِ أَندَاداً يُحِبُّونَهُمْ كَحُبِّ اللّهِ وَالَّذِينَ آمَنُواْ أَشَدُّ حُبًّا لِّلّهِ وَلَوْ يَرَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ إِذْ يَرَوْنَ الْعَذَابَ أَنَّ الْقُوَّةَ لِلّهِ جَمِيعاً وَأَنَّ اللّهَ شَدِيدُ الْعَذَابِ

165- بقره

3. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,758
    مورد تشکر
    3,252 پست
    حضور
    6 ساعت 31 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام جناب روشن بیان عزیز

بین مردم عامی سنی و شیعه هیچ تفاوتی نیست. تفاوت سنی و شیعه در این هست که یک شیعه حقیقی اطاعت از حرف امام را واجب میدونه ولی یک نفر از اهل سنت اونها را بعنوان دوست خود قبول داره. حال اگر برادر شیعه هم عمل نکنه به حرف امام تفاوتی بین اونها نیست....

طیب

5. تشکرها 3

نوشته
    1,957
    مورد تشکر
    3,494 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    28
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط روشن بيان نمایش پست
    علي ابن ابي طالب اول و بالاتر از همه صحابه نزديك رسول الله است بعد خليفه چهارم رسول الله و اميرالمومنين زمان خود بوده اند ؛ درود و سلام بر علي ابن ابيطالب رضي الله عنه .

چهار خليفه راشد شعار همه مذاهب اهل سنت است .
    با سلام جناب روشن بيان ...
    تمام حرف وسوال همينجاست كه برغم اعتراف صريح امثال شما كه حضرت علي اول وبالاتر از همه صحابه نزد رسول الله هست ....
    چه كسي ؟ چرا ؟و چگونه آن حضرت را درمقام چهارم قرارداد؟
    الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد

نوشته
    793
    مورد تشکر
    2,216 پست
    حضور
    2 ساعت 12 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    13

مسجد الامام علی بن ابی طالب در غزه

آیا فلسطینیان دشمن اهل البیت هستند؟آیا فلسطینیان دشمن اهل البیت هستند؟

ویرایش توسط مرصاد : ۱۳۸۷/۱۱/۰۷ در ساعت ۲۳:۱۴
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    اللهم انی اسئلک بحق روح ولیک
    علی بن ابی طالب
    الذی مااشرک بالله طرفه عین ابدا
    ان تعجل فرج ولیک القائم المهدی
    --------------------------------------
    همه نام بسیج در گمنامی است و عزت او در مظلومیت او و افتخار او حضور در صحنه های حساس در روز های حادثه.... بسیجی دلگیر نباش ،تو خار چشم دشمنی....

8. تشکرها 2

نوشته
    611
    مورد تشکر
    866 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام بر استارتر عزیز تاپیک جناب طیب و دوستان دیگر
    جناب طیب
    همانطور که می دانید در سیستم حکومتی ایران فعالیت گروه بابیه و بهائیت ممنوع است وکسی اجازه
    ترویج این گروه را ندارد.
    و فعالیت کلیسا- زرتشتیان و...مذاهب صاحب کتاب هم نیز ازاد است.
    اگر کسی به سبک اهل تسنن نماز بخواند و یا وضو بگیرد هم که مشکلی نیست.
    در غزه هم اهل تسنن داریم هم اهل تشیع و هم وهابی و...
    شاید اگر مسجدی بنام حضرت علی ابن ابی طالب علیه السلام باشد
    مسجدی هم به نام ابوبکر و عمر و...باشد.که حتماهست.
    مسئله مکتوب تاریخی راهزنی عده ای از وهابیون غزه حدود دویست سال پیش بر زائرین کربلا را بیان می کند
    نه مردم غزه.
    و در جنگ ایران و عراق هم حدود 1500 اسر ایرانیان گرفتند که فلسطینی بودند
    یا بصورت نمادین بعد از اعدام صدام برای او تشیع جنازه کر دند.
    نمیتوانیم حرکت تعدادی از افراد را که بهر حال اینچنین نظر دارند به کل فلسطینیان نسبت دهیم.
    در مورد غزه هم کاری به دین نداریم کشتار زن و بچه و پیرمردان در کل جهان محکوم شد حتی از طرف یهودیان.
    و کار درست و انسانی بود از مردم جهان و حکم بنی ادم اعضای یکدیگرند..........
    اما یک بحث دیگر که آقای روشن بیان ادامه دادند:
    در مورد چهار خلیفه
    اهل سنت ابوبکر- عمر - عثمان و علی ابن ابی طالب (ع) به لحاظ تاریخی درست است.
    اما به لحاظ اعتقادی خیر درست نیست
    سخن حضرت علی به ابوبکر وقتی برای گرفتن بیعت امده بود:
    چه زود بر رسول خدا دروغ بستی لباسی بر تنت کردی(لباس خلافت) که برازنده تو نیست
    نه دختر رسول خدا و نه پسر عموی و داماد حضرت رسول یعنی علی ابن ابی طالب (ع) با او بیعت نکردند.
    پس ما به لحاظ عدم بیعت مولای متقیان انها را به خلافت قبول نداریم چون خلیف مسلمین باید شرایطی
    داشته باشد که انها ندارند.
    به همین دلیل که حسین ابن علی (علیه السلام) یزید بیعت نکرد و....
    از اقای روشن بیان می پرسم:
    چطور با کسی که پهلوی مبارک دختر رسول خدا را شکافت میتوان بیعت کرد؟
    مگر اهل تسنن قبول ندارد که انا اعطیناک الکوثر در وصف حضرت زهرا است؟
    کسی که بر نهر بهشتی کوثر می تازد چگونه است ......
    تاپیکی زدم بر همین مبنا که چگونگی عدم بیعت ال علی با حکام جابر را می دهد.
    اینهم لینک آن

http://www.askquran.ir/showthread.php?t=10366
    آفت تفکر تعصب است
    السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.
    ببخشید اینجا از حضور شما بزرگواران خداحافظی میکنم مدیر محترم سایت ترجیج دادند تاپیک خداحافظی بنده حذف شود. بهر حال بدی و خوبی بقول قدیمیها از ما دیدید حلال کنید.
    حق نگهدارتان دلهایتان پرامید و شاد باد.

10. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,758
    مورد تشکر
    3,252 پست
    حضور
    6 ساعت 31 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام خدمت دوست خوبم غریبه عزیز،

اول یک نکته نوشتاری....اگر تمام متنی که نوشتید را انتخاب کنید و بعد سایز فونت اون را تغییر بدید راحتتر هست تا اینکه هر جمله را جداگانه تغییر سایز بدید...

نقل قول نوشته اصلی توسط غریبه نمایش پست
    همانطور که می دانید در سیستم حکومتی ایران فعالیت گروه بابیه و بهائیت ممنوع است وکسی اجازه
    ترویج این گروه را ندارد.
    علت این موضوع این میباشد که آنها کافر هستند و با وجود اینکه در قرآن به صراحت میگوید که پیامبر آخرین پیامبر هستند و همیشه در قران از پیامبران (من قبلک) قبل از پیامبر صحبت شده ولی هیچ گاه از پیامبران (من بعدک) ذکر نشده است و همچنین اثباتی از این بالاتر که اگر به هر مسلمانی شما رجوع کنید او به شما خواهد گفت که حضرت محمد (صلی الله علیه و آله ) آخرین پیامبر است. ولی بهاییت تفسیر به رای برای خود میکنند و تضل به کثیرا...بماند...مثل این هست که شما به یک مسلمان بگید تعداد رکعتهای نمازهای واجب چندتاست؟ اینجور چیزها که بین مسلمونا تفاوت نیست درش...

و فعالیت کلیسا- زرتشتیان و...مذاهب صاحب کتاب هم نیز ازاد است.
    دوست خوب من مسیحیان، زرتشتیان، یهودیان همه موحد و توحیدی هستند و نه یک فرقه ظاله برای گمراه کردن مسلمانان مانند بهاییت....

اگر کسی به سبک اهل تسنن نماز بخواند و یا وضو بگیرد هم که مشکلی نیست.
    در غزه هم اهل تسنن داریم هم اهل تشیع و هم وهابی و...
    [
    اهل تسنن مسلمانند...بنده مقلد حضرت آیت الله مکارم شیرازی هستم و اگر در جایی باشم که مسجد شیعی نباشد بدون هیچ شکی پشت سر آنها به جماعت نماز میخوانم نه مانند بعضی از افراد که به مکه میروند و در غذا خوری ها وقت اذان بحث شیعه و سنی میکنن و ژست شیعه مخلص. شیعه مخلص اونی هست که نه از امامش جلو بزنه نه عقب بیوفته....امیدوارم که رفته باشید و اون سخنرانی استاد مطهری را گوش کرده باشید تا تفاوت سنی و ناصبی را متوجه شده باشید.

مسجدی هم به نام ابوبکر و عمر و...باشد.که حتماهست.
    در خود ایران هم چه بسا باشد...آیا این دلیل کشتن افراد است؟! (راضی بودن به کشتن شدن افراد به ظلم طبق آیات قران مثل این هست که خود ما هم قاتل باشیم. اگر قبول ندارید آیه مربوط به ناقه صالح را مطالعه بفرمایید)

و در جنگ ایران و عراق هم حدود 1500 اسر ایرانیان گرفتند که فلسطینی بودند
    اولا این یکی را هم خدا میداند که آیا شبیه همان ادعای ناصبی بودن همه فلسطینیان است یا خیر؟

ثانیا بر فرض که چنین باشد شما بخاطر ۱،۵۰۰ نفر راضی به کشته شدن ۱،۵۰۰،۰۰۰ نفر میشوید؟ به کجا چنین شتابان؟

ثالثا مگر گروه وحشیه منافقین بر علیه ایران نجنگیدند؟ آیا باید همه ایرانیان را بخاطر جنایات چند آدم رذل کشت؟

یا بصورت نمادین بعد از اعدام صدام برای او تشیع جنازه کر دند.
    مسئله صدام متاسفانه بعلت اعدام او در عید فطر اهل سنت به مسئله پیچیده ای تبدیل شد. و در ضمن صدام در بین اعراب بعنوان مظهر یک عرب قهرمان هست و هیچ ربطی به اسلام ندارد (و این هم بوسیله تلویزیون خود فروخته اعراب که هیچ کسی شکی در خود فروختگی حکام آنها ندارد به مردم عرب تزریق میشود).

نمیتوانیم حرکت تعدادی از افراد را که بهر حال اینچنین نظر دارند به کل فلسطینیان نسبت دهیم.

جناب روشن بیان هم اگر تعصبی نداشتند و دین خود را به دست علمای خود نمی دادند و خود تحقیق میکردند و تفکر میکردند به حقیقت میرسیدند و شیرین بیان میشدند...همون یک پست جناب حسین تبار کافی بود...

طیب
    ویرایش توسط طیب : ۱۳۸۷/۱۱/۰۸ در ساعت ۰۶:۵۲

نوشته
    611
    مورد تشکر
    866 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام بر طیب عزیز و دیگر دوستان:
    در مورد قسمت من کل نوشته را تغییر سایز میدهم کلا همیشه در هر
    گفتمانی این کار را انجام دادم.
    و در موارد دیگر
    احتمال میدم مننتوانستم حق مطلب را در نوشتارم ادا کنم چون موجب نتیجه گیری اشتباه از طرف شما شدم.
    مثالهای اولیه:میخواست نشان دهد که در هر کشوری بنا به انچه تعیین
    شده رفتار میشود .
    مثلا در هند هزاران فرقه وجود دارد و همه آزاد هستند از بت پرستی به
    هر نوع تا یکتا پرستی.
    ونتیجه گرفتم در غزه اگر مسجد علی هست مسجد عمر هم هست و...
    جمله ای دقیقی را نوشتم
    در مورد غزه هم کاری به دین نداریم کشتار زن و بچه و پیرمردان در کل جهان محکوم شد حتی از طرف یهودیان.

و کار درست و انسانی بود از مردم جهان و حکم بنی ادم اعضای یکدیگرند..........

پس نتیجه میگیریم که نتیجه ای که من گرفتم همان نتایج شماست
    حالا چرا زیر سوال رفتم بازهم می گم احتمالا نقص در نوع گفتار من هستش که موجبات نتیجه گیری اشتباه شده.
    در مورد اماری که ارائه دادم خدمت شما
    در مورد فلسطینیان در جنگ ایران و عراق و حمله وهابیون غزه به شیعیان
    در راه برگشت از عراق دارای سند تاریخی است
    اولی را میتوانید از بخش امار اسرای عراقی بیابید
    دومی را در تاریخ تشیع البته در تاپیک آمون های شکم گنده وهابی همه را
    ذکر کردم بطور کامل و سند معتبر.تمام حملات وهابیون به شیعیان و تخریب
    حرمین و بیت الحرمین .
    و در اخر باز دیدید ذکر کردم که حمله تعدادی از وهابیون غزه را به پای مردم
    فلسطین و غزه نباید گذاشت.
    اینها را در پست قبلیم ذکر کردم. که به صورت قرمز رنگ در این پست ذکر شده.
    بازهم اگر شبهه ای هست با کمال میل جواب میدهم.
    موفق باشید دوست گرامی

آفت تفکر تعصب است
    السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.
    ببخشید اینجا از حضور شما بزرگواران خداحافظی میکنم مدیر محترم سایت ترجیج دادند تاپیک خداحافظی بنده حذف شود. بهر حال بدی و خوبی بقول قدیمیها از ما دیدید حلال کنید.
    حق نگهدارتان دلهایتان پرامید و شاد باد.

13. تشکر

نوشته
    2,245
    مورد تشکر
    5,583 پست
    حضور
    19 روز 19 دقیقه
    دریافت
    12
    آپلود
    0
    گالری
    0

جمع بندی

پرسش:
    آیا فلسطینیان ناصبی و دشمن اهل بیت اند؟ اگر چنین است پس چگونه است که در گوشه و کنار کشورشان نام اهل بیت پیامبر (صلی الله علیه و آله)، بر پیشانی مساجدشان می درخشد؟

پاسخ:
    آن چه دراین نوشتار می خوانید، کنکاشی در مذهب و عقاید مردم فلسطین به خصوص اهالی نوار غزه است:
    1- بیشتر مردم فلسطین، پیرو مذهب شافعی هستند و ابوعبدالله محمدابن ادریس شافعی، رهبر این فرقه، متولد غزه بوده است.(1)
    جالب اینجاست که در میان فرقه های چهارگانه اهل سنت، نزدیک ترین فرقه به تشیع از نظر علاقه و احترام به اهل بیت و احکام فقهی، همین فرقه شافعی است.
    2- در میان خبرهای منتشر شده از تهاجم رژیم صهیونیستی، بمباران مسجد علی ابن ابی طالب واقع در محله الزیتون شهر غزه توسط جنگنده های اسرائیلی در روز ۱۰ دی.
    مدعیان ناصبی بودن مردم فلسطین، به این سؤال جواب دهند که چگونه مردمی می توانند هم نسبت به اهل بیت جسارت داشته باشند و هم آن قدر برای آن ها احترام و تقدس قائل باشند که نامشان را بر مساجد خود بگذارند؟
    * اما در کنار مسجد امام علی ابن ابی طالب شهر غزه، مساجد دیگری نیز به نام اهل بیت وجود دارد.
    *ـ مسجد «الامام علی ابن ابی طالب» واقع در نابلس. این مسجد در حواره از توابع شهر نابلس، در کرانه باختری رود اردن واقع شده است.
    *- مسجد فاطمة الزهراء (سلام الله علیه). حداقل 2 مسجد با این نام در فلسطین وجود دارد. یکی در قریه ارتاح، واقع در جنوب طول کرم و دیگری درشهر نابلس.
    * مسجد فاطمه الزهرا، واقع در جنوب طول کرم، فلسطین.
    *- مسجد «الحسین بن علی» واقع در نوار غزه و الخلیل. حداقل 2 مسجد به این نام در فلسطین وجود دارد: یکی در حی الصبرة واقع در نوار؛ مسجد «حسین بن علی» دیگر، در خیابان «عین سارة» شهر الخلیل واقع شده است.
    3- در مورد شبهه ناصبی بودن مردم فلسطین، شهید مطهری در سال ۱۳۴۹ سخنانی داشته اند که در ادامه آن را می خوانیم:
    «یك وقتی شایع بود و شاید هنوز هم در میان بعضی ها شایع است‏، یك وقتی دیدم یك كسی می‏ گفت: این فلسطینی ها ناصبی هستند. ناصبی‏ یعنی دشمن علی (علیه السلام). ناصبی غیر از سنی است.
    سنی یعنی كسی كه‏ خلیفه بلافصل را ابوبكر می‏ داند و علی (علیه السلام) را خلیفه چهارم می‏ داند و معتقد نیست كه پیغمبر شخصی را بعد از خود به عنوان خلیفه نصب كرده است‏. می ‏گوید پیغمبر كسی را به خلافت نصب نكرد و مردم هم ابوبكر را انتخاب‏ كردند. سنی برای امیرالمؤمنین احترام قائل است چون او را خلیفه چهارم و پیشوای چهارم می‏ داند و علی را دوست دارد.
    ناصبی یعنی كسی كه علی را دشمن می ‏دارد. سنی مسلمان است ولی ناصبی كافر است، نجس است. ما با ناصبی نمی ‏توانیم معامله مسلمان بكنیم.
    حال یك كسی می‏ آید می‏ گوید این‏ فلسطینی ها ناصبی هستند. آن یكی می ‏گوید. این به آن می‏ گوید، او هم یك‏ جای دیگر تكرار می‏ كند و همین طور. اگر ناصبی باشند كافرند و در درجه‏ یهودی ها قرار می‏ گیرند. هیچ فكر نمی‏ كنند كه این، حرفی است كه یهودی ها جعل كرده ‏اند. در هر جایی یك حرف جعل می‏ كنند برای این كه احساس همدردی‏ نسبت به فلسطینی ها را از بین ببرند. می‏ دانند مردم ایران شیعه‏ اند و شیعه‏ دوستدار علی و معتقد است هر كس دشمن علی باشد كافر است، برای این كه‏ احساس همدردی را از بین ببرند، این مطلب را جعل می ‏كنند. در صورتی كه‏ ما یكی از سال هایی كه مكه رفته بودیم، فلسطینی ها را زیاد می‏ دیدیم، یكی‏ از آن ها آمد به من گفت: فلان مسأله از مسائل حج حكمش چیست؟ بعد گفت‏ من شیعه هستم، این رفقایم سنی ‏اند. معلوم شد داخل این ها شیعه هم وجود دارد. بعد خودشان می‏ گفتند بین ما شیعه و سنی هست. شیعه هم زیاد داریم‏. همین لیلا خالد(2) معروف، شیعه است. در چندین نطق و سخنرانی خودش‏ در مصر گفته من شیعه ‏ام. ولی دشمن یهودی یك عده مزدوری را كه دارد، مأمور می‏ كند و می‏ گوید: شما پخش كنید كه این ها ناصبی‏ اند. قرآن دستور داده در این موارد اگر چنین نسبت هایی نسبت به افرادی كه جزو شما هستند و مثل شما شهادتین می‏ گویند، شنیدید وظیفه ‏تان چیست.»(3)

ـ نگاه شافعی درباره اهل بیت (علیهم السلام).(4)
    "در میان رهبران مذاهب اسلامی امام شافعی بیش از دیگران ارادت قلبی خود را نسبت به خاندان اهل بیت علیه‌السلام به ویژه علی علیه‌السلام و حسین (علیه‌السلام) ابراز داشته است. شافعیان به تبعیت از امام شافعی نسبت به اهل بیت به ویژه امام حسین (علیه‌السلام) ارادت ویژه دارند. علاقه امام شافعی به خاندان رسالت باعث نزدیكی هر چه بیشتر پیروان این مذهب با شیعیان علی ابن ابی‌طالب (علیه‌السلام) شده است. شافعی همچنان كه درباره علی علیه‌السلام اشعار نغز و پرمغزی سروده درباره واقعه عاشورا نیز اشعاری زیبا و جانسوز دارد. در این جا به برخی از آن ها اشاره می‌كنیم:
    "و مما نفی نومی و شیب لحیتی تعاریف ایام لهن خطوب"
    این حادثه از حوادثی است كه خواب مرا ربوده و موی مرا سپید كرده است.
    "تأوب همی و الفواد كتیب وارق عینی و ارقاد غریب"
    دل و دیده مرا به خود مشغول ساخته و مرا اندوهگین كرده است و اشك چشم جاری و خواب از آن پریده است.
    "تزلزلت الدنیا لآل‌محمد‌‌ و كادت لهم صم الجبال تذوب"
    دنیا از این حادثه خاندان پیامبر‌‌ متزلزل شده و قامت كوه‌ها از آن ذوب شده است.
    "فمن بلغ عن الحسین رساله و ان كرهتها انفس و قلوب"
    آیا كسی هست كه از من به حسین علیه‌السلام پیامبر برساند اگر چه دل‌ها آن را ناخوش دارند.
    "قتیل بلاجرم كان قمیصه صبیغ بماء الارجوان خصیب"
    حسین كشته‌ای است بدون جرم و گناه كه پیراهن او به خونش رنگین شده.
    "نصلی علی المختار من آل هاشم و نوذی بینه ان ذاك عجیب"
    عجب از ما مردم آن است كه از یك طرف به آل پیامبر درود می‌فرستیم و از سوی دیگر فرزندان او را به قتل می‌رسانیم و اذیت می‌كنیم.
    "لئن كان ذنبی حب آل محمد‌ فذلك ذنب لست عنه اتوب"
    اگر گناه من دوستی اهل بیت پیامبر است از این گناه هرگز توبه نخواهم كرد.
    "هم شفعائی یوم حشری و موقفی و بغضهم للشافعی ذنوب"(5)
    اهل بیت پیامبر در روز محشر شفیعان من هستند و اگر نسبت به آنان بغضی داشته باشم گناه نابخشودنی كرده‌ام.

امام شافعی معتقد است كه محبت خاندان رسالت حكم واجبی است كه خداوند در قرآن دستور داده و برای نشان بزرگی و فضیلت ایشان همین كافی است كه اگر كسی بر آن ها در نماز و سلام و صلوات نفرستد نمازش ادا نخواهد شد.
    "یا آل بیت رسول الله حبكم
    فرض من الله فی القرآن أنزله
    یكفیكم من عظیم الفخر أنكم
    من لم یصل علیكم لا صلاه له"(6)
    یعنی ای آل محمد محبت شما امر واجبی است كه خدا آن را در قرآن نازل كرده و همین یك دلیل بر عظمت قدر شما كافی است كه هر كسی نماز بخواند و بر شما درود نفرستد نمازش نماز نیست. او با توسل به آن ها و امید این كه شفیع او در قیامت واقع شوند گوید:
    "آل النبی ذریعتی و هم الیه وسیلتی
    أرجو بهم اعطی غداً بیدی الیمین صحیفتی"(7)
    یعنی اهل بیت پیامبر‌‌ وسیله نزدیكی من به خدای یگانه‌اند و به وسیله آن ها امیدوارم كه نامه اعمالم فردای قیامت به دست راستم داده شود.
    ارادت و علاقه امام شافعی به اهل بیت پیامبر‌‌ چنان بود كه بر خی از اهل سنت او را شیعه پنداشتند و حتی جهت محاكمه به بغداد برده شد. او معتقد بود كه ارادت به خاندان علی علیه‌السلام را باید علنی و آشكار ساخت.
    "اذا فی مجلس نذكر علیاً و سبطیه و فاطمه الزكیه
    یقال تجاوزوا یا قوم هذا فهذا من حدیث الرافضیه
    برئت الی المهیمن من أناس یرون الرفض حب الفاطمیه"(8)
    یعنی زمانی كه در مجلس ذكر علی و فاطمه و حسن و حسین (علیهم السلام) می‌شود بعضی از دشمنان می‌گویند ای مردم از ذكر علی و فرزندان او بگذرید كه این‌ها از سخنان رافضی‌هاست. من از مردمی كه دوستی فاطمه را رفض می‌دانند به خدا پناه می‌برم.

(4) این مطلب قسمتی از مقاله ای با عنوان «عاشورا در مذهب تسنن و سایر ادیان است» که در این آدرس، منتشر شده است:‌
    http://www.ido.ir/a.aspx?a=1385121308
    (5) مجله بصائر، شماره 7-8، ویژه‌نامه محرم، ص 25، هم چنین نگاه كنید به نامه دانشوران ناصری، ج 9، ص 298.
    (6) سیمای علی علیه‌السلام از منظر اهل سنت، 175، به نقل از دیوان امام شافعی، 62.
    (7) الشكعه، مصطفی الاربعه الائمه، ج 3، ص 53.
    (8) سیمای علی از منظر اهل سنت، 176.
    منبع:
    http://www.shiastudies.info/content/view/160/1/
    ویرایش توسط عظيم : ۱۳۹۵/۰۲/۰۹ در ساعت ۱۹:۳۵ دلیل: همکار ویراستار تدوین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری