جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: چرا خداوند جهان هستی را به خاطر 5 تن آل عبا آفریده؟
-
۱۳۸۷/۱۱/۱۳, ۰۷:۲۹ #1
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۷
- نوشته
- 18
- مورد تشکر
- 41 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 3
- آپلود
- 1
- گالری
- 0
چرا خداوند جهان هستی را به خاطر 5 تن آل عبا آفریده؟
من این روایت رو زیاد شنیدم که : خداوند جهان هستی را به خاطر 5 تن آل ابا آفریده است.
سوال من اینه که چرا؟اگر چنین است هدف خداوند از خلقت بقیه انسان ها چی بوده چه بعد از اون عزیزان و چه قبل از آنها چی بوده ؟
خداوند همه بنده هاش رو دوست داره ،درسته که اونها بنده های خاص خداوند هستند ولی باز هم به نظر من این توجیهی برای این روایت نیست. آیا این روایت صحت دارد؟
اگر این طور پس ما چی؟ خوب چرا خداوند فقط همون 5 تن رو خلق نکرد ؟ چرا بعد از اونها اینقدر نسل آدم ادامه داره؟
منتظر پاسخ های شما هستم.
با تشکر
یا ایها الذین امنو اتقو الله و لتنظر نفس ما قدمت لغد و اتقوالله ان الله خبیر بما تعملون (حشر/18)
ای کسانیکه ایمان آورده اید از مخالفت خدا بپرهیزید و هر کس باید بنگرد تا برای فردایش چه چیز از پیش فرستاده و از مخالفت خدا بپرهیزید که خداوند به آنچه انجام می دهید آگاه است
-
-
۱۳۸۷/۱۱/۱۳, ۱۲:۱۷ #2
به نام خدای حکیم
نظر صريح دادن پيرامون احاديث، ـ همانند بسياري از مسائل ـ نيازمند تخصّص كافي در زمينة علوم مربوط به حديث دارد، همچون تخصصي در علم رجال، درايه و آشنايي با كتابهاي معتبر حديثي. و همچنين نفي و اثبات يك حديث بايد همرا با دليل و برهان باشد و با حدسيّات و شنيدنيها و حتي عدم درك مراد و معناي يك حديث نميتوان حديث را تأييد يا طرد كرد.
فراز اوّل اين حديث در چند كتاب معتبر حديثي شيعه به اين صورت آمده است: "... و قيل للحبيب ـ صلّي الله عليه و آله ـ لولاك لما خلقت الافلاك1 و گفته شد از طرف خدا به دوست (پيامبر گرامي اسلام ـ صلّي الله عليه و آله ـ ) كه اگر تو نبودي آسمانها و زمين را خلق نميكردم. در صحت اين حديث هيچ شكي نيست و دلالت بر شرافت و عظمت پيامبر گرامي اسلام ـ صلّي الله عليه و آله ـ دارد. امّا حديث مورد نظر را همراه با دو فراز ديگر آن، از كتاب شريف "جنّة العاصمة" (در تاريخ ولادت و حالات حضرت فاطمة زهرا ـ عليها السّلام ـ) تأليف آيت الله سيد حسن ميرجهاني طباطبائي(ره) به صورت كامل آمده است. ايشان چنين ميفرمايند: "في كتاب كشف اللئالي تأليف صالح بن عبد الوهاب بن العرندس أنّه روي عن الشيخ ابراهيم بن الحسن الذّراق عن الشيخ علي بن هلال الجزائري عن الشيخ احمد بن فهد الحلّي عن الشيخ زين الدّين عليّ بن الحسن الخازن الحائري عن الشيخ ابيعبدالله محمد بن مكي الشهيد بطرقه المتصلة إلي أبي جعفر محمّد بن علي بن موسي بن بابويه القميّ بطريقه إلي جابر بن يزيد الجعفي عن جابر بن عبدالله الانصاري عن رسول الله ـ صلّي الله عليه و آله ـ عن الله تبارك و تعالي أنّه قال: يا أحمد لولاك لما خلقت الافلاك و لولا عليّ لما خلقتك و لولا فاطمة لما خلقتكما. ثمّ قال جابر هذا من الاسرار الّتي أمرنا رسول الله ـ صلّي الله عليه و آله ـ بكتمانه إلّا عن أهله."
ترجمه ... خداوند تبارك و تعالي فرمود: اي احمد ـ صلّي الله عليه و آله ـ اگر تو نبودي زمين و آسمان را خلق نميكردم و اگر علي ـ عليه السّلام ـ نبود تو را خلق نميكردم و اگر فاطمه نبود شما دو تن را خلق نميكردم. سپس جابر گفت اين از اسراري است كه پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ به ما دستور پنهان داشتن آن را داد مگر براي اهل آن.
ايشان در ادامة حديث به تشريح مؤلّف كتاب كشف اللئالي و راويان حديث پرداخته و مينويسد: مؤلّف كتاب كشف اللئالي يكي از علماء قرن نهم هجري بوده و او يكي از مؤلّفين از علماء شيعه در فقه و اصول و حديث بوده و (جامع فضائل پسنديده بوده است)، در حدود سال هشتصدو چهل هجري وفات يافته و به مزار ايشان در حلّه هيفاء تبرّك ميجويند. و سلسلة راويان حديث همه عدل امامي و از بزرگان مشيخه به شمار مي روند و سند حديث در نهايت اتقان است ( يعني مطمئن و يقينآور است و جاي شكّي در آن نيست).
سپس مؤلّف پيرامون اين حديث گويد: لازم است در اطراف مفهوم جملة دوم و سوّم كه بيشتر مغزها تحمّل حمل آن را ندارد و از اينرو اين حديث را قبول ندارند. و چه بسا انكار ميكنند بحث كرد و ميگويند: از ظاهر متن حديث لازم مي آيد كه فاطمه ـ عليها السّلام ـ افضل از پدر بزرگوار و شوهر عالي مقدارش باشد. اين گمان غلطي است كه ذهن سليم متتبع از آن إبا دارد.2 و حال آنكه اين هرسه اعضاء رئيسه بوده و فاطمة زهراء ـ عليها السّلام ـ "مجمع البحرين" درياي نبوت و درياي علم و "مجمع النورين" نور نبوّت و نور امامت است و ذوات مقدّسه محمّد ـ صلّي الله عليه و آله ـ و علي ـ عليه السّلام ـ و فاطمه ـ عليها السّلام ـ هر سه قائم به يكديگرند كه اگر هر كدام از آنها نبودند ديگري هم نبود ...
قابل توجه آنکه فراز اول حدیث یاد شده در منابع معتبر آمده ولی فرازهای بعدی در منابع معتبر یافت نشد .
حکیم
-
-
۱۳۹۱/۰۳/۲۶, ۱۱:۵۱ #3
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۹۰
- نوشته
- 1,126
- مورد تشکر
- 1,761 پست
- حضور
- 15 روز 15 ساعت 23 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
اصحاب کساء از دیدگاه تاریخی در پیش از اسلام و در اوایل اسلام، اهل بیت لقب قریش بود و منظور بیت همان خانه کعبه در مکه بود. این کاربرد بعدها تحت شعاع تعبیری قرار گرفت که باری سیاسی داشت. در تعبیر فوق منظور از اهل بیت خانواده پیامبر و بطور خاص علی، فاطمه، حسن و حسین است. بدنبال این تعبیر احادیثی به نقل از محمد در مورد این آیه رواج یافت از جمله حدیث پنج تن آل عبا. [۱]
از دیدگاه شیعه اصحاب کساء عبارت اند از محمد پیامبر مسلمانان، علی،فاطمه،حسن و حسین که آیه ٔانما یرید اﷲ لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیراً ٔ [۲] درباره آنان است. ابوسعید خدری از پیامبر مسلمانان روایت کرد که این آیه درباره ٔ پنج تن است: خودم، علی،فاطمه ،حسن و حسین است. [۳]
ریشه اصطلاح از دیدگاه تاریخیمحتویات
منشاء این اصطلاح آیه تطهیر و حدیث کساء است. در پیش از اسلام و در اوایل اسلام، اهل بیت لقب قریش بود و منظور بیت همان خانه کعبه در مکه بود. این کاربرد بعدها تحت شعاع تعبیری قرار گرفت که باری سیاسی داشت و در مورد آیه ۳۳ سی و سومین سوره قران(احزاب) نقل می شد. سرچشمه این تعبیر بعد از کشته شدن عثمان و اوایل دوران اموی، همزمان با شروع رقابت خاندان اموی و علی بر سر خلافت است. در تعبیر فوق منظور از اهل بیت خانواده پیامبر و بطور خاص علی، فاطمه، حسن و حسین است. بدنبال این تعبیر احادیثی به نقل از محمد در مورد این آیه رواج یافت از جمله حدیث پنج تن آل عبا. [۱]
مقصود از اصحاب کساء در دیدگاه اسلامی
دیدگاه شیعه
اصحاب کساء یاآل کساء ، عنوانی است که شیعیان برای محمد، علی، فاطمه و دو فرزند آنان حسن و حسین به کار میرود و از آنان به آل عبا و پنج تن نیز تعبیر میشود.مأخذ این عنوان روایتی است که به حدیث کساء معروف است و در منابع حدیث فریقین از طرق بسیار نقل شده است.
دیدگاه اسلامی
دربارۀ مصادیق اهل بیت اشاره شده در آیه تطهیر میان راویان اختلاف نظر هست. برخی از آنان همسران رسول اکرم[۴]و برخی دیگر همه نزدیکان وی،از آل عباس و آل عقیل و آل جعفر و آل علی(ع) را مشمول این عنوان شمردهاند[۵]،اما بیشتر ایشان اصطلاح اهل بیت را در این آیه شریفه منحصر به اصحاب کساء دانستهاند. تعداد احادیث وارد شده توسط گروه اخیر از ۷۰ متجاوز است که از آن شمار نزدیک به ۴۰ حدیث به روایت اهل سنت و از طریق ام سلمه، عایشه، ابوسعید خدری، ابن عباس، عبداللـه بن جعفر، علی بن ابیطالب، حسن بن علی و دیگران و بیش از ۳۰ حدیث از راویان امامی و از طریق علی بن ابیطالب، سجاد، باقر، صادق، رضا (امامان شیعه) ام سلمه، ابوذر غفاری و چند تن دیگر نقل شده است.[۶] از دیدگاه طباطبایی و طبرسی منظور از اراده در آیه مورد بحث، اراده تکوینی است، از آنرو که ارادۀ تشریعی خداوند در این باب همه افراد بشر را شامل میشود و جای اختصاص در آن نیست.[۷] آنچه بیش از همه موجب شده است که برخی از مفسرین، اهل بیت را به همسران رسول اکرم تفسیر کنند[۸]، خطاب صدر آیه به همسران محمد، و نیز وقوع آن در میان آیاتی است که طی آنها همسران رسول اکرم مخاطب واقع شدهاند. اما بگفته طباطبایی روایات وارده در این باب حاکی از آنست که این آیه جداگانه نازل گشته، و به فرمان محمد، یا بعد از درگذشت او و در هنگام جمع قرآن، در میان آن آیات قرار داده شده است.[۹] تغییر صیغه خطاب از مؤنث به مذکر نیز مؤید همین معناست.
منابع
-
۱۳۹۱/۰۳/۲۶, ۱۹:۱۵ #4
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,093
- مورد تشکر
- 1,895 پست
- حضور
- 2 روز 13 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 5
- آپلود
- 1
- گالری
- 0
همانا شما در گمراهی آشکاری هستید
این چه سخنانی است؟
از کجا می آیند؟
از دهان شیطان؟
خداوند شما را هدایت کند
حقیقت بوده هست و خواهد بود. ازلی و ابدی است. لیکن واقعیت «بوده» اما شاید دیگر حالا نباشد. یا الان هست اما چه بسا بعدا نباشد و شاید هم نه در گذشته بوده و نه در حالا بلکه در «آینده» واقع شود. واقعیت «هست» است و حقیقت هستی «هست» است. هست جزیی از هستی است، اما هستی جزیی از هست نیست... حقیقت زنده و حاضر است وانگهی لایتناهی و نامحدود است. اما واقعیت ممکن است چنین نباشد. که اگر بود جزیی از جریان حقیقت بود.
-
۱۳۹۱/۰۳/۲۸, ۰۳:۵۰ #5
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۹۱
- نوشته
- 283
- مورد تشکر
- 301 پست
- حضور
- 6 روز 6 ساعت 37 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با سلام
اطلاعات مختصری را که حتما شما هم میدانید تکرار میکنم:
- حدود سیزده میلیارد سال از عمر کائنات میگذرد
- عمق شناخته شده کائنات حدود سیزده میلیون سال نوری میباشد
- در این مجموعه میلیارد ها کهکشان وجود دارد
- با احتمالات ریاضی حدود پنجاه (میلیون بیلیون) ستاره در کائنات وجود دارد
- آنسوی سیزده میلیون سال نوری هنوز شناخته شده نیست و احتمال زیادی وجود دارد که کائنات همچنان ادامه داشته باشد
-عمر اینده کائنات هم میلیونها و میلیارد ها سال تخمین زده میشود
- تا زمان حال میلیونها ستاره و سیاره بوجود آمده و از میان رفته اند و این روند همچنان ادامه دارد
- سیارت، ستارگان و کهکشان هایی بوده، هستند و یا در آینده خواهند بود که بر اثر بعد مسافت کوچکترین تاثیری بر زندگی نسل انسان در کره زمین نداشته و نخواهند داشت
.....................
. از سوی دیگر....
.
- بر اساس اعتقادات اسلامی حدود ده هرار سال از عمر بشر میگذرد. یعنی چیزی کمتر از یک میلیونیم عمر کائنات
- اگر قطر کره زمین را سیزده هزار کیلومتر تصور کنیم، اندازه زمین یک (9500000000000000000) ام یا یک نودو پنج بیلیارد بیلیاردم قطر کائنات شناخته شده است!
.
.
- حالا بیایید نگاهی به این کلیپ چند دقیقه ای داشته باشیم، البته امیدوارم امکان دیدن آنرا داشته باشید:
http://www.youtube.com/watch?v=JvdL3...eature=related
با این توضیحات من چگونه میتوانم (عقل)خود را قانع کنم که:
-خداوند جهان هستی را به خاطر پنج تن آل عبا آفریده؟
آیا شما میتوانید (عقل) خود را قانع کنید؟ اگر میتوانید لطفا به من هم کمک کنید.
با آیات قرآن کریم که میفرماید افلا یعقلون و افلا یتفکرون چه کنم؟
با تشکر
ویرایش توسط محمد 0202 : ۱۳۹۱/۰۳/۲۸ در ساعت ۲۲:۴۲
-
تشکرها 5
-
۱۳۹۱/۰۴/۰۴, ۰۶:۵۲ #6
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۹۱
- نوشته
- 283
- مورد تشکر
- 301 پست
- حضور
- 6 روز 6 ساعت 37 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
لطفا این پست را نادیده بگیرید. بعلت یک اشتباه این تاپیک از اشتراکات من حذف شده بود به همین علت مجبور شدم پستی بگذارم تا دوباره در اشتراکات من بیاید. با پوزش از دوستان.
-
۱۳۹۱/۰۴/۰۴, ۰۹:۱۴ #7
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,250
- مورد تشکر
- 8,184 پست
- حضور
- 45 روز 13 ساعت 49 دقیقه
- دریافت
- 30
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
كاربر خالد بن وليد:
آيات افلا یعقلون و افلا یتفکرون يعني چه؟
روزی به طبیب عشق با صدق و صفا
گفتم که کجا روم، چیست دوا؟!
گفتا که اگر علاج دردت خواهی
بشتاب به دربار شه طوس رضا
-
تشکر
-
۱۳۹۱/۰۴/۰۴, ۲۱:۵۳ #8
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,054
- مورد تشکر
- 1,442 پست
- حضور
- 8 روز 19 ساعت 58 دقیقه
- دریافت
- 10
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
-
تشکرها 3
-
۱۳۹۱/۰۴/۰۴, ۲۲:۵۲ #9
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۹۱
- نوشته
- 283
- مورد تشکر
- 301 پست
- حضور
- 6 روز 6 ساعت 37 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با سلام
من نمیدانم چرا برای این تاپیک پاسخگویی در نظر گرفته نشده. اینطور که ما داریم بحث را ادامه میدهیم احتمالا به جایی نمیرسیم. از مدیران محترم سایت خواهش میکنم پاسخگویی برای این بحث تعیین بفرمایند.
-
۱۳۹۱/۰۴/۰۵, ۰۷:۰۰ #10
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۸
- نوشته
- 152
- مورد تشکر
- 117 پست
- حضور
- 12 ساعت 58 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
هرچند كه تفسير شيعه در اين باب تفسيري است متعصبانه و به استناد اين روايت و روايات مشابه عالم ذر و سپس موجود اول و خلق اول را براي خود ابداع كردند
اما به نظر ميرسه منظور از روايات نه واقعي بودن علت افرينش براي پنج تن باشد بلكه منظور ان است كه هدف افرينش رسيدن اشرف مخلوقات به سرحد كمال است كه در اينجا پيامبر افرادي كه سرحد كمال هستند پنج تن ذكر كرده است
ویرایش توسط حامدعلی : ۱۳۹۱/۰۴/۰۵ در ساعت ۰۸:۵۹
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری