جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: چرا پیامبراکرم ابتدا دربین اعراب آمد؟

شروع کننده موضوع

نوشته
    1
    مورد تشکر
    0 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

خجالت چرا پیامبراکرم ابتدا دربین اعراب آمد؟

سلام دوستان

من یه عضو تازه وارد هستم که فکر کنم انشالله موندنی هستم اینجا چون ازاینجورتالارگفتمان ها خیلی خوشم میاد..پس شایدبمونم
    ازاین حرفهابگذریم بخاطرمسئله ی مهمی پام به اینجا بازشد... یه موضوع مهم که هنوزجواب قاطعی نگرفتم...جوابی که میخوام دوست دارم
    ازآیات قرآن واحادیث باشه...
    تقریبا دوهفته ای هست که سراین موضوع بادبیربینش خودم بحث میکنم سراین موضوع.....قرارشد هفته ی دیگه بازم بحث کنیم تاقانعشون کنم که فکرکنم اشتباه فکرمیکنند

قضیه ازاین قراره:

سرکلاس بینش بودیم که معلم درحین تدریس درس هفت دین وزندگی سال پیش دانشگاهی یه سوال
    پرسید ازهمه:
    گفت چراپیامبراکرم(ص)اول دربین اعراب اومد...وبه ترویج دین دربین آنان پرداخت؟؟یعنی چرابین عجم هانرفت؟؟چرااونجاشروع به ترویج اسلام نکرد؟؟
    جوابشون این بود البته بجزمن بخاطرجاهلیت بیش
    ازحد اعراب چرا پیامبراکرم ابتدا دربین اعراب آمد؟
    آخه اینم شدجواب درست وحسابی چرا پیامبراکرم ابتدا دربین اعراب آمد؟
    حالامن بایداین موضوع روبه اثبات برسونم که اصلاهمچین چیزی نیست.....یعنی اصلااین چیزهانیست که چون عرب جاهل بود چرا پیامبراکرم ابتدا دربین اعراب آمد؟پیامبربین اونهارفت تازشم میگن اصلاایرانیان ازهمون قدیم الایام یعنی دوران اسلام قبل وبعدش همگی توحیدپرست بودند بجزعرب هاااا ازبس جاهل بودندعرب هاا چرا پیامبراکرم ابتدا دربین اعراب آمد؟
    شماچی میگید؟؟؟توروخداکمکم کنید..چون من بانظراتشون صددرصدمخالفم

نوشته
    452
    مورد تشکر
    54 پست
    حضور
    3 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

به پاسخ من خوب فکر کن :
    چون پیامبر (ص) عرب بود.
    در "لا احب الافلین " پاکی ز صورت ها یقین
    در پیش چشم های غیب بین ؛ هر دم زتو تمثال ها

نوشته
    793
    مورد تشکر
    2,216 پست
    حضور
    2 ساعت 12 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    13

بسم الله النور
    عرض سلام دارم خدمت تمامی کاربران وبه خصوص سرکار اجرم
    انشاءالله که بتوانیم پاسخگو باشیم.
    در رابطه باسوال شما باید عرض کنم جناب ناصح در ***این لینک*** به این سوال جواب داده اند ...حال ذکر چند نکته ضروری است:
    *
    در شبه جزيرة عربي به خصوص سرزمين حجاز حکومت مقتدر مرکزي وجود نداشت. اين امر اگر چه باعث يک سري نابساماني هاي اجتماعي مي شد، ليکن در مسير موفقيت انقلابي که پيامبر(ص) به راه انداخت؛ مؤثر بود. خلاء حکومتي يکي از زمينه هاي موفّقيّت در نهضت ها و قيام ها است. اگر حکومت مقتدري همانند حکومت هاي ايران و روم وجود داشت، صداهاي مخالفان توسط حکومت خاموش مي شد و مجالي براي پيامبر(ص) باقي نمي ماند تا مردم را به راه راست، ارشاد نمايد.

*
    زبان عربی ، عامل مؤثرى در پذيرش قرآن از سوى اعراب نخستين بود ; «ولو نزّلنـه على بعض الأعجمين * فقرأه عليهم ما كانوا به مؤمنين ; (شعراء198و199) اگر قرآن را بر برخى از غير عرب ها نازل مى كرديم ، عرب ها به آن ايمان نمى آوردند .» پس اگر پیامبر اکرم از بین غیر عربها مبعوث می شد عربها به خاطر خوی عربیت خود بدان ایمان نمی آوردند ولی وقتی بر عربها نازل شد غیر عربها نیز به آن ایمان آوردند و درروایتی که از امامان معصوم نقل شده این خود دلیلی برای برتری غیر عربها برعربها شمرده شده است.

*
    امام صادق (عليه السلام) فرمودند: ارزش و فضيلت غير عرب اين است كه آنان به سوى قرآنى كه به زبان عربى است گرايش پيدا كردند، ولى اگر قرآن به زبان غير عربى بود، بعضى عرب‏ها ايمان نمى‏آوردند.
    تفسير نور ج‏8 371 نكته‏ها: ..... ص :
    371

*برقراري نظام قبيلگي و پايبندي افراد به حمايت هاي گسترده از افراد قبيله؛ اين امر سبب مي شد که اگر فردي همانند پيامبر اسلام(ص) بر خلاف نظام حاکم آن ديار (که نظام حکومتي اشرافي يا آريستوکراسي بود) بخواهد اقدامي صورت دهد، افراد قبيله در مجموع از او حمايت مي کردند. حمايت چشمگير سبب مي شد چندان گزندي به وي نرسد، همان گونه که در دورة مکه به رغم آن همه مبارزه هاي رسول گرامي اسلام بر ضد شرک و بت پرستي، نتوانستند پيامبر را بکشند، يا آسيبي بدو برسانند و او را شکنجه دهند. حال اگر پيامبر(ص) در بين مردم ايران مبعوث مي شد، به جهت اين که ايراني ها همانند عرب ها تعصبات قومي و قبيلگي نداشتند، در برابر فشار ها و هجوم حکومت استکباري، سپر دفاعي قوي نمي داشت و زود شکست مي خورد.

*
    وجود قانون ماه هاي حرام؛ در محيط عربستان و سرزمين حجاز در چهار ماه از سال، يعني ماه هاي حرام (ذي القعده، ذي الحجه، محرم و رجب) جنگ و خون ريزي ممنوع بود. جنگ در ماه هاي حرام را گناهي بزرگ و نابخشودني (فجار) مي دانستند. چنين قانوني آن هم با آن گسترة حمايتي و پشتوانة فرهنگي، فرصت خوبي براي رساندن پيام پيامبر(ص) به گوش ديگران پديد آورد که اين زمينه و بستر در جاي ديگر نبود.

*
    وجود کعبه و سنت حج و زيارت خانة خدا که از زمان حضرت ابراهيم خليل به يادگار مانده بود. اين امر موجب شد که مکه مرکز رفت و آمدها و تبادل امور تجارتي و فرهنگي گردد. پيامبر از اين فرصت استفاده کند تا پيامش را به گوش اقوام و ملل جهان برساند.

*
    مکه و حرم؛ در ميان اعراب از قديم قانون حرم و حرمت کعبه و اطراف آن وجود داشت. اين امر موجب شد پيامبر(ص) تا حدودي از شر دشمنانش آسوده باشد.

*
    قانون امان؛ عرب هاي جاهلي به رغم همة ضعف هاي اخلاقي، برخي از خصلت هاي پسنديده و مترقي ميان آنان رواج داشت که از آن جمله قانون امان و پناهندگي بود.
    طبق اين قانون اگر کسي (حتي دشمن) در پناه فرد يا قبيله اي قرار مي گرفت، در امان بود و با تمامي وجود از او دفاع مي کردند. در تاريخ آمده است که پيامبر اسلام(ص) در شرايط سخت و بحراني از اين قانون استفاده نمود و از کشته شدن رهايي يافت.

*
    همچنين مي توان گفت که سرزمين حجاز يک موقعيت تمدني منحصر به فرد داشت، چون در مرکز دايره اي قرار داشت که از هر سو تمدن هاي گذشتة بشري آن را احاطه کرده بودند. در جنوب آن تمدن يمن، در شمال تمدن روم و فنيقيه، در شرق و شمال شرقي تمدن ايران، کلده و آشور و در غرب تمدن مصر باستان وجود داشتند. طبيعي است که چنين موقعيتي بستر خوبي براي رشد و گسترش اسلام گردد و خداوند حکيم و عليم پيامبر اسلام را در مرکز اين دايره برانگيزد تا راه هدايت بشري آسان گردد.

*
    آيه مبارکه "الله اعلم حيث يجعل رسالته؛ خداوند آگاه تر است که کجا رسالت (پيامبري) را قرار دهد" به ما مي فهماند که اسرار بسياري در موضوع رسالت و پيامبري وجود دارد که خداوند از آن آگاهي دارد و ما تنها به بخشي از آن مي توانيم دست يابيم.

[SIGPIC][/SIGPIC]
    اللهم انی اسئلک بحق روح ولیک
    علی بن ابی طالب
    الذی مااشرک بالله طرفه عین ابدا
    ان تعجل فرج ولیک القائم المهدی
    --------------------------------------
    همه نام بسیج در گمنامی است و عزت او در مظلومیت او و افتخار او حضور در صحنه های حساس در روز های حادثه.... بسیجی دلگیر نباش ،تو خار چشم دشمنی....

نوشته
    919
    مورد تشکر
    2,035 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0

راهکار

به نام خدا
    با سلام و تشکر به خاطر حسن انتخاب شما بنده راهکاری به شما ارئه می دم که انشاءالله خیلی جاها به کارت بیاد و برات مفید باشه

(البته یک مقدار حوصله می خواد)

اول می تونی یک نگاهی به فهرست موضوعات موجود در انجمن مربوط بیندازی اگر موضوعاتی مرتبط با مسأله مورد نظر پیدا نکردی برو قدم بعدی

دوم از منوی بالای صفحه جستجو را انتخاب و کلمه یا الفاظ مناسبی رو برای جستجو وارد و جستجو رو بزن مثلاً در این مورد الفاظ "پیامبر" و "اعراب" و "مبعوث".
    اگر در فهرست یافته ها مطلب مناسبی نبود برو قدم بعدی

سوم همون واژه ها رو در سایت های دیگر اینترنت جستجو کن

چهارم اگر پیدا نکردید یا خواستید به دامنه تحقیقاتتون اضافه کنید با استفاده از معجم المفهرس یا سایت تبیان آیاتی که لفظ اعراب داره رو پیدا کن برای اینکه ببینی خصوصیات اعراب در این آیات چیه

پنجم همینطور آیاتی که در باره عجمی نبودن قرآن و پیامبر هست بررسی کن
    (192 تا 199 شعراء و 44 فصلت)

از بررسی این آیات به دست میاد که عرب ها در عین اینکه فرهنگ و آداب اجتماعی طبیعی تری نسبت به سایر ملل داشتند و از ادبیات قوی برخوردار بودند، خیلی لجوج و سخت بودند در پذیرش نظر مخالف. برای همین قرآن می فرماید اگر پیامبر از بین غیر عرب بود عرب به او ایمان نمی آورد.

ضمناً بر خلاف نظر مشهور اعراب از نظر تمدن وتقیدات اجتماعی پیشرفته تر و متمدن تر از سایر ملل بودند. البته اگر تمدن را صرفاً شهر نشینی و ابزار آلات و تولیدات ندانیم که واقعاً هم این ها نشانه تمدن نیست.

در بعضی از روایات برتری اعراب بر غیر اعراب اشاره شده است. مثلاً فرموده اند که عرب ها با محارم خود ازدواج نمی کردند در حالیکه ایرانیان ازدواج می کردند.
    عرب ها غسل جنابت انجام می دادند و غیر عرب ها نه.
    و...
    برای مطالعه بیشتر به این موضوعات مراجعه فرمایید:
    به چه علت خاتم پيامبران و امامان(ع) از اعراب برگزيده شده اند؟
    چرا قرآن به زبان عربي نازل شد؟
    ایا اسلام دین جهانی است یا فقط برای اعراب ؟؟
    ...
    موفق باشید

نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
    (جلسات مناظره)

موضوع مهم :
    کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار

چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه

کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
    الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر

نوشته
    17
    مورد تشکر
    14 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

عرض کنم که من نمی خواهم دلیل بعثت پیامبر در میان عرب رو بگم ولی ببینید قومی که به شهادت تاریخ از جاهل ترین و بی فرهنگترین اقوام بودند و بقول حضرت امیر آبهای کثیف و سوسمار...میخوردند، مثل آب شراب می خوردند و مثل شراب خون، و فحشا و فساد و خونریزی می کردند، پیامبر دلهای آنها را چنان شیفته کرد که در یک پروسه بسیار بسیار کوتاه از جهت جامعه شناختی، فرهنگ جاهلی را به فرهنگ محمدی ی تبدیل کرد. خود پیامبر در یک روایت تاریخی داریم که در یک مجلسی با مردم بودند، وقت ظهر شد مردم سر به آسمان بلند کردند و با دیدن خورشید که به وسط آسمان رسیده بود گفتند وقت نماز ظهر شده . پیامبر آنجا فرمودند که شما شتر بان بودید من شما را شمس بان کردم یعنی مردمی با آن فرهنگ با تربیت نبوی آنگونه شدند واین قدرت فرهنگ اسلامی را در جذب قلبها و حکومت بر دلها نشان میدهد
    بهر حال پیامبر در هر منطقه ای و از هر قومی که مبعوث می شد باز هم می گفتیم که چرا از این منطقه؟
    موفق باشید

نوشته
    611
    مورد تشکر
    866 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

جوابها بسیار زیبا و دلچسب بود جواب در کانون زیاد است اما جواب دلچسب کم است از تمام زوایا حق مطلب ادا شده
    بهر حال نکته دیگر اینکه ما فقط در حد عقول خودمان که از مرزش متجاوز
    نمی شود مسایل را مورد کنکاش قرار می دهیم.
    مطمئنا حکمت الهی از انتخاب رسول گرامی ما فوق تصور ماست.
    ما کان نور محمدا اول ما خلق
    این نور مربوط به اول خلقت است که در جسم رسول خدا نقش بسته.
    ایا تمام حکمت الهی را باید بدانیم؟
    و یا می توانیم بدانیم!
    اگر مثلا دین خدا را یکی از پادشاهان ایران و یا روم و سرزمین فراعنه گسترش می داد نمی گفتیم:
    خوب معلوم است به دست امپرا طوری بوده وگرنه گسترش نمیافت.!
    و موارد مشابه دیگر
    پیامبر عرب بود اما اعراب از او نبودند. جمله قابل تفحصی است

آفت تفکر تعصب است
    السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.
    ببخشید اینجا از حضور شما بزرگواران خداحافظی میکنم مدیر محترم سایت ترجیج دادند تاپیک خداحافظی بنده حذف شود. بهر حال بدی و خوبی بقول قدیمیها از ما دیدید حلال کنید.
    حق نگهدارتان دلهایتان پرامید و شاد باد.

نوشته
    264
    مورد تشکر
    271 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط alijohar نمایش پست
    به پاسخ من خوب فکر کن :
    چون پیامبر (ص) عرب بود.
    سلام... اين دليل كاملا غلط هست...
    ببينيد سوال اينه چرا پيامبر اكرم ابتدا دربين اعراب اومد؟ خيلي ساده هست اصلا فكر هم نيمخاد جناب..
    چون مردمش عرب بودن

8. تشکر

نوشته
    418
    مورد تشکر
    697 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام علیکم
    نظر به اینکه اساتید بزرگوار در این باره نظر دادند جامع نظرات فوق قابل تعمق وبررسی است .باید در راستای تحلیل این مسئله مراقب بود که دچار پدیده "پان عربیسم " نشد .
    بهرحال آنچه که در آموزش های ضمن خدمت حضور دبیران معارف راهکارهایی خاص رو برای توجیه آسان دانش آموزان ارائه می دهند پاسخی که دبیر محترم شما ارائه کردند مهمترین رکن این سوال خواهد بود.ضمن اینکه مرکزیت سرزمین عرب ، ومسائلی از قبیل زبان عربی ، نبود حکومت منسجم وبا قوام ، تمدن بزرگ سرزمین حجاز ، جاهلیت بیش از حد مردم این سرزمین ، و... مزید علت می نمود .

بهرحال از محضر همه ی اساتید استفاده می کنیم .یا حق

نوشته
    127
    مورد تشکر
    179 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

در باب این گونه بحث ها - که عمدتا حاشیه ای هستند و در پاسخ یافتن آن ها چیزی به ایمان کم یا اضافه نمی شود- کافیست به سراغ حکمت کاملة و بالغة خداوند سبحان برویم که در اثر پذیرش و قبول صفت حکمت هیچ جای سوال و پرسشی نیست که اگر بر فرض -فرض محال هم که قاعدتا محال نیست- رسول الله صلوات الله علیه و آله و سلم در خاور دور مبعوث می شدند یا در شاخ آفریقا و یا در کره ی مریخ چه می شد و چه لزومی داشت و ...

و ایضا همین بس که دین اسلام -مانند دین حنیف- دینی جهانشمول و فراگیر است -نه مانند پیامبران و ادیان بنی اسرائیل که صرفا ادیان و پیامبرانی قومی بودند- و پیامبر دین جهانشمول در هر کجای که خدا اراده کند، مبعوث شود، عاقبت الامر دین و سنن اش فراگیر می شود؛ چه در میان قوم جهالت - که جملگی بجز قلیلی مرتد شدند بعد از رسول الله صلوات الله علیه و آله و سلم- و یا هر قوم و ملت دیگری.
    الله اعلم و شاید تقدیر یگانه قادر متعال براین رفته است که اشرف مخلوقات، صاحب مقام لولاک، وجود مبارک رسول الله صلوات الله علیه و آله و سلم در میان پلیدترین اقوام مبعوث شوند تا به واسطه ی سختی ها و بلایای شدید عارض از اعراب بر درجه ی قرب آن حضرت افزون گردد.

نوشته
    1
    مورد تشکر
    0 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

از همه دوستان به خاطر اين گفتگوی جالب كمال تشكر را دارم.خيلي بهره بردم.موفق باشيد.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری