جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: چرا شهرهاي مرزي ما ، اكثراًَ سني مذهب هستند؟

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت فروردين ۱۳۸۶
    نوشته
    1,957
    مورد تشکر
    3,494 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    28
    آپلود
    0
    گالری
    0

    چرا شهرهاي مرزي ما ، اكثراًَ سني مذهب هستند؟




    پاسخ :
    به خاطر حاكميت بني اميه و بني عباس در ابتدا اكثر مردم مناطق تحت تسلط آنان به سوي مذهب اهل سنت گرائيده بوده اند، بنابراين اكثريت مردم ايران نيز سني بودند ولي در عين حال حكومت هائي مثل آل بويه، زيديان مازندران، و حكومت الجايتو سعي در رسميت يافتن مذهب شيعه داشتند، تا اين كه روزي نظام سياسي ايران به دست شيعيان افتاد و صفويان از سال 905 ـ ‌1135 هـ . ق حكمرانان ايران شدند و در جهت اشاعه فرهنگ شيعي تلاش نمودند. قبل از اينكه صفويان بر سر كار بيايند قدرت سياسي به طور انحصاري در اختيار سنّي مذهبان بوده و مخالفان خود را كه به طور عمده از شيعه بودند، به هيچ روي، تحمّل نمي كردند.
    به هيمن دليل، انديشه هاي شيعي در قرن هفتم و هشتم، هر چند جز در برخي مناطق محدود، بروز و ظهوري نداشت و در سطح عموم مطرح نبود. ولي با اين همه انديشة شيعي طرفداران بسياري در همان مناطق محدود داشت و به صورت آتش زير خاكستر در برابر سلطة انحصاري مخالفان، نور افشاني مي كرد.
    هنگامي كه انديشه هاي شيعي، با قدرت پيدا كردن صفويان از ميان قهر و كينه سر بلند كرد، باز با موانعي مواجه شد كه نتواست به درّه هاي پر از صخره و سنگ، كوهستان هاي بي راه و طريق كردستان از شمال غرب تا جنوب آن نفوذ كرده و در دشت هاي كويري سيستان نداي حقّاني و روشنگرانه خويش را به گوش مردمان آن ديار برساند؛ كه :
    در اين بخش به چند نمونه از آن موانع اشاره مي شود.
    1-دوري از مركز:
    يكي از آن موانع دور دست بودن آن مناطق از مراكز شيعه نشين و نزديك بودنشان به مناطق سنّي نشين بود؛ زيرا مردمان مرزنشين با حمايت هاي دولت هاي سنّي همجوارشان، و با بهره مندي از صله هاي آن دولت ها همچنان بر سنّي گري پاي فشردند.
    2-كمبود امكانات:
    يكي ديگر از آن موانع، عدم امكانات كافي براي تبليغ فرهنگ شيعي، و غفلت آنان از اين فرهنگ اصيل اسلامي بود، كه قلم بدستان درباري و عالمان متعصّب سنّي با استفاده از اين كمبودها و با دادن نسبت هاي ناروا از شيعه چهرة كريه درست مي كردند.
    3-حمايت حكومت هاي خارجي:
    وجود حكومت هاي سنّي، در همسايگي ايران، مانع ديگري براي واماندن آنان از قافله تشيّع بود، كه در اين ميان حكومت سنّي عثماني در غرب ايران و حكومت ازبكان در شرق آن تأثير گذاري حكام سني مذهب مغولي هند و كابل در جنوب شرق ايران از موانع جدّي به شمار مي رفتند(1)
    دولت عثماني به ويژه سلطان سليم(سلطنت 918 ـ 926) به حدّي سخت گيري مي كرد كه جزاي شيعيان در صورت اثبات ارتباطشان با قزلباشان،‌كمتر از قتل نبود. در گزارشات تاريخي آمده كه در سال(919. ش) قريب به چهل هزار نفر شيعه در كشور عثماني به قتل رسيد. و در ضمن سلطان سليم به واليان خود در«آناتولي شرقي» و«قرمان» و«تكّه» كه اكثريّت عظيم ساكنان آن شيعه بودند، دستور داد تا به گونه اي پنهاني شيعيان را از(7 ـ 70 سالگي) شناسايي و نام آنها را در دفاتر مخصوص ثبت نموده و پس از آن دستور قتل آنان را صادر كرد(2)
    در نامة«يني چريان» پس از نبرد چالدران در تبريز براي سلطان سليم آمده: نزديك به 45 هزار نفر در مملكت ما و 20 هزار در خاك ايران به تهمت رَفْض و الحاد، طعمة شمشير غدر و بيداد گرديد.
    آنان براي جنگيدن با شيعيان از مفتيان سنّي فتوا مي گرفت، و با مشروعيت دادن به قتل عام شيعيان از هيچ ظلمي اباء نمي ورزيد. حتّي تا اواخر عهد صفوي، زمانيكه افاغنه بر ايران حاكم شدند، هنوز فتواي كشتن شيعه به صراحت تمام از دربار استانبول صادر مي شد(3)
    و اين دشمني سرسخت حكام سني مذهبي كه در اطراف ايران قرار داشتند با حكومت شيعي نو پاي ايران مانع از نفوذ مذهب شيعه در اطراف و اكناف ايران شده است.
    پي نوشت :
    1- از سلاجقه تا صفويه - مشكوتي، نصرالله، ، ص264.
    2- ، صفويه در عرصة دين، فرهنگ - جعفريان، رسول
    3- انقلاب اسلام بين الخواص و العوام، رسول جعفريان، ، ص 119.
    الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد

  2. تشکر


  3. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت خرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    378
    مورد تشکر
    372 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0



    چون به نظرم حکومت صفوی بر سنی ها سخت میگرفت مجبور بودن تا در نقاط مرزی مستقر بشن تا در صورت سخت گیری های بیشتر حکومت صفوی از کشور خارج بشن.
    محمد رسول الله

  4. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت فروردين ۱۳۸۸
    نوشته
    72
    مورد تشکر
    113 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    15



    با سلام اتفاقا احيانا جناب دانشمند به گونم ؛ روحاني سرشناس سخنراني اي در همين زمينه دارند و پيشنهاد ميدند به بچه هاي بيشتر از سه يا چهار (دقيقا نميدونم!) اهل تسنن شناسنامه ندهند تا نسل سنيها كمتر بشود !!!!!!!!
    ویرایش توسط روز آشكار شدن رازها : ۱۳۸۸/۰۸/۰۸ در ساعت ۲۰:۵۱

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود