-
۱۳۸۷/۱۱/۱۸, ۲۰:۳۷ #1
- نوشته
- 26,365
- مورد تشکر
- 68,356 پست
- حضور
- 22 روز 14 ساعت 29 دقیقه
- دریافت
- 26
- آپلود
- 0
- گالری
-
8953
موقعييت دختران در خانواده اسلامي
بنام تواي قرار هستي
موقعيت دختران در خانواده اسلامى
دختران را مكدر نسازيد، در رابطه با ارزشگذارى دختران رواياتى بشرح زير بنظر شما مى رسد:
1. ((سواء بين اولادكم فى العطيه لو كنت مفضلااحدا بفضيلت النساء.))
هنگام بخشش بين فرزندان يكسان عمل كنيد،اگر مى توانيد برترى زنان را منظور داريد.
(روايت الطبرانى از ابن عباس)
2. ((من بركه المرئةابتكارها بالانثى لان الله قال((يهب لمن يشاء اناثا.))
از بركات زن آنست كه اولين فرزندش دختر باشد. زيرا خداوند مى فرمايد هر كه را مى خواهيم موهبت دهيم دختر عطا مى كنيم .
(روايت ابن مردويه و ابن عساكر از وائله).
3. ((من كان لهابنه . فادبها فاحسن تاديبها و غذاها فاحسن غذاها اسبغ عليها من النعمه التى اسبغالله عليه ، كانت له ميمنه و ميسره من النار الى الجنه .))
هر كه دخترى داشته و به بهترين ادبها آراسته اشساخته است به بهترين غذاها تغذيه اش كرده و رنگ و آبى از نعمت الهى به وى برساند،گوئى اينكه تمامى سرزمين (سراسر از راست به چپ ) بهشت و دوزخ را به تصرف خود در مى آورد.
(روايت الطيرانى از ابن مسعود).
4. ((من خرجالى سوق من اسواق المسلمين ، فاشترى شيئا فحمله الى بيته ، فخص به الاناث دونالذكور، نظر الله اليه ، و من ينظر الله اليه لم يعذبه .))
كسى كه به يكى ازبازارهاى مسلمين رفته چيزى خريدارى كرده به منزل خود بياورد و فقط بين دختران وزنان منزل تقسيم كند، مورد نظر الهى بوده و چنين كسى عذاب خداوند نخواهد ديد.
(روايت از حمزه فتح الله در حقوق النساء فى الاسلام)
5. ((لا تكرهوا لبناتفانهن المومنات المجهزات المربيات المبكيات))
دختران خود را مكدرنساخته و آزارشان ندهيد. اين دختران مونسى مجهز هستند كه از نظر تربتى زود رنجاند.
(روايت احمد از عقبه در مسند و الطيرانى فى معجم الكبير).
6. ((ايمارجل كانت عنده وليده ، فعلمها فاحسن تعليمها، فاءدبها فاحسن تاءديبها ثم اعتقها وتزوجها فله اجران))
اگر مردىدخترى داشته بهترين آموزشها را به وى بدهد و از نظر تربيتى نيز بهترين آداب رابياموزد و او را شوهر دهد، پاداش عمده اى نزد خداوند خواهد داشت .
(روايت مسلم و ترمذى از انس).
7. ((ما من مسلم لهابنتان فيخص اليهما ما صحبتاه او صحبتهما الا ادخلته الجنه .))
هر مسلمانى كه دو دختر داشته و با هر دوىآنها مذاكرات صميمانه داشته باشد مسلمانى است كه راهى در بهشت برين خواهد بود.
(روايت لبن ماجه باسناد صحيح و ابن خبان از ابن عباس در صحيحه و الحاكم)
8. ((من عال الانثييناوثلاثا اواختين اوثلاثا حتى يبن او يموت عننهن كنت انا و هو فى الجنه كهاتين .))
رسول اكرم (ص ) مى فرمايد: كسى كه دو دختر يا سه دختر يا خواهر عائله اش باشندتا وقتى كه پسردار شود و يا فوت كند پا به پاى من به بهشت مى رويم .
(روايت ابن خبان از انس بن مالك در صحيحه)
9. ((كان رسول الله (ص ) اذا قدم من سفر قبل ابنته فاطمه .))
هرگاه پيامبر اكرم از سفر مى آمد دخترش فاطمه را مى بوسيد.
(روايت الطيرانى از ابن عباس در الاوسط).
- مقام مادر
نقش مادر درخانواده بسيار اساسى است رسول اكرم (ص ) در اين رابطه توصيه هاى جالبى فرمودهاند:
1. ((الجنه تحت اقدام الامهات . ))
بهشت زير پاى مادران است .
(روايت الطيرانى از طلحه ابن معاويه السلم)
2. از قول السلمى مى گويند كسى نزد حضرتش آمدگفت مى خواهم در راه خدا جهاد كنم ، فرمودند آيا مادرت زنده است ؟ گفت بلى . فرمودند: حتما نزد مادرت باش تا به بهشت برسى و به ديگرى فرمودند شما نزد مادرت باشزيرا كه بهشت زير پاى مادران است .
3. روايت عبدالله بن عمر كه در صحيحه نوشته است :
حضرت رسول خطاب به مردى كه اجازه جهاد خواست فرمودند
((احى والداك فقهمافجاهد))
آيا پدر و مادرت زنده هستند گفت بلى ،فرمودند پهلوى آنها بودن جهاد است .
(روايت الحاكم از عايشه در مستدرك)
4. ((اعظم الناس حقا على المرة زوجته و اعظم الناسحقا على الرجل آمه))
در بين مردمان بيشترين حقى كه به گردن زن است حق شوهر است و در بين تمام مردم بيشترين حقى كه به عهده مرد است حق مادر است .
(روايت ابو على از انس در الصحيحه والاوس)
5. فردى به رسول اكرم (ص ) وارد شده گفت بسيارعلاقمند به جهادم ولى نمى توانم ، حضرت فرمودند: هيچ يك از پدر و مادرت زنده اند؟گفت مادرم زنده است فرمودند توصيه خدائى نيكى به مادر است . اگر نيكى به مادرت كنى اجر انجام حج انجام عمره و جهاد را جمعا خواهى داشت . اگر مادرت از تو راضى شد متقى شده اى آنهم با نيكى به مادر.
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)