صفحه 1 از 2 12 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: چگونه میتواینم عمر و روزی مان را بیشتر تر کنیم؟

شروع کننده موضوع

نوشته
    37
    مورد تشکر
    74 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

چگونه میتواینم عمر و روزی مان را بیشتر تر کنیم؟

بسم الله الرحمن الرحیم
    اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
    از جمله مباحث مهم اجتماعی که اسلام و بزرگان دین بسیار به ان سفارش کرده اند صله رحم یا همان دیدار با خویشاوندان و بستگان است؛
    این عمل در زندگی اثر بسیار بالایی دارد که از جمله انها سلامت روانی کامل انسان و خانواده اش میباشد ؛علمای روانشناس در مورد بهداشت روانی خانواده هایی که ارتباط خوب و صمیمی با اجتماع و خویشاوندان خود دارند در مقایسه با خانواده های بی ارتباط فرق و تفاوت بسیار زیادی را ذکر کرده اند از جمله شادی و نشاط فرزندان خانواده پر ارتباط و ثبات شخصیت اجتماعی و..........بسیاری از عوامل دیگر را از اثار ارتباطات اجتماعی سالم و خوب ذکر کرده اند.
    دین و بزرگان دین نیز به این نکته اهمیت فراوان داده اند و اثار فراوانی برای ان ذکر کرده اند که هم اثار دنیوی و هم اثار اخروی بر ان مترتب است
    از اثار دنیوی دور شدن بلا عقب افتادن اجل معلق و زیادی رزق و روزی و.....بسیاری از اثار دیگر؛ حضرت امام رضا(علیه السلام) نیز در حدیثی شریف به این نکته اشاره میفرمایند که خود نشانگر این نکته مهم میباشد.
    امیدوارم با توجه به این حدیث و با دقت در ان از اثار پر برکت ان استفاده کنیم انشاء الله
    الامام ابوالحسن الرضا(عليه السلام):من ضمن لي واحدة ضمنت له اربعة:يصل رحمه فيحبه الله و يوسع عليه في رزقه و يزيد في عمره و يدخله الجنة التي وعده_ کسي که محض رضاي خاطر من صله رحم بجا اورد چهار پاداش را براي او تضمين مي نمايم:1_مورد لطف و عنايت پروردگار قرار گيرد 2_روزيش فراوان شود 3_ عمرش طولاني و زياد گردد 4_در قيامت به بهشت موعود داخل شود_ عيون اخبار الرضا ع

ویرایش توسط ظهور : ۱۳۸۷/۱۱/۲۴ در ساعت ۰۰:۵۷

شروع کننده موضوع

نوشته
    37
    مورد تشکر
    74 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

الامام محمد الباقر(علیه السلام): البر وصدقة ینفیان الفقر و یزیدان فی العمر و یدفعان عن سبعین میتة سوء . نیکوکاری و صدقه دادن پنهانی فقر را از بین می برند؛عمر را زیاد و هفتاد نوع مرگ بد و ناگوار را دفع میکنند _ الزهد ص 33

نوشته
    3,678
    مورد تشکر
    5,210 پست
    حضور
    23 روز 19 ساعت 49 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

باسمه تعالی
    با سلام:
    صله رحم از رفتارهایی است که از فطرت انسان سرچشمه می‌گیرد،هر عقل سلیمی به وجوب و ضرورت نیاز انسان به ارتباط با خویشان و آثاری که از این ارتباط نصیب همگان می‌شود اعتراف می‌کند.

امام علی علیه‌السلام می‌فرمایند:
    «انسان هر چه ثروتمند باشد بی‌نیاز از این نیست که عشیره‌اش با دست و زبان از او دفاع کنند. عشیره انسان پیش از همه مردمان می‌توانند او را از خطرات حفظ کنند و پراکندگی‌هایش را جمع کنندو اگر مصیبتی بر او وارد شود، از همه کس بر او مهربان‌ترند.»[1]

برقراری پیوند با بستگان در نظام ارزشی اسلام جایگاه رفیع دارد. از دیدگاه قرآن کریم صله رحم سفارش الهی، عهد خدا با بندگان، مصداق نیکی و نیکوکاری و منشأ آثار فراوانی است.

صله رحم از نگاه رسول خدا صلی‌الله علیه و آله جزئی از دین است و به همین دلیل آن حضرت سفارش و ترویج آن را بخشی از رسالت خود می‌داند. امام باقر علیه‌السلام فرمودند:
    «رسول خدل (ص) فرمودند: به حاضران و غایبان امتم و کسانی‌که هنوز به دنیا نیامده‌اند تا روز قیامت، سفارش می‌کنم با خویشان خود بپیوندند، هر چند میان ایشان به اندازه یک سال راه فاصله باشد، زیرا خدای متعال صله رحم را بخشی از دین قرار داده است.»[2]

صله رحم از دیدگاه پیشوایان معصوم چنان مهم و ارزشمند است که هیچ عذری نمی‌تواند ترک آن را تجویز کند. رسول خدا صلی‌الله علیه و آله می ‌فرمایند:
    «برترین مردم کسی است که بیشتر از خدا پروا می‌کند و بیشتر صله رحم می‌کند.»[3]

و نیز می‌فرمایند:
    «صله رحم از برترین خصلت‌هاست.»[4]

امام صادق علیه‌السلام فرمودند:
    «پیوند با خویشان و خوش خلقی موجب افزایش ایمان است.»[5]

ادامه دارد....

پی‌نوشت:
    [1].شریف رضی، نهج البلاغه،
    [2].کافی، ج2ف ص151
    [3].مستدرک الوسائل، ج15، ص245
    [4].همان، ص250
    [5].همان، ص247

ویرایش توسط سمیع : ۱۳۹۲/۰۷/۱۲ در ساعت ۲۰:۰۸

نوشته
    3,678
    مورد تشکر
    5,210 پست
    حضور
    23 روز 19 ساعت 49 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

صله رحم یکی از رفتارهای پرثمر و بابرکت است، فضیلتی است با اهمیت تکلیف، و تکلیفی است با پاداش فضیلت. رسول خدا صلی‌الله علیه و آله می‌فرمایند: «کار خیری که زودتر از هر کار دیگری پاداش می‌گیرد صله رحم است.»[1]

این کلام شریف به این ناظر است که تمامی پاداش صله رحم برای آخرت ذخیره نمی‌شود، بلکه بسیاری از آن‌ها در دنیا به دست انسان می‌رسد، به همین دلیل آثار صله رحم در دو بخش دنیوی و اخروی قرار می‌گیرد.

آثار دنیوی:

1- افزایش روزی و طول عمر:
    بارزترین اثرز دنیایی صله رحم گشایش در زوزی، افزایش ثروت و طول عمر است. رسول خدا صلی‌الله علیه و آله می‌فرمایند: «هر کس دوست دارد روزی‌اشس توسعه یابد و مهاتش زیاد شود(مرگش به تاخیر افتد) پس باید با خویشان خود بپیوندد.»[2]

امام علی علیه‌السلام فرمودند:
    «صلة الرّحم توسّع‏ الاجال‏ و تنمى الاموال.»[3]؛ «پیوند با خویشان مهلت را توسعه و اموال را رشد می‌دهد.»

2-آبادانی: یکی از آثار صله رحم آبادانی است که با افزایش روزی نیز ملازمه دارد. رسول خدا صلی‌الله علیه و اله فرمودند: «پیوند با خویشان شهرها را آباد می‌کند.»[4]

3- سروری: یکی از آثار صله رحم این است که انسان را به سروری می‌رساند. رسول خدا صلی‌اللله علیه و آله فرمودند:« پیوند با خویشان موجب محبت در بین خانواده و سروری در عشیره است.»[5]

4- دفع بلا: یکی از وسائلی که بلا را از محیط زندگی انسان دور می‌کند صله رحم است. رسول خدا صلی‌الله علیه و اله فرمودند: «پیوند با خویشان مکاره‌ها و مصیبت‌ها را از زندگی انسان دور می‌کند.»[6]

و نیز فرمودند:
    «پیوند با خویشان عذاب را دور می‌کند.»[7]

5- جلوگیری از مرگ بد: مرگ سرنوشت محتوم زندگی دنیاست و هر جانداری دیر یا زود از این سرا رخت بر می‌بندد، ولی کیفیت مردن متفاوت است. یکی از چیزهایی که مرگ بد را دور می‌کند صله رحم است. رسول خدا صلی‌الله علیه و آله فرمودند: «پیوند با خویشان انسان را از بد افتادن حفظ می‌کند.»[8]

پی‌نوشت:

[1].کافی، ج2، ص152
    [2].روضة الواعظین، ص388
    [3].شرح آقا جمال خوانسارى بر غرر الحكم و درر الكلم،ج‏4،ص 215
    [4].بحارالانوار، ج47، ص163
    [5].مستدرک الوسائل، ج15، ص245
    [6].شرح اصول کافی، ج9، ص8
    [7].مستدرک الوسائل، ص250
    [8].مستدرک الوسائل، ج15، ص242

5. تشکرها 2

نوشته
    3,678
    مورد تشکر
    5,210 پست
    حضور
    23 روز 19 ساعت 49 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

آثار معنوی صله رحم:

پیوند با خویشان افزون بر همه آثاری که نام بردیم در رشد و شکوفایی معنوی انسان اثر گذار است.طبق احادیثی که به‌دست ما رسیده صله رحم به سه صورت در رشد معنوی انسان ایفای نقش می‌کند.

نخست آنکه اعمال انسان را پاک و بالنده می‌کند؛ دیگر آنکه انسان را از ارتکاب گناه باز می‌دارد و سوم آنکه موجب افزایش و استحکام ایمان می‌شود.

امام باقر علیه‌السلام فرمودند:
    «پیوند با خویشان اعمال را پاکیزه می‌کند.»[1]

«صله رحم و نیکوکاری انسان را از گناه حفظ می‌کند.»[2]

امام رضا علیه‌السلام به واسطه پدر بزرگوارشان از امام صادق علیه‌السلام نقل می‌کنند:
    «پیوند با خویشان و خوش خلقی موجب افزایش ایمان است.»[3]

آثار اخروی صله رحم:

«پیوند با خویشان حساب را آسان می‌کند.»[4]

اثر دیگر صله رحم در قیامت بهره‌مندی و برخورداری از فضل خداوند متعال و ورود به بهشت است.

رسول خدا صلی‌الله علیه و آله فرمودند:
    «هر کس یک چیز را برای من تضمین کند من چهار چیز را برای او تضمین می‌کنم. صله رحم به جا آورد من ضمانت می‌کنم که خانواده‌اش دوستش داشته باشند، روزی‌اش توسعه یابد، مهلتش در دنیا بیشتر شود، و خداوند او را به بهشتی که وعده کرده داخل کند.»[5]

پی‌نوشت:
    [1].کافی، ج2، ص150
    [2].همان
    [3].مستدرک الوسائل، ج15، ص247
    [4].کافی، ج2، ص150
    [5].روضة الواعظین، ص388

ویرایش توسط سمیع : ۱۳۹۲/۰۷/۱۲ در ساعت ۲۱:۰۶

نوشته
    3,678
    مورد تشکر
    5,210 پست
    حضور
    23 روز 19 ساعت 49 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

یکی از ابعاد اثرگذاری صله رحم در دنیا تاثیر بر اخلاق انسان است.

حقیقت این است که انسان تا از حصار خودبینی خارج نشود قدم به راه کمال نمی‌گذارد. اولین مرحله گذر از تنگنای خودبینی و حضور در فراخنای دیگربینی توجه به نزدیکان و خویشان است.

کسی که به صله رحم روی می‌آورد به‌قدری رشد کرده که می‌تواند علاوه بر خود کسانی دیگر حداقل خویشان و ارحام خود را ببیند، و به آنها مهربانی کند، از دسترنج خود برای آنها هزینه کند، بی‌مهری‌هایشان را ندیده بگیردو به نیکی مقابله کند، انسانی‌که به این مرحله از رشد رسیده باشد به جابی می‌رسد که با همه مردم با دلی پاک و نفسی پاکیزه مواجه می‌شود و نسبت به همگان دستی بخشنده و دلی مهربان دارد.[1]
    پی‌نوشت:
    [1].ر.ک. اخلاق الاهی، ج14، ص480

ویرایش توسط سمیع : ۱۳۹۲/۰۷/۱۲ در ساعت ۲۱:۱۷

نوشته
    386
    مورد تشکر
    1,786 پست
    حضور
    6 روز 11 ساعت 8 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط سمیع نمایش پست
    آثار معنوی صله رحم:

پیوند با خویشان افزون بر همه آثاری که نام بردیم در رشد و شکوفایی معنوی انسان اثر گذار است.طبق احادیثی که به‌دست ما رسیده صله رحم به سه صورت در رشد معنوی انسان ایفای نقش می‌کند.

نخست آنکه اعمال انسان را پاک و بالنده می‌کند؛ دیگر آنکه انسان را از ارتکاب گناه باز می‌دارد و سوم آنکه موجب افزایش و استحکام ایمان می‌شود.

«پیوند با خویشان اعمال را پاکیزه می‌کند.»[1]

«صله رحم و نیکوکاری انسان را از گناه حفظ می‌کند.»[2]

امام رضا علیه‌السلام به واسطه پدر بزرگوارشان از امام صادق علیه‌السلام نقل می‌کنند:
    «پیوند با خویشان و خوش خلقی موجب افزایش ایمان است.»[3]

آثار اخروی صله رحم:

«پیوند با خویشان حساب را آسان می‌کند.»[4]

اثر دیگر صله رحم در قیامت بهره‌مندی و برخورداری از فضل خداوند متعال و ورود به بهشت است.

رسول خدا صلی‌الله علیه و آله فرمودند:
    «هر کس یک چیز را برای من تضمین کند من چهار چیز را برای او تضمین می‌کنم. صله رحم به جا آورد من ضمانت می‌کنم که خانواده‌اش دوستش داشته باشند، روزی‌اش توسعه یابد، مهلتش در دنیا بیشتر شود، و خداوند او را به بهشتی که وعده کرده داخل کند.»[5]

پی‌نوشت:
    [1].کافی، ج2، ص150
    [2].همان
    [3].مستدرک الوسائل، ج15، ص247
    [4].کافی، ج2، ص150
    [5].روضة الواعظین، ص388
    اگر این صله رحم باعث گناه بشه چطور؟
    من خودم هر وقت در فامیل جمع میشیم به سبب وجود سه چهار نفری که وجودشون در این جمع ها غیر قابل اجتناب هست،یا بحثی راه میوفته یا ناراحتی ایجا میشه که واقعا بعد گذشت این همه سال تغییری با هر روشی ایجاد نشده.به قول خودمون"یه من میریم صد من برمی گردیم"
    این باعث دلخوری وکدورت وغیبت واکثرا دلشکستگی میشه.
    آیا اینجا هم صله رحم همین مزایا رو داره؟

نوشته
    3,517
    مورد تشکر
    7,659 پست
    حضور
    36 روز 23 ساعت 45 دقیقه
    دریافت
    6
    آپلود
    0
    گالری
    0

با سلام
    اگر در دید و بازدیدهای فامیلی از کلیه بحث و جدلها و مباحث سیاسی و حرفهایی که موجب رنجش دیگران می شود و اصلا ربطی به

صله رحم ندارد جلوگیری بشود توسط همه یا حداقل توسط افرادیکه داناتر هستند انشاالله مشکلی پیش نمی آید مگر وجود افراد

منافقی و حسودی که عمدا بخواهند این رفت و آمد ها را محدودتر کنند که ما با درایت و بصیرت نباید بگذاریم ...

اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها والسر المستودع فیها بعدد ما احاط به علمک

یک آدرس مهم : آدرس عکسهای متحرک و زیبا برای وبلاگها

http://www.askquran.ir/group225-discussion2066.html

10. تشکر

نوشته
    3,678
    مورد تشکر
    5,210 پست
    حضور
    23 روز 19 ساعت 49 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط fateme_d نمایش پست

اگر این صله رحم باعث گناه بشه چطور؟
    من خودم هر وقت در فامیل جمع میشیم به سبب وجود سه چهار نفری که وجودشون در این جمع ها غیر قابل اجتناب هست،یا بحثی راه میوفته یا ناراحتی ایجا میشه که واقعا بعد گذشت این همه سال تغییری با هر روشی ایجاد نشده.به قول خودمون"یه من میریم صد من برمی گردیم"
    این باعث دلخوری وکدورت وغیبت واکثرا دلشکستگی میشه.
    آیا اینجا هم صله رحم همین مزایا رو داره؟

باسمه تعالی
    باسلام:
    صله رحم تکلیفی فراگیر است . ولی اگر نوعی از پیوند موجب تقویت گناه باشد یا حریمی از حریم‌های اخلاقی و دینی را بشکند یا موجب آلودگی انسان به گناه شود؛ برقراری آن پیوند نه تنها لازم نیست، بلکه از نظر شرعی حرام و ممنوع است(1)
    و در این نوع موارد خاص باید صله رحم را از حالت حضوری به حالت تلفنی یا حتی پیامک محدود کرد.

پی نوشت:
    1-ر.ک،اخلاق الهی،آیة الله مجتبی تهرانی،ص455

نوشته
    3,517
    مورد تشکر
    7,659 پست
    حضور
    36 روز 23 ساعت 45 دقیقه
    دریافت
    6
    آپلود
    0
    گالری
    0

آیا نظر همه مراجع همین است ؟
    اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها والسر المستودع فیها بعدد ما احاط به علمک

یک آدرس مهم : آدرس عکسهای متحرک و زیبا برای وبلاگها

http://www.askquran.ir/group225-discussion2066.html

صفحه 1 از 2 12 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری