-
۱۳۸۷/۱۱/۲۴, ۰۹:۲۶ #1
- تاریخ عضویت
آذر ۱۳۸۷
- نوشته
- 164
- مورد تشکر
- 413 پست
- حضور
- 2 ساعت 17 دقیقه
- دریافت
- 17
- آپلود
- 0
- گالری
-
7
ترس انسان از شب اول قبر چیست
سلام خدمت همگی:
انسان برای اول قبر به چه علت ترس دارد حتی می گویند امام ها هم ترس داشتند
متاسفانه جوانا امروزی اهمیت چندانی به این موضوعات ندارند که به فکر اخرت باشند
حالا نظر شما چیست
-
-
۱۳۸۷/۱۱/۲۴, ۰۹:۴۱ #2
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۷
- نوشته
- 10,035
- مورد تشکر
- 25,834 پست
- حضور
- 17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
ملک الموت روح را از بدن می گیرد وبه محضر ربوبی می برد سپس باز می گرداند . این مرحله نخستین ، اولین منزل برزخ یعنی قبر است که در اضطلاح عرف به « شب اول قبر» معروف است واز نظر روایات قطعی است که قبر یا باغی از باغهای بهشت ویا حفره ای از حفرات دوزخ است.
وقتی انسان از محضر ربوبی بازگشت ، دو ملک بنام نکیر و منکر می آیند و از توحید ، نبوت و معاد ، امامت و عدل می پرسند . این دو برای کفار وحشتناک می نمایند و دور نمایی که روایات از آنها ترمیم کرده اند اینگونه است :
« صدایشان همچون رعد کوبندة اسمانها ، چشمهایشان برق خیره کننده است » در بعضی روایات آمده است که حضرت امیرالمؤمنین ( ع ) هم تشریف می آورند .
از دیگر امور مسلّم فشار قبر است در روایات آمده است که انسانهای سخن چین و کسانی که در امر طهارت و بول بی مبا لا تی می کنند و بد اخلاق ها و پر حرفها به این عذاب دچار می شوند . بنابراین چون بیشتر ما به این اعمال ناپسند گرفتاریم ، از فشار قبر در امان نیستیم و به مناسبت شدّت و ضعف گناهان فشار قبر نیز شدت و ضعف می یابد . ولی فشار قبر مردم سخن چین آنان که برای مردم طوطئه می چینند و پرونده سازی می کنند از همه دشوارتر است .
بالاخره هرکسی که از جایی به جای دیگر منتقل می شود یک شب اولی دارد . مثل آن روز وشبی که انسان بدنیا آمد ودر آن شب اول از او سؤالات کلی راجع به خدا و پیامبر وامام می پرسند اگر جواب داد که خوشا بحالش وگرنه وای بحالش . البته برای کسی که در دنیا بفکر عالم قبر بوده وکار خوب کرده نه ترسی است ونه رنج وعذابی . همه مصیبت ها برای گنهکاران است که موفق به توبه وجبران کارهای زشت خود نشدند.
دلیل دیگر ترس آن است که این اولین تجربه است و انسان بعد از جدا شدن از دنیای پراز هیا هو نا گهان وارد یک جای نا شناخته افراد ناشناس می شود . و خود را برای پرسیدن این سؤالات نیز آماده نکرده
یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ
اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن
-
-
۱۳۸۸/۰۳/۰۱, ۱۳:۴۵ #3
چرا از مرگ مىترسيم؟
چرا از مرگ مىترسيم؟
ترس مىتواند ريشههاى گوناگونى داشته باشد، كه با بيان يك مثال، موارد آن را بيان مىكنيم:
در ديدگاه اسلام دنيا محل عبور است و انسان عابر و اموال دنيا وسيله مىباشد، و ترس از مرگ همانند ترس يك راننده در شرايط مختلف است:
1- گاهى راننده مىترسد، چون مىبيند ماشين او در آستانه سقوط و رو به نابود شدن است.
افرادى كه ايمان به معاد ندارند و مردن را نيست شدن مىدانند، بايد از مرگ هم بترسند چون مرگ در چشم آنها يك نوع سقوط و نابودى است.
2- گاهى رانندهاى كه ماشين خود را با خون دل تهيه كرده و علاقه زيادى به آن دارد، مىترسد كه مبادا كسى وسيله او را بگيرد و از تصوّر جدايى آن رنج مىبرد و خيال مىكند بهتر از اين ماشين چيز ديگرى نيست.
كسانى كه علاقه زيادى به دنيا دارند، جدايى آنها از دنيا بزرگترين شكنجه است، ولى اگر انسان در دنيا زاهد باشد و نسبت به آن دلبستگى و وابستگى نداشته باشد، مردن و جدا شدن از آن براى او آسان و راحت وبدون ترس است.
شخصى از پيامبر اكرمصلى الله عليه وآله پرسيد: چرا از مرگ مىترسيم؟ حضرت فرمود: آيا مال و ثروت دارى؟ گفت: بله، فرمود: آيا چيزى از آن را در راه خدا انفاق كردهاى؟ گفت: نه، فرمود: به همين خاطر است كه از مرگ مىترسى.
نظير همين سؤال را شخصى از امام حسنعليه السلام كرد امام جواب داد: «اِنّكم اَخرَبتُم آخرتَكُم و عَمّرتُم دُنياكم فَأنتم تَكرَهونَ النَّقلَة مِنَ العُمرانِ الىَ الخَراب» شما تمام كوشش خود را صرف آبادى دنياى خود كردهايد و براى آخرت كار نيكى انجام ندادهايد و به همين خاطر از مرگ مىترسيد كه از جاى آباد به جاى خراب منتقل مىشويد.
3- گاهى ترس راننده بخاطر آن است كه جاده را نمىشناسد و اين ناآگاهى او را زجر مىدهد.
امام هادى عليه السلام به عيادت يكى از ياران كه مريض بود رفت، ديد آن مريض گريه مىكند و از مردن مىترسد. امام هادى عليه السلام فرمود: «تَخافُ مِنَ المَوتِ لانّك لاتَعرِفُه» تو از مرگ مىترسى، چون نسبت به آن شناخت ندارى.
آرى، نا آگاهى و بىخبرى و شناخت ناقص نسبت به مرگ و معاد، يكى از عوامل ترس از مرگ است.
4- گاهى ترس راننده بخاطر از دست دادن ماشين و يا ناآگاه بودن از جاده نيست، بلكه چون جاده بسيار طولانى است و او سوخت كمى همراه دارد يا آنكه وسيله او قدرت و استحكام چندانى ندارد، مىترسد.
در مورد آخرت نيز بعضى از طولانى بودن راه وكمى زاد و توشه مىترسند.
حضرت علىعليه السلام در نهج البلاغه مىفرمايد: «آه من قِلَّةِ الزّادِ و طُولِ الطَّريقِ و بُعدِ السّفَر و عَظيمِ المَورِد» آه كه توشه راهم كم است و راه طولانى و سفر دور و جايگاه و مقصد بس بزرگ است.
5 - گاهى وسيله دارد و از كمبود سوخت و سالم بودن لاستيك و موتور هم دلهرهاى ندارد، ولى باز راننده ترس دارد. زيرا او در گذشته تخلّفاتى مرتكب شده و پا به فرار گذارده است و اكنون مىترسد كه در جلو راهش پليس باشد آن هم پليسى كه پرونده تمام تخلّفاتش را در دست دارد. به علاوه خود عقربك ماشين و كيلومترشمار نشان مىدهد كه طبق قوانين عمل ننموده است، حرارت ماشين، خستگى مسافران نيز گواه ديگرى بر تخلّف اوست، قهراً اين راننده خود را باخته كه بايد پاسخگوى تمام فرارها و تخلّفات خودش باشد.
در مورد مرگ نيز بعضى چنين هستند، چنانكه در سوره جمعه مىخوانيم: «ولايَتمنّونَه أبَداً بما قَدّمتْ أيديهِم» حتّى كسانى كه خيال مىكنند از اولياى خدا هستند، بخاطر تخلّفات خود هرگز آرزوى مرگ نمىكنند
-
-
۱۳۸۸/۰۹/۰۴, ۲۳:۱۱ #4
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 3,614
- مورد تشکر
- 8,843 پست
- حضور
- 6 روز 21 ساعت نامشخص
- دریافت
- 124
- آپلود
- 158
- گالری
-
10
خدایا به خاطر لحظات بی شماری که با شیطون گذروندم و تنهات گذاشتم
شب اول قبر تو اون تنهایی و وحشت تنهام نگذار
با ما با فضلت رفتار کن نه با عدلت ......غلط کردم ... غلط کردم...
الهی العفو...
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۹/۰۵, ۰۴:۴۸ #5
شب اول قبر سختی اش بخاطر اینه که تمام چیزهایی که بهشون تعلق خاطر داشتیم از دست می رن.............
همین حالا هم اگر خدای ناکرده در یک لحظه هر چیزی رو که تو این دنیا دارید و دوستش هم دارید(همسر /فرزند و...)از دست بدید چه قدر احساس عذاب می کنید؟!
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۹/۰۵, ۰۸:۵۲ #6
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,017
- مورد تشکر
- 2,509 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 29
- آپلود
- 0
- گالری
-
3
شب اول قبر واقعاً هولناك و سخت است ، حتى براى علما و دانشمندان. ائمه اطهار ( عليهم السلام ) از آن به خدا پناه مى برد ند و براى سختى آن گريه مى كردند؛ ولى مسلماً اين سختى نسبى و براى انسان هاى گنهكارشد يدتر است ؛ زيرا سختى و وحشت شخص نيكوكار به سرعت زايل مى شود؛ به خلاف تبهكاران كه ترس و وحشت آنان طولانى است
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۹/۰۵, ۲۱:۰۱ #7
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
وحشت شب اوّل قبر
در مورد هول و هراس قبر ، ترجمه روايتى از حضرت على(ع ) را مناسب میدانم تقدیم کنم كه فرمودند:
«براى كسى كه آمرزيده نشود ، بعد از مرگ ، از خود «مرگ » شديدتر است . از قبر ، و تنگى و تاريكى آن بر حذر باشيد; همانا قبر هر روز مى گويد: من خانه غربتم . من خانه وحشتم . من خانه كِرْم هستم و قبر (براى مؤمنان ) باغى از باغهاى بهشت ، و (براى گناهكاران ) گودالى از گودالهاى آتش است . زندگى و معيشت سختى كه خدا دشمنان خودش را از آن ترسانده ، عذاب قبر است .»(1)
*******
1:بحارالانوار،ج6،ص 218 ،ح 13
-
-
۱۳۸۸/۰۹/۰۵, ۲۲:۳۵ #8
رسول خدا (ص) :
عذاب قبر از سه چیز ناشی میشود : غیبت کردن , سخن چینی و عدم اجتناب از پول .
این جمله خیلی زیباتر است و هنگامی که شنیدم خیلی خوشحال شدم :
یا علی شاد شو و مژده بده که نیست برای شیعه تو حسرتی وقت مردن و نه وحشتی در قبور و نه اندوهی در روز نشور . پیامبر (ص)
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۹/۰۶, ۰۰:۳۰ #9
.
این جمله خیلی زیباتر است و هنگامی که شنیدم خیلی خوشحال شدم :
یا علی شاد شو و مژده بده که نیست برای شیعه تو حسرتی وقت مردن و نه وحشتی در قبور و نه اندوهی در روز نشور . پیامبر (ص)[/quote]
یا لطیف
سلام بنظرم شیعه در این تعریف داره وهمون شیعه واقعی بودن هست (هرچند خدا عالمه)
(هرچند ائمه معصومین بسیار رئوفند وخدا از انان رئوفتر)
ویرایش توسط مهربان رز : ۱۳۸۸/۰۹/۰۶ در ساعت ۰۰:۳۷
الهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
یاحق
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۹/۰۶, ۰۰:۳۳ #10
یا لطیف
علاوه بر نظر دوستان
من فکر میکنم یکی از دلایل ترس شدید رسیدن به واقعیتی هست که خیلی ها انکار کردند وخیلیها راحت گرفتند و تازه در اون لحظه متوجه میشیم وبیدار این سخته
الهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
یاحق
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری