صفحه 1 از 4 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: معضل پير دختران در عربستان!/شما چه راه حلی پیشنهاد می كنید؟

  1. #1

    تاریخ عضویت
    جنسیت فروردين ۱۳۸۶
    نوشته
    160
    مورد تشکر
    138 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

    معضل پير دختران در عربستان!/شما چه راه حلی پیشنهاد می كنید؟




    معضل پير دختران در عربستان!
    یکی از مشکلات اجتماعی عربستان در دوره کنونی که گریبانگیر خانواده‌های عربستان شده و پدیده پیر دختری در این کشور ۱۶ میلیونی است.
    به گزارش خبرنگار «جهان»، پدیده پیر دختري کشور عربستان را با مشكل مواجه كرده و اسباب نگرانی خانواده ها و حکومت عربستان را فراهم کرده است.

    ظاهراً عربستان دارای ۱۶ تا ۱۸ میلون جمعیت بومی است که اگر ۷ میلیون کارگر خارجی را که در بازار و منازل آنان به عنوان راننده و خدمتکار مشغول به کار هستند، اضافه کنیم، جمعیت آنان به ۲۴ میلیون یا کمی بیشتر می رسد. اما آمارهای غیررسمی حاکی است که از میان این جمعیت ۱۶ میلیونی بومی، در حدود یک و نیم میلیون نفر یا به عبارتی یک میلیون و هفتصد هزار نفر از دختران سعودی از سن ۳۰ سال گذشته و به آن‌ها عانسه یا پیر دختر می‌گویند.

    نگرانی خانواده‌ها، حکومت و نهادهای مذهبی از پدیده پیردختری در اين كشور همه را به تكاپو براي رفع اين معضل انداخته و راه هايي را براي آن مطرح كرده اند، اولین راه حل خلق یک نوع ازدواج موقت بنام ازدواج مسیار است كه در این نوع ازدواج، دخترانی که سن آن‌ها از سن ازدواج گذشته است، راضی می شوند تا به ازدواج یک مرد دیگر در آیند بدین صورت که در خانه پدر مانده، ولی داماد که مردهاي ۲۰ تا ۵۰ یا ۶۰ ساله را شامل می‌شود، می‌تواند بدون پرداخت مهریه با دختر ازدواج کرده و به منزل دختر رفت و آمد کند.

    در این نوع ازدواج مرد فارغ از پرداخت مهریه (نفقه) و تامین مسکن و غذا با اجازه والدین و خود دختر با وي ازدواج مي‌كند.

    دومین راه حل كه ظاهرا در کویت هم اجرا شده به اين ترتيب است كه برخی زنان البته به غير از زنان سنتي و مذهبي‌ در خانواده‌های کویتی، دختران را به عقد شوهرانشان در می‌آورند تا كمكي به رفع اين نگراني كرده باشند.
    سومین راه حلي که توسط دولت عربستان مطرح شده، پرداخت مبلغ 200 دلار ماهیانه به هر پیردختر عنوان شده است.
    این راه حل در کابینه دولت عربستان به صورت قانونی تصویب شده است و به موجب آن اداره تامین اجتماعی به هر پیردختر عربستانی مبلغ ۷۸۳ ریال معادل کمی بیش از ۲۰۰ دلار بصورت ماهانه خواهد داد.
    البته بسیاری از روزنامه‌ها این قانون را مورد حمله قرار دادند و گفتند که آیا مشکل پیردختری یا عنوست، اقتصادی است و این که چرا ۷۸۳ ریال را تصویب کردند و آیا این قشر از اجتماع مستحق شده‌اند و مثل گداها باید به آنان زکات پرداخت کرد.
    اين گزارش مي‌افزايد؛ اين طرح‌ها مورد بررسي قرار گرفته، اما تاكنون به دليل فراهم نبودن زمينه ها و شرايط افكار عمومي راه حل‌ها نتوانسته پاسخگوي اين نگراني خانواده‌ها شود.

    نظرات كاربران:
    واقعا زشته كه براي عنوان خبري جدي كلمه‌ي عاميانه‌ي "ترشيده" را كه شاير براي شري از جامعه توهين آمز باشد به كا ببريد.....▪ من جاي دختر ترشيده‌هاي! عربستاني نيستم اما اگرم بودم، عمراً بدون مهريه و نفقه با اين شيادا ازدواج نمي‌كردم. مردا خودشون مي‌يان سراغت اونم با مهريه‌هاي سنگين، طلبكارن! ديگه اگه اين مهريه و نفقه هم نباشه كه استغفرالله خدا رو هم بنده نيستن!▪ مينويسند آنسه نه عانسه ...▪ قربونت آدرس يكي از اون پولدارشو براي ما بذار كنار.
    به يه چاه نفت هم قانع هستم هيچ شرطي هم ندارم
    ترجيحا از خاندان بن طلال باشه بهتره▪ هر که گریزد زخراجات دین - خارکش غول بیابان شود.
    وقتی متعه ( سوره نساء - آیه 24 ) حرام اعلام می شود . مجبور می شوند که همان را با نام مسیار بوجود بیاورند.
    شیعه کوچولو▪ راستي آمار كشور ما در اين زمينه چه ميگه؟
    مسئولين ما راي حل معزل چه كردند؟▪ خجالت نمي کشيد اين اخبار مزخرف و بدون ارزش خبري را مطرح مي کنيد!!!.
    محمد جواد▪ با سلام. واقعا عنوان بسيار توهين آميزي براي مطلب انتخاب کرديد. آيا خبرنگار مرد اين خبر، با اين افکار مرد سالارانه اش، اين اصطلاح را براي آقايان هم بکار ميبرد يا فقط براي بانوان مطرح ميکند. اگر واقعا به کشورهاي مسلمان ديگر اعلام برادري ميکنيم، بايد براي مشکلاتشان هم صادقانه راه حل ارائه کنيم و نه اينکه رياکارانه مشکلاتشان را به تمسخر بگيريم، که اين رفتار هيچ تطابقي با برادري ندارد، خصوصا اينکه در کشور خودمان هم بانوان مجرد بالاي سي سال کم نيستند. يکي از دلايل اين موضوع وجود قوانين سنتي است که با شرايط اجتماعي گذشته عربستان تطابق داشته و نه براي شرايط فعلي. در شرايط اجتماعي کنوني و مرفه عربستان که گردهمائي بانوان بدون حجاب و رو بنده، کمتر پيش مياد تا مادر پسران بتوانند عروس مورد نظرشان را براي پسرانشان انتخاب کنند و حتي وقتي هم که انتخاب ميکنند ديگر پسران مثل گذشته زير بار انتخاب والدينشان نمي روند، بايد دولت عربستان قوانين سنتي را تغيير داده و شرايطي فراهم کندکه پسران بتوانند خودشان دختران را بدون روبنده ببيند و انتخاب کنند.
    مصطفي ناصرخاکي▪ agaye mostafa naser khaki ma hich baradari ba onha nadashte va nadarim zerangam bashim fekri behale khodemon mikonim yadet nare agajon
    shahram▪ agha tarsidid payame man ra ham va nazari ke dadam inja bezarid mage chize badi neveshte bodam
    inja ham sansor mishe mataleb vaghean ke
    peyman▪ خدا وکیلی خیلی تیتر خوبی نزدید
    نه الان شما قبول کنید تیترش جالب نیست
    یعنی چی پیر دختر های عربستان
    بابا شوهر کیلو چنده
    شما چه راه حلی پیشنهاد می كنید؟


  2. تشکرها 2


  3. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت تير ۱۳۸۶
    نوشته
    169
    مورد تشکر
    304 پست
    حضور
    15 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

    علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد




    من نمی دونم چرا ما عموما عادت داریم یک مشکل مثل یک غده سرطانی رشد کنه و وقتی که آنقدر رشد کرد که همه جا ریشه دواند ، به فکر راه حلش می افتیم


    به نظر من برای راه حل ریشه ای هر مساله باید دلایل شیوعش را پیدا کرد و بعد با از بین بردن آن عوامل بازدارنده که هر موضوعی اعم از سنت های غلط و مسائل فرهنگی و .... باشد ، مسیر ازدواج را هموار تر کنیم

  4. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۵
    نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27



    ازدواج موقت هم مشکلات خاص خودش رو داره که به طور مفصل در انجمن در موردش بحث شده...
    من با نظر الهام موافقم باید شرایط ازدواج رو مهیا تر و آسان تر کرد...
    در غیر اینصورت تا دو سه سال آینده باید در این انجمن تاپیکی تحت عنوان
    ((مشکل پیر دختر های ایرانی)) باز کنیم و در موردش بحث کنیم...خدا نکنه
    یا علی مددی


    دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام


    به لطف الهی فردا از آن ماست....




  5. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت فروردين ۱۳۸۶
    نوشته
    152
    مورد تشکر
    222 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    ضمن تقدير و تشكر از كليه دوستاني كه در اين تايپيك وارد بحث شدند
    به نظر شريف دوستان عوامل بازدارنده كدامند؟
    مقصر كيست؟ جامعه؟ خانواده؟ فرد؟ يا اصولا به جاي پيدا كردن مقصر بايد به دنبال درمان و راه حل گشت؟
    عوامل تسهيل ازدواج چيست؟


  6. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۵
    نوشته
    28
    مورد تشکر
    96 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    نقل قول نوشته اصلی توسط atregoleyas نمایش پست
    ضمن تقدير و تشكر از كليه دوستاني كه در اين تايپيك وارد بحث شدند
    به نظر شريف دوستان عوامل بازدارنده كدامند؟
    مقصر كيست؟ جامعه؟ خانواده؟ فرد؟ يا اصولا به جاي پيدا كردن مقصر بايد به دنبال درمان و راه حل گشت؟
    عوامل تسهيل ازدواج چيست؟
    لازم است مقصر را پیدا كرد چون از آن راه می توان عوامل به وجودن آمدن چنین وضعی را یافت و به راه درمان رسید. فرد و جامعه و حكومت و تهاجم فرهنگ بیگانه دست به دست هم دادند تا این وضع به وجود آمد. اولین كار فرهنگ سازی است دوم ایجاد تسهیلات ازدواج و ....
    كتاب آسماني
    http://alihashemiii.parsiblog.com/

  7. #6

    تاریخ عضویت
    جنسیت فروردين ۱۳۸۶
    نوشته
    160
    مورد تشکر
    138 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    قرائتي: ازدواج جوانان موكول به ليسانس و اشتغال نشود
    قرائتي گفت: مسائل جنسي نياز به كنگره و بحثهاي روانشناسي و جامعه شناسي ندارد اگر گيرهايي مثل ليسانس، اشتغال، مهريه، جهيزيه، مسكن و ترتيب ازدواج دختران بزرگتر حل شود، همه مشكلات حل مي‌شود اما چنين تصميم هايي نياز به افراد شجاع و خط شكن دارد.


    به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، محسن قرائتي امروز در مراسم افتتاح سومين كنگره خانواده و سلامت جنسي كه بدون حضور مسئولان دولتي در مركز آفرينشهاي فرهنگي-هنري، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شد، افزود: علت اينكه امروز مي‌نشينيم و براي حل مشكلات جنسي خانواده ها و جوانان كنگره مي‌گذاريم اين است كه از آيين و اصول اسلام در اين زمينه دور شده ايم و قيد و بندها و گيرهايي براي ازدواج گذاشته‌ايم كه مشكل ايجاد كرده است.

    وي گفت: در اسلام به قدري موضوع ازدواج مورد تاكيد است كه عرفان و مسائل جنسي به موازات هم مورد تاكيد قرار گرفته‌اند، حتي پيامبر سخنراني خود را در مسجد وقتي كه زن بيوه‌اي گفت من شوهر مي‌خواهم قطع كرد و از حضار خواست چه كسي حاضر است با اين زن ازدواج كند و اين امر به قدري در اسلام اهميت دارد كه بالاترين شخصيت تاريخ سخنراني خود را در مسجد قطع مي‌كند تا مشكل ازدواج يك زن بيوه را حل كند.

    وي افزود: خودمان با آداب و رسوم هاي اشتباه مانند، مهريه، جهيزيه، شغل داشتن داماد، تامين مسكن و گيرهاي ديگر ازدواج را مشكل كرده‌ايم، داشتن همسر مانند خواستن ‌آب است چطور مي‌شود به يك نفر تشنه گفت، صبر كن بعد از ليسانس يا بعد از سربازي به تو آب مي‌دهيم، ازدواج مشكل امروز اوست و امروز بايد حل شود.

    وي گفت: بيان اين مسائل در جامعه و حل آنها نيازمند روحانيان شجاعي مانند نواب صفوي و كت شلواري‌هاي شجاعي مانند رجائي دارد كه خط شكن باشند و گرنه صد هزار پژوهش جامعه شناسي، روانشناسي و پزشكي هم كه در اين مورد بشود هيچ فايده‌اي ندارد.

    قرائتي افزود: چه اشكالي دارد كه دختر و پسر با هم عقد كنند، پسر و دختر هر كدام در خانه پدرشان باشند، دختر و پسر كه در خانه پدر هستند چه اشكالي دارد كه همسر هم داشته باشند.يا چرا يك دختر كه امروز خواستگار دارد بايد منتظر شود تا خواهر بزرگترش اول ازدواج كند.
    وي گفت: چه اشكالي دارد كه فاصله عقد و عروسي طولاني باشد و هر وقت زوج توانستند مسكني تهيه كنند و سر كار بروند عروسي بگيرند بايد اين قيد و بندها را برداريم و بدون توجه به جهيزيه كم يا زياد و با مهريه 14 سكه زمينه ازدواج آسان جوانها را فراهم كنيم.

    وي ادامه داد: در اسلام به قدري موضوع ازدواج و روابط زناشويي مورد توجه است كه در 30 موردي كه كلمه معروف در قرآن آمده است، نيمي از آن به آيين همسرداري مربوط است.

    وي گفت: زن و مرد در آيين همسرداري حقوقي دارند، مرد بايد مايه بگذارد و زن بايد تمكين كند و اگر زن تمكين نكرد مرد بايد از او روبرگرداند، ببينيد اين مسائل اين قدر اهميت دارد كه بي توجهي به خواست جنسي زن يك نوع تنبيه است.

    وي افزود: در اسلام قاعده اين است كه حق استفاده از همسر از همه حقوق ديگران بالاتر است به طوري كه اگر مهمان بيايد حتي اگر بالاترين مسئول باشد زوج مي‌توانند مهمان را به خاطر خلوت خود برانند.
    قرائتي ادامه داد: ازدواج امروزه شده است ازدواج پول و ماشين و فرش در حالي كه بايد به موضوع انسان در ازدواج توجه شود و براي آسان شدن آن بايد همه تلاش كنند.

    وي گفت: همين امروز در تهران دو ميليون لباس عروس در خانه ها آويزان است در حالي كه شايد دو ميليون دختر اكنون لنگ لباس عروسي هستند، حل اين مسائل كه شورا و كنگره و پژوهش و كميسيون نمي‌خواهد بايد گيرها را رفع كنيم.

    وي افزود: اسلام راه حل اين مشكل را بيان كرده است و هيچ مكتبي نمي تواند جايگزين اسلام شود، موضوع غريزه جنسي را رها كنيد، اين مسائل آموزش نمي‌خواهد، طبيعت به طور اتوماتيك مشكلات را حل مي‌كند.



  8. #7

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۵
    نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27



    بزرگترین مقصر به نظر من جامعه است...
    جامعه را مردم تشکیل می دهند...
    مردم با سطح نیازهایشان سطح نیاز جامعه را مشخص می کنند.
    عوامل اقتصادی و سیاسی سطح نیاز مردم را تعریف می کند.

    خیلی پیچیده شد.


    دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام


    به لطف الهی فردا از آن ماست....




  9. #8

    تاریخ عضویت
    جنسیت فروردين ۱۴۰۲
    نوشته
    2
    مورد تشکر
    0 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    نقل قول نوشته اصلی توسط atregoleyas نمایش پست
    ضمن تقدير و تشكر از كليه دوستاني كه در اين تايپيك وارد بحث شدند
    به نظر شريف دوستان عوامل بازدارنده كدامند؟
    مقصر كيست؟ جامعه؟ خانواده؟ فرد؟ يا اصولا به جاي پيدا كردن مقصر بايد به دنبال درمان و راه حل گشت؟
    عوامل تسهيل ازدواج چيست؟
    یکی از مسایل رایج در بین عربستانی ها تعصبات شدید اوناست
    یکی دیگه اینکه مردها بیشتر به فکر تجارتن و از تحصیلات عالی باز میمونن و دخترها تحصیلات عالی پیدا میکنن اونوقت توقعاتشون بالا میره

    پس از جهتی توقعات آقایون بالاست و از جهتی هم توقعات خانوما

    بنابراین حل مشکل در اینه که سطح توقعات طرفین پایین بیاد و فرهنگ جامعه در این زمینه عوض بشه.

    یا حق

  10. #9

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۵
    نوشته
    1,032
    مورد تشکر
    2,937 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0



    به نام خدا با سلام <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><o></o>
    البته من هم تا حدود زیادی با نظربعضی ازدوستان موافقم . به ریشه یابی این مشکل در ایران بپردازیم بهتره چون هر ملت و قومی برای خودش فرهنگ خاصی داره که شاید نه برای ما قابل درک باشه و نه پیشنهاد های ما برای اونها قابل اجرا .<o></o>
    در ایران هم این مشکل خاص دختر خانمها نیست ، سن ازدواج در مورد آقایون هم بالا رفته . معضل ازدواج در ایران مربوط به یکی دو دلیل نمیشه البته درسته که برخی از دلایل مثل وضعیت اشتغال و مسکن و مسایل اقتصادی و فرهنگ های غلط یا وارداتی ، عمومی تر هستند ولی دلایل دیگری هم وجود دارن که در مورد خانمها به چند بخش و زیر مجموعه تقسیم میشن و در مورد آقایون هم همینطور و هر قدر بیشتر پیش میریم این زیر مجموعه ها ریز تر و ریزتر می شن گویا به تعداد افراد ، دلیل برای تاخیر در امر ازدواج وجود داره <o></o>
    اما برای اینکه این بحث قدری منسجم تر پیش بره از دلایل تاخیر ازدواج در مورد خانمها شروع کنیم و بعد در ادامه مباحث ، دلایل این تاخیر در مورد آقایون هم بررسی بشه .<o></o>
    در یک تقسیم بندی کلی دلایل به سه بخش عمده فرهنگی ، اقتصادی و عاطفی و احساسی تقسیم می شوند . <o></o>
    <o></o>


  11. تشکر


  12. #10

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۵
    نوشته
    1,032
    مورد تشکر
    2,937 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0



    سلام
    قبل از ادامه بحث اجازه بدین ملاک های انتخاب همسر از دیدگاه قران و سنت رو بررسی کنیم ، ملاک هایی همچون ایمان و تقوا ، پاکی ، استطاعت مالی ، اصالت خانوادگی ، کفو بودن و اخلاق .

صفحه 1 از 4 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود