-
۱۳۸۷/۱۲/۰۴, ۰۸:۳۲ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
زنان و مسجد
بنام خدا
نهضت اسلامى ايران دست آوردهاى بسیاری براى مردم و كشورمان داشت.که اگر از ديد فرامرزى به آن نگاه کنیم آن چه بيشتر از همه به چشم مى آيد, همان رونق دوباره دينى كه در جهان ناشناخته مـانـده بود و تا آن هنگام كسى از پيامهاى آن چندان آگاهى نداشت .
ديگر اين كه مردم ما خود را شـناختند و باور كردند, در حقيقت خود گم شده شان رايافتند.
در اين ميان زنان بيش از آن چه تـصـور مى رفت هويت از دست رفته خويش را به دست آوردند.
آن هنگام كه به زنان , به مانند زنان بـسـيـارى از كشورهاى غربى به مثابه كالايى نگاه مى شد و ارزشى فراتر از آن حتى براى خود آنان نيز گمان نمى رفت كه داشته باشد, تولدى نو بود.
آنان نيز دريافتند كه بايد بكوشند تا به جايگاه درست شان برسند, از اين رو, هم صدا باپمردان و در كنارشان از كنج خانه ها به ميدان آمدند و با خروش مردان و فرزندان خودزير يك پرچم و شعار به دنـبـال گـم شده خويش به راه افتادند.
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۱۲/۰۵, ۱۶:۱۹ #2
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
ادامه
بنام خدا
زنان در زمان انقلاب اسلامی ایران نیز, كه بيش از مردان احساس زيان مى كردند, نقش خـود را پـر رنگ تر كردند و گام هاى استوارتر بر داشتند.
ازآن بالاتر, پس از نهضتى كه به كوشش هـمـگى مردم درخت آن به بار نشسته بود, آزمونى ديگر به نام جنگ به ميان آمد.
آنان با نگاهى به پيشينه تاريخى مسلمانى خود به اين نتيجه رسيدند كه بايد چونان ((ام عطيه )), ((شيبه )) مشهور بـه ام عـمـاره , ((ام ايـمـن )) و ديگر زنان شيردل كمر همت ببندند و پا به پاى مردان نبرد دفاعى هشت ساله كشور پشتيبان باشند.
پس همان كردند كه زنان و جهادگران صدر اسلام نمودند.
زنـان دريـافـتند كه ضرر كرده اند و بايد از كنج خانه وارد اجتماع شد و در تمام مجالس و مجامع عـلـمـى , سـياسى , فرهنگى , و دينى شركت نمود.
پس هيچ گاه گام به عقب نگذاشتند و مردانه ايستادند و اسلام نيز براى اينان معنى قائل نشده و گاه نيز تاءكيد كرده است , ولى آنچه مهم است ايـن كـه اسلام در عين اين كه از اين كار جلوگيرى نكرده چارچوب هايى را نيز در نظر گرفته تا هـم بـراى به بار نشستن اهداف اسلام بكوشند و هم حيثيت انسانى آنان دستخوش طمع دشمنان قـرار نـگيرد و پاكدامنى شان نيز حفظ شود,از اين رو, زنان را تا جايى كه حضورشان به فساد آلوده نشود از شركت در اجتماع نهى نمى كند, بلكه در بعضى موارد شركت آن ها را واجب مى كند, مانند حج كه بر مرد و زن به يك اندازه واجب است و حتى شوهر هم حق ممانعت از همسر خود ندارد.
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۲/۱۱, ۰۸:۳۹ #3
از ديـگر مواردى كه اسلام بر هر مسلمانى واجب دانسته و تفاوتى قائل نشده تحصيل است .
و از آن مى توان استفاده كرد كه بر زن هم واحب است به همان اندازه كه بر مرد.
در اين زمينه پيغمبر اكرم (ص ) فرمود: ((طلب العلم فريضة على كل مسلم )). ((طلب علم و دانش بر هر مسلمانى اعم از مرد و زن واجب است )). شـركـت زنان در نماز جمعه واجب نيست , اما بعد از حضور واجب است ادامه دهند وترك آن جايز نيست .
و نـيز زنان از تشييع جنازه منع نشده اند.
و در اخبار آمده است كه , وقتى زينب دختر بزرگ رسول اكرم (ص ) وفات كرد, زهراى مرضيه (س ) و زنان مسلمان آمدند و بر وى نمازخواندند.
در جهاد ابتدايى , شركت زنان , پيرمردان , بيماران و خرد سالان در جنگ لازم نيست ,ولى در جهاد دفاعى , اگر افراد به قدر كفايت به جهبه نروند, دفاع از هيچ كس ساقطنمى شود,, و دفاع بر زنان , پيرمردان , بيماران و خردسالان نيز واجب است .
رسـول گـرامـى اسـلام (ص ) با قيد قرعه زنان خود را با خود به سفر مى برد.
بعضى ازاصحاب نيز چنين مى كردند.
وسـائل الشيعه روايات گوناگونى را در اين زمينه گرد آورده و شرايط و چگونگى شركت زنان را در مسائل اجتماعى بيان ميكند و از همان مجموع اين روايات صاحب وسائل به اين نتيجه مى رسد كه : ((بـراى زنـان رواسـت كـه در مجالس عزا, اداى حقوق مردم , يا تشيع جنازه بيرون روندو در اين كـارهـا شـركـت كـنـند, همچنان كه حضرت فاطمه (س ) و زنان ائمه اطهار(ع ) درآن ها شركت مى كرده اند)). اسلام دينى است كه دستورهاى اجتماعى و دينى اش ميانه و معتدل است , و نه راه زياده روى پيش گـرفـتـه و نـه از حـقيقت آن چشم پوشيده , از اين رو, تلاش كرده تا احكام رابه مردم برساند به گونه اى كه نه مردم به سختى طاقت فرسا گرفتار شوند و نه از به جانياوردن آن ها خشنود بوده اسـت .
پـس خواسته تا ميان ترسايان و كشيشان تارك دنيا ومشركان دنيا طلب راه سومى را پيش پاى مردم بگشايد كه شايد به همين منظور قرآن پيروان دين خود را به ((امت وسط)) خوانده اسـت .
چـرا كـه از هـرگـونه افراط و تفريطى به دور است .
نه فقط مردان بلكه زنان را نيز نه فق ط خانه نشين كرده و نه همه قيد و بندهارا از پاى شان گسسته , كه , با ويژگى هاو در چهارچوب هايى ايـن اجـازه را داده كـه بـا توجه به رعايت آن ها زنان مى توانند هم گام با اجتماع و نيازهايش پا به ميدان گذاشته و به عنوان پشتيبانى ناظر بر رويدادهاى اجتماع به پيش برود.
اين است كه , اسلام و شـريـعـت آوران آن از جـاهـايـى كـه مـنـاسب شناخته اند تا زنان نيز در آن نقش داشته باشند, مسجداست .
إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُم مَّالَيْسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِندَ اللَّهِعَظِيمٌ
وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُم مَّا يَكُونُ لَنَا أَن نَّتَكَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَكَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ
آنگاه كه آن [بهتان] را از زبان يكديگر مىگرفتيد و با زبانهاى خود چيزىرا كه بدان علم نداشتيد مىگفتيد و مىپنداشتيد كه كارى سهل و ساده است بااينكه آن [امر] نزد خدا بس بزرگ بود
و [گر نه] چرا وقتى آن را شنيديد نگفتيد براى ما سزاوار نيست كه در اين [موضوع] سخن گوييم [خداوندا] تو منزهى اين بهتانى بزرگ است
سوره نور آيات 16 و 17
حضرت زهرا (س) :
کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد.:salavat(10):رسول اکرم(ص):الحیاءحسن و لکن فی النساءأحسن؛حیا خوب است ولی برای زنان خوب تر است.
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۸/۰۲/۱۱, ۱۲:۱۵ #4
بخشى از حقوق زنان در اسلام1 . حقوق اجتماعى: كه از جمله حقوق اجتماعى ، حقوق خانواده است ; مثل : حق انتخاب همسر ، مسكن ، مهر ، نفقه ، حضانت اطفال تا سنين معين ، حق دريافت اجرت براى كارهاى خانه و.. .
2 . حق مالكيت استقلالى در كنار مردان : «للرجال نصيب مما ترك الولدان و الأقربون و للنساء نصيب مما ترك الولدان و الأقربون ممّا قلّ منه أو كثر نصيباً مفروضاً .»(نساء ، 7) مگر در مورد نذر كه حكم ويژه اى در فقه اسلامى دارد .
3 . از نظر قرآن ، حضور زن در اجتماع و بيرون از خانه در صورتى كه موجب اخلال در روابط خانوادگى و عفاف او نشده و شوهرش او را منع نكند ، جايز است ، چنانكه دختران شعيب چنين بودند .(قصص ، 23 ـ 28)
4 . در اسلام با توجه به لطافت روحى و جسمى زن كه مقتضاى آفرينش حكيمانه اوست ، از برخى كارهاى سخت و دشوار همچون شركت در جهاد و قضاوت و.. . ـ مگر در موارد خاص ـ معاف شده است .
زن نيز همچون مرد در برابر حقوقى كه دارد ، وظايفى نيز دارد كه بايد به آنها عمل كند كه در قرآن به بسيارى از آنها اشاره شده است .
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۲/۱۱, ۱۴:۲۱ #5
سلام خسته نباشید . من سوالی دارم . جایی شنیدم که زنان بهتر است نماز جماعت مساجد شرکت نکنند و در خانه بخوانند . این درسته ؟ چرا ؟
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۲/۱۷, ۱۴:۳۵ #6
با سلام ، مسئله ای که شما مطرح فرمودید یک پاسخ فقهی دارد ؛
س:آيا شارع مقدس زنان را همانند مردان به شركت در نماز جماعت مساجد يا نماز جمعه تشويق فرموده يا اينكه نماز خواندن آنها در خانه بهتر است؟
ج:شركت زنان در نماز جمعه و جماعت اشكال ندارد و ثواب جماعت دارد.
استفتائات مقام معظم رهبری
ما در هیچ کجای دستورات اسلامی نمی بینیم زنان از شرکت در فعالیت های اجتماعی منع شده باشند. بلکه اسلام اهمیت زنان در اجتماع را همان اندازه مورد تاکید قرار داده است که اهمیت مردان را.
-
تشکرها 4
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری