جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: آیا عمل خلاف قانون خلاف شرع است؟؟
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۰, ۲۲:۴۲ #1
- نوشته
- 31
- مورد تشکر
- 65 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
آیا عمل خلاف قانون خلاف شرع است؟؟
سلام دوستان میخوام بدونم خلاف قانون عمل کردن خلاف شرع است؟؟؟
فرض کنید من چراغ قرمز رو رد میکنمممممم
؟؟؟؟؟
ویرایش توسط 4 فصل : ۱۳۸۷/۱۲/۱۰ در ساعت ۲۳:۳۰
الهی ایاک نعبد و ایا ک نستعین
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۲, ۰۱:۵۰ #2
- نوشته
- 977
- مورد تشکر
- 2,986 پست
- حضور
- 4 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 55
- آپلود
- 5
- گالری
-
56
به نام خدا و سلام بر شما
چیزی که مسلم و یقینی هست، هر کاری که باعث تضییع حق دیگران شود، حرام و خلاف شرع هست.
دیگه پیدا کردن مصداقش به عهده خود مکلف هست نه شارع مقدس اسلام.
من چند مثال می زنم:
دست کاری کردن در کارت تلفن، سیم کارت و... برای کم کردن هزینه
دست کاری کردن در کوپن های یارانه ای و کپی و تقلب
دست کاری کردن در سیستم کنتور برق برای کم کردن مصرف به صورت غیرمجاز
دست کاری در کنتور آب و...
رد شدن از چراغ قرمز یا خط ویژه یا خیابان یک طرفه و تضییع حق افراد دیگر که به خاطر این کار ما معطل میشن.
تقلب کردن در مسابقات و برنده شدن در حالیکه جایزه دریافتی حق فرد دیگری بوده است.
وارد شدن بدون اجازه به حریم خصوصی دیگران اعم از منزل، محل کار، کامپیوتر، ایمیل و...
.
.
.
.
و کلی مثال دیگه...!
البته جایی که کار خلاف قانون، به هیچ وجه باعث تضییع حق فرد یا افراد دیگه ای نشه، نمیدونم...!!!
مثل اینکه فرضا در نیمه شب که هیچ کس سر چهار راه نیست، من نوعی از چراغ قرمز رد بشم و حق کسی هم پایمال نشه.
آیا این اشکال داره یا خیر؟؟؟!!!
شاید بشه گفت حرام نیست ولی رعایتش پسندیده هست.
(گرچه انصافا خود من شاید در همچین مواردی رعایت نکنم!)
البته بزرگان ما به این موارد هم دقت داشته و رعایت می کرده اند.
هم از این جهت که التزام به قانون رو لازم می دونستند، و هم از این جهت که برای دیگران الگو باشند.
از شهید بهشتی نقل کرده اند که در زمان حکومت قبل از انقلاب، حتی در نیمه شب نیز از چراغ قرمز رد نمی شدند.
و یا یادمه جایی (فکر کنم در سایت رهبری) به نقل از یکی از اطافیان ایشان خوندم که:
مقام معظم رهبری معمولا هر چند وقت یک بار قبل از اذان صبح به شمال تهران برای ورزش می روند و با اینكه خیابان ها خلوت است، مقید هستند كه پشت چراغ قرمز صبر کنند. چون عبور از چراغ قرمز را نه تنها خلاف قانون، بلكه خلاف شرع می دانند.
دلا غافل ز سبحانی چه حاصل
مطیع نفس و شیطانی چه حاصل
بود قدر تو افزون از ملائک
تو قدر خود نمیدانی چه حاصل
و ناگهان چه زود دیر می شود، ولی هیچگاه برای شروع دیر نیست...!!!
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۲, ۱۸:۴۹ #3
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۲, ۱۹:۲۳ #4
اگه اشتباه نکنم امام یه موضوعی دارند قریب به این مضمون که در مملکت اسلامی خلاف قانون عمل کردن حرام است.
این مورد که به شکل عجیبی تضییع حقوق خود و دیگرانه!!!
البته جسارتا عرض می کنم ..شما مطمئنید که عبور از چراغ قرمز در شب خلوت حق کسی رو پایمال نمی کنه؟!! اینم در نظر بگیرید که حقوق گاهی حقوق خود آدمه و ظلم در حق خود!
و همچنین اگه قانونی اینقدر بی فایده است اصلا چرا قانون شده ...خوب می گفتن عبور از چراغ قرمز در شب خلوت اشکالی نداره...
به نظر من اینا توجیه و تصمیم گیری بر اساس موقعیت و شرایط فردی ست و اصلا درست نیست.اگه همه بخواهند قانون را اینطور تفسیر کنند دیگه چیزی به نام قانون معنی نداره..
ویرایش توسط Sadat Mousavi : ۱۳۸۸/۰۲/۲۲ در ساعت ۱۹:۳۹
یا زهرا(س)
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۲, ۲۲:۱۲ #5
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۲, ۲۲:۱۲ #6
سلام...
شكستن قوانيني كه از روي قواعد قران واسلام نوشته شدهباشه همون شكستن قواعد قراني و اسلامي ست و يه عمل غير شرعي حساب ميشه...
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۲, ۲۳:۱۴ #7
- نوشته
- 977
- مورد تشکر
- 2,986 پست
- حضور
- 4 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 55
- آپلود
- 5
- گالری
-
56
به نام خدا و سلام.
همانطوری که دوستان هم اشاره کردند، قوانین ما چون در مجلس شورای اسلامی و با تایید شورای نگهبان به تصویب نهایی میرسه، مخالفت کردن با این قوانین، خلاف شرع هم هست.
استفتاء رو هم اگر دیدم حتما میذارم.
سلام بر شما
اختیار دارین، اظهار نظر حق همه هست و هیچ وقت جسارت بر دیگری نیست.
اگر دقت کرده باشید، بنده فقط در فرض مثال عرض کردم. و اتفاقا سیره عملی دو تن از بزرگان رو هم در دقت و رعایت این امر به عنوان نمونه آوردم.
ولی به هر حال از لحاظ شرعی مطمئن نیستم بشه گفت اگر فردی در نیمه شب در خیابانی خلوت اونم در حالیکه هیچ کس در طرف مقابل نیست، از چراغ قرمز عبور کرد، کار حرام و گناهی کرده باشه. گرچه مسلما رعایتش شایسته هست.
(البته این رو به حساب نظر شخصی بذارید نه حکم شرعی. شاید اگر کسی از دفتر مراجع استفتاء کنه، نظر دیگری داشته باشند.)
ویرایش توسط parsa : ۱۳۸۸/۰۲/۲۲ در ساعت ۲۳:۲۰
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۳, ۱۰:۴۲ #8
بله، موضوع اولی که از امام گفتم چیزی بود که در مورد ایشون شنیدم....یعنی چیزی که به عنوان قانون معرفی شده باید اجرا بشه.
و در مورد آخر هم بله، نباید ما قوانین را بنا به مصلحت آنی خودمون بسنجیم چرا که شاید منافع آنی و فردی ما مغایر با مصالح جمع باشه...گاهی قوانین برای یک یا چند فرد زحمت ایجاد می کنند ولی این به نفع جمع هست.
وقتی شما با این تصور که شب هست و خلوت بخوایید از چراغ قرمز عبور کنید به اینم فکر می کنید که اگه کسی از طرف مقابل از دور بیاد و به این امید که چراغ سبزه بخواد عبور کنه و از زاویه دید شما هم بیرون باشه، چه اتفاقی خواهد افتاد...البته اینجا جای تعلیم رانندگی نیست..فقط به عنوان مثال گفتم ..اینو خیلی جاها می شه تعمیم داد.
در ضمن ایستادن پشت چراغ قرمز اول از همه احترام به خوده آدمه و یه وقتایی هم بد نیست ادم خودشو با ایستادن پشت همین چراغ قرمزها اونم تو شب خلوت محک بزنه!
ویرایش توسط Sadat Mousavi : ۱۳۸۸/۰۲/۲۳ در ساعت ۲۰:۳۵
یا زهرا(س)
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۳, ۱۱:۳۹ #9
به نام خدا
با سلام و تشکر از فرمایشات بزرگواران، بنده نیز اضافه می کنم که:
الزامات شرعی بر دو نوع است:
1- الزامات از جانب شارع مقدس.
2- الزامات از جانب حاکم شرع (ولی فقیه و زیرمجموعه های نظام)
رعایت هر دو از نظر شرع لازم و واجب است. بلکه الزامات حاکم شرع بر الزامات شارع مقدم است (در صورت تعارض).
بنابراین رعایت قانون (قانونی که به تصویب و تأیید ولی فقیه رسیده) از الزامات شرعی است.
اما مراعات قانون از باب تضییع حقوق دیگران یا از باب تکلیف شهروندی و تابعیت و امثال آن (در صورتی که خلاف شرع نباشد) اختصاص به قانون مصوب ولی فقیه و قانون جمهوری اسلامی ایران ندارد.
یعنی از این باب قوانین همه کشورها (تا جایی که خلاف شرع نباشد) لازم الرعایه هستند.
نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
(جلسات مناظره)
موضوع مهم : کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار
چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه
کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۳, ۱۸:۴۶ #10
- نوشته
- 977
- مورد تشکر
- 2,986 پست
- حضور
- 4 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 55
- آپلود
- 5
- گالری
-
56
با سلام مجدد
مثالی که بنده در مورد چراغ قرمز در نیمه شب زدم، (همانطور که قبلا هم گفتم) در حد فرض بود. و همچنین عرض شد که حتی در این مثال فرضی نیز مسلما رعایت قانون بسیار پسندیده و نیکوست.
(و سیره بزرگان رو هم نقل کردم.)
چیزی که در موردش مطمئن نیستم، این بود که حال اگر کسی (در فرض مثال مذکور) رعایت نکرد، آیا شرعا میشه گفت گناهکار هست؟؟
و اگر جواب مثبت هست، این گناه یقینا در حد کبیره که نیست، ولی آیا در حد صغیره بودنش هم به میزانی هست که تکرار و اصرارش باعث نفی عدالت از اون فرد بشه یا خیر؟
دقت کنید، عرض نکردم مشکلی نداره، فقط یک سوال مطرح کردم چون پاسخش برا خودم هم روشن نیست. و لذا گفتم که اگر کسی این مورد رو استفتاء کنه، یقینی تر میشه پاسخ داد.
(سعی می کنم خودم این کار رو انجام بدم.)
چون به هرحال ما مجاز به اظهار نظر در مورد حلال و حرام احکام شرعی در مواردی که یقین نداریم، نیستیم.
ویرایش توسط parsa : ۱۳۸۸/۰۲/۲۳ در ساعت ۱۸:۴۸
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)