-
۱۳۸۷/۱۲/۱۴, ۰۷:۴۵ #1
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 125
- مورد تشکر
- 251 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 7
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
نگرانی های تازه از حضور زنان
نگرانی های تازه از حضور زناندر حاشیه انتقاد از حضور زنان در جامعه . . .
معاون آموزش و پژوهش مرکز امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری روز گذشته نکته هایی را درباره حضور زنان در اجتماع بیان کرد که جای تامل دارد. زهرا سجادی آمار پذیرفته شدگان زن در موسسات آموزش عالی را حاوی نکته نگران کننده یی دانست.این نکته نگران کننده به زعم وی بحرانی است که در عرصه اشتغال ایجاد خواهد شد. البته معاون آموزش و پژوهش مرکز امور بانوان ریاست جمهوری درباره اینکه این نگرانی بر اساس چه آمار و اطلاعات و مطالعه یی است آماری ارائه نکرد. ایشان نگرانی دیگری هم دارند و آن اینکه حضور زنان در دانشگاه باعث فشارهای روحی- روانی و اجتماعی خواهد شد که باز هم این نکته مغفول مانده که این فشارها بر چه کسانی وارد خواهد شد. خانم سجادی به این موضوع بسنده نکرد و مشکلات حضور زنان در جامعه را شرح و بسط بیشتری داد. از جمله اینکه «حضور زنان در دو بخش آموزشی و پزشکی در اجتماع لازم است، اما در بخش های دیگر حضور آنان ضرورت ندارد» و در ادامه راهکار ویژه یی ارائه کرده که مثال زدنی است؛ «زنان در بخش فنی و مهندسی می توانند از درون خانه خدماتی به جامعه ارائه کنند.»
خانم سجادی با اشاره به اینکه زنان کشورهای دیگر به بن بست رسیده اند مسوولان کشور را مورد پرسش قرار داد؛«در حالی که ۷۰ درصد کرسی های پزشکی در دانشگاه ها را دختران اشغال کرده اند، فکر نمی کنید آینده کشور چگونه تامین خواهد شد؟»
گفته های خانم سجادی در جایگاهی که اصولاً باید مرجعی برای دفاع از حقوق زنان باشد پرسش هایی را به ذهن متبادر می کند، از جمله اینکه «چه نسبتی بین حضور زنان در دانشگاه ها و جامعه و بحران های حادی که ایشان جامعه مسوولان را به آن انذار داده اند، وجود دارد و اینکه نگرانی در باب آینده کشور چه نسبتی با اشغال ۷۰ درصد کرسی های پزشکی توسط دختران دارد؟» اگر احتمالاً ایشان بر اساس مطالعه و منطقی این موضوع را مطرح کرده اند ای کاش این مطالعات را منتشر یا حداقل اشاره یی به آن می کردند تا میزان توجه جامعه و مسوولان به این موضوع افزایش پیدا کند و شرایط برای تحقق خانه نشینی زنان فراهم شود.
بر اساس آنچه در تمامی جوامع به عنوان شاخص های رشد و پیشرفت محسوب می شود، دانش اندوزی یکی از ویژگی هایی است که جامعه را به تعالی و پیشرفت نزدیک می کند اما چگونه است که دولت از پیشرفت تحصیلی زنان ابراز نگرانی می کند؟ ارزش ذاتی انسان به عنوان موجودی مختار و دارای شعور به او این اجازه را می دهد که روش های زندگی خود را در چارچوب های عرفی و قانونی جوامع مشخص کند، بنابراین چه مجوزی از نظر قانونی، شرعی و عرفی برای منع زنان جهت حضور در جامعه وجود دارد؟
در حالی که جامعه ما با توجه به مراقبت هایی که از طرف نهادهای مسوول می شود یکی از امن ترین و سالم ترین جوامع است. آیا نگرانی معاون محترم آموزش و پژوهش مرکز امور بانوان (زنان) ریاست جمهوری از این بابت ناشی می شود یا این نگرانی منبع و ماخذی دیگر دارد که از فهم و درک ما خارج است؟
آموزه های دینی و اخلاقی ما هرگز به زن به چشم جنس دوم نگاه نمی کند، بنابراین چه توجیهی برای تولی گری در حوزه زندگی زنان از طرف دولت وجود دارد که زندگی و آینده شغلی و تحصیلی آنان را در ید تصمیم گیری های خود می داند؟ در پایان اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که خانم سجادی مساله امروز ما را شاخص های کیفی و تحلیلی مانند عفاف، دینداری و خودباوری دانسته اند که «متاسفانه در این بخش کار زیادی انجام نشده است». پرسش اینجاست که دولت نتوانسته در بخشی که بر آن تاکید دارد «کار زیادی» انجام دهد و از طرفی از روند رو به رشد زنان در جامعه ابراز نگرانی می کند، پس مسوولان و تصمیم گیران حوزه زنان در مرکز امور بانوان (زنان) و خانواده ریاست و به طور کلی مجموعه دولت با بودجه هایی که در این بخش دریافت می کنند، چه می کنند؟
حمیدرضا ابراهیم زاده
نقد : روزنامه اعتماد (www.etemaad.ir)
http://hojjate-khoda.blogfa.com/
روزی تو خواهی امد
از کوچه های باران
تا از دلم بشویی غم های روزگاران ....
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۴, ۰۸:۱۹ #2
با یاد او
سلام علیکم
اگر دنبال عدالت حقیقی و کمال و اجرای حکومت الهی هستیم باید شرایط رو برای ظهور فراهم کرد و آماده شد و دعا برای فرج ؛ انشاا.. باعث وداع (تاخیر ظهور) نشویم.
زنان و مردان آخر الزمان
حضرت على عليه السلام در يكى از خطبه ها پس از حمد و ثناى الهى سه بار فرمود: (( سلونى ايها الناس قبل ان تفقدونى : )) اى مردم سئوالات خود را از من بپرسيد، قبل از اينكه مرا نيابيد.
يكى از اصحاب حضرت بنام صعصعة عرض كرد يا اميرالمؤ منين دجال چه وقت خروج مى كند؟ حضرت فرمود: بنشين ، خداوند سخن تو را شنيد و قصد تو را مى داند، (گويا مى خواسته زمان دقيق ظهور حضرت مهدى يا قيامت را بداند) به خدا قسم سوال شده (يعنى من ) در اين مساله از سوال كننده داناتر نيست ، ولى براى آن عاملاتى است كه يكى بعد از ديگرى مو به اجرا خواهد شد اگر مايلى به تو خبر دهم ؟ صعصعة عرض كرد: آرى مى خواهم ، حضرت فرمود:
اينها را حفظ كن ، علامت خروج دجال اين است : زمانى كه مردم نماز را از بين ببرند و امانت را ضايع گردانند، دروغ را حلال شمرند و ربا بخورند و رشوه بگيرند.
ساختمانهاى بلند بسازند، دين را به دنيا بفروشند، نادانان را رئيس كنند و با زنها مشورت نمايند، با اقوام و فاميل خود قطع رابطه نموده و به دنبال هوى و هوس روند...
قرآنها زينت شود و مساجد طلاكارى گردد و مناره ها طولانى و بلند شود، اشرار مورد احترام قرار گيرند و صف ها شلوغ شود و خواسته ها مختلف گردد و عهدها شكسته گردد و موعود نزديك شود، زنها با شوهرهايشان در تجارت و كسب براى حرص دنيا شريك شوند...
ساز و آواز وسائل غنا را استعمال كنند، و آخر اين امت اولش را لعن كند، زنها سوار زينها گردند، و زنان به مردان و مردان به زنان شبيه شوند...
لباسهاى ميش را بر دلهاى گرگها بپوشاند، قلبهاى آنها از مردار گنديده تر است و از گياه تلخ صبر تلخ تر است ...(341) و در روايت ديگرى كه حضرت علائم آخر الزمان را بيان مى نمود فرمود: آشوبگرى كه در عراق خروج كند، حجاب از زنان و بكارت از دختران برود...(342)
حساسیت روابط زن و مرد و توصیه های معصومین :
http://www.ghadeer.org/social/akh_tar/akhlag07.htm
تشکر
التماس دعا
ویرایش توسط beginner : ۱۳۸۷/۱۲/۱۴ در ساعت ۱۳:۳۷
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۴, ۰۸:۳۲ #3
يعني چي نگراني به حق است؟!!!!! تو كشور ما متاسفانه ادامه تحصيل اگه پارتي نداشته باشي كه وارد كار بشي اصلا به درد نميخوره. براي همينم مردها نميرن سراغه تحصيل و نهايت سعيشون اينه كه هرچه سريعتر وارد بازار كار بشن. خب اينطوري ميشه كه آمار زنان تحصيلكرده ميره بالا. چه ربطي به آخرالزمان داره آخه؟!!!!!
سر سبزترين بهار، تقديم تو باد!!!سبز باشين!!
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۴, ۱۳:۴۷ #4
با یاد او
سلام علیکم
بدون شک علم آموختن منحصر به زن یا مرد نیست ،مسئله ،حضور زن در جامعه و اثرات منفی او در جامعه اسلامی هست که با کمی تامل متوجه خواهیم شد حضور زن به سود او و جامعه خواهد بود یا خیر، با قرار دادن اثرات مثبت و منفی حضور زن در جامعه به شیوه ی کنونی پا به پای مرد در دو کفه ترازو متوجه خواهیم شد چه ارتباطی وجود دارد
تشکر
التماس دعا
تشکر
التماس دعا
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۴, ۱۳:۵۲ #5سر سبزترين بهار، تقديم تو باد!!!سبز باشين!!
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۴, ۱۴:۲۵ #6
از این مطلب(نگرانی های تازه از حضور زنان) مخصوصا بعضی از فرازهای آن بوی ناخوشایندحمله و پرخاش به دولت نهم برمیخیزد. و من که جدای از خود مطلب در حسن نیت نویسنده و روزنامه آن تردید اساسی دارم...بگذریم.
فهمیدن اینکه حضور غیر ضروری و بیش از اندازه زن در جامعه باعث اخلال در جامعه و خانواده خواهد شد درک و فهم چندانی نمیخواهد و احتیاچ به بحث ندارد مگر اینکه مبانی ما در مورد خانواده ، زن، امنیت اخلاقی و جنسی و خیلی مسائل دیگر باهم فرق داشته باشد. ربطی هم به نوع نگاه به زن و دیدن او بعنوان جنس اول و دوم هم ندارد که این آقا فرمودند.
بهتر است اول تکلیف خودمان را با دیدگاه دین و بزرگان دین در باب حریم های اخلاقی در جامعه مشخص کنیم و بعد در مورد این مسائل اظهار نظر کنیم. خوب است به سیره و سلوک و سخنان معصومین مخصوصا حضرت فاطمه زهرا سلام الله در مورد حضور زنان در اجتماع نگاهی بیندازیم.
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۴, ۱۸:۱۴ #7
با یاد او
سلام علیکم
البته باید جناب ژرف توجه داشت که اندازه اهمیتی نداره اون چیز که دارای اهمیت هست توصیه های معصومین مبنی بر حساسیت فراوان روابط زن و مرد و اینکه اختلاط زن و مرد مخالف توصیه های معصومین هست ، توصیه معصومین این هست که تا میشود نامحرم ها همدیگر رو نبینند ، این حساسیت موضوع رو میرساند با کمی توجه به دانشگاه ها و نتیجه اختلاط هم مشخص میشه و این به این معنی نیست که زن نباید از خان بیرون بیاید بلکه اختلاط و در کنار مرد بودن مشکل زاست
تشکر
التماس دعا
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری