صفحه 1 از 2 12 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: بیا یه کم تفریح کنیم !!!!!!!!!!!!

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۷
    نوشته
    539
    مورد تشکر
    2,029 پست
    حضور
    53 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    1

    بیا یه کم تفریح کنیم !!!!!!!!!!!!




    سلام

    هر انسانی نیاز به تفریح داره
    همون گونه که به آب و نون نیاز داره
    پس تفریح هم باید سالم باشه
    نظر شما چیه ؟؟؟؟؟!!!!!



  2. #2
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۷
    نوشته
    539
    مورد تشکر
    2,029 پست
    حضور
    53 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    1



    فضا و مکان تفريح
    - قابل دسترسي و سهل الوصول بودن (در نقاط دور افتاده قرار نگرفته باشد)
    - شرايط لازم را براي اقشار، از پير و جوان تا نوجوانان و زنان و مردان، داشته باشد.
    - از محيطي آرام و آرامش نسبي برخوردار باشد.
    - از لحاظ ظاهري تميز، جذاب و متنوع باشد. (به ويژه براي قشر جوان)
    - محيط داخلي آن مناسب و پاکيزه باشد.
    - تنوع لازم را از لحاظ تعداد کلاس ها و رشته هاي مختلف داشته باشد.
    - فضاي آن مناسب براي انجام حداقل و محدود ورزش هاي مختلف دارا باشد. (ورزش هايي نظير تنيس روي ميز، واليبال، فوتبال گل کوچک، بسکتبال و ....)
    - حتي الامکان در محله هاي خوشنام و عامه پسند قرار داشته باشد.
    - اتاقها از نور کافي و محيط از فضاي سبز لازم برخوردار باشد.
    - سعي شود که مکان ها در محله هايي که نسبتاً تراکم جمعيتي بيشتري دارند، باشند (اين مکان ها با هدف جذب بيشتر مخاطبان انتخاب مي شوند.)
    - داراي آب و هوايي ملايم و فرح بخش باشد.
    - چشم انداز طبيعي مناسب و موقعيت جغرافيايي خوبي داشته باشد. همجواري مکان ها با جنگل، پارک جنگلي، دريا، آبشار، رودخانه، درياچه و ... مي تواند باعث افزايش کيفي برنامه ها و بالا رفتن ميزان رضايت مخاطبان و شرکت کنندگان طرح اوقات فراغت شود.
    بايد انتخاب مکان هاي فوق بتواند، حداقل رضايت خانواده ها را فراهم نمايد و خانواده ها از بابت حضور فرزندان خود در اين مکان ها هيچگونه اضطراب و نگراني نداشته باشند. (امنيت محيطي)
    تذکر: در بررسي هاي به عمل آمده پيرامون مکان هاي خاص، چنين استنباط مي شودکه زماني مي توان با ذوق و سليقه خويش مکان هايي را جهت گذران اوقات فراغت در نظر گرفت که داراي ويژگي هاي فوق باشد و يا حتي الامکان تعدادي از آن ها را دارا باشد.



  3. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۷
    نوشته
    19
    مورد تشکر
    35 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    سلام عليكم
    يه سؤال ..مدح زيادى ضرر نداره؟


  4. #4
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۷
    نوشته
    539
    مورد تشکر
    2,029 پست
    حضور
    53 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    1



    از جمله امورى كه در اسلام بدان سفارش شده تفريح است ; يعنى اين كه انسان (مخصوصاً جوان ) اوقاتى از عمر خويش را به آسايش و آرامش و نشاط فكر و مغز و اعصاب اختصاص دهد ، تا موجبات رفع خستگى جسم و روح فراهم گردد ، و بتواند در راه كمال خويش ، بهترين استفاده را از زندگى ببرد ; چنان كه اميرالمؤمنين(عليه السلام) مى فرمايد : «مؤمن شبانه روز خود را به سه قسم تقسيم كند : زمانى براى نيايش و عبادت پروردگار ، زمانى براى تأمين هزينه زندگى ، و زمانى براى واداشتن نفس به لذت هايى كه حلال و مايه زيبايى است .» 1



    1.ر .ك : نهج البلاغة ، ترجمه محمد دشتى ، ص 725 ، حكمت 390


  5. #5
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۷
    نوشته
    539
    مورد تشکر
    2,029 پست
    حضور
    53 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    1



    نقل قول نوشته اصلی توسط و حق نمایش پست
    سلام عليكم
    يه سؤال ..مدح زيادى ضرر نداره؟
    دوست گرامي سلام
    افراط و تفريط در امور مادي و معنوي هميشه ناپسند است
    مدح يا تمجيد نيز نبايد از حد افراط و تفريط تجاوز كنه به ويژه در باره انسان ها و اشخاص .
    به فرمايش امام صادق ع بهترين امور حد وسط اون هستش
    پس بايد در هر كاري با توجه به شرايط و ضوابط اون كار بايد حد وحدود را رعايت كرد و دچار تفريط و افراط نشويم .


  6. #6

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    11,936
    مورد تشکر
    35,179 پست
    حضور
    33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
    دریافت
    406
    آپلود
    94
    گالری
    278



    امام رضا عليه السلام مي‌فرمايد:

    بیا  یه کم تفریح کنیم !!!!!!!!!!!!

    خود را با كار مداوم خسته نكنيد و براي خود تفريح و تنوع قرار دهيد ولي از كاري كه در آن اسراف باشد يا شما را در اجتماع سبك كند پرهيز كنيد.

    بیا  یه کم تفریح کنیم !!!!!!!!!!!!


    بحار الانوار، ج 78، ص 346.


    ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند

    و

    چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.

    تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...

    پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان



  7. #7
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۷
    نوشته
    539
    مورد تشکر
    2,029 پست
    حضور
    53 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    1



    ويژگي هاي تفريح اسلامي


    1. در راستاي فرآيند تکامل و رشد شخصيت
    2. اسلامي و انساني است؛ 2. نشاط آور؛ 3. در چهارچوب قوانين شرع (واجب، حرام، مباح، مکروه و مستحب)؛ 4. تعادل در آن مهم است (نه افراط نه تفريط)؛ 5. فوايد عقلي، جسمي و روحي دارد؛ 6. بعد اجتماعي در آن لحاظ شود مثل ادخال سرور در قلب مؤمنين. 7. فقط وقت پرکني و تضييع وقت نيست.8. هر تفريحي که انسان را يک پله از رشد الهي پايين آورد مذموم (حرام يا مکروه) است؛ 9. فعال و پرتحرک بودن مثل اسب سواري، کشتي و ....؛ 10. هر تفريحي که باعث خفت و سبکي عقل شود و يا عقل را تعطيل کند حرام است (توجه به عقل و تفکر در نظام اسلام) مثل شرب خمر، موسيقي مبتذل، مواد مخدر، قمار؛ 11. برد و باخت در بازي حرام است (غير از تيراندازي و اسب سواري)؛ 12. آزار و اذيت حرام است (تحقير، مسخره کردن، آزار دادن همسايه و مردم و...)؛ 13. ضرري به خود يا ديگران نرسد؛ 14. لذت آن پايدار باشد (کمک کند به شادي در آخرت)؛ 15. تقويت کننده بعد جسماني و روحي (شجاعت و ....) باشد.
    ادامه دارد


  8. #8
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۷
    نوشته
    539
    مورد تشکر
    2,029 پست
    حضور
    53 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    1



    همانطور که ذکر شد اسلام براي هر کاري ملاک معرفي کرده است. اسلام در تفريح، ما را محدود نکرده است، اما چيزي که مهم است بايد خارج از مسير بندگي نباشد و ويژگي هاي تفريح اسلامي مذکور در آن رعايت گردد. اينک به برخي از تفريحات مورد توجه اسلام اشاره مي کنيم. لازم به ذکر است که با توجه به تعريف لغوي تفريح بايد گفت که دايره تفريح خيلي وسيع تر از آن است که غالباً تصور مي شود چون تفريح به معني شادي و شادماني است و هر چه باعث زايل شدن همّ، غم، خستگي و رنج شود به نوعي تفريح محسوب مي شود.
    1. کار و تلاش: حضرت علي ـ عليه السلام ـ فرمودند: کار بزرگترين تفريح است. کار باعث شکوفا شدن استعداد و خلاقيت انسان مي گردد و انسان را از همّ و غصه نجات مي دهد، بسياري از اضطراب ها و نگراني هاي جهان امروزي به خاطر بي حرکتي و عدم فعاليت هاي جسماني است. امروزه کار درماني براي زدودن يأس، نگراني و اضطراب براي بيماران رواني هم تجويز شده است.
    برنارد شاو نويسنده معروف انگليسي مي گويد: راز بدبختي و بينوايي ما داشتن اوقات فراغتي است که صرف فکر کردن درباره خوشبختي و بدبختي مي شود.
    2. تير اندازي.
    3. اسب سواري.
    4. کشتي: در متون ديني داريم که پيامبر ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ از امام حسن و امام حسين ـ عليهم السلام ـ خواستند که با هم کشتي بگيرند و يا اين که ايشان خودشان با شتر خودشان با ديگران مسابقه مي دادند.
    5. شنا:پيامبر اکرم ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ والدين را توصيه نموده اند که به فرزندان خود شنا ياد دهند و زمينه يادگيري شنا را برايشان فراهم کنيد.
    6. صله رحم و معاشرت با نزديکان: اين امر بسيار مورد توجه اسلام شده است. انسان وقتي نزديکان خود را مي بيند باعث سرور و شادي مي شودو دوري از آن ها غم و غصه به بار مي آورد، مثلا افرادي که براي تحصيل از محيط خود فاصله مي گيرند اين امر را تجربه کرده اند.



  9. #9

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    11,936
    مورد تشکر
    35,179 پست
    حضور
    33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
    دریافت
    406
    آپلود
    94
    گالری
    278



    انسان یک موجود فولادى و یک جسم بى جان نیست که هر چه بخواهد کار کند، بلکه موجودى است داراى روح و روان، و روح نیز همچون تن و جسم خسته مى‏شود، همانگونه که جسم با استراحت و خواب انرژى مصرف شده را تأمین مى‏کند، روح و روان نیز با تفریح و سرگرمى سالم شارژ شده دوباره نیرو مى‏گیرد.
    تجربه و گذشت زمان نیز نشان داده است که اگر انسان به کارهاى یک نواخت بدون وقفه ادامه دهد، و از سرگرمى و تفریح محروم باشد، بازده و راندمان کار بر اثر کمبود نشاط تدریجاً افت کرده، پایین مى‏آید.
    و امّا بر عکس پس از ساعاتى تفریح و سرگرمى آنچنان نشاط کار و تلاش در او ایجاد مى‏شود که کمّیت و کیفیت کار هر دو فزونى پیدا مى‏کند، به این جهت باید گفت ساعاتى که صرف تفریح و سرگرمى سالم مى‏شود نه تنها هدر نمى‏رود بلکه با رفع خستگى از روح و روان عامل تقویت و پیشرفت ساعات کارى و مطالعاتى انسان مى‏شود


    بیا  یه کم تفریح کنیم !!!!!!!!!!!!


    ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند

    و

    چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.

    تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...

    پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان



  10. #10

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    11,936
    مورد تشکر
    35,179 پست
    حضور
    33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
    دریافت
    406
    آپلود
    94
    گالری
    278



    قرآن در گردش‏ها و تفریح‏ها به دو نکته انسان را توجّه داده است .

    بیا  یه کم تفریح کنیم !!!!!!!!!!!!

    1- تفریح، فقط گردش بدون اندیشه و تفکر، و بدون عبرت‏گیرى و پندپذیرى نباشد، انسانهایى که در صحراها و کنار دریاهاو... گردش مى‏کنند و یا مسافرتهایى در شهرها و آثار باستانى دارند، با تفکّر و اندیشه به آن محلهاى گردشى بنگرند، و از این راه به عظمت خالق و صانع آنها پى برند. و همین طور از سرانجام شاهان و ظالمان و کاخهاى بجاى مانده از آنها درس عبرت بگیرند.

    2- تفریح، باعث آلوده شدن انسان به گناهان دیگر نشود، دشمنان تلاش دارند میادین ورزشى و تفریحى: محلّى براى آلوده کردن مردم، مخصوصاً جوان‏ها باشد، و تا حدودى به این امر موفق شده‏اند، شاهدش این است که بیشترین بى‏حرمتى‏ها را نسبت به مسائل دینى در پارک‏ها، کنار دریاها، و بعضى میادین ورزشى، و مسیر رفت و آمد این مکان‏ها مشاهده مى‏کنیم.

    قرآن هشدار مى‏دهد که به بهانه ورزش و تفریح و گردش، شما را نبرند، چنان که برادران یوسف به بهانه تفریح او را بردند و به داخل چاه افکندند. یکى از مفسّران در این زمینه مى‏گوید: «همانگونه که برادران یوسف از علاقه انسان مخصوصاً نوجوان به گردش و تفریح براى رسیدن به هدفشان سوء استفاده کردند در دنیاى امروز نیز دستهاى مرموز دشمنان حق و عدالت از مسأله ورزش و تفریح براى مسموم ساختن افکار نسل جوان سوء استفاده فراوان مى‏کنند باید به هوش بود که ابرقدرتهاى گرگ صفت در پوشش ورزش و تفریح، نقشه‏هاى شوم خود را میان جوانان به نام ورزش و مسابقات منطقه‏اى یا جهانى پیاده نکنند.»

    بیا  یه کم تفریح کنیم !!!!!!!!!!!!


    ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند

    و

    چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.

    تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...

    پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان



صفحه 1 از 2 12 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود