جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: &&&روشهای انس و فهم قران وراهكارهاي تشويقي براي ترويج فرهنگ قرآن در جامعه&&
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۰, ۱۲:۳۹ #1
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
&&&روشهای انس و فهم قران وراهكارهاي تشويقي براي ترويج فرهنگ قرآن در جامعه&&
با سلام به همه شما بزرگواران و
دوست داران فهم ودرک آیات کریمه قرآن
دراین تاپیک قصد داریم بحثی را برای گفتگو آغاز کنیم که به نوعی به بررسی راههای انس با قرآن ودرک وفهم معارف قرآن بپردازیم .مدیریت این تاپیک با همکاران محترم انجمن علوم قرآن خانمها a3emoon و fateme.imani است...از همه دوستان عزیز وعلاقه مندان به قرآن برای شرکت دراین بحث دعوت می شود.
باتشکر-عسکری(مدیر انجمن علوم قرآن)
-
تشکرها 14
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۰, ۲۲:۳۲ #2
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
با سلام ....یکی از اموری که معمولا مورد سؤال واقع می شه اینه که ؛ مگر قرآن کتاب آسمانی ما مسلمانان نیست مگر این آیات این کتاب برای همه مسلمانان نازل نشده ومگر خود قران نگفته این کتاب رو برای شما مردم وبرای درست زندگی کردن شما نازل کردم و این کتاب را آسان هم نازل کردیم که همه بتوانند مفاهیم آن را بفهمند ودر زندگیشان استفاده کنند؟؟؟؟خب پس چرا اینقدر درک ما از قرآن ومعارف قرآن ضعیفه؟ چرا به ما به گونه ای القاء شده که نزدیک شدن به قرآن وبرداشت از این آیات کار هر کسی نیست؟ ...
من این سؤالات رو عرض کردم تا بهتر بتوانیم باب گفتگو را در این تاپیک باز کنیم....حالا نظر شما دوستان چیه؟ آیا برداشت از آیات برای همه ممکنه یا نه؟ برای درک معارف قرآن وفهم آیات و انس با قرآن چه کارهایی باید انجام دهیم ؟چه راه کارهایی به نظر شما می رسد؟؟
انشاءالله که دراین گفتگو بتوانیم با هم به راه کارهای دقیق وکاربردی ومورد استفاده ای برای فهم قرآن دست پیدا کنیم....منتظر نظرات شما هستیم...یا حق
-
تشکرها 9
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۰, ۲۳:۰۱ #3
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- 16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
سلام جناب
من برداشت خودم رامیگویم
آیات قرآن و سورهایش با توجه به مناسبتها نازل شده.. برای همین نمیتوانیم به زمان خودمان ربط بدهیم..تفاسیر هم کمی پیچیده توضیح داده اند ..البته بعضی تفاسیر هستندکه ساده تر موضوع را شکافته اند ولی وقتی می خوانیم باز هم درمورد موضوع همان زمان است
الان درهمین قسمت علوم قرآنی چندموردمشاهده کردیم مثلا در مورد سوره مسد یا آیه 30 سوره بقره که بزرگوارن سوال کرده بودند که ربطش به زمان الان ما چیه؟؟؟؟
من خودم خیلی دوست دارم معانی آیه ها را بخوانم ولی وقتی شروع به خواندن میکنم میبینم مثلا نوشته ای بنی اسرائیل به یاد آور و..........یکم حوصله خواندن راازطرف میگیرد ..اگر کسی بتواند معنی آیه را به موقعیت الان خودمان ربط دهد خیلی لذت خودنش ودرک مطلب بیشتر میشه..مثلا درسهای از قرآن جناب قرائتی..وقتی آیه رامیخواند مسئله زمان خودمان را که مربوط به آن آیه میشود را هم میگوید برای همین لذت خواند آن آیه یاسوره بیشتر میشود..چون میفهیم که اصل موضوع چیست..فلان سوره کدام یک از موقعیت زندگی ما رابیان میکند..
همه مفسر نیستند که بتوانند بفهمند منظور از فلان سوره چیست؟؟
اگر بشود خیلی روان و واضح توضیح داد قطعا درک هم بیشتر میشود
یارب
يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من
اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى
-
تشکرها 10
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۶, ۱۹:۵۶ #4
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- 16 روز 14 ساعت 21 دقیقه
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
من فکر می کنم یک علت مهجور ماندن قرآن در تبلیغ نادرست تعالیم این کتاب آسمانی است.
متأسفانه بعضی از مسلمانان از همان زمان کوچکی یاد گرفته اند که قرآن را فقط روی تاقچه ی خانه هایشان ببینند، یا سر سفره ی عقد ، یا در مجلس ختم. جدا میگم خیلی ها چنین تصوری دارند.
به نظر خیلی ها فقط روحانیون و معلمین و مربیان قرآن وظیفه دارند هر روز قرآن بخوانند و در قرآن سیر و مطالعه داشته باشند. وقتی هم که می بینند مثلا یک مهندس یا دکتر قاری قرآنه واقعا تعجب میکنند. خیلی ها وقتی می بینند یک نفر که رشته تحصیلیش هیچ ربطی به علوم دینی نداره اطلاعات دینی قوی داره تعجب می کنند. این بخاطر چیه؟ بخاطر اینه که مردم اصلا وظیفه ی خودشون نمی دونند به کتاب آسمانی شون رجوع کنند و فقط منتظرند روحانیون و علمای دین همه چیز را بذارند در اختیارشون.
" خدا را در لحظه لحظه ی زندگی خود یاد کنید. "
هر وقت نا امید از همه جا شدی بدون که کارت درست میشه.
حدیث داریم به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید بنده ای که به غیر من امید داره. امیدمون اگه گوشه دلمون به کسی باشه که کارمون را اون درست کنه خدا حاجت ما رو نمیده.
( برگرفته از سخنان حاج آقا مجتهدی )
-
تشکرها 16
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۷, ۲۲:۰۵ #5
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
زمانی خواهد آمد که چیزی پوشیده تر از حق و آشکار تر از باطل و دروغ نباشد و مطالب هیچ کتابی از مطالب و معانی قرآن بی خریدارتر نیست. ( رسول اکرم صلی الله علیه و آله )
امیدوارم الان اون زمانی نباشه که پیامبر پیش بینی فرمودند. خواهش می کنم در بحث شرکت کنید و نگذارید مباحث قرآنی مهجور بمونه.
حدیث داریم به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید بنده ای که به غیر من امید داره. امیدمون اگه گوشه دلمون به کسی باشه که کارمون را اون درست کنه خدا حاجت ما رو نمیده.
-
تشکرها 7
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۵, ۱۷:۵۵ #6
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
تفاسیری وجود دارد که با ساده ترین گفتار درباره ی کلمه به کلمه ی آیات قرآن توضیح داده اند و افرادی که سر رشته ای در علم تفسیر و علوم قرآنی ندارند می توانند به این تفاسیر مراجعه کنند. ولی متأسفانه مسلمانان حتی همین زحمت ناچیز را نیز به خود نمی دهند که از تفاسیری که حاصل سالیان سال تلاش و شب بیداری و رنج علمای دین ماست استفاده کنند.
خیلی جاها دیدم اطرافیانم برداشت های خودسرانه ای از آیات قرآن کرده اند که ناخواسته تفسیر به رأی کرده اند و باعث به وجود آمدن شبهه در ذهن خود و دیگران شده اند. خب اگر همین افراد مقداری زحمت به خود بدهند و به تفسیر آیه مورد نظر مراجعه کنند این همه سؤال و شبهه به وجود نمی آید ! متأسفانه اکثرا حتی حاضر نیستند لقمه ی آماده را بذارند در دهانشان.
این همه بی توجهی به قرآن دلیلش چی میتونه باشه؟!
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۹, ۰۹:۲۳ #7
با عرض سلام خدمت تمامی دوستان
بنده نظرم را به عنوان یه جوونیی که تازه وارد این وادی شدم و خیلی هم مشتاق به درک مفاهیم و معانی و انس با قرآن هستم ولی نا موفقخدمتون عرض می کنم :
به ما اینجوری یاد دادن که قرآن رو فقط ماه رمضون بخونیم ، اونم فقط برای اینکه ثواب داره ، تو مدرسه کلاس قرآن از کم اهمیت ترین کلاس ها بود همیشه وقتشو اختصاص می دادن به درس های مهم تری مثل ریاضی و ... ، گفتن اگه مشکلی داشتید ختم قرآن نذر کنید ، گفتن اگه فلان سوره رو بخونی اینجوری می شه و .....
هیچ وقت بهمون نگفتن قرآن راه زندگی یه ، هیچ وقت بهمون نگفتن قرآن کتاب زندگیه، روش زندگیه ، نه تو مدرسه ، نه تو دانشگاه ، نه تو خونه ، نه تو جامعه ، بهمون نگفتن که قرآن کتاب مسلموناست ، چرا شما نمی دونید توش چی نوشته ، چرا اینقدر ازش دورید؟
این برای ما نهادینه شده که قرآن و دین برای وقتاییه که مشکل داریم ، وقتای خوشی ، وقتای بیکاری اووووووه هزار تا کار دیگه می شه کرد مهمتر از قرآن خوندن و به قرآن فکر کردن .
این برای ما نهادینه شده ، الانم که می خوایم بریم دنبالش ، هر وقت یه کار دیگه پیش بیاد اونو ترجیح می دیم به تدبر و انس با قرآن.
-
تشکرها 9
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۹, ۱۲:۳۰ #8
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- 16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
به نام خدا
سلام بر سروران گرام و شما دوست عزیز
بله متاسفانه در حق ما ظلم شد به عنوان یک شیعه..کسی که در جامعه اسلامی زندگی میکند ..من یادم نمیاد بچگی من کلاس حفظی بوده باشد ..یا کلاس یادگیری روخوانی قرآن..فقط تابستانها بود همین
البته الان خوشبختانه خیلی خوبه شده چون کلاسهای قرآنی فراوان شده است ولی ولی متاسفانه همت عالی کم شده......تنها بهانه امان هم شده کار و زندگی..سرم شلوغه ..وقتش را ندارم برم کلاس..نمیرسم و.....
همیشه به ما گفتند از بچگی نمازت را اول وقت بخون هیچوقت به ما یاد نداند بعد از نماز حتما قرآن بخوان
ماه رمضان نمایشگاه قرآن..همه مردم میان نمایشگاه .همه هم یک قرآن در دست دارند..فکر میکنید چی چیز این قرآنی که در دستشان است باعث جزبشان شده است؟؟؟؟رنگ جلدش..رنگ صفحاتش..نوع خطش و.....اندک کسی پیدا میشه فقط به خاطر ترجمه روانش قرآن را هدیه بگیرد تا بفهمد معنای قرآنی چیست؟
یادمه تازه برادرم به دنیا آمده بود یکی از آشناها گفت وقتی گریه میکنه براش آهنگ بگذارید زود ساکت میشه..حالا من میخواهم بپرسم چرا ما یادگرفتیم انواع و اقسام وسایل را بخریم که دارای موزیک باشه تا بچه گریه میکند روشنش میکنم و بلافاصله سکوت حاکم میشود..چرا؟؟
چرا برای فرزندانمان نوار قرآن نمیگذاریم تا از همان نوزادی با این قرآن انس بگیرد..
یا میدونید موقعی که مادری که باردار است تمام اعمال و رفتارش روی نوزداش اثر میگذارد..پس چرا قرآن نمی خوانیم تا برای کودکمان نا آشنانباشد..
به نظرمن یکی از راههای انس فرزندانمان با قرآن برمیگرد به همت خودمان..پس بیاید این لذت را از آنها نگیریم
یه چیز دیگه
این موضوع را دیدم..
بعضی مواقع جلسه قرآنی است..یه بچه میاد قرآن رابر میداره چون میبینه همه یک قرآن دستشان است..حالا تا دست میزنه به قرآن یدفعه یکی داد میزنه ازش میگیره..بچه وضو داری دست زدی به قرآن؟دستات تمیزه؟زود بزار سر جاش..خوب این موضوع اثر منفی روی طرف میگذاره..باعث میشه بچه از قرآن فاصله بگیره..چرا با آرامش صحبت نمی کنیم
مثلا بریم طرفش بشینیم کنارش بعد با زبانی بچگانه باهش حرف بزنیم..عزیزم شما وضو گرفتی ؟؟من وضو ندارم بیا باهم بریم وضو بگیریم بعد بیام قرآن بخونیم..
یا یکی اصلا اهمیت نمیده بچه اش داره با قرآن چیکار میکنه..چند وقت پیش ما رفته بودیم مسجد جمکران..خانومی در حال خواندن قرآن بود.. آقا ,این بچه رفته بود قرآن را برداشته بود هی میدوید این طرف ..آن طرف ..اصلا مادر این بچه اهمیت نمیداد..خوب یعنی چی؟؟آخه بابا قرآن حرمت داره چرا این را به بچه ها یادم نمیدیم..
نه به اون افراط نه به اون تفریط
ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۸/۰۱/۰۹ در ساعت ۱۲:۴۰
یارب
يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من
اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى
-
تشکرها 10
-
۱۳۸۸/۰۱/۲۲, ۰۸:۵۳ #9
با سلام
خود من بسیار وسواس داشتم تا دست بدون وضو ی دخترم به قران برسد اما وقتی در کلاس حفظ قران مربی دخترم این حساسیت را دید به من معترض شد وفرمود کودکان پاک و معصوم هستند واشکالی ندارد بدون وضو ان را بخوانند واحیانا دست انها با قران تماس داشته باشد چون در این صورت کار با قران برای انها طاقت فرسا می شود .
یکی از راه های انس با قران هم به به نظر این حقیر می رسد کاربردی کردن ان در زندگی است بسیار ماثر است حداقل برای خودم این تاثیر را داشته ، هرگاه سفره جمع می شود ایه تشکر ، هرگاه وقت نظافت است ایه طهارت
هرگاه وقت نماز است ایه نماز ان الصلات تنها .... یا اقم الصلاه ... باور بفرمایید گامهای بعدی را خودمشتاقان بر می دارند در پناه قران موید باشید
ویرایش توسط مسیر : ۱۳۸۸/۰۱/۲۲ در ساعت ۰۸:۵۵
-
تشکرها 6
-
۱۳۸۸/۰۱/۲۹, ۱۸:۰۷ #10
یکی از راه های انس با قرآن اینه که انسان در آیات الهی تدبر کنه حتی با یه کم تأمل و تفکر در آیه هایی که مربوط به زمان نزول ایه است میبینیم که می تونه راه گشای انسان باشه واقعا دوستان درست گفتن که انگار کسی که رشته اش یا مطالعه اش غیر دینی و قرآنی باشه اگر اطلاعات زیادی از مباحث قرانی و دینی داشته باشه با عث تعجب می شه! ولی این از اصول زندگی اسلامی هست که آدم اول به دنبال درس انسان ساز بره و بعد دنبال راه های دیگه یا اینکه در کنار هم باشه
می دونم حرفام شعاری شد اما این واقعیت زندگیه که باید این راه و این کتاب آسمانی که خدا برای نجات انسان از تاریکی ها قرار داده بیشتر مورد توجه قرار بگیره و هر کسی باید خودشو ملزم بدونه که ازش استفاده کنه و راهنمای خودش قرار بده، الآن که جامعه ی ما طوری شده که همه برای فهم قرآن نیازمند به کسانی هستند که در این زمینه کار کردند، این وظیفه ی ماست که کاری کنیم مردم بیش از پیش جذب قرآن بشن و باید تدبیری بیاندیشیم که این راه رو برای همه هموار کنیم.
به امید روزی که این امر هر چه سریع تر تحقق پیدا کنه.
-
تشکرها 5
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری