صفحه 1 از 5 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: فرزندم به نماز بی رغبتی نشان می دهد

شروع کننده موضوع

نوشته
    40
    مورد تشکر
    104 پست
    حضور
    12 دقیقه
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0

فرزندم به نماز بی رغبتی نشان می دهد

با سلام وتبریک عیدنوروز وسپاس فروان از مشاوره با شما

در صورتی که وقت شما را نمی گیرم نیا ز به پاسخ گویی شما دارم در صورت امکان به ایمیلم پاسخ دهید masir23@yahoo.com

دختری 11ساله دارم که از کودکی روی ان بسیار کار کرده ام شاید باورنکنید در سه سالگی او نماز را به رغبت تمام با من می خواند وهیچ اجباری براو نمی کردم حافظ جزئ سی قران است و بسیار با نشاط و بازیگوش تنها چیزی که بسیار غم به دلم اورده این است که اکنون که سن تکلیف اوست به خاطر من نماز می خواند اگر به حال خودش باشد برای رفع تکلیف نماز می خواند با زبان خوش با او سخن گفته ام موقت می پذیرد ولی بعد از مدت کوتاهی همه قول وقرار ها را فراموش می کند ترسم بر این است که شدت به خرج دهم واو از نماز تنفر پیدا کند نا گفته نماند به خاطر همین مسئله گاهی با او قهر می کنم گاهی وقتی میدانم به من توجه دارد گریه می کنم ودر حالی که میدانم می شنود در رابطه با او با خدا سخن میگویم . اندک زمانی تحت تاثیر قرار میگیرد ولی باز همان رویه قبلی را دارد اصلا نمی توانم بپذیرم که فرزندم چنین به نماز بی رغبت باشد .همه راه هایی که به نظرم رسیده تجربه کردهام مثلا طرح امام جماعت شدن روزانه در خانه ، یا ایجاد نمودار نماز صیحح و خوب که در پایان یک دوره 10 روزه بالاترین نمودار جایزه میگیرد و شرکت در نماز جماعت مسجد ولی باز هم نتیجه مقطعی بوده است
    اکنون که این مطالب را برایتان می نویسم البته نمی دانم از چه کسی برای راهنمایی چاره بخواهم فقط بغضی غریب گلویم را می فشارد

دوست ندارم نسلی از من از صراط نماز خارج باشد .

در ضمن همین رفتار او روابط ما را تحت تاثیر قرار داده وباعث بد خلقی من هم می شود واو میداندبه خاطر چیست در صورتی که ادرس مشاوره را اشتباه نرفته ام استمداد یاری دارم یک نکته مهم این که نمی خواهم بپذیرم که این کارها یعنی بی رغبتی او ممکن است فطری باشد مثل فرزند نوح چون جرقه های ایمان در او بسیار دیدنی است با تشکر

نوشته
    539
    مورد تشکر
    2,029 پست
    حضور
    53 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    1

نقل قول نوشته اصلی توسط مسیر نمایش پست
    با سلام وتبریک عیدنوروز وسپاس فروان از مشاوره با شما

در صورتی که وقت شما را نمی گیرم نیا ز به پاسخ گویی شما دارم در صورت امکان به ایمیلم پاسخ دهید masir23@yahoo.com

دختری 11ساله دارم که از کودکی روی ان بسیار کار کرده ام شاید باورنکنید در سه سالگی او نماز را به رغبت
    سلام بر شما
    براي آگاهي بيشتر از راهكارهاي آشنايي بيشتر فرزندان با مسائل ديني به آدر زير مراجعه فرماييد .با مطالعه مطالب اگر باز سوالي داشتيد در خدمت شما هستيم .

http://www.askquran.ir/showthread.php?t=11185

نوشته
    102
    مورد تشکر
    95 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

با سلام خدمت شما و تبریک سال نو ،

در مورد فرمایشات شما ، چند نکته به ذهن بنده ی حقیر می رسد :

نکته ی اول : آنچه که پیرامون کودکان و نوجوانانی که به سن تکلیف رسیده اند بسیار حائز اهمیت است ، افزایش معرفت و آگاهی ایشان از دین مبین اسلام توسط مادر ، پدر یا مربّی می باشد و در واقع این نکته ، نکته ای است که پدران و مادران گرامی باید بدان توجه داشته باشند . در سن تکلیف و با افزایش قوه ی تفکر و تعقل در کودک ، آموزش های معرفتی و علمی پیرامون دین مبین اسلام از اهمیت خاصی برخوردار است و با آموزش و گفتگو است که می توان از سؤالات و مبهمات موجود در ذهن کودک آگاهی یافت و به توضیح و پاسخگویی پرداخت . کودک یا نوجوانی که در سن تکلیف به سر می برد و نماز و واجبات را ترک گفته است ، نیاز به پرسش و پاسخ دارد . دلیل دختر شما برای ترک گفتن نماز چیست ؟ آیا تا به حال این پرسش را از او نموده اید ؟ پاسخ این پرسش می تواند تا مقدار زیادی به شما در حل این مشکل کمک کند .

نکته ی دوم : جایزه و هدیه ، نمی تواند انگیزه ای دائمی برای مداومت بر فریضه ی نماز ایجاد کند . دخترانی که در دهه ی دوم زندگی خود به سر می برند ، نیاز به تعیین راه زندگی و علم و معرفت دارند و مانند دهه ی اول زندگی خود به دنبال جایزه نیستند . به ویژه اینکه فریضه ی نماز ، فریضه ای است که باید بر آن مداومت نمود و جایزه و هدیه تنها می تواند به صورت مقطعی و زود گذر ، پاسخگو باشد و طبیعی است که شما از این راه ، نتیجه ای نخواهید گرفت .

در مجموع ، به نظر بنده ی حقیر و قاصر ، شما بهتر است به دنبال دلایل ترک نماز در دختر خود باشید و در صدد پاسخگویی به آن دلایل بر آیید . دختر شما هم اینک 11 سال سن دارد و از بلوغ فکر و اندیشه برخوردار است و مسلّما به طور منطقی با این موضوع برخورد خواهد کرد .

با تشکر و آرزوی سلامتی برای شما و دختر عزیزتان ...

4. تشکرها 4

نوشته
    17
    مورد تشکر
    38 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

بنده با تجربه ی چند دهه ای که راجع به تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان داشتم میتوانم با جرات بگویم قطعا بهترین روش برای علاقه مند کردن افراد از سن کودکی به نماز ، ترساندن آنها از روز قیامت و عذابهایی که افراد بی نماز یا سست نماز در آن دنیا میکشند است.همچنین میتوانید او را از وقتی بترسانید که اولین سوال بعد از مرگش میشود(یعنی نماز)و خجالت در آن موقع است

اللّهم عجّل لولیّک الفرج

6. تشکرها 2

شروع کننده موضوع

نوشته
    40
    مورد تشکر
    104 پست
    حضور
    12 دقیقه
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0

ایا واقعا ترساندن کودک به سن تکلیف کار درستی است ؟ در حالی که او بسیار باهوش است و برای هر جمله ای که میگویم دلیل می خواهد؟

8. تشکر

نوشته
    17
    مورد تشکر
    38 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

بله . تا حد زیادی موثر است.آنوقت شخص میفهمد که با نماز خواندن خود را از عقوبت الهی دور ، و به رحمت خداوند نزدیک میکند.به نظر من یکی از بهترین راه هاست

ویرایش توسط sadeghekatebi : ۱۳۸۸/۰۱/۰۸ در ساعت ۱۲:۰۰
    اللّهم عجّل لولیّک الفرج

10. تشکرها 2

نوشته
    211
    مورد تشکر
    389 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ایا خود شما این عمل رو به درستی بلدید و همه موضوعات رو در موردش میدونید؟چون کسی که هنوز خودش علمی رو ناقص بلده نمی تونه اون رو کامل به مردم یاد بده.
    حتما او سوالی در ذهن دارد که شما توانایی پاسخگویی به ان را ندارید و یا ان را از شما مخفی می کند.جایزه دادن را کنار بگذارید.فقط به او بگویید نماز خوب است.کار دیگه ای لازم نیست بکنید.

12. تشکرها 3

نوشته
    1,246
    مورد تشکر
    2,313 پست
    حضور
    50 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

بنظر من نبايد بهش فشار بياريد و اجباري در كار نباشه ، سعي كنيد فرزندتون رو با دوستان هم سن و سال يا فاميل هايي كه هم سن او هستند و نماز خون ارتباط بديد اما به اين نكته بسيار بسيار مهم توجه داشته باشيد كه هيچ وقت نماز خوندن اونها رو به رخ فرزندتون نكشيد مثلا نگيد اونم هم سن تو هست ولي نماز مي خونه ، نكوبونيد تو سرش ، با ديگران مقايسش نكنيد ، بزاريد خودش با ديدن نماز خوندن هم سن و سالاش اين مقايسه رو پيش خودش بكنه و بهش فرصت بديد تا از روي رغبت اقدام به نماز خوندن كنه . يه نكته مهم ديگه هم اينه كه ممكنه اوايل سختش باشه براي نماز صبح بيدار شه ضمن اينكه تدابيري اتخاذ مي كنيد تا بتونيد براي نماز صبح بيدارش كنيد (مثلا برنامه خواب شبش رو زودتر بندازيد كه صبح كسر خواب رو حس نكنه) اگر در يك وعده نماز (مثلا همان نماز صبح) سستي مي كنه اين مساله رو پررنگ نكنيد و مستقيم مورد سرزنش قرارش نديد تا رغبتش نسبت به وعده هاي ديگه نماز كم نشه بلكه به عكس از مزاياي نماز صبح و وسعت رزق و توفيقاتي كه نصيب نماز صبح خوان ها مي شه براش بگيد تا تشويق بشه صبحها بيدار شه، همچنين نسبت به اداي نمازهاي واجب ديگه كه اونها رو مي خونه تشويقش كنيد كه نماز خوندن كم كم براش نهادينه بشه
    ویرایش توسط فالق الاصباح : ۱۳۸۸/۰۱/۰۸ در ساعت ۱۸:۵۹

نوشته
    1,246
    مورد تشکر
    2,313 پست
    حضور
    50 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

يه سري اقدامات تشويقي هم انجام بديد بد نيست كه البته اين به سن و سال فرزندتون بستگي داره مثلا مي تونيد چيزايي رو كه آرزو داره داشته باشه تهيه اون رو مشروط به نماز خوندنش كنيد يا مثلا وقتي گاهي نماز مي خونه ازش بخواهيد براتون دعا كنه يا موقع تحسين و تمجيد ازش نماز خوندنش رو هم بيان كنيد يا مثلا در مقام دعا و شكر الهي از اينكه خداوند فرزند اهل عبادت و نمازخواني روزي شما كرده شاكر باشيد و در حقش دعا كنيد بنحوي كه او هم بشنوه ، اين شيوه ها در ترغيب فرزندان به نماز خوندن مي تونن موثر باشن

شروع کننده موضوع

نوشته
    40
    مورد تشکر
    104 پست
    حضور
    12 دقیقه
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0

از همه عزیزانی که در این مورد با پاسخهای خود مرا رهنمون بودند بسیا سپاسگزارم وبالاتر از ان از لطف بی نهایت خداوند شاکرم که 1 - اینگونه مرا به کانون راهنمایی کرد 2- و باز از لطف او سپاسگزارم که دعایی که در حق فرزندم شده به استجابت رسانده

نمی دانم باور می کنید یا نه ولی از زمانی که با دل شکسته از این بابت مشکلم را مطرح کردم یکی دو روز بعد به صورت غیر قابل باورم دخترم سر وقت اذان بلند شد وضو گرفت و گفت از امروز دختر جدید تون را درسال جدید ببینید و از ان روز تا حالا نمازی را که تند وبا بی میلی می خواند با طما نینه و حال خوش می خواند فقط تنها هراسی که دارم اینه که یک وقت به حالت قبلش بر گردد البته من هیچ دخالتی در این تغییر رویکرد او نداشتم ونمی خواهم به روی خودم بیاورم فقط با اشتیاق همراهش می شوم همین . از همه که نظرات خوب ومتین دادند ممنونم فقط دعا برای ان عزیز پا به سن تکلیف را فراموش نکنیند مطمئن باشید دعای او هم نصیب شما خواهد شدخدا مارا از نماز گزاران واقعی قرار دهد امین

16. تشکرها 3

صفحه 1 از 5 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری