-
۱۳۸۸/۰۱/۰۱, ۱۱:۳۵ #1
- نوشته
- 505
- مورد تشکر
- 1,183 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 17
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
خواستگار شایسته
با سلام و عرض تبریک سال جدید خدمت شماهمراهان قرانی درشکفتن جشن نوروز برای شمادر همه سال سر سبزی جاودان وشادی ،اندیشه ای پویا و برخورداری از همه نعمتهای خدادادی آرزومندم.
خواستگار شایستهیکی ازیاران امام جواد ( علیه السلام ) نامه ای نوشته و عرض کرد :" مردی خواستگار دخترم است درمورد شرایط خواستگار خوب چه می فرمائید ؟"
حضرت در جواب فرمودند : "هر خواستگاری که دینداری و امانتداری او را پذیرفتید - ازهرطبقه و صنفی که باشد ،-او را به دامادی قبول کنید ."و در ادامه آیه 73 سوره انفال را فرمودند :" .....إِلاَّ تَفْعَلُوهُ تَكُنْ فِتْنَةٌ فِی الْأَرْضِ وَ فَسادٌ كَبیر" اگر این دستور را انجام ندهید فتنه و فساد عظیمی در روی زمین روی میدهد ."
کنایه ازاینکه درازدواج جوانها آسان بگیرید چون اگرراه ازدواج مشکل باشد فتنه و فسادزیاد خواهد شد درحالی که زمینه فساد را خودشما آماده کرده اید ( من لایحضر الفقیه /3/284)
التماس دعا
-
تشکرها 9
-
۱۳۸۸/۰۱/۱۷, ۰۹:۲۵ #2
مراسم خواستگاري يکي از زيباترين مراسم ها در زندگي والدين و جوان مي باشد لذا بايد سعي شود که به بهترين نحو و با کيفيت عالي برگزار شود تا خاطرة خوشي از آن در ذهن پايدار بماند. اما قبل از آن توجه شما را به نکته اي جلب مي نماييم:
ازدواج مراحلي دارد قبل از عقد و بعد از عقد. مرحلة قبل از عقد هم خود مراحلي دارد که يکي از آن مراحل مسأله خواستگاري مي باشد و کسي که به خواستگاري مي رود حتما بايد مراحل قبل از آن را نيز به خوبي و به طور کامل طي نموده باشد، از جمله تحقيق از طرف مقابل، تا به شناخت نسبتاً کاملي از همسر آيندة خود دست پيدا کند. و هر قدر در اين زمينه بيشتر دقت کند زندگي با موفقيتي در پيش رو دارد و هر ميزان که به مسألة تحقيق کم توجهي کند و احساسي عمل نمايد پايه هاي زندگي آيندة خود را سست بنا نهاده است.
در مرحلة خواستگاري سه سوال مهم مطرح است:
1. در چه شرايطي به خواستگاري برويم؟
2. با چه کساني و چگونه به خواستگاري برويم؟
3. چه سوالاتي در جلسة خواستگاري يا جلسات بعدي مطرح نمائيم؟
-
تشکرها 7
-
۱۳۸۸/۰۱/۱۷, ۰۹:۲۷ #3
پاسخ سوال اول: در شرايطي بايد به خواستگاري برويم که هم خودمان و خانواده و هم طرف مقابل و خانواده اش از نظر روحي، رواني، زماني، مادي، جسمي و ... آمادگي داشته باشند، که براي روشن شدن اين مطلب چند مثال مي آوريم. مثال: دختر خانمي فرداي خواستگاري امتحان دارد و از نظر روحي آرامش ندارد و در مجلس به راحتي نمي تواند با شما صحبت کند يا چند روز قبل يکي از بستگان آنها فوت کرده، حالا مناسب خواستگاري نيست يا به طور غير مستقيم متوجه شده ايد خانوادة دختر در شرايط فعلي از لحاظ مادي، آمادگي خواستگاري را ندارند و نمونه هاي ديگر که با کمي فکر کردن مي توانيد دريابيد.
پاسخ سوال دوم: همراه بودن تني چند از افراد ذيل ضروري است: والدين، خواهر، برادر بزرگتر، عمو، عمه، خاله و ريش سفيد معتمد. البته به اين نکته توجه کنيد، هر چه جمعيت همراه بيشتر باشد دردسر آن بيشتر است، پس به حداقل اکتفا شود. در ضمن تنها رفتن پسر براي خواستگاري صحيح نيست و معمولاً مشکلاتي در پي دارد. مطلب دوم در مورد چگونگي خواستگاري اين که رعايت پاکيزگي کامل و ظاهري کاملاً آراسته و استعمال بوي خوش نيز لازم است و البته و صددرصد همراه داشتن دستة گل و خريد يک هديه، زيرا بردن هديه در روح زن تأثير نيکو مي گذارد و اين عمل را دليل صدق و علاقة مرد مي شمارد و به اين وسيله احساس شخصيت مي کند و به تبع محبت و علاقه اش زياد مي گردد
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۸/۰۱/۱۷, ۰۹:۲۸ #4
پاسخ سوال سوم: در اين مرحله از چيزهايي سوال مي شود که قبلاً جوابش را به دست نياورده ايم و براي ما مخفي است. از اين قبيل سوالات: 1. چه انتظاري از همسر آينده ات داري که نوع پاسخ او مي تواند براي شما مهم باشد؟ مثلاً طرف مقابل بگويد من از همسرم توقع دارم بلافاصله بعد از عقد ماشين مدل بالا برايم تهيه کند و يا .... .
2. همسر شما چه ويژگي هايي بايد داشته باشد که مطلوب شما باشد؟ 3. اصلي ترين وظيفة زن و شوهر در مقابل يکديگر چيست؟ 4. آيا تصميم به ادامة تحصيل داريد؟ 5. هدف شما از ازدواج چيست؟ 6. به ترتيب علاقة خود را به سرگرمي هاي زير ذکر کنيد. (شماره گذاري کنيد.)
ارتباط با دوستان و اقوام... مطالعه... رفتن به سينما... صحبت تلفني... ورزش... گردش در خيابان... مسافرت... تماشاي تلويزيون... ويدئو... بازي با رايانه... .
7. سوال از مکان زندگي آينده و نحوة آن آيا مستقل باشد يا همراه خانواده پسر؟ 8. نحوة معاشرت همسران با نامحرمان فاميل که با آن ها احساس نزديکي و خودماني دارد. (دختر خاله، پسر خاله، پسر دائي، دختر دائي)
9. ميزان علاقة همسر خود را در مورد ارتباط داشتن با دوستان و فاميل بدانيم؟
10. نظر شما در مورد شرايط خاص.... و شغل و کار من چيست؟ و آيا مي توانيد با آن سازگار شويد.
-
تشکرها 10
-
۱۳۸۸/۰۷/۱۵, ۱۳:۲۹ #5
به نظر من خواستگاری باید بعد از یه دوره اشنایی باشه.
اینجوری بهتره خوب که همدیگرو شناختی تازه بله رو بگی
-
تشکرها 8
-
۱۳۹۲/۰۷/۱۱, ۱۴:۵۰ #6
- نوشته
- 6,465
- مورد تشکر
- 25,240 پست
- حضور
- 71 روز 10 ساعت 31 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
11
سلام!!!
منظور از دینداری فرد چیست؟دینداری در اسلام شمال چه مواردی است که باید حتما آقا داماد آن را داشته باشد؟
سوال دوم:راههای شناخت اینکه آیا آقا داماد امانت دار هستند چیست؟چگونه می توان فهمید آقا داماد امانتدار است؟این امانت داری شامل چه می شود؟اصلا از چه چیزی باید امانتداری کند؟منظور اسلام وحضرت جواد علیه السلام از این جمله چیست؟
پاسخگویان محترم منتظر پاسخ هستیم.
به نظر ما حرکت امام خمینی دقیقا مقدمه سازی ظهور امام عصر(عج) است,لذا باید تقویت شود,ظهور امام عصر(عج)یک مسئله کاملا منطقی است و باید به شدت با خرافات و تیپ افسانه ای که برای ایشان درست شده مبارزه کرد و فهماند که ظهور هم به دست خود ماست,هرگاه مبنای برنامه ریزی ما این مسئله باشد به آن خواهیم رسید و لا غیر.با التماس و اشک و زاری تنها هیچ کاری صورت نمی گیرد.
-
تشکرها 4
-
۱۳۹۲/۰۷/۱۱, ۱۵:۱۶ #7
- نوشته
- 2,070
- مورد تشکر
- 9,989 پست
- حضور
- 61 روز 20 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام...
انسان ديندار كسي است كه عبد و تسليم بي چون و چرا در مقابل خداوند است و حقيقت انسانيت او به اين است كه خود را در مقابل خداوند و اراده او قرباني كند.
یکی از مهمترین عوامل پایداری خانواده و رضایت زناشویی، وجود اعتماد در زندگی است. خانواده، حدود و اقتضائاتی دارد که رعایت آنها در آشکار و نهان، سبب حفظ کیان خانواده و رضایت زناشویی میشود؛ امّا همیشه این امکان وجود دارد که یک طرف، از بیخبریِ طرف دیگر، سوء استفاده کند و به کارهای خلاف مقتضای خانواده دست بزند که در اصطلاح «خیانت» نامیده میشود. آنچه میتواند این تهدید را برطرف سازد، امانتداری است. اعتماد به همسر، جز با وجود صفت امانتداری به دست نمیآید. به همین جهت در روایات، بر مسئلۀ اعتماد و امانتداری، تأکید شده است و این، جز در سایۀ ایمان به دست نمیآید. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در این باره میفرماید:لَا إِيمَانَ لِمَنْ لَا أَمَانَةَ لَهُ.۱کسی که امانتدار نیست، ایمان ندارد.
امام علی علیه السلام نیز میفرماید:
أَفضَلُ الإِیمَانِ الأَمَانَةُ، أَقْبَحُ الأَخَلاقِ الخِیَانَةُ.۲برترین ایمان، امانتداری، و زشتترین اخلاق، خیانتورزی است.
از این روایات فهمیده میشود که میان ایمان و امانتداری، پیوندی تنگاتنگ وجود دارد تا آن جا که اگر کسی امانتدار نباشد، ایمان ندارد. پس اگر ایمان واقعی وجود داشته باشد، امانتداری هم وجود خواهد داشت. جالب این که بر پایۀ روایات، ریشۀ صداقت نیز در امانتداری است؛ از این رو، کسی که امانتدار است، صداقت هم خواهد داشت. امام علی علیه السلام در این باره میفرماید:الصِّدقُ أَمَانةٌ، الکَذِبُ خِیَانَةٌ.۱راستی، امانتداری است و دروغ، خیانت.
ایشان در حدیثی دیگر میفرماید:
إِذَا قَوِیَتِ الأَمَانَةُ کَثُرَ الصِّدقُ.۲هرگاه امانتداری تقویت شود، راستگویی افزایش مییابد.
بنا بر این، امانتداری ـ كه ضرورت یک زندگی کامیاب و همراه با رضامندی است ـ ، جز با ایمان، به دست نمیآید.
همان گونه که در بحث انتخاب همسر گذشت، دین و ایمان، تنها به نماز و روزه نیست. چه بسا کسانی که در حفظ شعایر و به جا آوردن اعمال دینی، ایمان دارند؛ امّا رفتار خانوادگیِ درستی ندارند. بر اساس روایات، ایمان، در امور دیگری آشکار میشود که اتفاقاً در زندگی، تأثیر تعیینکنندهای دارند. از این رو، باید این موارد را شناخت و نقش آنها را در زندگی تبیین کرد...
اینکه بفهمیم آقا داماد یا عروس خانم امانتدار هستن یا نه به خوده افراد برمیگرده واینکه دورانه نامزدی رو ب بازی نگیرن و نام -شهر-شهرت بازی نکنن-بلکه تموم زیرکیه خودشونوبکاربگیرن وباتوکل بخدا معیارهای حداقله خاصه خودشونو در شریک زندگیشون جستجو کنند-ومابقیش رو بسپارن بخدا-چون شناخت کامل هیچوقت بدسنمیاد-بقول مامانبزرگی ک میگفت من بعده ای همه سال تازه دارم شوهرمو میشناسم...وبالعکسش هم وجود داره....
واینکه گفتید منظور اسلام و حضرت جواد علیه سلام ازین جمله چیست؟من معناشو همون درمتن گرفتم ک :کنایه ازینکه در ازدواج جوانها آسان بگیرید و...
امیدوارم مفید باشه-و من تازه فهمیدم دیگه نباید زیاد سخت گرفت-اگه توکل باشه و آسون بگیریم-زندگی ازونچه ک هست هم راحتره-این خوده ماییم ک سختش میکنیم.........
یاعلی
خدایا دلم شهادت میخواهد...
مردن رو که همه بلدن...
کمکم کن طوری زندگی کنم که لایق باشم...
-
تشکرها 6
-
۱۳۹۲/۰۷/۱۱, ۲۱:۰۴ #8
- نوشته
- 6,465
- مورد تشکر
- 25,240 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
11
به نظر ما حرکت امام خمینی دقیقا مقدمه سازی ظهور امام عصر(عج) است,لذا باید تقویت شود,ظهور امام عصر(عج)یک مسئله کاملا منطقی است و باید به شدت با خرافات و تیپ افسانه ای که برای ایشان درست شده مبارزه کرد و فهماند که ظهور هم به دست خود ماست,هرگاه مبنای برنامه ریزی ما این مسئله باشد به آن خواهیم رسید و لا غیر.با التماس و اشک و زاری تنها هیچ کاری صورت نمی گیرد.
-
تشکرها 4
-
۱۳۹۲/۰۷/۱۱, ۲۱:۱۴ #9
- نوشته
- 2,070
- مورد تشکر
- 9,989 پست
- حضور
- 61 روز 20 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
خدایا دلم شهادت میخواهد...
مردن رو که همه بلدن...
کمکم کن طوری زندگی کنم که لایق باشم...
-
تشکرها 4
-
۱۳۹۲/۰۷/۲۱, ۰۸:۳۴ #10
- نوشته
- 6,465
- مورد تشکر
- 25,240 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
11
-
تشکرها 4
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری