-
۱۳۸۸/۰۱/۰۵, ۱۵:۴۲ #1
- نوشته
- 58
- مورد تشکر
- 38 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
فلسفه ی گفتن سلام
بسمه تعالی
سلام سلامتی میاره ؟
اگر اینطور هست ما همیشه مگر نباید برای خود و دیگران طلب خیر از خداوند منزه کنیم ؟
و شایدکسی که بهش سلام میشه سلامتی خیر او نباشه ؟
متشکر
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۶, ۰۰:۱۷ #2
- نوشته
- 637
- مورد تشکر
- 2,146 پست
- حضور
- 11 ساعت 38 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
41
بسم الله الرحمن الرحیمسلام و سلام و سلام بر همه ی اونهایی که اهلیتی برای سلام دارن. حتی اونهایی هم که خودشون نمی دونن آیا اهلش هستن یا نه.
برای جواب دادن به سوال شما اول باید ببینیم شما منظورتون از سلامتی چیه. آیا فقط سلامتی جسمی مد نظر شماست یا اینکه سلامتی چیزیه که دامنه اش خیلی بیشتر از این حرفهاست؟
حال شما معنای سلامتی رو هر جور که دوست داری ترسیم کن ولی مگر انسانها از خیر و شر خودشون به طور کامل آگاهی دارن تا وقتی می خوان دعا کنن فقط بگن خدایا این کار که خیر منه رو برام فراهم کن. مگر نشنیدی که می گن بعضی دعاهامون مستجاب نمی شه به خاطر اینکه صلاح ما در مستجاب نشدنش بوده ولی خدا به عوض مستجاب نشدن اون دعا در این دنیا، چیزی در آخرت نصیب مومنین می کنه که مردم آرزو می کنن ای کاش هیچ کدام از دعاهامون توی دنیا مستجاب نمی شد.
پس ظاهرا این نباید ایرادی داشته باشه که ما برای کسی سلامتی اش را آرزو کنیم و اون رو از خدا براش بخواهیم.
پیروز و شادکام باشی
لا یستیقن القلب أن الحق باطل ابداو لا یستیقن أن الباطل حق أبدا
قلب هیچ وقت یقین به حق بودن باطل و یا باطل بودنحق نمی نماید امام صادق علیه السلام
*************و السلام علي من اتبع الهدىو درود بر هر آنكه ( بدون تعصب) به دنبال حق است و پذيراى آن سوره طه / آیه 47
-
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۶, ۰۱:۲۸ #3
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- 16 روز 14 ساعت 21 دقیقه
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
در این لینک نیز راجع به موضوع سلام خصوصا در قرآن صحبت شده است:
http://www.askquran.ir/showthread.php?t=5659
" خدا را در لحظه لحظه ی زندگی خود یاد کنید. "
هر وقت نا امید از همه جا شدی بدون که کارت درست میشه.
حدیث داریم به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید بنده ای که به غیر من امید داره. امیدمون اگه گوشه دلمون به کسی باشه که کارمون را اون درست کنه خدا حاجت ما رو نمیده.
( برگرفته از سخنان حاج آقا مجتهدی )
-
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۷, ۱۵:۱۲ #4
- نوشته
- 58
- مورد تشکر
- 38 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
بسمه تعالی
جناب مدافع متشکر ،سلامتی جسمانی که مشخص هست یعنی چی .که گاهی ممکن هست سلامت جسمانی خیر شخصی نباشد ،و اما سلامت روحانی هر چه هست به نظرتون همیشه میتونه سلامت روحانی ،خیر باشه ؟لطفآً دلایل رو مطرح کنید ؟
و در مورد اینکه بعضی دعاها به دلیل خیر نبودن بر آورده نمیشه صحیح ، اما بهتر نیست به جای اینکه برای شخصی دعا کنیم سالم باشین به جایش دعا کنیم هر چه خیر هست انشاا..بشود ؟
کدوم روش در ادبیات دعا مودبانه هست ؟
-
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۷, ۲۰:۲۰ #5
- نوشته
- 637
- مورد تشکر
- 2,146 پست
- حضور
- 11 ساعت 38 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
41
بسم الله الرحمن الرحیمبا سلام مجدد خدمت دوست بزرگوار ، جناب a.dehqan. امیدوارم همیشه سلامت باشید. از شما بابت پیگیری سوالتان تشکر می نمایم.
ما در روایاتی از حضرات معصومین داریم که فرموده اند از خدا عافیت بطلبید مثلا در مورد شب قدر در روایتی هست که شخصی از حضرت رسول صلی الله علیه و آله پرسیدند اگر ما شب قدر را درک کردیم از خدا چه بخواهیم؟ حضرت پاسخ دادند که از خدا عافیت بخواهید.
یا در روایات زیادی هست که از خدا این را بخواهید و یا آن را. در مضامین بلند ادعیه هم لیست مفصلی از تقاضاهای بسیار متنوع وجود دارد که تماما از طریق معصومین به دوستدارانشان آموزش داده شده اند (مقصودم دعاهای وارده از طرف معصومین است). حتی در دعاهای ائمه برای دیگران هم بسیار زیاد می بینیم که از خدا چیزهائی را می طلبند.
این مقدمه ای بود بر اینکه بگویم اگر قرار بود دعای به این بکنیم که ان شاء الله هر چه خیر است صورت گیرد، در این صورت دیگر اصلا نیازی به آموزش درخواست این لیست بلند بالا نبود و حتی دعاهای اهل بیت که به صورت عمومی دیگران را دعا نموده اند هم نباید درست می بود. شما به صحیفه ی سجادیه سری بزنید. دعا برای مرزبانان(وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ لِأَهْلِ الثُّغُورِ)، یا دعای امام زمان برای حجاج و اهل علم و جوانان و .... اینها مصادیقی از این هستند که شما می توانید از خدا به صورت خاص چیزهایی را بطلبید.
در روایتی از امام صادق علیه السلام هست که ایشان فرموده هر چه را که نیاز دارید از خدا بخواهید و لو بند کفش.
معنای این روایت چیست؟
در روایتی دیگر داریم که شخصی گفت به محضر امام صادق ( یا امام باقر ) علیهما السلام رسیدیم در حالی که در مقابل منزلش نشسته بود و ناراحت بود (مضطرب بود)، پرسیدیم چه شده فرمود: فرزندی از فرزندان ما حال نامساعدی دارد. پس از لحظاتی صدای ناله از خانه بلند شد و حضرت به درون رفت و بعد از مدتی بازگشت در حالی که چهره اش گشاده شده بود. گمان کردیم که فرزند ایشان بهبود یافته و ماجرا را از ایشان جویا شدیم. حضرت فرمود: فرزندم از دنیا رفت. با تعجب پرسیدیم: فرزندتان زنده بود آثار نگرانی از چهره ی شما هویدا بود و حالا که فرزندتان فوت نموده دیگر آن حالت را ندارید. حضرت فرمودند: ما اهل بیت در وقت احتیاج از خدا حاجات خود را می خواهیم اگر خدا خواست می دهد و اگر صلاح ندید ما به رضایت خدا راضی هستیم.
دقت نمائید: روش عقلائی مطلب این است که حضرت فرمودند و چه قدر زیبا فرمودند. از خدا بخواه خوب هم بخواه. اما بدان آنچه خدا مقدر نموده خیر فعلی تو در آن است.
واقعا اگر آدمی عزیزی داشته باشد که به شدت بیمار شده از خدا نمی خواهد که خدایا او را شفا بده؟!
زیادی حرف زدم. عفو کنید و اگر نیاز به توضیح دیگری بود باز هم در خدمتم.آرزو مند شادکامی ابدی شما.
قلب هیچ وقت یقین به حق بودن باطل و یا باطل بودنحق نمی نماید امام صادق علیه السلام
*************و السلام علي من اتبع الهدىو درود بر هر آنكه ( بدون تعصب) به دنبال حق است و پذيراى آن سوره طه / آیه 47
-
-
۱۳۸۸/۰۱/۱۹, ۱۱:۴۳ #6
- نوشته
- 25
- مورد تشکر
- 78 پست
- حضور
- 1 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام
به نام او که آغاز نشود نامه ای بی اذن او
به نام او که به انسان لطف و احسان نمود وبه او ادب آغاز کلام آموخت
و چون دانست اگر انسان کارهای خود را به نام ویادی غیر از نام ویاد او شروع کند، کارهایش ناتمام وابتر می ماندبه انسان اجازه داد ومنت نهاد تا نام و یاد او را بر زبان دل جاری سازد.
وحمد وسپاس خدایی را که بهترین نوع آغاز کلام را که خودش کلام خود را با آغاز نمود ، به ما یاد داد ما را به شرافت اسلام مفتخر نمود وبا این شرافت تهنیت واحوالپرسی بهشتیان را به ما هدیه داد پس
سلام
دعواهم فيها سبحانك اللهم وتحيتهم فيها سلام وآخر دعواهم ان الحمد لله رب العالمينسوره مبارکه یونس آیه 10
:salavat(10):
-
-
۱۳۸۸/۰۱/۳۰, ۱۵:۵۳ #7
- نوشته
- 637
- مورد تشکر
- 2,146 پست
- حضور
- 11 ساعت 38 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
41
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب دهقان سلام و وقت به خیر. خوشحال بودم که در بحث فلسفه سلام در خدمتتان هستم. اما بحث به حال خود رها شد و من متوجه نشدم شما نتیجه ای از بحث گرفتید یا نه؟
سربلند باشید
-
-
۱۳۸۸/۰۱/۳۰, ۲۲:۲۶ #8
- نوشته
- 58
- مورد تشکر
- 38 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سمه تعالی
به خاطر توجهتون تشکر جناب مدافع
حقیقت این هست که سوال هنوز باقی هست میدانیم که سلامت جسم همیشه خیر بنده نیست آیا سلامت روح هم همچنین هست ؟به نظر که اینطور هست
با این احوالات درست هست که معصومین هم سلامتی رو دعا میکردند اما بهتر نیست خیر اشخاص براشون دعا بشه؟
به نظرتون کدوم شیوه دعا کردن بهتره؟
مثلا شخصی پیش پادشاهی میره بهتره ازش بخواد هر چه پادشاه رو خوشنود میکنه بهش بده یا مثلا مستقیم خواسته اش رو به پادشاه بگه ؟ممنون
-
۱۳۸۸/۰۱/۳۱, ۰۷:۳۳ #9
بنام خداوند يگانه و يكتا
با سلام
در دين مبين اسلام جواب سلام مهمتر از خود سلام است چرا كه فرموده هرگاه شما را سلام گويند پاسخ آنرا بهتر بدهيد يا همانگونه كه شنديد پاسخ دهيد و از همه مهمتر اينگه حضرت احديت حتي حساب وآمار اينگونه مراودات را نيز دارد و بدا به حال بنده اي كه خود را مومن و متقي مي دارد ولي در پرونده خود هزا سلام بي عليك دارد
با تشكر
-
-
۱۳۸۸/۰۱/۳۱, ۱۰:۱۳ #10
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
با سلام به دوستانی که این بحث را دنبال میکنند...
يکي از دستورهاي اسلام، در راستاي ايجاد حاکميت صميميّت و دوستي، سلام است. فرهنگ سلام، آنچنان اهميت و ارزش دارد که شعار رسمي ملت مسلمان در ديدار با يکديگر معرفي شده است. رسول خدا (ص) در اين زمينه مي فرمايد : « سلام، درود ملت ماست. »
سلام که با سلامت، هم خانواده است معنايش نفى خطر يا ملزوم آن است. اين شعار اسلامى که به عنوان تحيت ادا مىشود و در قرآن کريم مورد تاکيد قرار گرفته، شايد يکى از حکمتهايش اين باشد که هر انسانى در زندگى دايما نگرانيها، خوفها و دل واپسيهايى دارد و با هر کسى مواجه مىشود چون احتمال مىدهد که از ناحيه وى ضررى به او برسد اين نگرانى را دارد. اين است که در اولين برخورد بهترين چيزى که بايد رعايت بشود همين تامين دادن به طرف است که از ناحيه من به شما ضررى نمىرسد. گاهى منظور از سلام اين نيست که از ناحيه من سلامتى براى شما تامين مىشود يا خطرى ايجاد نمىشود بلکه منظور اين است که از خدا براى شما سلامت و دفع ضررها و خطرها را مى خواهم; خداى متعال به پيغمبر اکرم صلى الله عليه و آله و سلم مى فرمايد: « و اذا جائک الذين يؤمنون بآياتنا فقل سلام عليکم »
در قرآن کريم در ضمن داستان هاى انبيا نقل شده که ملائکه به ايشان سلام گفتند; مواردى هم هست که خداى متعال به بندگانش سلام فرموده است; از جمله در آيه ۴۷ سوره طه مى فرمايد: « والسلام على من اتبع الهدى ». يکى از نام هاى بهشت «دارالسلام» است که به نوبه خود اهميت موضوع سلام و سلامتى و امنيت را اثبات مى کند. آياتى داريم که وقتى مؤمنين وارد بهشت مى شوند از طرف ملائکه به ايشان سلام داده مى شود. از چيزهايى که اهميت موضوع سلام و سلامتى را بيشتر اثبات مى کند همين است که خود اسلام، «سلام» تلقى شده و برنامه هاى اسلام «سبل السلام» ناميده شده است: « يهدى به الله من اتبع رضوانه سبل السلام »
-
تشکرها 4
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری