صفحه 1 از 6 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: تقوا چیست ؟

نوشته
    211
    مورد تشکر
    389 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

تقوا چیست ؟

تقوا چیست؟
    جملات,داستان و یا هر چیزه دیگه ای که در مورد تقوا میدونید بگید. ممنون

نوشته
    211
    مورد تشکر
    389 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

هر که تقوا روزی اش شود خیر دنیا و اخرت روزی اش شده است.
    حضرت محمد

نوشته
    53
    مورد تشکر
    26 پست
    حضور
    7 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

تو اول مشخص کن تقوا چی چی هست بعد در فضایلش بگو و ورد اخلاقی بخوان . من که نمی دانم تعبیر تو از تقوا چیست و اصلا این عبارت چجور معنا می شود که بخوام حالا در بابش سخن مکتوب کنم

نوشته
    211
    مورد تشکر
    389 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط karolina نمایش پست
    تو اول مشخص کن تقوا چی چی هست بعد در فضایلش بگو و ورد اخلاقی بخوان . من که نمی دانم تعبیر تو از تقوا چیست و اصلا این عبارت چجور معنا می شود که بخوام حالا در بابش سخن مکتوب کنم
    خب منم چون درباره تقوا اطلاعات زیادی ندارم پرسیدم دیگه.
    ورد هم نداریم.
    گفتم چون شما در سخن وری خیلی قوی هستید شاید بتونید کمکی کنید.
    اما دیدم شما فقط یک سخن ور هستید.

نوشته
    10,035
    مورد تشکر
    25,834 پست
    حضور
    17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
    دریافت
    6
    آپلود
    0
    گالری
    2

نقل قول نوشته اصلی توسط karolina نمایش پست

تقوا از ماده «وقی» است،وقی یعنی نگهداری.
    تقوای از معاصی در واقع معنایش «خود نگهداری» است. متقی باش یعنیخود نگهدار باش. خود این، یک حالت روحی و معنوی است که از آن تعبیر به «تسلط برنفس» می کنند. اینکه انسان بتواند خود بر خود و در واقع اراده و عقل و ایمانش بر خواهشها و هوسهایش تسلط داشته باشد به طوری که بتواند خودش خودش را نگه دارد ایننیروی خود نگهداری اسمش «تقوا» است.

یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ

اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن

نوشته
    10,035
    مورد تشکر
    25,834 پست
    حضور
    17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
    دریافت
    6
    آپلود
    0
    گالری
    2

همه جا تقوا به معنای آن ملكه مقدس كه در روح پيدا می‏شود و به‏ روح قوت و قدرت و نيرو می‏دهد ونفس اماره و احساسات سركش را رام و مطيع می‏سازد به كار رفته .
    در خطبه 112 نهج البلاغه حضرت علي (ع) می‏فرمايد :
    « إن تقوی الله حمت‏ اولياء الله محارمة ، و الزمت قلوبهم مخافته ، حتی اسهرت لياليهم ، و اظمأت هواجرهم » . يعنی تقوای خدا ، دوستان خدا را در حمايت خود قرار داده و آنها را از تجاوز به حريم محرمات الهی نگهداشته است و خوف خدا را ملازم دلهای آنها قرار داده است تا آنجا كه شبهای آنها را زنده و بيدار نگهداشته و روزهای آنها را قرين تشنگی ( تشنگی روزه ) كرده است
    ميشه با صراحت كامل تقوا را به معنای آن حالت معنوی و روحانی ذكر كرده كه حافظ و نگهبان از گناه است ، و ترس از خدا را به‏ عنوان يك اثر از آثار تقوا ذكر كرده . از همين جا می‏توان دانست كه تقوا به معنای ترس نيست ، بلكه يكی از آثار تقوا اينست كه خوف خدا را ملازم‏ دل قرار می‏دهد .

یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ

اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن

نوشته
    53
    مورد تشکر
    26 پست
    حضور
    7 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

راهنما

نقل قول نوشته اصلی توسط 21857 نمایش پست
    تقوا از ماده «وقی» است،وقی یعنی نگهداری.
    تقوای از معاصی در واقع معنایش «خود نگهداری» است. متقی باش یعنیخود نگهدار باش. خود این، یک حالت روحی و معنوی است که از آن تعبیر به «تسلط برنفس» می کنند. اینکه انسان بتواند خود بر خود و در واقع اراده و عقل و ایمانش بر خواهشها و هوسهایش تسلط داشته باشد به طوری که بتواند خودش خودش را نگه دارد ایننیروی خود نگهداری اسمش «تقوا» است.
    تقوا اکسپرسیونی کمبینه combiné اما بی مایه است که هیچ در نحو سیبویه نیز در زبان عرب وجود نداشت تا آنکه وضع سیاسی و چه بسا اجتماعی جدید، بعد و همچنین در طول حکومت محمد پسر عبدالله نیازمند پرداخت آن شد . صد البته ((وقی)) به ریشه و به حدود ساختار عبارت موجود بود و همچنان نیز بی ریشه در زبان عرب موجود است اما کومبیناسیون تقوا به ساحت آن جهانی اش ( انتزاعی ) که امروز در زبان فارسی و عرب موجود است عبارتی آگاهانه پرداخت شده بود که معادلی در زبان های وقت ندارد . در انگلیسی Virtue و در فرانسه Vertu را در دیکشنری به معادل می گیرند اما حقیقت آن است که این هر دو به معنای حق عبارت ((درستکاری و راست بودن)) گرفته می بایست شوند . این در مورد عبارت و ادبیات آن ، باقی را بنده نه می دانم و نه مایل به دانستنم. این دوست 21857 نام احتمالا سلیس و روان تر تو و این(( تقوا)) را با هم آشتی می دهد.
    ویرایش توسط Karolina : ۱۳۸۸/۰۱/۲۵ در ساعت ۱۶:۵۴

8. تشکرها 2

نوشته
    1,183
    مورد تشکر
    1,666 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

حضرت علی(ع) تقوای الهی را اینگونه توصیف می‏فرمایند. ای بندگان، شما را به رعایت تقوای الهی توصیه می‏کنم؛ چرا که تقوا هم زاد و توشه و هم پناهگاه است؛ توشه‏ای است که انسان را به سر منزل مقصود می‏رساند و پناهگاهی است که او را از تمام خطرها نجات می‏بخشد. از این رو دعوت کنندگان به تقوا و پاسداران آن همواره بهترین دعوت کنندگان و پاسداران بوده‏اند. ای بندگان خدا، تقوای الهی دوستان خدا را از ارتکاب محرمات باز می‏دارد و ترسی در دل‏هایشان ایجاد می‏کند که به واسطه آن شب‏ها را به عبادت و روزها را به روزه‏داری می‏گذرانند و مرگ را نزدیک می‏بینند و به انجام دادن کارهای نیک می‏شتابند.
    مهدیا کعبه شد از تاب تو بی تاب بتاب

نوشته
    167
    مورد تشکر
    390 پست
    حضور
    36 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

دوست داشتني تر از خدا مي شناسي ؟

به آيه شريفه زير دقت فرماييد :

و من يتق الله يجعل له مخرجا و يرزقه من حيث لا يحتسب

و هر كس تقواي الهي پيشه كند خداوند براي وي گشايشي قرار مي دهد و از جاييكه گمان نمي برد به او روزي مي رساند

(سوره مباركه طلاق آيه 3)

تقوا چيست كه مهربانترين مهربانان انسان را بدان دعوت كرده است ؟ چه گوهري است كه حتي در حيات فاني انسان ماجور است ؟ معني لغوي تقوا بر سروران گرامي روشن تر از آن است كه نياز به توضيح حقير باشد ، بنابراين تنها به ذكر برداشت ساده اي كه از اين مقوله دارم اكتفا مي كنم . در يك كلام ؛ تقوا كنترل است ، ممكن است انسان در موقعيتهاي مختلف بنا به دلايل مختلف خود را كنترل كند ، مثلا براي ترس از بي آبرويي ، جلوگيري از ضرر مالي و جاني و ... . حال اگر فرد در جهت رضايت محبوبش و نه با هيچ انگيزه ديگر بر خود لگام زند آيا حلاوت آن را نخواهد چشيد ؟ و چه محبوبي دوست داشتني تر از خداي مهربانمان ...؟ روي سخنم با كساني است كه اين مفهوم از كنترل را برنمي تابند و شايد باور ندارند تقوا در همين زندگي دنيوي نيز علاوه بر ايجاد آرامش حقيقي درون چه اثرات مثبتي در رفع مشكلات روزمره انسان دارد . توصيه برادرانه حقير به اين بزرگواران آن است كه تجربه كنند تا ببينند خدا با دل و زندگي آنها چه مي كند ...
    همه بدانيم قانون عشق بنده و خالق را : يك قدم از من نيازمند ، هزاران هزار قدم از يار بي نياز ...

نوشته
    211
    مورد تشکر
    389 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط امير نمایش پست

به آيه شريفه زير دقت فرماييد :

و من يتق الله يجعل له مخرجا و يرزقه من حيث لا يحتسب

و هر كس تقواي الهي پيشه كند خداوند براي وي گشايشي قرار مي دهد و از جاييكه گمان نمي برد به او روزي مي رساند

(سوره مباركه طلاق آيه 3)

تقوا چيست كه مهربانترين مهربانان انسان را بدان دعوت كرده است ؟ چه گوهري است كه حتي در حيات فاني انسان ماجور است ؟ معني لغوي تقوا بر سروران گرامي روشن تر از آن است كه نياز به توضيح حقير باشد ، بنابراين تنها به ذكر برداشت ساده اي كه از اين مقوله دارم اكتفا مي كنم . در يك كلام ؛ تقوا كنترل است ، ممكن است انسان در موقعيتهاي مختلف بنا به دلايل مختلف خود را كنترل كند ، مثلا براي ترس از بي آبرويي ، جلوگيري از ضرر مالي و جاني و ... . حال اگر فرد در جهت رضايت محبوبش و نه با هيچ انگيزه ديگر بر خود لگام زند آيا حلاوت آن را نخواهد چشيد ؟ و چه محبوبي دوست داشتني تر از خداي مهربانمان ...؟ روي سخنم با كساني است كه اين مفهوم از كنترل را برنمي تابند و شايد باور ندارند تقوا در همين زندگي دنيوي نيز علاوه بر ايجاد آرامش حقيقي درون چه اثرات مثبتي در رفع مشكلات روزمره انسان دارد . توصيه برادرانه حقير به اين بزرگواران آن است كه تجربه كنند تا ببينند خدا با دل و زندگي آنها چه مي كند ...

همه بدانيم قانون عشق بنده و خالق را : يك قدم از من نيازمند ، هزاران هزار قدم از يار بي نياز ...

آفرین
    بسیار ساده اما با حضور قلب حرف میزنید

12. تشکرها 3

صفحه 1 از 6 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری