جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: فلسفه وضو ، غسل ، تیمم به همراه پرسش و پاسخ
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۵, ۱۱:۲۲ #1
- نوشته
- 1,007
- مورد تشکر
- 3,000 پست
- حضور
- 17 ساعت 3 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
فلسفه وضو ، غسل ، تیمم به همراه پرسش و پاسخ
به نام خدا...وضو که یکی از انواع طهارات است دارای صورت باطنی است که در سرّ و باطن وضوگیرنده تأثیر گذار است.
آثار وضو در زندگي و روان انسان( خواندنی)
وضو
و اگرچه برای وضو و طهارت با آب خواص مختلفی چون پاک شدن اعضاء، رفع کسالت و امور مختلف دیگری را شمرده اند اما اگر به جایگزین آن یعنی تیمم با خاک بنگریم متوجه می شویم که سرّ وضو و تیمم، تطهیر از غیر خداست و اگر آب یافت نشد که دست و پا و سر و صورتی را که به غیر خدا توجه نموده را بشوییم بر هر چه غیر اوست خاک می پاشیم و با تیمم بر زمین، اظهار اخلاص و تواضع و تذلل در مقابل حق می نماییم و اعلام می کنیم که مطیع محض خدائیم زیرا سرّ طهارت « تخلیه وسرّ سرّ آن تجرید و سرّ مستسر آن تنزیه و سرّ مقنّع به سرّ آن، تنزیه و تقیید است و ركن اعظم آن در باب صلوه حاصل میشود كه سرّ آن، تنزیه از توحید و تقیید است
ویرایش توسط جان بركف : ۱۳۹۲/۱۰/۰۷ در ساعت ۰۹:۳۷
اگه دستام خالی باشه وقتی باشم عاشق تو
غیر دل چیزی ندارم که بدونم لایق تو
دلمو از مال دنیا به تو هدیه داده بودم
با تموم بی پناهیم به تو تکیه داده بودم....
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۵, ۱۱:۳۲ #2
- نوشته
- 1,092
- مورد تشکر
- 2,132 پست
- حضور
- 1 روز 17 ساعت 36 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
آثار وضو در زندگي و روان انسان >>>( خواندنی)
قال رسول الله - صلى الله علیه وآله -:امتى الغر المحجلون من اثار الوضوء یوم القیامه ؛
امت مرا دست و پاى نورانى باشد روز قیامت ، از آثار وضوء كه در دنیا گرفته باشد.
(شهاب الاخبار، ص 122)
ویرایش توسط جان بركف : ۱۳۹۲/۱۰/۰۷ در ساعت ۰۹:۳۸
وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ / ۱۰- یونس
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۵, ۱۳:۳۷ #3
- نوشته
- 10,035
- مورد تشکر
- 25,834 پست
- حضور
- 17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
امام صادق (ع) آب و طهارت را كلید قرب و مناجات با خدا معرفی نمودهاند:
«چون اراده طهارت و وضو نمودی چنان به سوی آب روان شو كه گویی به سوی رحمت خدای تعالی میروی كه خداوند تعالی آب و طهارت را كلید قرب و مناجات خویش و نشانی برای راهنمایی مردم به سوی خوان خویش مقرر فرموده است و چنان كه رحمت خداوند گناهان بندگان را پاك میكند نجاستهای ظاهر را جز با آب نمیتوان پاك كرد.
یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ
اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۵, ۱۹:۴۰ #4
ای کاش اینایی که نماز نمی خونن ارزش نماز و وضو گرفتن رو میدونستند.اون وقت نمازشون یه لحظه قضا نمی شده و همیشه برای خدایند وخوبند وخوش و خرم
ویرایش توسط payamsadeghi : ۱۳۸۸/۰۲/۰۵ در ساعت ۱۹:۴۱
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۶, ۰۶:۲۳ #5
- نوشته
- 3,335
- مورد تشکر
- 8,789 پست
- حضور
- 13 روز 21 ساعت 35 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلاماگه از نظر علمی بهش نگاه کنیم اینه که وضو با آب سرد باعث آرامش اعصاب میشهبه این علت که آب زدن به دست و صورت با آب سرد باعث باز شدن سلول ها بدن و تحرک بیشتر و آرام بودن میشهوضو گرفتن دعای مخصوص به خودش رو داره که متاسفانه حفظم نیست
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۶, ۰۸:۳۰ #6
- نوشته
- 1,007
- مورد تشکر
- 3,000 پست
- حضور
- 17 ساعت 3 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
پس وضو ترک غیر و طهارت از هر چه غیر اوست می باشد، و مهمترین غیر خدا و بدترین دشمن بشر نفس خود اوست که باید در وضو، نفس و خواسته های او را کنار زد. و ب تعبیر امام راحل « از خودخواهی و خودبینی به درآی که این ارث شیطان است، که به واسطه خودبینی و خودخواهی از امر خدای تعالی به خضوع برای ولی و صفی او جل و علا سر باز زد. و بدان که تمام گرفتاریهای بنی آدم از این ارث شیطانی است که اصل اصول فتنه است و شاید آیه شریفه و قاتلوهم حتی لاتکون فتنه و یکون الدین لله، در بعض مراحل آن، اشاره به جهاد اکبر و مقاتله با ریشه فتنه که شیطان بزرگ و جنود آن ، که در تمام اعماق قلوب انسانها شاخه و ریشه دارد، باشد. و هر کس برای رفع فتنه از درون و برون خویش باید مجاهده نماید. و این جهاد است که اگر به پیروزی رسید همه چیز و همه کس اصلاح می شود
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۶, ۰۸:۴۵ #7
- نوشته
- 10,035
- مورد تشکر
- 25,834 پست
- حضور
- 17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
در روايتي آمده كه روزي يكي از اصحاب پيامبراكرم (ص) راجع به وضو از ايشون سؤال كرد و ايشون فرمودن :
وقتي دستت را به آب زدي و گفتي "بسم الله الرحمن الرحيم" - از اينجا اين نكته به دست ميآيد كه اول هر وضو مستحب است كه "بسم الله الرحمن الرحيم" بگوييم - گناهاني كه دستت مرتكب شده است ميريزد
وقتي كه صورتت را براي وضو شستي "تناثرت الذنوب التي اكتسبتها عيناك بنظرهما و فوك بلفظه" گناهاني را كه چشمان تو به واسطه نظر بيجا و دهان تو به واسطه سخن بيجا انجام داده اند، آن گناهان ميريزد.
وقتي كه دست راست و دست چپ را شستي، گناهاني را كه به وسيله هر دو دست انجام داده اي ميريزد; و وقتي كه پاها را مسح كشيدي، خداوند گناهاني را كه به وسيله رفتن انجام داده شده ميريزد.
یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ
اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۷, ۱۶:۴۸ #8
- نوشته
- 1,007
- مورد تشکر
- 3,000 پست
- حضور
- 17 ساعت 3 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
فوائد وضو در زندگی انسانبسیاری در پیرامون وضو گرفتن دقیق نیستند و معنی و مفهوم آن را آنطوریکه باید نمیدانند.
اوامر خدای بزرگ برای آرامش روح و تسکین قلب انسانها بوده و آنانیکه قلباً مطیع فرمان الهی هستند همیشه در زندگی خویش شاداب اند و یقیناً این شادابی در سایه اطاعت و بندگی خدا میسر می باشد.
وضو گرفتن و یا دایم با وضو بودن یکی از بهترین عملیست که انسان همیشه طهارت روح را همراه داشته و از اطمینان فوق العاده برخوردار میباشند و در عین حال دایم الوضو به انسان نورانیّت صورت و قلب نیز خواهد بخشید و مطهّرین و پاکیزگان , شایستگانی هستند که با اطمینان خاطر و گامهای استوار در حّل مشکلات بندگان خدا با طهارت مشغولند و عاشقانه خدمت می کنند.
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۷, ۱۸:۳۳ #9
- نوشته
- 710
- مورد تشکر
- 1,632 پست
- حضور
- 10 ساعت 35 دقیقه
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
-
25
من هم شنیدم که هرکه شب قبل از خواب وضو بگیره وبعد بخوابه فرشته ها تا صبح بالای سرش تسبیح میگن وبه حساب فرد وضوگرفته میزارن واگر هم همون شب فوت کنه مثل اینکه در مسجد پیامبر فوت کرده.خیلی راحت میشه ثواب کسب کرد نه..؟
سکوت کن!
اهسته برواهسته بیا
وجدان ها همه خواب اند...
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۸, ۱۰:۲۳ #10
- نوشته
- 1,007
- مورد تشکر
- 3,000 پست
- حضور
- 17 ساعت 3 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
1 : طهارت: طاهرین به کسانی میگویند که در زندگی طهارت و پاکی را در جسم خویش رعایت می کنند و بعد از رفع و تخلیه درون , همیشه خود را با آب تطهیر نموده و نظافت و پاکی را جداً رعایت می کنند. خدای جلیل کسانی را که در نظافت خویش دقیق هستند را گرامی داشته و از آنان به نیکی یاد می کند.در حدیث هست: آنانیکه نظافت را رعایت نکرده و جای بول و غایط را با آب شستشو و تطهیر نه می کنند دچار بیماری مزمن می شوند که از جمله عدم تمرکز اعصاب و پریشانی روح هست و یقیناً بعد از مرگ نیز , دچار فشار سنگین قبر خواهند شد.
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری