جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: خروج زن از منزل بدون اجازه همسر !
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۸, ۱۶:۵۵ #1
- نوشته
- 1,957
- مورد تشکر
- 3,494 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 28
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
خروج زن از منزل بدون اجازه همسر !
با سلام به دوستان گرامی
..از آنجا که زن یک انسان آزاد هست و عدم امتیاز مردبر زن درامور انسانی با رعایت زمانهای تمکین شوهر ..
آیا در غیر صورت نیاز زناشویی شوهر ؛ زن میتونه از خانه بیرون بره یا خیر؟ مثلا برای نماز مستحبی یا حج مستحبی یا اعمال متعارف ...
الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۸, ۱۹:۴۲ #2
قرآن یا معصومین چه میفرمایند؟
با سلام ....
بله .... به عبارت دیگه به چه دلیل مثلا یک زن تحصیل کرده وفهیم باید بدون اجازه یک مرد کم سواد ( درغیر از مورد تمکین)بیرون از خانه نتونه بره؟ حتی اگر مثلا بداند شوهرش تا غروب منزل نمیاد (تا به حق تمکین اشکال وارد نشود)
1- زن زمانهای تمکین مرد را انجام میدهد....
2- برای امر واجب مثل حج یا صله رحم نباشد....
3- مرد از نظر شخصیتی اطمینان به زنش دارد ...
4- درعین حال مرد مثلا رفته بیرون از منزل تا فردا هم نمیاد...
حالا سوال اینجاست که ...
آیا آیه یا حدیث صحیح السند از معصوم هست که دلالت کنه بر اینکه ... مرد میتونه زنش را باز هم منع کنه از رفتن به بیرون منزل مثلا برای نماز جماعت یا کارهای مستحبی یا تفریح و.... درحالی که زن انسان است و آزاد...؟
به چه دلیل مرد به خودش حق میده زن را از امور مباح منع کنه؟!
تاکنون هیچ کس از بزرگواران آیه یا روایتی دراین خصوص نیاورده
چه آیه یا روایت صحیح از معصومین علیهم السلام بر این امر هست؟
ویرایش توسط hoseintabar : ۱۳۸۸/۰۲/۱۲ در ساعت ۱۴:۳۲
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۸, ۲۳:۳۲ #3
به نظر من خیلی زشته که به زن بگی اگر می خوای بری از من اجازه بگیر چون خودخواهانه است.
اما بهتر هست زن و شوهر در انجام کارهای کوچک بزرگ با هم صحبت کنند و همدیگرو در اطلاع کارهاشون قرار بدند.
اطراف من...
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۱:۳۵ #4
- نوشته
- 977
- مورد تشکر
- 2,986 پست
- حضور
- 4 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 55
- آپلود
- 5
- گالری
-
56
به نام خدا و سلام
به نظر مشهور فقها و به فتواى امام (ره) نيز اگر در ضمن عقد نكاح شرط شود كه زن اجازه خروج از منزل را داشته باشد و نيازمند اذن و اجازه شوهر نباشد و يا اين كه عقد مبنى بر اجازه خروج زن از منزل انجام شده باشد (مانند اين كه زن اشتغال به كار در خارج از منزل داشته و شوهر هم مىدانسته و مخالفت نكرده) و عقد ازدواج هم در همين اوضاع و احوال و با علم و آگاهى و توافق ضمنى و يا صريح انجام بگيرد؛ در اين دو صورت (شرط ضمن عقد و عقد مبنى براى جواز خروج زن) نيازمند اذن شوهر نيست و او نمىتواند از خروج زن ممانعت كند؛ مگر اين كه مفسدهاى در بين باشد كه در اين صورت از باب ديگرى و به خاطر حكم ديگرى شوهر مىتواند جلوگيرى كند.
همچنين اگر مردى حقوق اقتصادى زن را تأمين نكند و زن مجبور شود كه براى تأمين مخارج خود كار كند، خروج او از منزل براى كار جايز است. همچنين است خروج زن براى هر امر لازم و واجب عقلى و شرعی.
بنابراين نياز به اجازه شوهر در صورتى است كه هيچ ضرورت عقلى و شرعى در كار نباشد و اين حكم خود داراى فلسفههاى متعددى مىباشد از جمله اين كه: زندگى خانوادگى اقتضائاتى دارند (از قبيل لزوم انضباط و نظم و كنترل صحيح و نيز تفاهم و علاقه و محبت و صميميت بين زن و شوهر و رعايت علايق و عواطف و احترام به يكديگر) و چه بسا خروج زن بدون رضايت شوهر از منزل مفاسدى داشته باشد و مشكلاتى ايجاد نمايد و يا حقى از شوهر ضايع شود و به استمرار و بقاى زندگى خانوادگى آسيب رساند.
لذا ظاهرا اینطور نباشه که زن برای همه کارها و امور عادی که احتیاج به خارج شدن از منزل داره، لازم باشه از شوهر اجازه بگیره. این اجازه در مواردی هست که بدونه یا احتمال بده شوهر راضی نیست و منافات با حقوق وی داره.
فرض کنید خانمی میخواد بره دیدن بستگان یا دوستانش در همین شهر، یا خرید روزانه یا کلا کارهایی که بطور معمول انجام میده و میدونه که همسرش مشکلی نداره. در این موارد ظاهرا اجازه لازم نباشه.
ولی فرض کنید خانمی میخواد بره سفر. یا کلاسی که قبلا هماهنگ نکرده و از این موارد...
در اینجا اگر احتمال میده شوهر ناراضی باشه و قبلا هم هماهنگ نکرده، اجازه و اطلاع لازم هست.
نکته دیگه اینکه سفارش اسلام در روابط زن و شوهر، بیشتر روی تفاهم و دوستی هست، نه کلاسیک و قانونی صرف! زن و شوهر می تونند این موارد رو خیلی عادی و دوستانه باهم حل کنند.
اگر در خانوده، اصل بر تفاهم و گذشت باشد . هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد.
دلا غافل ز سبحانی چه حاصل
مطیع نفس و شیطانی چه حاصل
بود قدر تو افزون از ملائک
تو قدر خود نمیدانی چه حاصل
و ناگهان چه زود دیر می شود، ولی هیچگاه برای شروع دیر نیست...!!!
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۲:۳۲ #5
- نوشته
- 1,069
- مورد تشکر
- 2,633 پست
- حضور
- 3 ساعت 9 دقیقه
- دریافت
- 4
- آپلود
- 0
- گالری
-
20
تا جايي كه من شنيدم حتي زن بدون اجازه شوهر نميتونه به ديدن پدر و مادرش بره .
روايتي هم خوندم از زمان پيامبر كه زني كه پدرش مريض بوده و در مدت مريضي نتونسته بود بخاطر مخالفت شوهر به ديدن پدرش بره تا اينكه پدرش وفات كرده بود . نزد پيامبر رفت و شكايت شوهرش رو به پيامبر نمود پيامبر او را مورد تفقد قرار دادند و به او فرمودند كه ارزش كارش اندازه ارزش خون هشيد است . پس تلاش در راه شوهرداري و رضايت شوهر كمتر از جهاد در راه خدا ارزشش نيست .
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۲:۳۷ #6
- نوشته
- 1,069
- مورد تشکر
- 2,633 پست
- حضور
- 3 ساعت 9 دقیقه
- دریافت
- 4
- آپلود
- 0
- گالری
-
20
اين رو هم البته من به نظر خودم ميگم كه زن و مرد بايد به هم احترام بذارن و حقوق هم رو رعايت كنن وگرنه سنگ روي سنگ بند نميشه . همونطور كه مرداي بي فكر هستند زنهاي بي فكرهم هستند و برعكس هم صادقه اما كليت مسئله بر احترام هست .
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۳:۱۲ #7
- نوشته
- 359
- مورد تشکر
- 1,540 پست
- حضور
- 1 روز 4 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 4
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
به نظر من اگه مرد به ناموسش اجازه ی خروج از منزل رو تو شرایطی نمی ده به خاطر اینه که جامعه بده و خطرناک و یا به صلاح آرامش خونوادست نه اینکه خدایی ناکرده به ناموسش اعتماد نداشته باشه.
گریه نمی کنم نه اینکه سنگم......
گریه غرورمو به هم می زنه
مرد برای هضم دلتنگیاش
گریه نمی کنه قدم میزنه.......
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۳:۲۱ #8
- نوشته
- 141
- مورد تشکر
- 245 پست
- حضور
- 2 ساعت 33 دقیقه
- دریافت
- 8
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با سلام.
نمیدونم دوستان چرا انقدر لقمه رو دور سر خودشون میچرخونن؟
زن در صورتی که همسرش راضی به خروج او از خانه نباشه، حق ندارد که از خانه خارج شود.
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۳:۴۵ #9
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۳:۵۶ #10
-
تشکرها 6
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری