-
۱۳۸۸/۰۲/۰۸, ۱۹:۴۵ #1
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۷
- نوشته
- 176
- مورد تشکر
- 221 پست
- حضور
- 7 دقیقه
- دریافت
- 4
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
چرا خدا دارای تمامی کمالات هستش
دوستان باز یک سوال دیگه :
چرا خدا دارای تمامی کمالات هستش ، و اگه مثلا نباشه چه اتفاقی می افتد به طور مثال اگه راستگو نباشد ، چی میشه ؟ ایا امکان دارد ، با دلیل توضیح دهید .
پیشا پیش ممنون
ویرایش توسط asgari : ۱۳۸۸/۰۲/۰۸ در ساعت ۱۹:۴۶
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۸, ۲۱:۳۷ #2
خدا چون عطا كننده تمامي وجوه هستي و صفات به مخلوقات هست ابتدا خود بايد واجد آن باشد ، در مورد راستگويي هم خداوند بايد راستگوترين باشد تا بندگان به او و فرستاده اش و وعده هايش اعتماد كنند
ویرایش توسط sara.m : ۱۳۸۸/۰۲/۰۸ در ساعت ۲۱:۳۷
مهدیا کعبه شد از تاب تو بی تاب بتاب
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۸, ۲۲:۲۶ #3
با سلام یک سوالی خیلی عجیب توی ذهن من امده!!
این که اگر خدا صفات بد را نداشته باشه این به معنی نقص نمی تونه باشه؟؟
بر فرض نداشتن خشم
اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِیمَ
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۰۹:۳۶ #4
داشتن رحمت الهي نسبت به بندگان مظلوم و ستمديده اقتضاي غضب الهي رو در مورد بندگان ظالم داره ، در حقيقت اين غضب لازمه عدل و رحمت است ، بقيه صفات هم به همين ترتيب
ویرایش توسط sara.m : ۱۳۸۸/۰۲/۰۹ در ساعت ۰۹:۳۶
مهدیا کعبه شد از تاب تو بی تاب بتاب
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۰:۵۷ #5
اینکه کاملا مشخص خداوندی لایق برستش و ستایش است که دارای همه ی کمالات باشد در غیر این صورت خدانیست و باید دیگری باشد که از او برتر و بالاتر است و نقص او را ندارد و لایق برستش است.
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۰:۵۹ #6
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۸۵
- نوشته
- 977
- مورد تشکر
- 2,986 پست
- حضور
- 4 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 55
- آپلود
- 5
- گالری
-
56
به نام خدا و سلام بر دوستان
اگر قبول کنیم که خداوند واجب الوجود هست، (یعنی برای وجود و بقا به هیچ موجود دیگری متکی نیست)، لازمه این حرف این است که خداوند نامحدود و لایتناهی باشد. در این صورت بقیه موجودات بایستی حتما ممکن الوجود باشند. (یعنی به نوعی در وجود و بقا نیازمند واجب الوجود بوده و به او برسند.)
در این صورت، خداوند واجد همه کمالات است خواهد شد. زیرا او سرچشمه همه کمالات است و ممکنات هر چه دارند از او گرفته اند و اگر خداوند فاقد یکی ازکمالات باشد، لازمه اش این است که معطی شی، فاقد شی باشد و این هم محال است.
(بحث پیرامون اثبات واجب الوجود و یگانگی خداوند نیز قبلا بارها در این بخش مطرح شده است.)
ویرایش توسط parsa : ۱۳۸۸/۰۲/۰۹ در ساعت ۱۱:۱۹
دلا غافل ز سبحانی چه حاصل
مطیع نفس و شیطانی چه حاصل
بود قدر تو افزون از ملائک
تو قدر خود نمیدانی چه حاصل
و ناگهان چه زود دیر می شود، ولی هیچگاه برای شروع دیر نیست...!!!
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۱:۰۲ #7
اینکه صفتی خوب است یا نه باید در موارد معین مورد بررسی قرار گیرد مثلا کبر برای بندگان بد و برای خداوند بسندیده است و این به این معنی نیست که خداوند صفات بد دارد خداوند همانطور که رئوف است عزیز (سختگیر) هم هست و این لازمه عدل و حکمت است. بس خداوند خشم هم دارد و این از صفات خوب و کامله ی خداوند است.بس خوب یا بد بودن صفات از دید ما نسبی هستند.
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۴:۳۵ #8
ایا ظلم می تونه نسبی باشه؟؟؟؟
یعنی خدا می تونه در شرایطی ظالم باشه؟؟
اگر نه این میتونه نقص باشه؟؟
اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِیمَ
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۷:۰۵ #9
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
براساس براهين عقلى و طبق دلايل نقلى، هيچ صفت كمالى تصور نمى شود كه از ذات خداوند متعال، نفى گردد و خداوند فاقد آن باشد. چراکه:
1. حكما مى گويند: «واجب الوجود بالذات واجب من جميع الجهات»; يعنى خداوند كه ذاتاً واجب الوجود است، بايد جميع صفات ديگر را نيز به نحو ضرورت دارا باشد و ذات او از هيچ كمال متصور و ممكنى خالى نباشد, زيرا اگر ذات حق از صفت و كمالى خالى باشد، مستلزم نقص ذات خواهد بود و هرگز نقص وجودى با وجوب وجود سازگار نيست.
2. در مبحث «عليّت» آمده است، علت مفيض و حقيقى بايد همه كمالات معلول خود را به نحو اكمل و اشدّ واشرف دارا باشد، در غير اين صورت اگر از همه جهات با معلول مساوى باشد، علت ناميدن آن، ترجيح بلامرجح خواهد بود و اگر كمالات علت از معلول كمتر و ضعيفتر باشد، ترجيح مرجوح بر راجح خواهد شد كه هر دو فرض محال عقلى است با توجه به اين نكات، خداوند بايد همه صفات كمالى و حقيقى معلول هاى خود را به نحو كامل تر و در مرتبه اى شديدتر دارا باشد، بنابراين اگر در مخلوقات الهى صفاتى; همانند، علم، قدرت، حيات، اراده، اختيار و... وجود دارد، در خداوند نيز بايد اين صفات به نحو اعلى و اشرف وجود داشته باشد.
قرآن كريم در اين باره مى فرمايد:
«وَلِلَّهِ الأَْسْمَآءُ الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا وَذَرُواْ الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِى أَسْمَئهِى سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ *(اعراف/180) و براى خدا نام هاى نيكى است، خدا را به آن بخوانيد و كسانى را كه اسماء خدا را تحريف مى كنند رهاكنيد.»، «اسماء حسنى» در آيه فوق اشاره به صفات جمال و جلال ويژه حق است كه هر كدام از آن ها از كمال مخصوص يا نفى نقصى حكايت مى كند.(1)
**********
1: آموزش عقايد،ج1، ص1
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۹, ۱۷:۵۶ #10
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,957
- مورد تشکر
- 3,494 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 28
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری