صفحه 1 از 9 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: چرا حجاب موی سر در قرآن تأکید نشده؟

شروع کننده موضوع

نوشته
    10
    مورد تشکر
    8 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

پرسش چرا حجاب موی سر در قرآن تأکید نشده؟

من خیلی روی مسائل مربوط به حجاب زنان و دختران مطالعه کردم و هرچی آیات قرآن و تفسیر این آیات رو می‌خونم قانع نمیشم که چرا قرآن صراحتا حجاب موی سر رو نام نبرده و دستور نداده که "موی سر خود را از نامحرم بپوشانید"؟

فکر کنم در کل 2 آیه وجود داره که از آن‌ها برای حجاب موی سر هم برداشت شده اما این آیات من رو قانع نمیکنه.

آیه 31 سوره نور:

وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ...

و به زنان با ايمان بگو ديدگان خود را [از هر نامحرمي] فرو بندند و پاكدامني ورزند و زيورهاي خود را آشكار نگردانند مگر آنچه كه طبعا از آن پيداست و بايد روسري خود را بر سينه خويش [فرو] اندازند...

و آیه 59 سوره احزاب:

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَن يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا

اي پيامبر به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوششهاي خود را بر خود فروتر گيرند اين براي آنكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند [به احتياط] نزديكتر است و خدا آمرزنده مهربان است

برداشت من از این ایات اینه که تأکید قرآن بر گریبان و سینه بوده نه موی سر و این که از کلمه جلابیب استفاده شده من رو قانع نمیکنه که حجاب به صورت یک قانون تعریف بشه و حتی برای آن مجازات درنظر گرفته بشه.

در مورد زینت هم اگر ممکنه دقیقا برام توضیح بدید. قرآن بیان میکنه «إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا» بحث هایی که در همین سایت وجود داشت خوندم که به طور مثال حجاب گردی صورت یا دست ها واجب نیست. ولی من فکر میکنم موی سر به خودی خود یک زینت نیست بلکه اگر آراسته شود زینت است. هم مردان مو دارند و هم زنان!

آیا قرآن آنقدر به موی سر تأکید کرده که به صورت یک قانون در کشور اجرا شود و حتی مجازات برای آن در نظر گرفته شود؟ حتی اگر این اجبار نتیجه معکوس داشته باشد و باعث تمایل نسل جوان به بی حجابی و عدم تمایل به تحقیق پیرامون حجاب شود؟ تمایل من به عنوان یک پسر برای تحقیق پیرامون حجاب شاید به مراتب خیلی بیشتر از یک دختر باشد.

من خودم علاقه دارم روزی تمام دختران کشورم با حجاب باشند اما حجاب خود خواسته و واقعی.
    ویرایش توسط danoosh : ۱۳۸۸/۰۲/۱۰ در ساعت ۱۵:۲۴

نوشته
    1,032
    مورد تشکر
    2,937 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

با سلام و عرض خوش آمد خدمت شما برادر بزرگوار
    در خصوص سوال شما تاپيكهاي مختلفي وجودداره كه به سوالات شما از تمامي جنبه هاي اون پرداخته بنده لينك دو تاپيك كه مرتبط ترين و نزديكترين بحثها رو داره براي شما ميذارم اما در همين بخش پوشش و حجاب اسلامي ميتونيد تاپيكهاي متعددي بيابيد :
    حجاب اختيار يا اجبار
    حجاب و موي سر زنان
    اگر سوال يا بحثي مرتبط با اين تاپيكها داشتيد در همان تاپيك مطرح بفرماييد تا در جاي مناسب به بحث بپردازيم .
    با تشكر

إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُم مَّالَيْسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِندَ اللَّهِعَظِيمٌ
    وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُم مَّا يَكُونُ لَنَا أَن نَّتَكَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَكَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ

آنگاه كه آن [بهتان] را از زبان يكديگر مى‏گرفتيد و با زبانهاى خود چيزىرا كه بدان علم نداشتيد مى‏گفتيد و مى‏پنداشتيد كه كارى سهل و ساده است بااينكه آن [امر] نزد خدا بس بزرگ بود
    و [گر نه] چرا وقتى آن را شنيديد نگفتيد براى ما سزاوار نيست كه در اين [موضوع] سخن گوييم [خداوندا] تو منزهى اين بهتانى بزرگ است
    سوره نور آيات 16 و 17

حضرت زهرا (س) :
    کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد.
    :salavat(10):
    رسول اکرم(ص):
    الحیاءحسن و لکن فی النساءأحسن؛
    حیا خوب است ولی برای زنان خوب تر است.

شروع کننده موضوع

نوشته
    10
    مورد تشکر
    8 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

با تشکر از شما مبحث حجاب و موی سر زنان را به طور کامل مطالعه کردم. مبحث حجاب اختیار و اجبار رو هم از همین الان مطالعه میکنم. تا اینجا که به سؤالات اساسی ذهنم پاسخ کامل داده نشده. امیدوارم با مطالعه 13 صفحه ( 132 نظر) به جواب برسم.
    ویرایش توسط danoosh : ۱۳۸۸/۰۲/۱۱ در ساعت ۱۶:۵۱ دلیل: اشکال تایپی

4. تشکر

نوشته
    1,032
    مورد تشکر
    2,937 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط danoosh نمایش پست
    چرا قرآن صراحتا حجاب موی سر رو نام نبرده و دستور نداده که "موی سر خود را از نامحرم بپوشانید"؟
    با سلام خدمت شما برادر بزرگوار
    شما پاسخ به اين سوال رو مي تونيد در تاپيك حجاب و موي سر زنان در پستهاي شماره 22 تا 36 ببينيد

إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُم مَّالَيْسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِندَ اللَّهِعَظِيمٌ
    وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُم مَّا يَكُونُ لَنَا أَن نَّتَكَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَكَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ

آنگاه كه آن [بهتان] را از زبان يكديگر مى‏گرفتيد و با زبانهاى خود چيزىرا كه بدان علم نداشتيد مى‏گفتيد و مى‏پنداشتيد كه كارى سهل و ساده است بااينكه آن [امر] نزد خدا بس بزرگ بود
    و [گر نه] چرا وقتى آن را شنيديد نگفتيد براى ما سزاوار نيست كه در اين [موضوع] سخن گوييم [خداوندا] تو منزهى اين بهتانى بزرگ است
    سوره نور آيات 16 و 17

حضرت زهرا (س) :
    کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد.
    رسول اکرم(ص):

6. تشکرها 2

نوشته
    1,957
    مورد تشکر
    3,494 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    28
    آپلود
    0
    گالری
    0

[QUOTE]
    من خیلی روی مسائل مربوط به حجاب زنان و دختران مطالعه کردم و هرچی آیات قرآن و تفسیر این آیات رو می‌خونم قانع نمیشم که چرا قرآن صراحتا حجاب موی سر رو نام نبرده و دستور نداده که "موی سر خود را از نامحرم بپوشانید"؟ فکر کنم در کل 2 آیه وجود داره که از آن‌ها برای حجاب موی سر هم برداشت شده اما این آیات من رو قانع نمیکنه.
    با سلام به شما دوست گرامی
    1- اکثر احکام دین به صراحت در قرآن نیامده...بلکه روایات معصومین آن را ذکر نمودند..... حتی موضوعات بسیار مهم ... مثل کیفیت نماز و حج و روزه و....
    2- درخصوص موی سر ... قرآن تاسیسا آیه نیاورده چون در تمام اعصار رسم بر این بود ه که موس سر پوشیده باشه.... مثلا برای پوشاندن عورتین هم آیه ای نیومده .. آیا دلیل بر آزاد بودن آن است؟!! معلومه که عرف بر همین امر است که عورتین پوشیده باشه...
    من خودم علاقه دارم روزی تمام دختران کشورم با حجاب باشند اما حجاب خود خواسته و واقعی ...

ما هم چنین علاقه داریم ... اما موضوع اینه که یه دختر اگه علاقه داشته باشه با بدن اکثر عریان تو جامعه بیاد به حق دیگران تجاوز کنه و همچنین به ریشه خانوادگی اش لطمه بزنه!! آیا منطقی و مشروع هست؟! قطعا شما هم نمیپذیرید مثلاخواهر تون چنین کند...
    موفق باشید
    الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد

نوشته
    18
    مورد تشکر
    15 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

به نام خدا.
    وای به حال ما مثلا دیندار ها و با حجاب ها. ببینید چی کار کردیم که دختر حاضره خودش رو اینقدر کوچیک کنه ولی مطابق با دستورات دین اسلام لباس تپوشه. وای بر ما. خدا کنه روز قیامت از این دیگه نپرسن.
    هر چه در آسمانها و زمين است ازان خداوند يكتاست. كهكشان ها و ستارگان مظهر قدرت اويند. همه فاني اند و تنها خداست كه مي ماند.

من ستايشگر هستم.

نوشته
    1,032
    مورد تشکر
    2,937 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

برداشت من از این ایات اینه که تأکید قرآن بر گریبان و سینه بوده نه موی سر و این که از کلمه جلابیب استفاده شده من رو قانع نمیکنه که حجاب به صورت یک قانون تعریف بشه و حتی برای آن مجازات درنظر گرفته بشه. در مورد زینت هم اگر ممکنه دقیقا برام توضیح بدید. قرآن بیان میکنه «إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا» بحث هایی که در همین سایت وجود داشت خوندم که به طور مثال حجاب گردی صورت یا دست ها واجب نیست. ولی من فکر میکنم موی سر به خودی خود یک زینت نیست بلکه اگر آراسته شود زینت است. هم مردان مو دارند و هم زنان!
    دوست بزرگوار
    از آنجا كه بنا به نص صريح قران وظيفه تبيين و توضيح و تفسير آيت بر عهده پيامبر (ص) است لذا در برداشت از آيات ( كه ممكن است افراد برداشتهاي مختلف و بعضا ضدو نقيضي از آيات قران داشته باشند ) بايد گوش به فرمايشات پيامبر (ص) و معصومين (ع) باشيم تا در فهم و عمل به قران كريم راه به خطا نرويم .
    در مورد ( ...الا ما ظهر منها ... ) همانطور كه فرموديد در تاپيك جداگانه اي بطور مفصل در اين خصوص صحبت شده است ، در اينكه ما ظهر منها چه بخشهايي را شامل مي شود در رواياتي از ناحيه پيامبر (ص) و معصومين (ع) حد دقيق آن تنها وجه و كفين ( صورت و مچ دستها به پايين ) تعيين شده است . 1 لذا باز هم با توجه به نص صريح قران كريم كه ما را به اطاعت از فرامين رسول اكرم (ص) ملزم مي نمايد : ما اتاكم الرسول فخذوه و ما نهاكم عنه فانتهوا بايد به فرمايشاتي كه از ناحيه آن حضرت (ص) به ما رسيده است ملزم باشيم .

سوره نور آيات 16 و 17

حضرت زهرا (س) :
    رسول اکرم(ص):

نوشته
    1,069
    مورد تشکر
    2,633 پست
    حضور
    3 ساعت 9 دقیقه
    دریافت
    4
    آپلود
    0
    گالری
    20

سوره نور، آیات ۳۰ و ۳۱: «قُل لِّلْمُؤْمِنِینَ یَغُضوا مِنْ أَبْصرِهِمْ وَ یحْفَظوا فُرُوجَهُمْ ذَلِک أَزْکی لهَُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرُ بِمَا یَصنَعُونَ(۳۰) وَ قُل لِّلْمُؤْمِنَتِ یَغْضضنَ مِنْ أَبْصرِهِنَّ وَ یحْفَظنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلا مَا ظهَرَ مِنْهَا وَ لْیَضرِبْنَ بخُمُرِهِنَّ عَلی جُیُوبهِنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ ءَابَائهِنَّ أَوْ ءَابَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَنِهِنَّ أَوْ بَنی إِخْوَنِهِنَّ أَوْ بَنی أَخَوَتِهِنَّ أَوْ نِسائهِنَّ أَوْ مَا مَلَکَت أَیْمَنُهُنَّ أَوِ التَّبِعِینَ غَیرِ أُولی الارْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظهَرُوا عَلی عَوْرَتِ النِّساءِ وَ لا یَضرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یخْفِینَ مِن زِینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلی اللَّهِ جَمِیعاً أَیُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکمْ تُفْلِحُونَ(۳۱)»
    ترجمه :
    «به مردان مؤمن بگو دیدگان خویش را از نگاه به زنان اجنبی باز گیرند و فرج‌های خویش را نگهدارند این برای ایشان پاکیزه تر است که خدا از کارهایی که می‌کنید آگاه است (۳۰) و به زنان با ایمان بگو چشم از نگاه به مردان اجنبی فرو بندند و فرجهای خویش را حفظ کنند و زینت خویش را جز آنچه آشکار است آشکار نسازند و باید که روپوش هایشان را به گریبان‌ها کنند و زینت خویش را نمایان نکنند مگر برای شوهرانشان ، یا پدران و یا پدر شوهران یا پسران و یا پسر شوهران و یا برادران و یا خواهرزادگان و یا برادرزادگان و یا زنان و یا آنچه مالک آن شده‌اند یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند و یا کودکانی که از اسرار زنان خبر ندارند، و مبادا پای خویش را به زمین بکوبند تا آنچه از زینتشان که پنهان است ظاهر شود ای گروه مؤ منان همگی به سوی خدا توبه برید شاید رستگار شوید(۳۱)»

شروع کننده موضوع

نوشته
    10
    مورد تشکر
    8 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط hoseintabar نمایش پست
    - اکثر احکام دین به صراحت در قرآن نیامده...بلکه روایات معصومین آن را ذکر نمودند..... حتی موضوعات بسیار مهم ... مثل کیفیت نماز و حج و روزه و....
    هم در قرآن و هم در احاديث بارها به مواردي كه مثال زديد تأكيد شده و چگونگي انجام آن ها هم بارها و بارها توسط معصومين تأكيد شده.
    شما يك توصيه‌ي اكيد از يك معصوم براي حجاب موي سر بيان كنيد.

- درخصوص موی سر ... قرآن تاسیسا آیه نیاورده چون در تمام اعصار رسم بر این بود ه که موس سر پوشیده باشه.... مثلا برای پوشاندن عورتین هم آیه ای نیومده .. آیا دلیل بر آزاد بودن آن است؟!! معلومه که عرف بر همین امر است که عورتین پوشیده باشه...
    شما داريد قرآن واسلام رو محدود به زمان ميكنيد در حالي كه بارها بيان شده قرآن براي يك عصر يا يك مكان يا يك قوم نيست و براي تمام اعصار و اقوام و ملل پيش بيني كرده. اين يكي از معجزات قرآن است. چون اخرين كتاب آسماني است.
    فرض براين كه شما درست ميفرماييد. زنان در زمان پيامبر حجاب كامل (از جمله موي سر) داشتند. پس وقتي آيات قرآن به آنها عرضه ميشه از آياتي كه در مورد حجاب است برداشتي جز پوشاندن قسمت‌هاي مؤكد در آيه نميكند. تا اينجا صحيح. اما آيا قرآن پيش بيني آينده را نكرده ؟ آيا قرآن حتي احتمال وجود يك قوميت بدون حجاب موي سر را نكرده؟
    حالا من فرض ميكنم زن غير مسلماني از كشور فرانسه قصد مسلمان شدن دارد. از آنجايي كه زنان فرانسه حجاب موي سر ندارند بر اساس صحبت شما بر اين زن براساس آيات حجاب موي سر واجب نميشود. آيا زنان فرانسه با زنان ايران فرق دارند؟
    درضمن شما ذكر ميكنيد در تمام اعصار! يعني عصر معاصر شامل اين اعصار نمي‌شود؟ اميدوارم نگيد كه در عصر حاضر هم همه حجاب بر سر ميكنند!
    در مورد عورتين كاملا حرف شما صحيح است چون نه تنها در تمام اعصار بلكه در عصر معاصر و در اكثريت قريب به اتفاق جوامع بشري پوشاندن عرف است!

شروع کننده موضوع

نوشته
    10
    مورد تشکر
    8 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ما هم چنین علاقه داریم ... اما موضوع اینه که یه دختر اگه علاقه داشته باشه با بدن اکثر عریان تو جامعه بیاد به حق دیگران تجاوز کنه و همچنین به ریشه خانوادگی اش لطمه بزنه!! آیا منطقی و مشروع هست؟! قطعا شما هم نمیپذیرید مثلاخواهر تون چنین کند... موفق باشید
    من فقط حجاب موي سر رو عنوان كردم. شما بحث رو به انحراف ميكشيد. من كي گفتم عريان؟

صفحه 1 از 9 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری