-
۱۳۸۸/۰۲/۱۷, ۰۰:۳۲ #1
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۷
- نوشته
- 36
- مورد تشکر
- 20 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
حدیث کساء ، سند ، آثار و فضائل
بسم الله الرحمن الرحیم
محمد رعدی در سایت شیشه ای می نویسد: بعد از بحث هایی که درباره حدیث کساء شد و آقای ری شهری متولی حرم عبدالعظیم حسنی در شهرری، این حدیث را از مفاتیح های داخل حرم حذف کرد (ایشان معتقدند که این حدیث بدون اجازه شیخ عباس قمی مولف مفاتیح به آن اضافه شده است) و همچنین کتاب کوچکی در این زمینه منتشر کرد و به نقد آن پرداخت تلاش های زیادی صورت گرفت تا این حدیث را معتبر و مستند نشان دهد.
یکی از این تلاش ها مربوط به آیت الله سید صادق شیرازی است. ایشان در اقدامی سند جدیدی از این حدیث را منتشر کردند که بسیار قابل توجه است و در عین حال بسیار جای تامل دارد.
آیت الله شیرازی در این سلسله سند از پدرشان، از شیخ عباس قمی از محدث نوری از شیخ انصاری ... از مرحوم مجلسی... از جابر بن عبدالله انصاری از حضرت زهرا این حدیث را نقل می کنند. برای دیدن سلسله سند کامل که بیشتر راویان آن از علمای بزرگ هستند اینجا را کلیک کنید.
نکته مهم سلسله سند آیت الله شیرازی، این است که نام شیخ عباس قمی در آن وجود دارد یعنی اینکه ایشان به نقل از شیخ عباس این حدیث را آورده اند. در صورتی که شیخ عباس قمی در کتاب منتهی الآمال درباره این حدیث می گوید: «حدیث معروف به حدیث کساء که در زمان ما شایع است باین کیفیت در کتب معتبره معروفه و اصول حدیث و مجامع متقنه محدثین دیده نشده» (منتهی الآمال، در کیفیت زیارت جابر، ص 527)
چطور ممکن است سند ارائه شده توسط آیت الله شیرازی که بیشتر آن را علمای اعلام تشکیل داده اند در دست شیخ عباس قمی و از آن مطلع باشد ولی در منتهی الآمال بنویسند من سندی برای این حدیث نیافتم؟! احادیثی که سندهایشان بسیار بی اعتبار تر از این سند ادعایی آیت الله شیرازی است، را به وفور می توان در کتب شیخ عباس قمی یافت پس چطور می شود که ایشان از یک چنین سندی با خبر باشد و در عین حال حدیث کساء را معتبر نداند؟!
نکته دیگر حدیث این است که مرحوم مجلسی صاحب بحارالانوار و علمای دیگری نیز در این سلسله سند آورده شده است. در صورتی که مرحوم مجلسی و علمای دیگر احادیث بی اعتبار زیادی در کتبی مثل بحار و... آورده اند. چطور می شود از چنین سندی مطلع باشند و در هیچ یک از کتبشان به آن اشاره ای نکنند؟!
به نظر ما با توجه به گفته مرحوم شیخ عباس قمی که سندی برای این حدیث پیدا نکرده است ولی در عین حال آیت الله شیرازی این سند را از ایشان نقل قول می کند ، و همچنین با توجه به اینکه هیچ کدام از علمای موجود در این سند خصوصا مرحوم مجلسی در کتبشان هیچ اشاره ای به این حدیث نکرده اند، و باز هم آیت الله شیرازی در سند مذکور از آنها نقل قول می کند، کمتر می توان به این سند ادعایی اعتماد کرد.
منبع: www.shishehee.com
ویرایش توسط m_raadi : ۱۳۸۸/۰۲/۱۷ در ساعت ۰۰:۳۶
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۱۹, ۱۲:۴۱ #2
به نام خدا
اینکه جناب آقای ری شهری حفظه الله تعالی حدیث کساء را از آخر مفاتیح ها حذف کرده اند، باید دلیلش را از خودشان سؤال کرد. شاید به خاطر این باشد که مرحوم شیخ عباس آن را به عنوان حدیث می دانسته نه دعا یا زیارت و برای همین آن را در مفاتیح ذکر نکرده و همچنین ایشان راضی نبوده اند که کسی چیزی به مفاتیح اضافه یا کم کند. ولی با این حال عده ای حدیث کسا را به آخر آن ضمیمه کردند.
علاوه براین همانطور که در متنی که از مرحوم شیخ عباس نقل کرده اید آمده ایشان حدیث کسا را به "این کیفیت" ندیده اند. یعنی اصل آن را قبول دارند، سخن بر سر کیفیت آن است.
ضمناً مرحوم مجلسی در بحار الانوار ج 23 ص 108 (باب فضائل اهل بیت حدیث 12) به جریان کساء و نزول آیه تطهیر اشاره کرده.
و در ج 35 ص 210 تا ص 224 جریان کساء و وقوع آن در خانه ام سلمه و کیفیت آن در ضمن چندین روایت اشاره کرده است. مرحوم مجلسی اضافه می کند که این جریان و ارتباط آن با آیه تطهیر از یازده طریق دیگر غیر از چهار طریقی که ما نقل کردیم از مخالفین نقل شده است. این روایت در کافی ج 1 ص 286 باب "ما نص الله عز و جل و رسوله علی الأئمة واحدا فواحداً" با سند متصل آمده است.
در ج 40 ص 95 نیز به بخش دیگری از واقعه کساء اشاره شده است.
و خلاصه در مجلدات بسیاری از بحار به حدیث کساء و اصحاب الکساء اشاره شده است.
پس اصل قضیه کساء و اهل بیت پیامبر در زیر آن از اخبار متواتر است که البته در دو مورد (حد اقل) واقع شده است: یکی جریان مباهله و دیگری نزول آیه تطهیر.
تنها چیزی که هست این شکل از حدیث که به مفاتیح ضمیمه شده است در کتب معروف و معتبری که به دست ما رسیده دیده نشده است.
ویرایش توسط سيد حسين : ۱۳۸۸/۰۲/۱۹ در ساعت ۲۱:۱۷
نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
(جلسات مناظره)
موضوع مهم : کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار
چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه
کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۸/۰۲/۱۹, ۱۳:۲۵ #3
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۷
- نوشته
- 36
- مورد تشکر
- 20 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده نیز اصل قضیه کساء را منکر نشدم. آقای ری شهری نیز اصل قضیه کسا را قبول دارند و در کتاب بررسی حدیث کساء که لینکش را گذاشته بودم مفصل توضیح داده اند.
سخن درباره حدیث کساء مشهور که در مجالس خوانده می شود بود. و اینکه وقتی شیخ عباس قمی اصل حدیث کساء مشهور به آن کیفیت را قبول ندارند و می گویند سندی برایش نیافتم چطور آیت الله شیرازی همان حدیث کساء مشهور با آن کیفیت را از ایشان نقل می کند؟! چطور می شود شیخ عباس قمی چنین سندی که آیت الله شیرازی آن را آورده اند، دیده باشند و بعد هم بنویسند برای این حدیث سندی نیافتم؟!
شاید اشکال از بنده باشد که لفظ مشهور را برای حدیث کساء در نوشته قبلی نیاورده بودم.
باز هم تشکر
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۰, ۰۸:۰۱ #4
حدیث کساء
حدیث کساء در منابع اهل سنت 2 جور نقل شده است:
اول:
در منزل ام سلمه و راوی خود ام سلمه بوده است:
پیامبر صلی الله علیه و آله علی فاطمه حسنین علیهم السلام را زیر لباس یا عبا جمع کرد و فرمود:
خدایا اینها اهل بیت و عزیزان منند خدایا رجس را از آنان دور و پاکیزه شان گردان، ام سلمه گفت من از آنان هستم حضرت فرمود انسان خوبی هستی!.
مسند احمد 6 : 304، سنن ترمذی 5 : 31، مستدرک حاکم 3 : 146، سنن کبرا بیهقی 2 : 150،
دوم:
بدون اشاره به مکان از وائلة بن الاسقع، الا اینکه در آخر روایت اضافه کرده اهل بیت من حقانیت بیشتری دارند.
مسند احمد 4 : 107، مستدرک حاکم 2 : 416،
در منابع معتبر و قدیمی ما نیز یا راوی ام سلمه و در منزل او واقع شده است، یا راوی کسی دیگری است و داستان در منزل ام سلمه واقع شده است، یا اصلا به مکان حدیث کساء اشاره نشده است.
به هر حال در منابع ما این حدیث از فاطمه زهرا نقل نشده است، یا حتی اینکه در منزل ایشان واقع شده باشد نیز یافت نشد، والله العالم.
ویرایش توسط سيد حسين : ۱۳۸۸/۰۲/۲۰ در ساعت ۰۸:۰۵
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۰, ۰۸:۰۶ #5
حدیث کساء جزء احادیث متواتر است، و کسی قادر به انکار آن نیست، حتی معاویه نتوانست دربرابر استدلال سعد وقاص مقاومت کند، از او پرسید:
چرا علی را لعن نمیکنی؟
سعد گفت: پیامبر سه خصلت درباره علی فرموده که برای من از شتران سرخ مو بهتر است:
1- علی را لعن نمیکنم چون هنگامی که وحی بر او نازل شد فاطمه و دو پسرش و علی را زیر لباسش گرفت و گفت خدایا اینها اهل بیت منند.
2- علی را لعن نمیکنم وقتی یادم می آید در غزوه تبوک او را جانشین خودش کرد علی گفت مرا با زنان و بچه ها میگذاری؟ پیامبر فرمود: آیا نمیخواهی تو نسبت به من مانند نسبت هارون بالنسبه به موسی باشی الا اینکه نبوتی بعد من نیست.
3- علی را لعن نمیکنم وقتی یادم می آید پیامبر در روز خیبر فرمود: فردا پرچم را دست کسی می سپارم که خدا و رسولش را دوست می دارد و پیروزی را خداوند در دستان او قرار می دهد سپس فرمود علی کجاست؟ گفتند علی چشم درد دارد، پیامبر از آب دهانش به صورت او مالیدند پرچم را بدستش دادند و خدا بوسیله علی پیروزی را نصیب مسلمانان کرد، به خدا قسم معاویه با سعد حرف نزد تا از مدینه خارج شد. مستدرک حاکم 3 : 109
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۰, ۰۸:۰۷ #6
نظر حجةالاسلام ری شهری درباره حدیث کساء:
این حدیث صحیح را شیعه و سنی هر دو نقل کردهاند و شکی هم در آن نیست. ولی این متنی که به عنوان حدیث کساء در مفاتیح آمده است، هم از نظر متن و هم از نظر سند، اشکال دارد. اصولاً به آن صورت، تا 200 سال پیش در هیچ کتابی نیست، حتی علامه مجلسی که احادیث ضعیف را هم ضبط کرده، آن را در کتاب بحار الانوار نیاورده، اصولا بسیاری از احادیث عرفانی هست که بعد از قرن ششم وارد جامعه اسلامی شده، یعنی تا سال 600 هجری در هیچ و مأخذی نیست، بعداً به کتب حدیثی وارد شده است. حدیث کساء به اتفاق شیعه و سنی در خانه «ام سلمه» بوده، ولی روایت جدید می گوید در خانه حضرت فاطمه (س) بوده! اتفاقاً مهم این است که حدیث کساء درخانه «ام سلمه» باشد و پیامبر (صلی الله علیه و آله)ام سلمه را راه ندهد. مهم این است که اعلام شود ازواج پیامبر (صلی الله علیه و آله)جزء اهل بیت نیستند.
http://www.hadith.ac.ir/default.aspx?pageid=358
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۰, ۰۸:۰۸ #7
افسانه حذف حدیث کساء از مفاتیح الجنانبه مرقومه شیخ عباس قمی علیه الرحمه در ابتدای ملحقات مفاتیح توجه کنید:
بعد از آنکه بعون الله تعالی کتاب مفاتیح الجنان را تألیف نمودم و در اقطار منتشر گشت بخاطرم رسید که در طبع دوم آن برآن زیاد کنم دعای... و دعای... لکن دیدم هرگاه این کار را کنم فتح بابی شود برای تصرف در کتاب مفاتیح و بسا شود بعضی از فضولان بعد از این در آن کتاب بعضی از ادعیه و دیگر بیفزایند یا از آن کم کنند و به اسم مفاتیح الجنان در میان مردم رواج دهند چنانکه در مفاتیح الجنان مشاهده میشود لاجرم کتاب را به همان حال خود گذاشتم و این هشت مطلب را بعد از تمام شدن مفاتیح به آن ملحق نمودم و به لعنت خداوند قهار و نفرین رسول خدا و ائمه اطهار علیهم السلام واگذار و حواله نمودم کسی را که در مفاتیح تصرف کند.
در واقع حذف حدیث کساء از مفاتیح الجنان عین امانت داریست.
بله برای کسانی که از لحاظ متنی و سندی حدیث را قبول دارند نشر و ترویج آن بصورت کتابی مستقل پسندیده خواهد بود.
ویرایش توسط سيد حسين : ۱۳۸۸/۰۲/۲۲ در ساعت ۰۸:۵۱
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۶/۰۸, ۰۹:۳۹ #8
اثرات حديث كساء از نظر حضرت آيت الله بهجت ره
آيت الله بهجت: حديث کساء سراسر معجزه است و براي آن فوايد زيادي ذکر شده است .
-
تشکرها 9
-
۱۳۸۸/۰۷/۲۱, ۱۴:۵۹ #9
سلام
علما عارف مجالس هفتگی حدیث کسا داشتند
آیت الله بهاءالدینی می فرمودند 300 خاصیت دارد.
در بند خویش بودن معنای عشق نیستچونانکه زنده بودن، معنای زندگی
-
تشکرها 6
-
۱۳۸۸/۰۷/۲۱, ۱۸:۵۳ #10
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۸
- نوشته
- 806
- مورد تشکر
- 4,229 پست
- حضور
- 20 ساعت 35 دقیقه
- دریافت
- 73
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
جالبه
بفرمائید اثرات را تا ما هم استفاده کنیم.
یاعلی
روزي حداقل يکبار به ان نگاه کن
"هيچ کس دوبار زندگي نمي کند."
جايي روي ديوار بنويس
-
تشکرها 4
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری