-
۱۳۸۸/۰۲/۲۷, ۱۰:۱۶ #1
- نوشته
- 33
- مورد تشکر
- 37 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سماع؛درست یا نادرست؟
سلام
یک مسئله هنوز برای من حل نشده
چرا علمای دین سماع رو قبول ندارن و بعضی ها حرام میدونن؟
سماع عشق بازی با خداست
جرا رد میشه؟
ممنون میشم اگه نظراتتون رو بگین.
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۷, ۱۳:۱۶ #2
- نوشته
- 641
- مورد تشکر
- 3,862 پست
- حضور
- 14 ساعت 4 دقیقه
- دریافت
- 84
- آپلود
- 9
- گالری
-
66
بسم الله الر حمن الر حیم
سلام علیکم ورحمه الله و انواره
دوست عزیز قبل از هر چیز باید سماع رو تعریف کنیم. الان مشابهت لفظی پیش آمده و
برای چند چیز لفظ سماع استفاده میشه.
اگر منظور از سماع این مراسم های رقّاصی است که مثلا در ترکیه برگزار میشه و زنان و مردان با مو های بلند می رقصند نه صحیح نیست و طبق اخلاق و فقه شیعی مردود است.
ولی سماع در عرفان که جناب مولوی هم اشاره می کند چیز دیگری است.
من تعریف سماع را از قول یکی از علمای بزرگ که ایشان از شاگردان علامه طباطبایی و آیت الله بهاء الدینی بودند و خودشان از اساتید مسلم عرفان و فلسفه و علوم دینی هستند نقل می کنم :
آیت الله امجد(حفظه الله):
سماع یعنی شنیدن آهنگ های باطن. عالم پر از آهنگ است.
(منبع : کتاب زلال معرفت)
توجه دارید که منظور از آهنگ موسیقی نیست. سماع یک نوع ارتباط و حالت خاص روحی است که به عارف دست می دهد نه یک عمل بیرونی و قابل تقلید برای همه.
موفق باشد.
الحمد لله الذی جعلنا من المتمسّکین بولایه امیرالمومنین
زیاده عرضی نیست.
التماس دعا
طارق
اي حيوان ناطق بدان:برباد فنا تا ندهي گرد خودي راهرگز نتوان ديد جمال احدي راو بدان فرودگاه شيطان خودبيني و تكبر است براي همين است كه شيطان به عزّت خدا قسم خورد همه را اغوا كند جز مخلَصين را و ويژگي انسان با اخلاص آن است كه آنقدر محو جمال و جلال خداست كه نه در فكر و نه در عمل هيچ توجهي به خويش ندارد.رابطه ي عكس ميان توجّه به خدا و تكبر بسيار مهم است در مسير سعادت انسان.
[SIGPIC][/SIGPIC]
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۷, ۱۴:۱۲ #3
- نوشته
- 33
- مورد تشکر
- 37 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
بله حرف شما را قبول دارم ولی چه اشکالی دارد که سماع همراه با دف باشد؟
همه که موسیقی باطن را نمیشنوند!
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۷, ۱۸:۳۴ #4
-
۱۳۸۸/۰۲/۳۰, ۱۲:۲۱ #5
- نوشته
- 641
- مورد تشکر
- 3,862 پست
- حضور
- 14 ساعت 4 دقیقه
- دریافت
- 84
- آپلود
- 9
- گالری
-
66
با او(جلّ و اعلی)
سلام
اینکه دف زدن ذاتا اشکال دارد یا نه باید توسط مراجع تقلید مشخص شود. گرچه نظر غالب هم این هست که ذاتا اشکالی نداره بلکه نوایی که با آن نواخته میشه باید خالی از قنا باشه و عقل رو ضایع نکنه حتی برای لحظه ای.
فکر نمی کنم اینجا مشکل و بحثی راجع به خوب و بد بودن دف داشته باشیم. امّا در مورد سماع ببینید اولا من سماع حقیقی که در عرفان مطرح است رو عرض کردم ببینید در عرفان چون تکیه بر این است که فرد با عمل به دستورات الهی خود به مقامی برسد که تجلیات الهی رو شهود کند برای همین آنچه جزو ادراکات شهودی عرفاست برای عموم قابل درک نیست لذا ایشان با زبان رمز و نشانه سخن گفته اند. حالا برای یک حالت خاص عرفانی و شنود آهنگ باطن عالم رو نام سماع گذاشتند. این حقیقت سماع است. و اینکه همه نمی شنوند بله همه نمی شنوند ولی به اختیار خودشان هست که نمی شنوند راه برای کسی بسته نیست هر کس بخواد با بندگی و ایجاد ارتباط عاشقانه عشق حقیقی با مبدا وجود به این کمالات میرسه. حالا اگر یک نفری یک موقع نشست و در حیطه ی شرع و حلال دف زد و اشعار عرفانی خواند و نوعی مناجات شاعرانه و ارتباط معنوی با خدا خواست بر قرار کنه اشکالی نداره ولی دیگر اون سماع حقیقی در عرفان نیست ولو اینکه نام سماع بر آن گذارند.
و الا موسیقی مقوله ی جالب و مهم و قابل تامل است و اینکه چقدر موسیقی در حالات و اشکال مختلف تاثیرات مختلفی روی روح آدمی می گذاره و همین تاثیرش هم هست که گاهی مخرب هست و حرام.
برای مثال کتاب موسیقی کبیر از حکیم ابونصر فارابی و تقسیم بندی ها و توضیحات دقیق و مستدل و علمی او در باب موسیقی به عنوان یک فیلسوف بسیار جالب است و ابداعات او در موسیقی. یا رساله ای که آیت الله الهی طباطبایی(برادر علامه طباطبایی) در باب موسیقی و تاثیرات اون بر روح آأمی نوشتند و البته بعد هم خودشان از بین بردندش.
امیدوارم مفید بوده باشد. موفق و موید باشید.
الحمد لله الذی جعلنا من المتمسّکین بولایه امیرالمومنین
زیاده عرضی میست.
التماس دعا
طارق
ویرایش توسط طارق : ۱۳۸۸/۰۲/۳۰ در ساعت ۱۲:۲۳
اي حيوان ناطق بدان:برباد فنا تا ندهي گرد خودي راهرگز نتوان ديد جمال احدي راو بدان فرودگاه شيطان خودبيني و تكبر است براي همين است كه شيطان به عزّت خدا قسم خورد همه را اغوا كند جز مخلَصين را و ويژگي انسان با اخلاص آن است كه آنقدر محو جمال و جلال خداست كه نه در فكر و نه در عمل هيچ توجهي به خويش ندارد.رابطه ي عكس ميان توجّه به خدا و تكبر بسيار مهم است در مسير سعادت انسان.
[SIGPIC][/SIGPIC]
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۲/۳۰, ۱۹:۱۰ #6
- نوشته
- 33
- مورد تشکر
- 37 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
آره ولی مسئله ی غناش مهم نیست چون برای خدا از خود بیخود میشیم.
همه ی ما کرمهای لجنزاریم وتنها معدودی از ما چشم به ستارگان آسمان داریم.ودرد اصلی زیستن این است که اکثریت کرمهای لجنزار نه چشم دیدن ستارگان آسمان را دارند ،نه آن عده ی محدود را...
-
۱۳۸۸/۰۲/۳۱, ۰۸:۵۰ #7
حسنا خیلی خوب پیله میشی ...خو شم اومد....
اگر فرد متشرع باشد چون هدف سماع رسیدن به خداست(مثلا) در فقه چنین چیزی نداریم حرام اندر حرام
این با اهنگ وترانه ودف موضوعش فرق میکند.....غاطی نکن...
نه اگر ادم کاری با شرع ندارد اینکه از هفت پشت ازاده......
-
۱۳۸۸/۰۲/۳۱, ۰۹:۵۹ #8
- نوشته
- 33
- مورد تشکر
- 37 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
جناب اویس چند تا سوال ازتون داشتم.
1-آیا خودکشی حرامه؟
2-آسیب رساندن به خود چی؟
فقط با بله و خیر جواب بدین
همه ی ما کرمهای لجنزاریم وتنها معدودی از ما چشم به ستارگان آسمان داریم.ودرد اصلی زیستن این است که اکثریت کرمهای لجنزار نه چشم دیدن ستارگان آسمان را دارند ،نه آن عده ی محدود را...
-
۱۳۸۸/۰۲/۳۱, ۱۲:۱۸ #9
- نوشته
- 641
- مورد تشکر
- 3,862 پست
- حضور
- 14 ساعت 4 دقیقه
- دریافت
- 84
- آپلود
- 9
- گالری
-
66
با او
سلام
من با این پیش فرض که شما مساله ی شرع و تقلید از مرجع تقلید را پذیرفته اید جواب دادم. اگر در خود مساله ی تقلید و اینکه کی گفته باید تقلید کنیم؟ چرا باید از مرجع تقلید کنیم؟ کی گفته مرجع درست می گه؟ مشکل دارید باید در انجمن مربوط بحث و تبادل نظر کنید راجع بهش.
در ضمن فرمودید :
(( آره ولی مسئله ی غناش مهم نیست چون برای خدا از خود بیخود میشیم. ))
توجّه کنید که هدف وسیله رو توجیه نمی کنه.
در ضمن چطور میشه آدم بخواد با خدا ارتباط بر قرار کنه با وسیله ای که خودش خلاف امر خداست؟ چون اگر شرع و دستور اسلام و فقه را با دلیل منطقی بپذیرید دیگه احکام شرعی میشه دستور خدا چون از کلام او که قرآن است و از کلام نمایندگان مورد تایید او استخراج شده. می خواهید با خدا ارتباط برقرار کنید با چیزی که خدا خودش از اون نهی کرده؟ به نظر عقلانی نمی آد.
موفق باشید.
طارق
ویرایش توسط طارق : ۱۳۸۸/۰۲/۳۱ در ساعت ۱۲:۲۰
[SIGPIC][/SIGPIC]
-
۱۳۸۸/۰۲/۳۱, ۲۰:۰۵ #10
حسنا جون...سلام
1.خود کشی حرامه قطعا.......
2 اسیب رساندن فی نفسه حرام است.....توضیح این سوالت یه کمی مبهم است واین جوری سوالها را نمیشه با بله وخیر جواب داد
چون یکی در میاد میگه خیلی از کارها که میکنیم نوعی ازار رساندن است ....مثلا طرف میره 120 کیلو فشار سینه
میزنه دهنش سرویس میشه.....بیا وجواب بده......یا اینکه میگن یسنه میزنید به خودتون صدمه میزنید
بس بعضی چیزها را باید مفصل گفت.......
راستی یه دوستی دارم میگه اینها که میرفتن شهید بشن خود کشی میکنن..بفرما اینو جواب بده.....
ازت ممنونم همیشه شاد باشی...الهی
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری