-
۱۳۸۸/۰۲/۳۰, ۱۳:۲۸ #1
- نوشته
- 395
- مورد تشکر
- 628 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 25
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
آياتي در خصوص امام علي (ع)
در قرآن آیاتی وجود دارد که به گفته شیعه و سنی درباره امامت، ولایت و عصمت امامان علیهمالسلام نازل شده است؛ از آن جمله میتوان به آیات زیر اشاره کرد:
1 ـ آیه اکمال دین: این آیه شریف، در سوره مائده، آیه 3 آمده است و میفرماید: «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دیناً...»؛ امروز، دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گرداندم و اسلام را برای شما (به عنوان) آیینی برگزیدم.
منظور از روز، همان «روز غدیرخم» است که پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله امیرمؤمنان علیهالسلام را به طور رسمی برای جانشینی خود تعیین کرد و در این روز بود که آیین اسلام به تکامل نهایی خود رسید و نعمت خدا با تعیین رهبری شایسته، همچون علی بن ابیطالب علیهالسلام برای آینده مردم تکامل یافت.(1)
2 ـ آیه تبلیغ: این آیه، آیه 67 از سوره مائده است که میفرماید: «ای پیامبر! آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده، ابلاغ کن و اگر نکنی، پیامش را نرساندهای...» خداوند متعال به پیامبر صلیاللهعلیهوآله دستور میدهد که این مسأله مهم (تعیین جانشینی برای پیامبر و سرنوشت آینده اسلام و مسلمانان) را به مردم ابلاغ کند.(2)
3 ـ آیه تطهیر: این آیه مبارک، در سوره احزاب، آیه 33 آمده است که میفرماید: «انّما یریداللّه لیذهب عنکم الرّجس اهل البیت و یطهرکم تطهیراً»؛ حقیقتاً خداوند میخواهد آلودگی را از شما خاندان (پیامبر) بزداید و شما را پاک و پاکیزه گرداند.
این آیه، درباره پنج تن «آل عبا» یعنی پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله ، علی، فاطمه، حسن و حسین علیهمالسلام وارد شده و عصمت (معصوم بودن) این پنج تن را ثابت میکند و به «آیه تطهیر» معروف است.(3)
4 ـ آیه ولایت: این آیه در سوره مائده، آیه 55 آمده که میفرماید: «ولیّ شما، تنها خدا و پیامبر او و کسانی هستند که ایمان آوردهاند؛ همان کسانی که نماز را برپا میدارند و در حال رکوع، زکات میدهند.»
ابوذر غفاری نقل میکند که روزی با رسول خدا صلیاللهعلیهوآله در مسجد نماز میخواندیم. نیازمندی به مسجد آمد و تقاضای کمک کرد؛ اما کسی چیزی به او نداد. سائل گفت: خدایا! تو شاهدباش که در مسجد رسول خدا کسی به من کمک نکرد! در همین حال، حضرت علی علیهالسلام انگشتر خود را در حال رکوع به او داد. پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله متوجه این مسأله شدند و فرمودند: خداوندا! من محمد پیامبر و برگزیده تو هستم. سینه مرا گشاده کن و کارها را بر من آسان ساز. از خاندانم، علی را وزیر من گردان تا به وسیله او، پشتم قوی و محکم گردد. هنوز دعای پیامبر صلیاللهعلیهوآله تمام نشده بود که جبرئیل علیهالسلام این آیه را بر پیامبر نازل کرد.(4)
5 ـ آیه اطعام: این آیه، در سوره مبارک انسان، آیه 8 آمده است: «و یطعمون الطّعام علی حبّه مسکیناً و یتیماً و اسیراً»؛ «و به (پاس) دوستی (خدا) بینوا و یتیم و اسیر را خوراک میدهند.» شأن نزول این آیه هم درباره اهلبیت علیهمالسلام است.(5)
6 ـ آیه مباهله: این آیه، در سوره آل عمران آیه 61 آمده است. مفسران گفتهاند: این آیه، درباره هیأت نجرانی و همراهان آنها نازل شده که پیامبر صلیاللهعلیهوآله ، آنها را به مباهله دعوت کرد. آنها تا فردای آن روز از حضرت مهلت خواستند و پس از مراجعه به شخصیتهای نجران، اسقف (روحانی بزرگشان) به آنها گفت: شما فردا به محمد نگاه کنید. اگر با فرزندان و خانوادهاش برای مباهله آمده بود، از مباهله با او بترسید و اگر با یارانش آمد، با او مباهله کنید.
فردای آن روز، پیامبر صلیاللهعلیهوآله آمد، در حالی که دست علیبن ابیطالب علیهالسلام را گرفته و حسن و حسین علیهماالسلام پیش روی او راه میرفتند و فاطمه علیهاالسلام پشت سرش بود. نصارا نیز بیرون آمدند، درحالی که اسقف آنها پیشاپیش آنان قرارداشت. درباره همراهان پیامبر صلیاللهعلیهوآله سؤال کرد، به او گفتند: این، پسر عمو و دامادش و محبوب ترین خلق نزد اوست و این دو پسر، فرزندان دختر او از علی علیهالسلام هستند و آن بانوی جوان، دخترش فاطمه، عزیزترین مردم نزد او ونزدیکترین افراد به قلب اوست... اسقف گفت: من مردی را میبینم که در مباهله با کمال جرأت اقدام میکند و گمان میکنم راستگو باشد که در این صورت، به خدا قسم، یک سال بیشتر بر ما نخواهد گذشت؛ در حالی که در تمام دنیا، حتی یک نصرانی هم وجود نداشته باشد که آب بنوشد، لذا به پیامبر صلیاللهعلیهوآله چنین عرض کرد: ای ابوالقاسم! ما با تو مباهله نمیکنیم؛ بلکه مصالحه مینماییم. و پیامبر صلیاللهعلیهوآله با آنها مصالحه کرد.(6)
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری