جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: $$$$ تواضع و فروتنی در آیت الله بهجت $$$$
-
۱۳۸۸/۰۳/۰۲, ۱۰:۵۹ #1
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,178
- مورد تشکر
- 2,335 پست
- حضور
- 20 دقیقه
- دریافت
- 5
- آپلود
- 0
- گالری
-
506
$$$$ تواضع و فروتنی در آیت الله بهجت $$$$
شهرت گریزی، هوی ستیزی و فروتنی از دیگر ابعاد برجسته شخصیت معنوی ایشان است؛ با اینکه فقیهی شناخته شده و مجتهدی صاحب نام و از برجستگان حوزه علمیه قم می باشند، نه تنها تا کسانی که از ایشان مسن تر بودند و یا جلوتر بودند، بلکه تا هم دوره ایهای ایشان در قید حیات بودند هیچگاه اجازه انتشار توضیح المسائل خود را نمی دادند، تا اینکه با در خواستهای مکرر عالمان راضی شدند فتاوایشان به چاپ برسد، با این حال اکنون نیز به هیچ وجه اجازه نمی دهند رساله شان را از وجوهات شرعیه چاپ کنند.
و نیز در مجالسی که از طرف ایشان برگزار می شده است، ایشان به خطبای مجالس توصیه می فرمودند که: حتی از ذکر نام ایشان در مجلس خود داری کنند. و این، خود دلیل اوج هوی ستیزی و هوس پرهیزی این مرجع بزرگ است.
حاج آقا قدس درباره تواضع و شکسته نفسی ایشان می گوید:
« روزی با مهمان خودم، مرحوم حجة السلام حاج شیخ نصر الله لاهوتی به خدمت آقا رفتیم. آقای لاهوتی گفتند: آقا! من به مشهد مشرف شده بودم، کسی از شما انتقاد می کرد و من عصبانی شدم. آقا فرمودند: در روایات آمده است عالمی را که رو به دنیا آورد متهم سازید. من خیلی ناراحت شدم که خدایا! اگر زندگی این آقا رو به دنیا آوردن است، پس تکلیف ما چیست؟ »
*** الهی العفو ***
-
تشکرها 5
-
۱۳۹۱/۰۶/۱۲, ۱۹:۳۲ #2
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۹۰
- نوشته
- 593
- مورد تشکر
- 733 پست
- حضور
- 2 روز 23 ساعت 33 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
حجت الاسلام فرحزاد:تواضع و فروتنی آیت الله بهجت زبانزد عام وخاص بود
حجتالاسلام حبیب الله فرحزاد، استاد حوزه علمیه و کارشناس مسائل دینی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره منش و خصوصیات حضرت آیتالله بهجت گفت: فعالیت و پرکاری از ویژگی های حضرت آیت الله بهجت بود، جدیت ایشان در کار سبب می شد در سن بالا و با وجود ضعف بدنی در دو درس فقه و اصول حاضر شوند.
وی همچنین توسل به اهل بیت را از دیگر ویژگی های آیت الله بهجت(ره) دانست و در این باره اظهار داشت: یکی دیگر از ویژگی های این اسوه اخلاق توسل به اهل بیت(ع) بود.
حجت الاسلام فرحزاد ادامه داد: حضرت آیت الله بهجت در حدود 70 سال زیارت عاشورا را با صد لعن و صد سلام قرائت می کردند و به هیچ بهانه ای ترک نکردند، هر چند که این کار برای برخی از افراد سخت است ولی توصیه می شود هر روز اگر چه با یک لعن و یک سلام بخوانند و یا حداقل دو یا سه روز یک بار هم که شده این زیارت را بخوانند.
این استاد حوزه، توجه به اطرافیان و دعا کردن برای آنها را از دیگر شاخصه های آیت الله بهجت(ره) بیان کرد و گفت: ایشان برای پدر و مادرشان هر روز نماز می خواندند. یکی از نزدیکان ایشان می گفت ایشان آنقدر برای اساتید و پدر ومادر و دیگر افراد دعا می کردند که یک بار در جواب اعتراض من فرمود«به عدد موهای سرم کسانی هستند که بر گردن من حق دارند، و تعلیم و تربیت آنها بود که من را پرورش داد ازاینرو این حق را بر من دارند که آنها را دعا کنم»
حجت الاسلام فرحزاد تواضع و فروتنی را از ویژگی های دیگر آیت الله بهجت(ره) خواند و افزود: تواضع و فروتنی ایشان زبانزد عام و خاص بود به طوری که این بزرگوار گاهی اوقات می نشست و به سوالات طلاب مبتدی نیز پاسخ می گفت وگاهی خود را در معرض سوالات مردم قرار می داد.
وی خاطر نشان کرد: دیگر اینکه ایشان مقید بودند وقتی به حرم حضرت معصومه(س) مشرف می شوند گاهی نیم ساعت و یا بیشتر به صورت ایستاده نماز می خواندند و زیارت و دعا می کردند.
این استاد اخلاق همچنین در تبیین شخصیت استاد بزرگ اخلاق و عرفان به حساسیت ایشان بر بحث ولایت ائمه اطهار(ع) اشاره کرد و ابراز داشت: ایشان معتقد بود دین ما به ولایت ائمه (ع) مستقیم و سرپاست و«حبل الله» و«باب المبتلی به الناس» و وسیله امتحان خلق هستند.
وی بیان داشت: هرکسی به اهلبیت(ع) پناه برد نجات یافته و هر کس جدا شود هلاک می شود، از اینرو شاید روزی نبود که ایشان توجه و اشاره به مسأله ولایت و توجه به امامان و معصومین و امام زمان (ع) نداشته باشند در همین جهت ایشان یاد امام زمان(عج) و دعا برای آن حضرت و انتظار برای ظهور ایشان را هرگز از یاد نمی برد چرا که اصلاح کل جهان را واقعا در گرو ظهور حضرت می دید.
این کارشناس مسائل دینی در ادامه درباره رفتار آیت الله بهجت(ره) با اقشار مختلف به ویژه شاگردان و عموم مردم بر مهربانی و توجه ایشان تأکید کرد و اظهار داشت: ایشان فوق العاده مهربان بودند، اگر کسی با وی رفت و آمد داشت، سراغ او را می گرفتند و فراموش نمی کردند و اگر از دوستان و نزدیکان کسی مریض می شد ایشان یا برای او دعا می کردند یا سراغ می گرفتند و دائما احوالپرسی می کردند و توجه خاصی به اطرافیان داشتند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در یکی از اعیاد نیمه شعبان که عده ای از راه دور برای زیارت ایشان آمده بودند با اینکه مریضی سختی داشتند اصرار کردند که به مسجد بیایند و با زوار حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران دیدار کنند چرا که شفای خود را در برکت نفس آنها می دید.
حجت الاسلام فرحزاد در پایان، نماز با حضور قلب را به عنوان اولین سفارش مرحوم آیت الله بهجت(ره) ذکر کرد و گفت: نماز با حضور قلب را سفارش می کردند و در مورد یاد خدا می فرمودند «این حدیث را به یاد داشته باشید که فرموده« انا جلیس من ذکرنی» من همنشین کسی هستم که مرا یاد کند که همنشینی باخدای متعال قابل تعویض با هیچ چیز نیست». و دیگر سفارشی که این استاد بزرگ اخلاق به همراه عمل خود به دیگران آموزش می داد توجه به اهل بیت(ع) و توسل به ایشان و یاد امام زمان(عج) و توجه و دعا برای فرج آن حضرت بود./
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری