جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: استخاره و فواید روان شناختی آن

شروع کننده موضوع

نوشته
    544
    مورد تشکر
    2,021 پست
    حضور
    1 دقیقه
    دریافت
    18
    آپلود
    0
    گالری
    0

استخاره و فواید روان شناختی آن

در فرایند تصمیم گیری استخاره از نظر روانی چه اثرات مثبتی دارد؟

در بند خویش بودن معنای عشق نیست
    چونانکه زنده بودن، معنای زندگی

شروع کننده موضوع

نوشته
    544
    مورد تشکر
    2,021 پست
    حضور
    1 دقیقه
    دریافت
    18
    آپلود
    0
    گالری
    0

استخاره چه وقت گره كور مي شود نه گره گشا؟

3. تشکرها 2

شروع کننده موضوع

نوشته
    544
    مورد تشکر
    2,021 پست
    حضور
    1 دقیقه
    دریافت
    18
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام برشما
    مشورت با خدا
    در فرايند مشاور زياد با افرادي بر خورده ام و مي‌خورم كه جايي كه لازم نيست استخاره مي گيرند و خود را از نعمتي محروم مي كنند و افرادي كه جايي كه لازم است استخاره كنند ، با خدا مشورت نمي كنند و دور خود مي‌چرخند و چه كنم چه كنم مي‌كنند.
    مثال:دختري را در نظر بگيريد كه خواستگاراني متدين، هم كفو و خوش اخلاق برايش مي آيد ولي استخاره مي كند و راحت جواب رد مي‌دهد همين شخص به سني مي‌رسد كه از خدا طلبكار مي‌شود كه چرا دعايم را مستجاب نمي‌كني و همسري متناسب برايم نمي فرستي.
    ویرایش توسط D.HAMID : ۱۳۸۸/۰۳/۰۷ در ساعت ۱۳:۴۶

نوشته
    2,875
    مورد تشکر
    9,359 پست
    حضور
    16 روز 14 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    34
    آپلود
    4
    گالری
    118

نقل قول نوشته اصلی توسط d.hamid نمایش پست
    سلام برشما
    مشورت با خدا
    در فرايند مشاور زياد با افرادي بر خورده ام و مي‌خورم كه جايي كه لازم نيست استخاره مي گيرند و خود را از نعمتي محروم مي كنند و افرادي كه جايي كه لازم است استخاره كنند ، با خدا مشورت نمي كنند و دور خود مي‌چرخند و چه كنم چه كنم مي‌كنند.
    علیک سلام
    کاملا موافقم. متأسفانه بعضی ها آب هم میخواند بخورند استخاره می کنند.
    نقل قول نوشته اصلی توسط d.hamid نمایش پست
    مثال:دختري را در نظر بگيريد كه خواستگاراني متدين، هم كفو و خوش اخلاق برايش مي آيد ولي استخاره مي كند و راحت جواب رد مي‌دهد همين شخص به سني مي‌رسد كه از خدا طلبكار مي‌شود كه چرا دعايم را مستجاب نمي‌كني و همسري متناسب برايم نمي فرستي.
    دقیقا عکس این موضوع برای خودم پیش آمده. بعد از کلی صحبت و به توافق رسیدن در جلسه ی خواستگاری و رضایت طرفین، آخر سر آقا پسر فرمودند که بنده برای هر کاری متوسل به استخاره می شوم و باید برای این کار نیز استخاره کنم.
    وقتی خدمتشون گفتم خب پس برای چی این همه با من صحبت کردید؟ از ابتدا استخاره میکردید! گفت: میخواستم ببینم به توافق میرسیم یا نه. حالا که به توافق رسیدیم من هیچ مشکلی ندارم، ولی باید استخاره کنم تا خداوند تکلیفم را روشن کند.
    گفتم: استخاره برای جایی است که انسان بر سر دو راهی قرار گیرد و نتواند تصمیم درستی بگیرد. میخواهم قبل از اینکه استخاره بگیرید بدانم آیا شما من را مناسب زندگی مشترک دیده اید یاخیر؟
    گفت: مطمئنن من شما را پسندیده ام و بیشتر معیارهایی که در ذهنم داشتم را در شما پیدا کردم به خاطر همین میخواهم استخاره کنم. در زندگی من حرف اول و آخر را استخاره می زند.
    راستش را بخواهید با وجودی که ایشون با توجه به صحبت هایی که کردیم بیشتر معیارهای من را داشت ولی از ته دل دعا کردم که استخاره اش بد بیاید ، چون دیگه هیچ تمایلی نداشتم با فردی ازدواج کنم که هیچ اراده ای از خودش در تصمیم گیری نداشت.
    و بحمدلله استخاره بد آمد و ...
    ولی خب مدت ها ذهنم درگیر این مسأله بود که آیا یک آقای به اصطلاح متدیّن حق دارد اینگونه با احساسات یک خانم بازی کند؟!!!
    ویرایش توسط فاطمه ایمانی : ۱۳۸۸/۰۳/۰۷ در ساعت ۱۴:۲۲

" خدا را در لحظه لحظه ی زندگی خود یاد کنید. "

هر وقت نا امید از همه جا شدی بدون که کارت درست میشه.

حدیث داریم به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید بنده ای که به غیر من امید داره. امیدمون اگه گوشه دلمون به کسی باشه که کارمون را اون درست کنه خدا حاجت ما رو نمیده.

( برگرفته از سخنان حاج آقا مجتهدی )

نوشته
    3,335
    مورد تشکر
    8,789 پست
    حضور
    13 روز 21 ساعت 35 دقیقه
    دریافت
    6
    آپلود
    0
    گالری
    0

به نظر من استخاره رو وقتی باید انجام بدی که از همه جا مونده باشی دیگه نتونی تصمیم بگیری.یکیش اینه:عروس عموم امسال فارغ شدن و یه پسر به دنیا آوردن .از خیلی وقت پیشا هم قرار بود اگه فرزندشون پسر باشه اسمش رو علی رضا بزارن.خلاصه.آقا پسر ما به دنیا اومد اونقد که اینا وسواس داشتن رو همه چیزه این پسر واسه اسمشم استخاره کردن که آیا اسمش رو علی رضا بزارن یا نه؟خلاصه استخاره کردن و بد اومد.بهشون گفتن که اگه اسمش رو علی رضا بزاری همیشه مریضه و اله وبله.اسمش رو ایلیا بزارین.(آخه خدا وکیلی اینم شد استخاره؟اعصابم خورد شده بود از دستشون.آخه بنده های خدا آدم تا اسم علی هست چرا اسم مسیحی واسه بچش انتخاب کنه؟).آخرشم همون اسم علیرضا رو براش انتخاب کردن.نمیدونم باید به استخاره عمل میکردن یا نه!!!!!!!کارشون درست بوده یا نه؟؟؟؟؟راستی میشه آدرس صفحه یاستخاره رو واسم بفرستید؟ممنون میشم
    ویرایش توسط آساره : ۱۳۸۸/۰۳/۰۷ در ساعت ۱۷:۵۵
    اللهم صل علی محمد و آل محمد

http://www.askquran.ir/picture.php?a...pictureid=6060

7. تشکر

نوشته
    364
    مورد تشکر
    366 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط fateme.imani نمایش پست
    علیک سلام
    کاملا موافقم. متأسفانه بعضی ها آب هم میخواند بخورند استخاره می کنند.

دقیقا عکس این موضوع برای خودم پیش آمده. بعد از کلی صحبت و به توافق رسیدن در جلسه ی خواستگاری و رضایت طرفین، آخر سر آقا پسر فرمودند که بنده برای هر کاری متوسل به استخاره می شوم و باید برای این کار نیز استخاره کنم.
    وقتی خدمتشون گفتم خب پس برای چی این همه با من صحبت کردید؟ از ابتدا استخاره میکردید! گفت: میخواستم ببینم به توافق میرسیم یا نه. حالا که به توافق رسیدیم من هیچ مشکلی ندارم، ولی باید استخاره کنم تا خداوند تکلیفم را روشن کند.
    گفتم: استخاره برای جایی است که انسان بر سر دو راهی قرار گیرد و نتواند تصمیم درستی بگیرد. میخواهم قبل از اینکه استخاره بگیرید بدانم آیا شما من را مناسب زندگی مشترک دیده اید یاخیر؟
    گفت: مطمئنن من شما را پسندیده ام و بیشتر معیارهایی که در ذهنم داشتم را در شما پیدا کردم به خاطر همین میخواهم استخاره کنم. در زندگی من حرف اول و آخر را استخاره می زند.
    راستش را بخواهید با وجودی که ایشون با توجه به صحبت هایی که کردیم بیشتر معیارهای من را داشت ولی از ته دل دعا کردم که استخاره اش بد بیاید ، چون دیگه هیچ تمایلی نداشتم با فردی ازدواج کنم که هیچ اراده ای از خودش در تصمیم گیری نداشت.
    و بحمدلله استخاره بد آمد و ...
    ولی خب مدت ها ذهنم درگیر این مسأله بود که آیا یک آقای به اصطلاح متدیّن حق دارد اینگونه با احساسات یک خانم بازی کند؟!!!
    من اگه جای شما بودم صبر نمیکردم استخاره اش بد بیاد همونجا با اردنگی پرتش میکردم بیرون. یه همچین آدمی به درد زندگی نمیخوره.

9. تشکر

نوشته
    364
    مورد تشکر
    366 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

همونطوری که دوستان گفتند بنده هم اینطور شنیده ام که استخاره برای زمانیست که انسان در دو امر مباح مثل هم (مثلا 50-50) مردد میمونه و نمیدونه چکار باید انجام بده.
    قرآن که نعوذا بالله کتاب فال گیری نیست که آدم باهاش فال بگیره این کار خوبه یا بد.
    دین ما دین عقل و تفکره وقتی انسان میدونه صلاحش در چیه دیگه نیازی به استخاره نداره.

11. تشکرها 2

شروع کننده موضوع

نوشته
    544
    مورد تشکر
    2,021 پست
    حضور
    1 دقیقه
    دریافت
    18
    آپلود
    0
    گالری
    0

بله استخاره جا داره مراحا زیر را باید طی کرد.

1- تفکر، تحقیق ،بررسی و مطالعه (مشورت با عقل خود)
    2- مشاوره (مشورت با افراد با تجربه در رابطه با موضوع)
    3- استخاره(مشورت با خالق هستی)

اما فواید روانشناختی آن در فرایند تصمیم گیری چیه؟
    ویرایش توسط D.HAMID : ۱۳۸۸/۰۳/۱۰ در ساعت ۲۳:۳۹

شروع کننده موضوع

نوشته
    544
    مورد تشکر
    2,021 پست
    حضور
    1 دقیقه
    دریافت
    18
    آپلود
    0
    گالری
    0

فواید روان شناختی
    1- یکی از عمده ترین عوامل استرس واضطراب، تردید در انتخاب است .انتخاب یک چیز از بین دو گزینه یا بیشتر اگر استمرار یابد روان و ذهن را مشوش می‌کند و استخاره کمک می کند انسان از تردید و دو دلی و تحیر خارج شود.
    2- استخاره انسان سرگردان را به خداوند پیوند می زند و این تعلق به تکیه گاه امن ومطمئن،حکیم و قادر سبب آرامش روان او می شود.
    3.استخاره انسانی را که بین راه ها و بیراهه های مختلف اسیر شده را به مسیر فطری خود باز می گرداند و دریک مسیر حرکت می دهد.4. حرکت دریک مسیر سبب انسجام شخصیت و ارتقا سلامت روان او می شود.
    5.استخاره انسان را به مسیر جهان بینی توحیدی می آورد و انسان راضی به رضای حق می شود به عنوان مثال وقتی استخاره خوب آمد تفسیرآن برای فرد این نیست که حتما خوشی روی خوشی و منفعت مادی برایش در پی دارد .چه بسا خیر فرد در این باشد که به بلا دچار شود تا از مسیرحق خارج نشود قرآن می فرماید چه بسا چیزی را خیر بدانید درحالی که به صلاح شمانیست وبرعکس.(عسی ان تکرهوا شیاً و هو خیرٌ لکم ...)
    ندانم خوش یا که ناخوش کدام است
    خوش آن است برمن که او می پسنند.
    ویرایش توسط D.HAMID : ۱۳۸۸/۰۳/۱۰ در ساعت ۲۳:۳۸

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری