جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: مصحف فاطمه زهرا (سلام الله علیه وآله)
-
۱۳۸۸/۰۳/۰۹, ۱۱:۱۲ #1
- تاریخ عضویت
آذر ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,882
- مورد تشکر
- 6,314 پست
- حضور
- 2 روز 1 ساعت 25 دقیقه
- دریافت
- 157
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
مصحف فاطمه زهرا (سلام الله علیه وآله)
با سلام خدمت همه دوستان اگر هر یک از دوستان در رابطه با مصحف حضرت زهرا (س) مطلبی میداند در این تایپیک ارائه نماید با تشکر
یا صاحب الزمان(عج)....اول كلاس درس انتظار حضورو دل دردست بيا
آخراشك ظهور حله،سهله يا جمكراني جانابيا
ادرکنی العجل الغوث الساعه الامان
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۳/۰۹, ۱۱:۱۸ #2
- تاریخ عضویت
آذر ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,882
- مورد تشکر
- 6,314 پست
- حضور
- 2 روز 1 ساعت 25 دقیقه
- دریافت
- 157
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
مصحف فاطمه«س» چيست؟
سؤال:
گويند حضرت فاطمه(س) كتابي به نام مصحف دارد، كه قرآن جامع همان است، و در دست امامان(ع) دست به دست مي گشته، و اكنون در نزد حضرت مهدي آل محمد(عج) است، و هنگام ظهور، آن را آشكار مي سازد، آيا اين مصحف با قرآني كه در همه جا در دسترس ماست، فرق دارد؟
پاسخ:
قرآني كه اكنون در همه جا در دسترس است، تحريف و كم و زياد نشده، بلكه همان قرآني است كه با املاء پيامبر اكرم(ص) نوشته شده و تنظيم گشته است، و شخص پيامبر(ص) در نام گذاري سوره ها و تقسيم قرآن به 114 سوره، و تنظيم آن به همين صورت فعلي نظارت كامل داشته است. ولي مصحف فاطمه زهرا(س) كتاب ديگر با محتواي ديگر است، و هيچ گونه تضادي با قرآن ندارد. توضيح اين كه، مطابق روايات، مصحف فاطمه(س) كتاب مخصوصي است با مطالبي كه آن مطالب از ناحيه فرشته مخصوص يا جبرئيل به حضرت فاطمه(س) القاء شده، و حضرت علي(ع) آن را نوشته و تدوين كرده است، در اين كتاب سخني از حلال و حرام نيست، بلكه مشتمل بر حوادث غيبي آينده و اسرار آل محمد(ص) است، و در نزد امامان(ع) دست به دست مي گشته، و اكنون در نزد حضرت مهدي(عج) است و هنگام ظهور آن را آشكار مي سازد، بنابراين نسبت فوق نارواست.
در اين راستا نظر شما را به چند روايت زير جلب مي كنيم
1 - شيخ كليني به سند خود از ابوعبيده نقل مي كند: كه يكي از اصحاب از امام صادق(ع) پرسيد:
«مصحف فاطمه(س) چيست؟»
امام صادق(ع) پس از سكوت طولاني فرمود:
«فاطمه(س) 75 روز بعد از رسول خدا(ص) زنده بود، و در اين ايام از فراق پدر، بسيار غمگين بود.
جبرئيل نزد فاطمه(س) مي آمد، و او را دلداري مي داد و احوال و مقام هاي پدرش را براي او بيان مي كرد، و از حوادث آينده و غيبي در مورد ظلم هاي دشمنان به فرزندانش به او خبر مي داد، حضرت علي(ع) آن مطالب را مي نوشت، و آن (مجموعه) نوشته شده، همان مصحف فاطمه(س) است.»
2 - روزي يكي از شاگردان امام صادق(ع) به نام حماد بن عثمان در محضر آن حضرت بود، سخن از مصحف فاطمه(س) به ميان آمد، حماد مي گويد:
از آن حضرت شنيدم درباره مصحف فاطمه(س) چنين فرمود: «هنگامي كه رسول خدا(س) رحلت كرد، فاطمه(س) بسيار اندوهگين شد كه اندازه آن را كسي جز خدا نداند، در اين هنگام فرشته اي به حضور فاطمه(س) مي آمد، فاطمه(س) را دلداري مي داد، و با او هم سخن مي شد، فاطمه(س) حاضر شدن فرشته را احساس مي كرد، و صدايش را مي شنيد، ماجرا را به حضرت علي(ع) خبر داد، حضرت علي(ع) به فاطمه(س) فرمود: «وقتي كه حضور فرشته را احساس كردي و صدايش را شنيدي، به من بگو.»
آنگاه فاطمه(س) به حضرت علي(ع) خبر مي داد، حضرت علي(ع) نزد فاطمه (س) مي آمد و هرچه (از فاطمه يا از فرشته) مي شنيد، مي نوشت.
تا آن كه از آن نوشته ها مجموعه اي به نام مصحف، تدوين شد، در آن مصحف چيزي از حلال و حرام نيست، بلكه در آن از حوادث (غيبي) آينده، خبر داده شده است.»
3 - امام صادق(ع) در سخن ديگري فرمود: «مصحف فاطمه(س) در نزد ما است، معتقد نيستم كه در آن، چيزي از قرآن باشد، آنچه را كه مردم به آن نياز دارند در اين وجود دارد، و ما به كسي احتياج نداريم، در آن مصحف، حتي مجازات يك تازيانه و نصف تازيانه و يك چهارم تازيانه و جريمه خراش هست.»
4 - امام صادق(ع) در ضمن گفتار و احتجاج در رد مخالفان فرمود: «اگر آنها راست مي گويند، مصحف فاطمه(س) را كه وصيتش در آن است، و سلاح پيامبر(ص) نيز همراه آن است بيرون آورند.»4 يعني مصحف فاطمه(س) در نزد ما است، و وصيت حضرت زهرا(س) كه در آن مصحف ذكر شده مخالفان را تكذيب مي كند.
5 - فضيل بن سكره مي گويد: به محضر امام صادق(ع) شرفياب شدم، به من فرمود: آيا مي داني كه اندكي قبل چه چيزي را مطالعه مي كردم؟ گفتم: نه، فرمود: به كتاب فاطمه (س) مي نگريستم، نام همه سلاطين كه در زمين فرمان روايي مي كنند و همچنين نام پدران آنها در آن، ذكر شده است، ولي من از نوادگان امام حسن(ع) (و زمامداري آنها) چيزي را در مصحف نديدم.»
از اين روايات فهميده مي شود، كه مصحف فاطمه(س) كتابي غير از قرآن است، و حاوي مطالبي از اخبار آينده و اسراري است كه توسط جبرئيل يا فرشته ديگر به حضرت فاطمه(س) القاء شده، و نيز مشتمل بر وصيت حضرت زهرا(س) مي باشد كه حضرت علي(ع) آن مطالب را تنظيم و تدوين نموده است، و اين مصحف در نزد امامان(ع) مي باشد. بنابراين آنچه بعضي به شيعه نسبت داده اند كه مصحف فاطمه(س) در نزد شيعيان همان قرآن حقيقي است و امام عصر(عج) هنگام ظهور، آن را آشكار مي كند، و آن غير از اين قرآني است كه در دست رس مسلمانان مي باشد، نسبت بيهوده و ناروا است.
:پي نوشت ها
1- اصول كافي، ج1، ص241، حديث.50
2- همان، ص240، حديث.2
3- همان، حديث.3
4- همان، ص241، حديث.4
5- همان، ص242، حديث8
یا صاحب الزمان(عج)....اول كلاس درس انتظار حضورو دل دردست بيا
آخراشك ظهور حله،سهله يا جمكراني جانابيا
ادرکنی العجل الغوث الساعه الامان
-
-
۱۳۸۸/۰۳/۰۹, ۱۸:۱۰ #3
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۷
- نوشته
- 409
- مورد تشکر
- 490 پست
- حضور
- 14 ساعت 43 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
در بالا عنوان شد که در این مصحف سخنی از حلال و حرام نیست. حلال و حرام نیز در حوزه ی فقه است. یعنی در حوزه فقه در این کتاب سخن نرفته است.
حال مقایسه کنید با پایین:
و موارد فوق را نیز جناب حسین تبار بهتر می دانند که در حوزه فقه بحث می شود. پس ما بالاخره نفهمیدیم در این کتاب از مسائل فقهی سخن رفته است یا نه؟!
دیگر آنکه نصف تازیانه و ربع تازیانه یعنی چه؟ کدام جُرم است که عقوبت آن نصف یا رُبع تازیانه است؟! چرا أئمّه جرائمی را که عقوبتشان ربع تازیانه است بیان نفرمودهاند و در فقه اسلامی اثری از آن نیست؟!
اگر امام علی هر گاه اراده کند که چیزی را بداند پس می داند! پس چه نیازی به این مسائل؟ و اگر نیاز به این موارد بود پس این که هر گاه اراده چیزهایی را بداند پس خواهد دانست چه کاره بیده؟؟!!
از این گذشته خود حضرت علی در نهج البلاغه درباره پیامبر می گوید:
«هر آینه با وفات تو نبوّت و خبردادن و گفتن اخبار آسمانی قطع گردید، درحالی که با مرگ کسی جز تو چنین انقطاعی رخ نداده بود» (نهجالبلاغه، خطبة 235).جالب است امام علی که خود طبق گزارشات کلینی عالم به ما کان و مایکون است و صاحب علم لدنی و داننده علم الغیب خداوندی و کذا و کذا نمی داند کی این فرشته به نزد حضرت فاطمه می آید!!
باید حضرت فاطمه وی را خبر دار کند!!
در صورتی که همین امام علی در جایی دیگر می گوید من به اخبار آسمانها و یا به طرق آسمان بیش از زمین آگاهم!
به بیان دیگر اگر حضرت فاطمه مثلا امام علی را از زمان آمدن این فرشته آگاه نمی کرد حضرت نمی فهمید!!
به این نتیجه تن می دهید؟؟!!امام در این جا و البته در حدیثی دیگر در همین باب کافی می گوید چیزی از این مصحف در قرآن نیست!! این سخن عجیبی است یعنی حتی کلمه الله و یا قیامت و یا فلاح و یا دین و از این قبیل هم نیست!! عجب!!عجیبتر اینکه کلینی در خبر هجدهم «روضة کافی» از همین «أبوبصیر» نقل کرده است:
در قسمتی از حدیث دیگر امام میگوید مصحف فاطمه نزد ماست و آن مصحفی است که سه برابر قرآن شماست ولی به خدا سوگند حتّی یک حرف از قرآن شما در آن نیست.
متن عربی روایت چنین است : «... ثم أتی الوحی إلی النبی فقال : «سال سائل بعذاب واقع للکافرین بولایة علّی لیس له دافع من الله ذی المعارج» قال قلت : جعلت فداک انّا لانقرؤها هکذا فقال : هکذا و الله نزل بها جبرئیل علی محمّدو هکذا هو والله مثبت فی مصحف فاطمه....
جریان از این قرار است که امام آیات اول تا سوم سوره معارج را به گونه ای دیگر می خواند. مخاطب امام می گوید ولی ما به گونه ای دیگر می خوانیم. امام می گوید این گونه صحیح است و من چنین قرائتی را در مصحف فاطمه دیده ام!!
اگر در مصحف فاطمه از قرآن کلمه ای نیست پس این چیست؟؟!!همانگونه که گفتم امامی که به شهادت زیارت جامعه کبیره خزان علم الهی و تراجمه وحی الهی است و عالم به ما کان و ما یکون است چه نیازی که به مصحف نگاه کند تا چنین اموری را بداند؟؟!!
اگر هر گاه اراده کند که چیزی را بداند پس می داند پس نیازی نبود که لای چنین کتابی را باز کند. بدون مطالعه هم باید می دانست چه در درون آن نوشته شده است!!!
غیر از این است؟؟!!
ویرایش توسط azadeh2009 : ۱۳۸۸/۰۳/۱۰ در ساعت ۰۵:۱۵
" ما اینجاییم چون: از سر اتفاقی نادر گروهی از ماهی هایی که باله های عجیب داشتند توانستند باله های خود را به پا تبدیل کنند و ساکن خشکی شوند. چون همه جای زمین در عصر یخبندان یخ نبست. چون دویست و پنجاه هزار سال قبل گونه ای کوچک و ضعیف در آفریقا پدید آمد که تاکنون به هر زحمت و جان کندنی بوده است توانسته است زنده بماند و منقرض نشود. ممکن است ما با شور و اشتیاق تمام بدنبال پاسخ " متعالی تری" باشیم، ولی چنین پاسخی واقعاً وجود ندارد."
استفن جی گولد
-
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۰, ۱۲:۵۰ #4
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
روایات مختلفی درباره محتوای مصحف فاطمه علیهاالسلام وجود دارد؛ برخی از این روایات مطالبی را نفی و بعضی دیگر مطالبی را اثبات می كند كه از این قرار است:
با توجه به روایات اهل بیت علیهم السلام در می یابیم كه مصحف فاطمه علیهاالسلام شامل بر دو قسمت، یعنی قرآن و دیگری احكام شرعی نیست.
این روایات با تعبیرهای زیر آمده است:
قرآن نیست (ماهو قرآن)؛ (40)
گمان نمی كنم قرآن باشد ( ما ازعم انه قرآن)؛ (41)
چیزی از قرآن در آن نیست (لیس فیه شی من القرآن)؛ (42)
چیزی از كتاب الله در آن نیست (ما فیه شی من كتاب الله)؛ (43)
آیه ای از كتاب الله در آن نیست ( ما فیه آیة من كتاب الله)؛ (44)
حرفی از قرآن در آن نیست (ما فیه حرف من القرآن) (45)
و یك حرف از قرآن موجود در آن نیست (ما فیه من قرآنكم حرف واحد) (46)
علامه مجلسی در بحارالانوار به نقل از كتاب خطی جوامع الفوائد حدیثی را به نقل از ابوبصیر چنین نقل می كند: امام صادق علیه السلام این آیه را چنین خوانده: "سئل سائل بعذاب واقع للكافرین (بولایة علی) لیس له دافع." آن گاه امام فرمود: در مصحف فاطمه چنین است." (47)
اما باید گفت این حدیث معتبر نیست چرا كه در راویان آن نام محمد بن سلیمان دیلمی وجود دارد كه رجال شناسان وی را موثق ندانسته در نتیجه حدیث وی را ضعیف شمرده اند. (48)
چنان كه با روایات بسیاری كه می گوید مصحف فاطمه هیچ آیه و یا حتی حرفی از قرآن در بر ندارد، ناهمگون است.
در منابع، از جمله آنچه "محمد ابو زهره" در كتابش نوشته، آمده كه مصحف فاطمه چیزی از قرآن ندارد. (50)
از این همه تاكید و تكرار بر نفی وجود مطالب قرآنی در مصحف فاطمه در می یابیم كه در زمان امام باقر و امام صادق علیهماالسلام مصحف، به معنای قرآن مكتوب بود. اما چرا امامان به آن مصحف فاطمه و نه كتاب فاطمه می گفتند؟ اگر كتاب می گفتند دیگر نیازی به این همه یاد آوری و آگاهی نداشت!
در پاسخ باید گفت: از آن رو كه مصحف حضرت، بدین نام از آغاز خوانده می شد و در آن هنگام به معنای قرآن نبود، در زمان های بعد نیز همین اسم تكرار می شد. امام علی علیه السلام كتاب فاطمه را مصحف نامید: "و لقد اعطیت زوجتی مصحفا فیه من العلم ما لم یسبقها الیه احد؛ به همسرم مصحفی مشحون از علم داده شد كه به كسی این دانشها داده نشد." (49)
حتی اگر بپذیریم نام مصحف بعداً و در زمانی كه مصحف به معنای قرآن بود، بر كتاب فاطمه نهاده شد، برای آن بود كه بفهمانند میان مصحف فاطمه و مصحف قرآنی مشابهت هست، زیرا هر دو توسط جبرئیل نازل شده اند، گرچه در محتوا متفاوتند.
مصحف، احكام شرعی را در برندارد
در مورد احكام شرعی، امام صادق می فرماید: " لیس فیه شیء من الحلال و الحرام...؛ چیزی از حلال و حرام- احكام- در آن نیست." (50)
روایات- به گونه تفصیل- تمام محتوای مصحف فاطمه را ذكر نكرده، بلكه عنوان ها یا برخی سخنان را بیان نموده اند. این روایات در منابع مختلفی پراكنده است و ذكر می كنند در مصحف فاطمه این مطالب آمده است:
1- مقام عظیم پیامبر صلی الله علیه وآله (51) (و یخبرهاعن ابیها و مكانه).
2- آینده ذریه حضرت زهرا علیهاالسلام (52)
(و یخبرها بمایكون بعدها فی ذریتها).
3- حوادثی كه رخ خواهد داد (53) (ولكن فیه علم ما یكون؛ ففیه ما یكون من حادث) مثلا "تظهر الزنادقة فی سنة ثمان و عشرین و مائة؛ زنادقه در سال 123 به ظهور می رسند."
4- نامهای انبیا و اوصیا (54) (ما من نبی ولا وصی الا و هو فی كتاب عندی).
5- اسامی پادشاهان و پدرانشان (55)
(و اسماء من یملك الی ان تقوم الساعة؛ لیس من ملك یملك [الارض] الا و هو مكتوب فیه باسمه و اسم ابیه).
6- وصیت حضرت زهرا علیهاالسلام (56) (و لیخرجوا مصحف فاطمة؛ فان فیه وصیة فاطمة).
39- بحارالانوار، ج 26، صص 41. 42، ح 73.
40- همان، ص 45، ح 30.
41- همان، ح 79.
42- همان، ص 43، ح 39.
43- همان، ج 47، ص 271، ح3.
44- همان، ص 46، ح 34.
45- همان، ج 26، ص 39، ح 10.
46- همان، ج 37، ص176 / روضةالكافی، ص 43، ح 13.
47- معجم رجال الحدیث، ج 16، ص 127/ رجال نجاشی، ج 2، ص 269، ش 933.
48- الامام الصادق، حیاته و عصره، ص 324، چ مطبعة احمد علی مخیمره، مصر.
49- بصائرالدرجات، ص200، ح 2.
50- اصول كافی، ج1، ص390، ح 1.
51- بحارالانوار، ج26، ص 41، ح 72.
52- همان.
53- اصول كافی، ج 1، ص240، ح 2 / بحارالانوار، ج 26، ص 13، ح اول.
54- بحارالانوار، ج 47، ص32.
55- بحارالانوار، ج 26، ص 13، ح اول/ اصول كافی، ج 1، ص 242، ح 3.
56- اصول كافی، ج 1، ص 241، ح 4.
ویرایش توسط ╫❀نیایش❀╫ : ۱۳۸۸/۰۳/۱۰ در ساعت ۱۲:۵۱
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۰, ۱۳:۳۴ #5
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۷
- نوشته
- 409
- مورد تشکر
- 490 پست
- حضور
- 14 ساعت 43 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
دوست ارجمند
با عرض معذرت این پست شما پاسخگوی اشکالاتی که بر مصحف وارد ساختم نیست.
قضاوت به عهده خوانندگان فهیم.
ضمناً اگر بنا به بررسی رجالی باشد اسناد بقیه احادیث این بخش از اصول کافی نیز سخت به مخاطره می افتد.
" ما اینجاییم چون: از سر اتفاقی نادر گروهی از ماهی هایی که باله های عجیب داشتند توانستند باله های خود را به پا تبدیل کنند و ساکن خشکی شوند. چون همه جای زمین در عصر یخبندان یخ نبست. چون دویست و پنجاه هزار سال قبل گونه ای کوچک و ضعیف در آفریقا پدید آمد که تاکنون به هر زحمت و جان کندنی بوده است توانسته است زنده بماند و منقرض نشود. ممکن است ما با شور و اشتیاق تمام بدنبال پاسخ " متعالی تری" باشیم، ولی چنین پاسخی واقعاً وجود ندارد."
استفن جی گولد
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۰, ۱۳:۴۶ #6
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
با سلام خدمت شما
من هدفم پاسخگویی به پست شما نبوده
این مطالب را جایی مطالعه کردم و دیدم که مناسب این تایپیک هست آنها را اینجا قرار دادم
موفق باشید
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری