جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: &&& رساله ی حقوق امام سجّاد علیه السلام &&&
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۲, ۰۸:۳۶ #1
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- 16 روز 14 ساعت 21 دقیقه
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
&&& رساله ی حقوق امام سجّاد علیه السلام &&&
حقّ الله ، حقّ انسان بر خودش ، حق زبان ، حق گوش ، حق چشم ، حقّ پا ، حقّ دست ، حقّ شکم ، حقّ عورت، حقّ نماز ، حقّ روزه ، حقّ صدقه ، حقّ قربانی ، حقّ رهبر سیاسی ، حقّ استاد ( رهبر علمی ) ، حقّ مالک ، حقّ رعیت ، حق متعلّم بر استاد يا حق جاهل بر عالم ، حقّ زن بر شوهر ، حقّ مملوک ( خدمتکار ) ، حقّ مادر ، حقّ پدر ، حقّ فرزند بر پدر و مادر ، حقّ برادر ، حقّ کسی که بر تو احسان نموده است ، حق آزاد کرده ، حق كسي كه كار خوبي براي تو نموده است ، حقّ مؤذن ، حق امام جماعت ، حق همنشین ، حق همسایه ، حق هم صحبت ، حق شریک ، حق مال ، حق طلبکار ، حق معاشر ، حق مدّعی ، حق مدعی علیه ، حق كسي كه از تو مشورت ميخواهد ، حق كسي كه از او مشورت ميخواهي ، حق نصيحت شونده ، حق نصيحت كننده ، حق بزرگترها ، حق کوچکترها ، حق كسيكه از تو كمك مي خواهد ، حق كسي كه تو از او كمك مي خواهي ، حق كسيكه سبب خوشحالي تو شده است ، حقي كسي كه به سبب او نكبتي به تو رسيده است ، حق همه مسلمانان به طور عموم ، حق غير مسلماناني كه در حال جنگ با مسلمانان نباشند ،.حق حج .
أجرکم عند الله
ویرایش توسط فاطمه ایمانی : ۱۳۸۸/۰۵/۲۵ در ساعت ۲۳:۴۸
" خدا را در لحظه لحظه ی زندگی خود یاد کنید. "
هر وقت نا امید از همه جا شدی بدون که کارت درست میشه.
حدیث داریم به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید بنده ای که به غیر من امید داره. امیدمون اگه گوشه دلمون به کسی باشه که کارمون را اون درست کنه خدا حاجت ما رو نمیده.
( برگرفته از سخنان حاج آقا مجتهدی )
-
تشکرها 9
Behrooz_313, iranproud, مجیب, ولایت پذیر, yaas, [Kavir], اسرا, رحیل, طیب
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۲, ۰۸:۴۳ #2
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
حق خداوند بر انسان / حق انسان بر خودش
رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
بسم الله الرحمن الرحیم
و اكبر حقوق الله عليك ما اوجبه لنفسه تبارك و تعالى من حقه الذي هو اصل الحقوق ومنه تفرع ؛ ثم (ما) اوجبه عليك لنفسك من قرنك الى قدمك على اختلاف جوارحك .
ترجمه : بزرگترين حقوق خداوند بر تو حقيست كه آن ذات مقدس به عنوان حق خود رعايت آن را بر تو واجب نموده است ؛ حقـي كه اصل حقوق است و از آن حقـوق ديـگر منتشر و متفرع ميشود و در درجه دوم حق خودت بر خودت ميباشد ؛ كه اين حقوق از فرق سر تا كف پاي تو را شامل ميشود.
ویرایش توسط فاطمه ایمانی : ۱۳۸۸/۰۳/۱۲ در ساعت ۰۸:۴۷
" خدا را در لحظه لحظه ی زندگی خود یاد کنید. "
هر وقت نا امید از همه جا شدی بدون که کارت درست میشه.
حدیث داریم به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید بنده ای که به غیر من امید داره. امیدمون اگه گوشه دلمون به کسی باشه که کارمون را اون درست کنه خدا حاجت ما رو نمیده.
( برگرفته از سخنان حاج آقا مجتهدی )
-
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۲, ۰۸:۵۳ #3
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
حق اعضای هفت گانه ی بدن
فجعل لبصرك عليك حقا و لسمعك عليك حقا و للسانك عليك حقا و ليديك عليك حقا و لرجلك عليك حقا و لبطنك عليك حقا و لفرجك عليك حقا فهذه الجوارح السبع التى بها تكون الافعال .
ترجمه : پس خداوند متعال بر تو واجب كرده رعايت حق چشمت و حق گوشت و حق زبانت و حق دستهايت و حق پايت و حق شكمت و حق عورتت را ؛ كه اين اعضاي هفت گانه ؛ سبب افعال و اعمال تو ميباشد و از اين اعضا بعنوان وسيله اي براي رسيدن به اميال و آرزوهايت استفاده مينمائي.
ویرایش توسط فاطمه ایمانی : ۱۳۸۸/۰۳/۱۲ در ساعت ۰۹:۳۲
-
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۲, ۰۹:۳۴ #4
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
حقّ ساير افعال و كارهائي كه از تو صادر مي شود
ثم جعل عزوجل لافعالك عليك حقوقا فجعل لصلاتك عليك حقا و لصومك عليك حقا و لصدقتك عليك حقا و لهديك عليك حقا ولافعالك عليك حقا
ترجمه :سپس خداوند متعال از براي افعال و كردار تو نيز به عهده تو حقوقي را قرار داد پس بر گردن تو گزاشت حـق نماز و حق روزه و حق صدقه و حق قرباني را و هم چنين ساير افعال و كارهائي كه از تو صادر ميشود همه را بر عهدهء تو حقـوقي است كه از طرف خداي متعال جعل شده است .
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۲, ۰۹:۳۵ #5
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
حق پيشوايان ؛ بعد حقوق زير دستان و بعد حقوق نزديكان
ثم تخرج الحقوق منك الى غيرك من ذى ( ذوى ) الحقوق الواجبة عليك و اوجبها عليك حق ائمتك ثم حقوق رعيتك ثم حقوق رحمك.
ترجمه :آنگاه حقوقي را كه غير تو بر تو دارد از كساني كه داراي حقوق لازم و واجب الرعايه بر تو مي باشند و خداوند آن حقوق و رعايت آنرا بر تو واجب نموده است پس واجب ترين آن ؛ حق پيشوايان ؛ بعد حقوق زير دستان و بعد حقوق نزديكان ميباشد .
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۲, ۰۹:۳۵ #6
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
فهذه حقوق يتشعب منها حقوق.
ترجمه :
اين حقـوقي كه ذكر شد ريشه و اصل ساير حقوق است و تمام حقـها به اين حقوق برگشته و از آن منتشر ميشود.
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۲, ۰۹:۳۸ #7
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
حق پیشوایان
فحقوق ائمتك ثلاثة اوجبها عليك ؛ حق سائسك بالسلطان ؛ ثم( حق ) سائسك بالعلم ؛ ثم حق سائسك بالملك ؛ و كل سائس امام.
ترجمه :پس حقوق پيشواياني كه خداوند بر ذمه تو گذاشته است و رعايت آنرا واجب نموده است ؛ سه قسم است ؛ حق كسي كه پيشواي تو در حكومت است و بعد حق كسي كه پيشواي تو در علم است و بعد حق كسي كه پيشواي تو در مُلك است و هركسي كه ترا از جهتي اداره كند پيشواي تو به حساب مي آيد .
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۲, ۰۹:۳۹ #8
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
حق زیر دستان
و حقوق رعيتك ثلاثة أوجبها عليك ؛ حق رعيتك بالسلطان ؛ ثم حق رعيتك بالعلم فان الجاهل رعية العالم ؛ و حق رعيتك بالملك من الازواج و ما ملكت من الايمان.
ترجمه : حقـوق رعيت يا كساني كه به نحوي از انحاء تحـت سرپرستي تو قرار دارند نيز سه قسم است كه خداوند رعايـت آنرا بر تـو واجب نمـوده است ؛ كسي كه تحـت سيـطره و حكومت تو قرار داردبرتو حقـي دارد و كسي كه از تو علم فرا ميگيرد برتو حقي دارد زيرا كه جاهل رعيت عالم است .
و كسي كه تحت تكفـل تو قرار دارد مثل زني كه با او ازدواج نموده اي يا كساني كــه مملوك تو هستند همه برتو حقوقي دارند .
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۲, ۱۰:۱۵ #9
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
حق نزدیکان و ارحام
و حقوق رحمك كثيرة متصلة بقدر اتصال الرحم فى القرابة ؛ فاوجبها عليك حق امك ؛ ثم حق ابيك ؛ ثم حق ولدك ؛ ثم حق اخيك ثم الاقرب فالاقرب و الاول فالاول .
ترجمه : اما كساني رحم تو هستند ؛ پس حقـوق آنان زياد است ؛به اندازه ی تعداد اقارب و نزديكان انسان و خداونـد بر تو واجـب نموده است حق مادرت و حق پدرت و حـق فرزندانت و حق برادر و خواهرت و بعد حق ساير نزديكانت ؛
پس هركه قريب تر است مقدم تر است و رعايت حقش در اولويت قرار دارد .
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۲, ۱۰:۱۶ #10
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
حق مولا و سرپرست / حق خدمتکار / حق امام جماعت / حق همنشین
ثم حق مولاك المنعم عليك ؛ ثم حق مولاك الجارى نعمته عليك ( عليه نعمتك ) ثم حق ذى المعروف لديك ؛ ثم حق مؤذنك بالصلاة ؛ ثم حق امامك فى صلاتك ؛ ثم حق جليسك .
ترجمه : بعد حـق مولا و ولي توست كه بر تو احسان ميكند و بعد حـق غلام و نوكرت هست كه تو به او احسان مينمائي و بعد حق كساني كه نسبت به تو احسان نموده اند و بعد حق اذان گوينده براي نماز و بعد حـق كسي كه امام تو در نماز است و بعد حـق كسي كه هم مجلس يا هم نشين تو ميباشد .
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری