جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: انسان شناسی مرگ :مرگ از دیدگاه جانبازان شیمیایی ‏

  1. #1

    تاریخ عضویت
    جنسیت ارديبهشت ۱۳۸۸
    نوشته
    37
    مورد تشکر
    111 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

    انسان شناسی مرگ :مرگ از دیدگاه جانبازان شیمیایی ‏




    طرح مسئله:
    !--پس از جنگ جهانی دوم،وسیع ترین حملات شیمیایی در طول جنگ 8 ساله عراق برضد ایران رخ داد و بسیاری از نظامیان و نیز غیر نظامیان غرب کشور(خصوصا مناطق کرد نشین) را به الودگی های شیمیایی و عوارض ان مبتلا نمود.با انکه سال ها از پایان جنگ می گذرد با این حال هر روز شاهد فوت یکی از این مبتلایان و قربانیان سلاح های شیمیایی عراق هستیم. کسانی که درمانی برای بیماریشان نیست و آینده محتوم همگی شان تحمل سال ها درد و رنج و در نهایت مرگ در بستر بیماری است.این افراد،مرگ را چه طور نگاه می کنند و چه مشکلاتی دارند؟ بمب های شیمیایی چه اثرات و عواقبی دارند و نوع و میزان استفاده از آنها در جنگ چگونه بوده است؟--! رسیدگی نهادهای مسئول به جانبازان شیمیایی،وضعیت خانوادگی و نیز نوع تعاملشان با همسر و فرزندان چگونه است؟چه قدر امید به زندگی دارند؟ در این تحقیق سعی شده با مراجعه به چند مرکز درمانی در سطح تهران که بییشتر مورد استفاده این دسته از جانبازان است و با استفاده از تکنیک مصاحبه، پاسخی برای این سوالات پیدا شود.

    یافته های پژوهش:
    1- اولین حمله شیمیایی عراق بر ضد ایران در تاریخ 23 دی 59 در منطقه هلاله نی خزر و آخرین حمله در روستاهای اطراف سرپل ذهاب و گیلانغرب و شهر اشنویه در تیر و مرداد ماه 1367 رخ داده است.تعداد بمباران های شیمیایی 300 مورد بوده که 30 مورد آن مربوط به بمباران مناطق مسکونی ایران و برخی هم مربوط به مناطق کردنشین عراق در بهار 66 بوده است.
    2- بیشتر گازهای شیمیایی استفاده شده در این بمباران ها به ترتیب عبارت از گاز اعصاب،گاز خردل و گازهای ترکیبی است.
    3- از اثرات گاز اعصاب می توان به کشنده بودن،اثرات ناپایدار بر محیط و انسان،ضعف عضلانی و اختلالات سیستم عصبی اشاره کرد.گاز خردل به دلیل اثر بر dna سلولی دارای آثاری دیررس است.از جمله عوارض ان می توان به عوارض چشم،سیستم تنفسی و پوست اشاره کرد که اکثر جانبازان شیمیایی ایران سابقه مصدومیت با این گاز را دارند.بیماری این جانبازان درمان قطعی ندارد و پس از رنج و مرارت زیاد،انقباض شدید پاشنه و تهوع شدید جان می سپارند و در صورت زنده ماندن نیز پس از گذشت15-12 سال به دلیل از دست دادن آب چشم،دچار مشکل بینایی می گردند.
    4- تا سال 81 استفاده از خدمات رایگان،مختص جانبازان 70 درصد به بالا بود که حدود 16 هزار نفر می باشند اما از سال 83 و با اجرای طرحی، 570 هزار جانباز، تحت پوشش خدمان رایگان قرار گرفتند.مراکز درمانی انها در تهران تا چندی پیش محدود به بیمارستان ساسان و چند مرکز دیگر بود که به مرور گسترش یافته اند.از اردیبهشت ماه سال 83 نیز کمیسیونی متشکل از بهترین متخصصین ریه،چشم و پوست تشکیل شده که به کمیسیون بیماران شیمیایی معروف است.این کمیسیون،درصد آسیب دیدگی جانبازان را تعیین می کند و در تهران و 18 شهر دیگر کشور مستقر است.تا سال 84 کلا 4300 نفر به این مراکز مراجعه کرده اند.
    5- هزینه درمان هر جانباز شیمیایی در سال حدود 18 میلیون تومان می باشد.طی مصاحبه های به معمل آمده نیز بزرگترین مسئله این جانبازان،مشکلات مالی و معضل تهیه دارو است و همچنین اکثر آنها از تبلیغات غلوامیز رایج در بین مردم مبنی بر اعطای امکانات و خدمات رفاهی از سمت دولت به جانبازان ناراحت بوده و کم توجهی دولت به مسائل خود را یکی از مشکلات می دانند.این مسائل در کنار مشکلات خانوادگی(از قبیل ترک همسر و....) زندگی را برای انها دشوار کرده است. 6- نمونه مورد مطالعه ما عنوان کرده اند که با وجود تمام این مشکلات،یاد خدا و مشیت او و نیز جانبازی در راه حفظ کشور باعث سرزندگی و امیدواریشان می شود.
    7- یکی از پزشکان متخصص،نداشتن آسایشگاه ویژه جانبازان را از جمله کمبودهای انها دانسته و در خصوص وضعیت روحیشان می گوید:"تلاش های بسیاری جهت حفظ روحیه این بیمارن صورت می گیرد با این حال اکثر جانبازان شیمیایی در وضعیت روحی بدی به سر می برند و اگر هم سعی می کنند روحیه خود را خوب نشان دهند بیشتر نوعی حفظ ظاهر است.عوامل مختلفی در تضعیف روحیه این بیماران نقش دارند که از جمله انها می توان به تبلیغات صدا و سیما و رویکرد آن به جانبازان اشاره کرد که اغلب با نشان دادن تابوت،سعی در حفظ ارزش ها و یاداوری انها می کند و این به وضعیت روحی این دسته از بیمارن آسیب می زند."
    8- در حالی که اکثر جانبازان شیمیایی کشور دارای آسیب دیدگی 70 درصد به بالا هستند با وجود این شاغل بوده و همین مسئله باعث می شود که زیاد به مرگ خود نیندیشند.
    9- در طول جنگ 8 ساله حدود 100 هزار نفر در معرض بمباران های شیمیایی قرار گرفته اند که از این تعداد هم اینک 3500 نفر غیر نظامی آلوده، تحت درمان هستند. 90 هزار رزمنده نیز در جبهه ها در تماس با این مواد بوده اند که از این تعداد حدود 35 تا 40 هزار نفر بیمار شیمیایی نامیده می شوند.
    10- در مجموع بیماران شیمیایی کشور 1000 نفر مبتلا به فرم فشرده بیماری هستند که شامل مسمومیت های شدید است.حدود 5000 نفر نیز مبتلا به فرم متوسط بیماری بوده و مابقی با فرم خفیف آن دست به گریبانند.

    نتایج تحقیق:
    1- علاوه بر مشکلات مالی که یکی از جدی ترین مشکلات جانبازان شیمیایی است مشکلات خانوادگی نیز اهمیتی اساسی دارند.همسران تعدادی از انها ترکشان کرده اند،فرزندانشان مشکلات روحی بسیاری دارند و برخی نیز به دلیل آنکه حس می کنند از سمت مردم و مسئولین فراموش شده اند دچار ناراحتی هستند.برخی از آنها خود را مرده متحرک می نامند.
    2- با وجود درد جسمی بسیار،با این حال اکثر این جانبازان با مصرف دارو خود را سرپا نگه داشته و شاغل هستند.



  2. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۷
    نوشته
    352
    مورد تشکر
    756 پست
    حضور
    15 ساعت 31 دقیقه
    دریافت
    8
    آپلود
    0
    گالری
    0



    موزه ی صلح واقع در پارک شهر تهران که پارسال (1390) افتتاح شد گویای موضوع حملات شیمیایی عراق می باشد. از اهداف موزه می توان به حرکت به سوی جهانی با آرامش و بدون جنگ است.
    در این موزه از عزیزان جانباز شیمیایی هم فعالیت دارند نمونه اش آقای سعدی؛ همچنین آقای تقی پور از جانبازان مسئولیت موزه را به عهده دارند.
    یارب
    ای خدا با تو سخن می گویم:
    ***
    گر به تو افتدم نظر؛ چهره به چهره، رو به رو .... شرح دهم غم فراق؛ نکته به نکته، مو به مو
    ***


  3. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۹۲
    نوشته
    4,103
    مورد تشکر
    13,069 پست
    حضور
    41 روز 21 ساعت 22 دقیقه
    دریافت
    71
    آپلود
    0
    گالری
    171



    دیگر شفاء نمی خواهم فقط طلب آمرزش...

    شهید سید عنایت اله ناصری

    تاریخ تولد:۱۳۴۴ بهبهان

    تاریخ مجروحیت:۲۰/۱۰/۶۵

    عملیات کربلای ۵ جاده شهید صفوی

    نوع مجروحیت:شیمیایی(گاز خردل) جانباز 70درصد

    تاریخ استخدام در آموزش و پرورش:۱/۷/۱۳۶۸

    تاریخ شهادت:۲۹/۷/۱۳۸۸ بیمارستان بقیة الله تهران

    فرازی از وصیتنامه شهید:

    صمیمانه وصیت می کنم که علی رغم وجود برخی مشکلات و نابسامانی ها قدر نظام و انقلاب خود را بدانید و با آرمان های امام خمینی (ره) تجدید پیمان کنید و نسبت به اصل ولایت فقیه بی تفاوت نباشید و با دو عنصر « عقل و عشق » آن را مورد اهتمام و پاسداری قرار دهید.

    عقل از آن جهت که در ذهن خود استدلال کنید که این اصل از اصول مسلم اعتقادی و کلامی مذهب شیعه است و عشق که به واسطه ی آن بتوانید دلهای پاک خود را با دل صاحب آن منصب یعنی ولی امر در هر زمانی پیوند زده و روز به روز بیعت خود را با او مستحکم گردانید تا خدای عزوجل روزی را برساند که حضرت ولی عصر(عج) پرچم اسلام را در سراسر جهان به اهتراز در آورده و به کمال مطلوب برسانند.
    انسان شناسی مرگ :مرگ از دیدگاه جانبازان شیمیایی ‏



  4. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۸
    نوشته
    6,465
    مورد تشکر
    25,240 پست
    حضور
    71 روز 10 ساعت 31 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    11



    سلام!!!
    جالبه.روش کار می کنم
    به نظر ما حرکت امام خمینی دقیقا مقدمه سازی ظهور امام عصر(عج) است,لذا باید تقویت شود,ظهور امام عصر(عج)یک مسئله کاملا منطقی است و باید به شدت با خرافات و تیپ افسانه ای که برای ایشان درست شده مبارزه کرد و فهماند که ظهور هم به دست خود ماست,هرگاه مبنای برنامه ریزی ما این مسئله باشد به آن خواهیم رسید و لا غیر.با التماس و اشک و زاری تنها هیچ کاری صورت نمی گیرد.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. ۞❀۞❀۞آشنایی با شهید فرانسوی دفاع مقدس۞❀۞❀۞
    توسط seyed yasin در انجمن برگی از دفتر زندگی ( زندگی نامه و خاطرات شهدا)
    پاسخ: 7
    آخرين نوشته: ۱۳۹۳/۰۶/۰۴, ۰۷:۵۶
  2. ▐★♥★ ▐داستان هایی از سیرت حضرت امام رضا (ع)▐★♥★ ▐
    توسط ║★║فاطمی║★║ در انجمن اهل بیت و ائمه در قرآن
    پاسخ: 24
    آخرين نوشته: ۱۳۹۱/۰۷/۰۷, ۱۷:۳۸
  3. پاسخ: 1
    آخرين نوشته: ۱۳۹۱/۰۷/۰۲, ۱۱:۲۲
  4. نامه ی زن آمریکایی به زنان ودختران مسلمان
    توسط خادمة المهدی در انجمن حجاب و پوشش اسلامي
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ۱۳۹۱/۰۶/۲۸, ۱۴:۴۷

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود