صفحه 1 از 15 12311 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: ماجراي نرخ تورم چيست.لطفا همه حدود احترام را رعايت فرمايند.با تشكر

  1. #1

    تاریخ عضویت
    جنسیت ارديبهشت ۱۳۸۸
    نوشته
    108
    مورد تشکر
    154 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0

    ماجراي نرخ تورم چيست.لطفا همه حدود احترام را رعايت فرمايند.با تشكر




    ابتدا بيانات سايت دنياي اقتصاد رو ميگم و در آخر به تحليلش مي پردازم:
    http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=159979
    اين روزها، نرخ تورم به‌عنوان يك موضوع بحث برانگيز انتخاباتي، داغ‌تر از گذشته مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد. بانك مركزي نيز در آخرين گزارش خود از خلاصه نتايج به دست آمده شاخص بهاي كالاها و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران (نرخ تورم) را در ارديبهشت‌ماه امسال اعلام كرد كه براساس آن اين نرخ در ارديبهشت‌ماه نسبت به ماه قبل 2/1درصد افزايش داشته است.
    نرخ تورم در دوازده ماه منتهي به ارديبهشت‌ماه سال 1388 نسبت به 12 ماه منتهي به ارديبهشت‌ماه سال 1387 معادل 6/23درصد است. اين نرخ در دوازده ماه منتهي به فروردين‌ماه 1388 نسبت به دوازده ماه منتهي به فروردين‌ماه 1387 معادل 5/24درصد بود كه به‌زعم بانك مركزي نشان‌دهنده ادامه آهنگ كاهش رشد نرخ تورم در ارديبهشت‌ماه است.
    همچنين اين شاخص در ارديبهشت‌ماه در مقايسه با ماه مشابه سال قبل به 15درصد رسيد. نرخ رشد شاخص مذكور در مهرماه 1387، 5/29درصد بوده كه تا ارديبهشت‌ماه امسال معادل 5/14درصد كاسته شده است. بنابراين وعده بهمني با اندكي تاخير در حال تحقق است. مقامات بانك مركزي وعده داده‌اند كه نرخ تورم تا پايان سال جاري تك‌رقمي شود.
    پس از رشد شديد نقدينگي از سال 84 تا زمان حضور مظاهري بر مسند رياست كلي بانك مركزي كه همزمان با همايش سياست‌هاي پولي و بانكي سال86 شد، طرح سه قفله كردن خزانه بانك مركزي و الزام بانك‌ها به مديريت منابع‌شان به عنوان راه‌حل اين مشكل توسط مظاهري اعلام شد.
    بنابراين مظاهري پيشرو كنترل رشد نقدينگي به عنوان مهم‌ترين عامل نرخ تورم شد تا بهمني پس از يكسال با اندكي اغماض، دنباله‌‌رو سياست رييس كل سابق باشد. حجم نقدينگي در سال 84 معادل 93هزار و 101ميليارد تومان بود كه در سال 85 به 128 هزار و 400ميليارد تومان و در پايان سال گذشته به 188هزار ميليارد تومان رسيد. آهنگ نرخ رشد نقدينگي در تازه‌ترين آمارها به 1/16درصد كاهش يافت تا وعده بهمني كه پيش از اين گفته بود نرخ تورم تا شهريورماه به كمتر از 20درصد مي‌رسد، تحقق يابد.
    به گفته مجتهد، رييس پژوهشكده پولي و بانكي نيز با توجه به كاهش نقدينگي از آبان ماه سال گذشته كه تبعات آن ديرتر بر روي نرخ تورم نمود مي‌يابد، نرخ تورم تا پايان شهريور ماه روند كاهشي خواهد داشت.
    اما در كنار كاهش نرخ رشد نقدينگي كه به دليل قفل كردن خزانه بانك مركزي و چاپ چك پول‌هاي واحد توسط بانك مركزي صورت پذيرفت، مظاهري و بهمني به عنوان حاميان ثابت ماندن نرخ سود تسهيلات، دومين راهكار كاهش نرخ تورم را مصوب كردند. به‌رغم نظر رييس‌جمهوري نرخ سود تسهيلات بانكي با پافشاري مظاهري در بهار سال گذشته و بهمني در بهار امسال ثابت ماند تا به عنوان يكي از مهمترين ابزارهاي كنترل نرخ تورم تاثيرگذار باشد. كاهش نرخ سود تسهيلات، يك سياست انبساطي است كه در كنار نرخ تورم بالا، تقاضاي كاذبي را براي دريافت تسهيلات در بين متقاضيان ايجاد مي‌كند.
    اما نظر دو رييس كل كه زماني با يكديگر همكار بودند باعث شد نرخ سود تسهيلات در دو سال گذشته ثابت باقي بماند و در نتيجه وام‌هاي ارزان كه به نوعي پول مازاد هستند، وارد جامعه نشده و تبديل به تورم نشود.
    به طور كلي جلوگيري از خلق پول در دو سال گذشته باعث كاهش تورم در ماه جاري و با پيش‌بيني‌ها درماه‌هاي بعد خواهد شد.
    در كنار دو پديده‌ داخلي، بحران جهاني نيز به كمك كاهش نرخ تورم آمد تا بر اثر ركود جهاني، تورم كالاهاي وارداتي كاهش يافته و در نتيجه تورم در داخل نيز كاهش يابد.
    نرخ تورم در سال 84 به 4/10 درصد ،در سال 85 به 9/11 درصد ، در سال86 به 4/18 درصد و در سال گذشته به 4/25 درصد رسيد.
    نرخ تورم كه در دوره‌ايافزايش چشمگيري داشت تنها با كاهش چند درصد، موفقيت در كنترل نرخ تورم تعبير مي‌شود. براساس بررسي موسسات بين‌المللي ايران از نظر تورم بالا داراي رتبه اول در منطقه خاورميانه،رتبه سوم در كشورهاي آسيايي و رتبه هشتم در جهان است.
    ميانمار با 22درصد، پاكستان با 20درصد، گينه با 4/18درصد نرخ تورم پس از اتيوپي و پيش از ايران قرار گرفته‌اند. اين در حالي است كه كشور جنگ‌زده افغانستان داراي نرخ تورم 7/27درصد در سال گذشته ميلادي بوده كه پيش‌بيني مي‌شود در سال‌جاري به 5/5درصد كاهش يابد.
    در عين حال صندوق بين‌المللي پول نيز اعلام كرده است كه رشد نقدينگي ايران در سال‌جاري معادل 14درصد خواهد بود كه در مقايسه با سال گذشته كاهش 7/2درصدي را نشان مي‌دهد. اين گزارش نرخ تورم در ايران در سال‌جاري را 18درصد اعلام كرده است. لازم به ذكر است نرخ تورم در مهر، آبان، آذر، دي، بهمن و اسفندماه سال گذشته به ترتيب معادل 5/29، 3/28، 4/26، 24، 8/20 و 8/17درصد بوده است.
    .................................................. .................................................. .................
    .................................................. ...توجه:Sokhan:.................................................. ...
    .................................................. .................................................. ..................
    بر اساس مطالبي كه تو سايت مذكور نوشته بود و اين بالا آوردمشون ((البته معلوم نيست سايت حرفاش درست باشه چون تاييد رسمي نداره چه بسا رسمي ترين اشخاص كشور امروز به راحتي حرفاشون كذب ناميده مي شود)) نشون ميده كه اگر بخوايم تورم رو واسه 1 سال حساب كنيم بايد بگيم بالاي 20 درصد تورم داريم اما حالا يك نتيجه ي كاملا متفاوت هم بر يك اساس ديگه مي تونيم بگيريم.اگر ماه به ماه نرخ تورم رو حساب كنيم تو 8 ماه اخير بشرح زير هستش:
    تورم در مهر، آبان، آذر، دي، بهمن و اسفندماه سال گذشته به ترتيب معادل 5/29، 3/28، 4/26، 24، 8/20 و 8/17درصد
    فروردين 88 رسيد به 15 درصد
    ارديبهشت88 رسيد به 14.5 درصد
    اين از نرخ تورم.
    اما 2 تا حرف ديگه هم تو مطالب بالا كلي بر ضد هم جنجال درست كرده:
    (((نرخ تورم كه در دوره‌ايافزايش چشمگيري داشت تنها با كاهش چند درصد، موفقيت در كنترل نرخ تورم تعبير مي‌شود.)))
    (((به گفته مجتهد، رييس پژوهشكده پولي و بانكي نيز با توجه به كاهش نقدينگي از آبان ماه سال گذشته كه تبعات آن ديرتر بر روي نرخ تورم نمود مي‌يابد، نرخ تورم تا پايان شهريور ماه روند كاهشي خواهد داشت.مقامات بانك مركزي وعده داده‌اند كه نرخ تورم تا پايان سال جاري تك‌رقمي شود)))
    بايد بگم اگر ما بخايم از يك كانديد دفاع كنيم 2 تا جمله ي بالا رو اصلا نميشه با هم يكجا بيان كرد .اما اگر علمي و از منظر منفعت ملي نگاه كنيم :
    از نظر علمي و بدون در نظر گرفتن آينده ي نزديك و نتايج كاملا متفاوت تورم بالاي 20 درصد هستش.اما اگر بخوايم منافع آينده ي نزديك رو در نظر بگيريم الان نرخ تورم حدود 14 درصد هستش.
    آقايون و خانوماي عزيز من نظر شخصيم اينه كه نبايد واسه انتخاب شدن از ابزارهاي علمي سوء استفاده بشه ولي اين كار داره ميشه و مردم عادي هرگز اينقدر دقيق اين مسائل رو بررسي نميكنن .هر كس طرفدار هر كانديدي باشه ميتونه به نفع خودش از اين مطالب استفاده كنه و اين بيان حقيقت نيست.
    ویرایش توسط mohammad_sadegh : ۱۳۸۸/۰۳/۱۸ در ساعت ۱۰:۳۹
    باز هم مرغ سحر، بر سر منبر گل
    دم‌به‌دم می‌خواند، شعر جان‌پرور گل
    باز از مسجد شهر، صوت قرآن آيد
    با نسيم سحری، عطر ايمان آيد
    كودكان خوش‌سخن، شب فراری شده باز
    ديده را باز كنيد، شده هنگام نماز
    باز خورشيد قشنگ، آمد از راه دراز
    باز در دشت و دمن، چشم نرگس شده باز

  2. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت شهريور ۱۳۸۷
    نوشته
    611
    مورد تشکر
    866 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    محمد صادق عزیز و گرامی
    خیلی واضح است اقلام را در نظر بگیرید اگر میخواهید تورم مثلا در مواد غذایی را محاسبه
    کنید.
    تمام مواد غذایی را در سال گذشته نرخهایش را روی نمودار قرار دهید و در سال جدید را
    میتوانید از نرم افزار های مختلف نیز استفاده کنید حتی نرم افزار های ابتدائی
    و میتوانید اقلام دیگر را نیز محاسبه کنید
    و میتوان نرخ بیکاری و نرخ و دست یافت یا اگر میخواهید بطور کلی جویا شوید میتوانید
    انرا از سایت های معتبر جهانی بدست بیاورید
    من یک شرح کوچکی ذکر میکنم که در سال 2006 میلادی ما در تورم مقام نخست و ونزوئلا
    مقام دوم را کشف کرد لطفا دقت کنید.
    آفت تفکر تعصب است
    السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.
    ببخشید اینجا از حضور شما بزرگواران خداحافظی میکنم مدیر محترم سایت ترجیج دادند تاپیک خداحافظی بنده حذف شود. بهر حال بدی و خوبی بقول قدیمیها از ما دیدید حلال کنید.
    حق نگهدارتان دلهایتان پرامید و شاد باد.


  3. تشکرها 2


  4. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت شهريور ۱۳۸۷
    نوشته
    611
    مورد تشکر
    866 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    تورم
    این مقاله موضوع تورم را به طور خلاصه مورد بررسی قرار می‌دهد. تعریف تورم، انواع تورم، راه‌های مبارزه با تورم، معایب و مزایای تورم، رابطه تورم با توسعه، تأثیر تورم بر کشور، کشورهای موفق در مهار تورم و برخی آمار در مورد نرخ تورم کشورها مطالب این مقاله را تشکیل می‌دهند.


    1- مقدمه

    تورم یکی از موضوعات مهم در کشور ماست. همانگونه که می‌دانید در ایران درصد تورم در سالهای اخیر بسیار زیاد بوده است به طوری قیمت‌ها در هر سال بسیار افزایش یافته و قدرت خرید مردم کم شده است. این مقاله اطلاعات بیشتری درباره موضوع تورم ارائه می‌دهد.
    2- تورم چیست؟

    تعریف‌های مختلفی از تورم وجود دارد که همه آنها تقریباً بیانگر یک موضوع هستند: تورم عبارت است از افزایش دائم و بی رویه سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات که در نهایت به کاهش قدرت خرید و نابسامانی اقتصادی می‌شود.
    3- انواع تورم

    در نظریه هاى اقتصادى، تورم را به سه نوع تقسیم مى کنند:
    1. تورم خزنده (آرام یا خفیف): به افزایش ملایم قیمت‌ها گفته می‌شود. در تورم خفیف, افزایش قیمت بین 1 تا 6 درصد، حداکثر 4 درصد یا بین 4 تا 8 درصد در سال ذکر شده است.
    2. تورم شدید (تورم شتابان یا تازنده): در این نوع تورم آهنگ افزایش قیمت‌ها تند و سریع است. براى تورم شدید, 15 تا 25 درصد در سال را نوشته اند.
    3. تورم بسیار شدید (تورم افسار گسیخته، فوق تورم و ابر تورم): این نوع تورم شدیدترین حالت تورم به شمار مى رود. معیار تورم بسیار شدید را 50 درصد در ماه یا دو برابر شدن قیمت‌ها در مدت شش ماه و ... بیان داشته اند.
    البته نمی توان نرخ ثابتی ارائه کرد زیرا این مقادیر با توجه به شرایط زمانی و... عوض می‌شوند. علاوه بر این تقسیم بندی کلی می‌توان تورم را به دسته‌های کوچکتری نیز تقسیم کرد:
    1. تورم پنهان: در آن قیمت ثابت ولی کیفیت کمتر می‌شود.
    2. تورم خزنده: تورمی آرام و پیوسته است. معمولاً به علت افزایش تقاضا است. بعضی اقتصاددانان معتقند که محرکی برای افزایش درآمد است و بعضی دیگر معتقند که سبب کاهش قدرت خرید است (هر 25 سال 50%).
    3. تورم رسمی: به علت افزایش عرضه پول از سوی دولت.
    4. تورم ساختاری: به علت افزایش قیمت‌ها به دلیل وجود تقاضای اضافی. در این نوع تورم دستمزدها به دلیل وجود فشار (کمبود) در برخی بخش‌ها افزایش می‌یابد.این نوع تورم در کشور‌های در حال پیشرفت زیاد است.
    5. تورم سرکش:افزایش سریع و بی حد و مرز قیمت ها. آثار تورم سرکش عبارتند از (1) کاهش ارزش پول، (2) گسستگی روابط اقتصادی، و (3) فرو پاشی نظام اقتصاد. این نوع تورم معمولاً پس از جنگها یا انقلاب‌ها رخ می‌دهد مثل افزایش قیمت 2500% در آلمان در سال 1923.
    6. تورم شتابان: افزایش سریع و شدید نرخ تورم. مثلاً وقتی دولت سعی کند بیکاری را پایینتر از حد طبیعی نگاه دارد، این اقدام باعث افزایش تورم می‌شود.
    7. تورم مهار شده: تورمی است که به دلیل وجود شرایط تورمی در کشور ایجاد شده است و در مقابل از افزایش آن جلوگیر ی شده است. این شرایط معمولاً از فزونی تقاضای کل بر عرضه کل کالاها و خدمات پدید می‌آید که با فرض ثابت بودن دیگر شرایط به ازدیاد قیمت‌ها می‌انجامد.
    8. تورم فشار سود: تورمی که در آن تلاش سرمایه داران برای تصاحب سهم بزرگی از درآمد ملی منشأ تورم می‌گردد.
    9. تورم فشار هزینه: تورمی که مستقل از تقاضا صرفاً از افزایش هزینه‌های تولید ناشی می‌شود. مثال بارز چنین تورمی را در تمام کشورهای صنعتی غرب پس از افزایش استثنایی بهای نفت در سالهای 1973 و 1978 می‌توان دید. برخی اقتصاددانان معتقدند که متداولترین منبع تورم فشار هزینه قدرت اتحادیه‌های کشوری است که اضافه دستمزدی بیش از افزایش بازدهی بدست می‌آورند و این خود در یک مارپیچ تورمی موجب افزایش قیمت‌ها و متقابلاً تقاضا برای دستمزد بیشتر می‌شود. منتقدان این نظریه استدلال می‌کنند که اگر اتحادیه‌های کارگری هنگامی موفق به افزایش دستمزد شوند که سطح تقاضای کل برای جبران آن به اندازه ی کافی افزایش نیافته باشد گرایش هایی در جهت افزایش بیکاری بوجود خواهد آمد که اثرات رکودی بر اقتصاد خواهد داشت. چنین فرایندی نمی تواند به طور نامحدود ادامه یابد و بنابراین تورم فشار هزینه یقیناً نمی تواند بیان کننده تورم مزمنی باشد که کشور‌های اروپای غربی پس از جنگ جهانی دوم به آن دچار شدند. لذا افزایش قیمت را، در مرحله نخست، یا باید حاصل تقاضای اضافی یا حاصل بالا بردن کل تقاضای پولی برای جلوگیری از بیکاری دانست.
    10. تورم فشار تقاضا: تورم ناشی از فزونی تقاضای کل نسبت به کل جریان کالا و خدمات ایجاد شده در اقتصاد که همه عوامل تولید را با ظرفیت کامل بکار گرفته باشد. هر گاه تقاضای مصرف‌کنندگان دولت و بنگاهها برای کالاها و خدمات بر عرضه موجود فزونی گیرد قیمت‌ها در اثر این عدم تعادل افزایش خواهد یافت. در اصل افزایش قیمت باید تقاضای اضافی را از میان بردارد و بار دیگر تعادل بر قرار سازد و براین اساس باید برای گرایش مستمر به سوی تورم، که ویژگی بسیاری از اقتصادهای پس از جنگ شده است، توصیفی یافت. یکی از نظریه‌های رایج در این باره مازاد مستمر تقاضا را ناشی از سیاست دولت می‌داند. بنا بر این نظریه در حالی که مصرف کنندگان و شرکت‌ها به هنگام افزایش قیمت‌ها تقاضای خود را کاهش می‌دهند، دولت به دلیل توانایی اش در تأمین مالی مخارج خود از محل ایجاد پول، می‌تواند میزان مخارج خود را به ارزش واقعی حفظ کند یا حتی افزایش دهد. در نتیجه این اقدام نه تنها میل مستمر به تورم بوجود می‌آید بلکه سهم بخش دولتی از کل منابع موجود در اقتصاد نیز افزایش می‌یابد.
    11. تورم اننقال تقاضا: نظریه‌ای عناصر تورم فشار تقاضا و فشار هزبنه را با هم ترکیب می‌کند و تغییر در ساخت تقاضای کل را دلیل تورم می‌شمارد. هر گاه اقتصاد دچار انعطاف ناپذیری‌های ساختاری باشد، گسترش برخی صنایع با افول برخی دیگر از صنایع همراه خواهد بود و عوامل تولید را به آسانی نمی توان به بخش‌های تولیدی انتقال داد. از این رو برای جذب وسایل تولید به سوی صنایع در حال گسترش باید قیمت‌های بالاتری پرداخت شود. در نتیجه کارگران بخش‌های افول یابنده خواستار دستمزدی برابر با کارگران دیگر بخش‌ها می‌شوند و ترکیب این عوامل به تورم می‌انجامد.
    12. تورم فشار قیمت: نوعی تورم فشار هزینه که در اثر تحمیل قیمتهای بسیار گزاف از سوی صاحبکاران اقتصادی با هدف دستیابی به سودهای کلان بدست می‌آید.
    13. تورم فشار دستمزد: نوعی تورم فشار هزینه که سرچشمه فرایند تورم را فشار اتحادیه کارگری بر بازار کار می‌داند. این برداشت دارای طیف گسترده‌ایست که در یک سوی آن اعمال قدرت انحصاری اتحادیه‌های کارگری و الگوهای قدرت چانه زنی آنها بر پایه ی متغیر‌های اقتصادی قرار دارد و در سوی دیگر الگوهای غیر اقتصادی مبارزه جویی این اتحادیه ها.
    4- راه‌های مبارزه با تورم چیست؟

    این راه‌ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند:
    1. سیاست‌های پولی و مالی: هدف این روش محدود کردن تقاضای کل است. این کار از طریق جمع آوری پول به شکل سرمایه‌های غیر نقدی صورت می‌گیرد (سیاست‌های انقباضی).
    2. سیاست‌های درآمدی: با دخالت مستقیم در بازار و عوامل تولید کننده، تورم کنترل می‌شود.این روش کاربردی نیست زیرا در آن مناطق زیادی نیاز به اصلاح دارند.
    5- آیا تورم همیشه مضر است؟

    خیر تورم در حد کم (2-3%)نه تنها مضر نیست بلکه نشانه توسعه اقتصادی آن کشور نیز هست. علاوه بر آن تورم فواید دیگری نیز دارد از جمله:
    • ابتدا قدرت خرید پول پایین آمده و بعد از آن میزان تولید بالا رفته، رسیدن به ثبات و برگشت به حالت طبیعی حتمی است.
    • در اوج مرحله تورم، کارخانجات و موسسات و برنامه‌های اساسی اقتصادی شکل می‌گیرد.
    • فرهنگ تولید به وسیله فشار تورم توسعه می‌یابد.
    6- رابطه تورم و توسعه چیست؟

    • تا توسعه کشور به حد مطلوبی نرسیده ثبات ارزش پولی غیر ممکن است. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که در زمان توسعه ممکن است به جایی برسیم که پایین تر رفتن قدرت خرید و قدرت پول خطرناک باشد. در چنین مقطعی حرکت جامعه از توسعه به ثبات تبدیل می‌شود.
    • سرمایه گذاری در مرحله اول تورم زا و در آخر خاصیت تورم زدایی دارد.
    • در همه کشور‌های جهان چنین بوده که مسایل توسعه و بازسازی، هر دو تورم‌طلب بوده‌اند.
    • اگر در مرحله اول پول را ثابت نگه داریم نمی توانیم خیلی از مسائل کشور را مانند جنگ پشت سر بگذاریم.
    • در تورم پول از جیب مردم به سرمایه گذاری منتقل می‌شود.
    • وضع مطلوب در اقتصاد رسیدن به پول ثابت است.
    • معمولاً توسعه و پیشرفت نمایانگر تورم پایین است به طوری که می‌توان بیان نمود که اکثر کشورهایی که به توسعه اقتصادی و اجتماعی مطلوب رسیده اند، دارای تورم‌های کمتر از 15درصد بوده‌اند. اما چند استثناء نیز وجود دارد از جمله برزیل، آرژانتین و ترکیه.
    7- تورم چه تأثیری بر نظام کل کشور دارد؟

    نمی توان تورم را عامل تمام مشکلات یا حتی بخش مهمی از آنها دانست ولی صاحبنظران اقتصادی و اجتماعی غالباً تورم را به منزله شاخص کشمکش‌ها و اغتشاشات اجتماعی و شاخص اعلام خطر و ... قلمداد می‌کنند و معتقدند که:
    • کشور هایی که در آنها ثبات قیمت (عدم تورم) وجود داشته ثبات سیاسی و اجتماعی نیز وجود داشته است و بالعکس در کشورهایی که بحرانهای سیاسی و اجتماعی بوجود آمده تورم نیز کم کم دچار رشد صعودی شده است.
    • در تورم زیاد درآمد به صورت ناعادلانه تقسیم می‌شود زیرا افرادی که در ابتدا سرمایه ی غیر نقدی زیاد دارند به مرور زمان با افزایش ارزش آن سرمایه توسط تورم به ثروت عظیمی دست می‌یابند و در عوض افرادی که در ابتدا سرمایه کمی دارند یا سرمایه آنان غیر نقدی است به مرور زمان با افزایش نرخ تورم بخشی از دارایی خود را از دست می‌دهند.
    • تورم باعث تقلیل پس انداز می‌شود زیرا ارزش پول متغیر است و در نتیجه پس انداز ناامن است. البته این مشکل راه حلی نیز دارد که آن سرمایه گذاری در چیزیست که ارزش آن با تورم زیاد شود.
    • تورم باعث افزایش قیمت کالا در تجارت بین المللی می‌شود که نتیجه آن کاهش میزان صادرات و افزایش واردات است.
    • بر اساس بند قبل، افزایش تورم باعث کاهش ارزش پول می‌شود.
    • تورم باعث عدم مصرف بهینه منابع می‌گردد و از این رو تمایل به سمت کالاها و خدمات گرانتر بیشتر می‌شود در صورتی که این کالا‌ها ضرورتاً مفیدترین کالا‌ها نیستند.
    • در زمان تورمی مقدار زیادی از وقت، انرژی، منابع مالی مردم بجای بکار افتادن در مسیر مولد و مفید صرف فعالیت هایی می‌شود که هدف از انجام آن‌ها جلوگیری از کاهش ارزش دارایی‌ها و کسب منافع غیر عادی از طریق معاملات سوداگرانه است.
    • تولید کنندگان که خریداران مواد اولیه هستند سرمایه گذاری نمی کنند ، لذا کارهای دلالی رواج پیدا می‌کند.
    8- آیا تا کنون کشوری توانسته است تورم را به طور کامل ریشه کن کند؟

    بله، یکی از این کشور‌ها آلمان است. آلمان در بازسازی اقتصادی به این نکات توجه کرده است:
    • طراحی نظام اقتصادی و اجتماعی بازار با در نظر گرفتن تعادل اجتماعی، بر پایه اخلاق مسیحی و انسانگرایانه
    • معیار اساسی اقتصاد برای انسانها نه انسانها برای اقتصاد
    • تکیه بر این امر که در جو سرشار از ثبات پولی، رشد اقتصادی مطمئن تر تحقق می‌یابد
    • قدرت خرید حداقل درآمد را تثبیت کردند
    • اهمیت دادن به توزیع در آمد عادلانه
    • اعمال سیستم جامع و موثر بیمه‌های اجتماعی (آلمانی‌ها بدین منظور بیش از 15 درصد ارزش تولید ملی را پس از جنگ به این امر اختصاص دادند)
    • حاکمیت مربع سحرآمیز ثبات پولی، اشتغال کامل، تعادل تراز پرداخت ها، تناسب در توزیع درآمدها
    • خارج نمودن پول بیش از ظرفیت تولیدی: طراحان اقتصادی در سال 1948 با رفرم پولی، پول موجود در دست مردم را از 100 واحد به 5/6 واحد تنزل دادند
    9- آمار تورم

    سازمان ملل پیش‌بینی کرد که نرخ تورم ایران در سال جاری میلادی به 7/17 درصد برسد. به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل ایسنا، سازمان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش جامع خود که "چشم انداز و شرایط اقتصاد جهانی 2006" نام دارد تمامی کشورها و مناطق جهان را مورد ارزیابی قرار داد و برآورد کرد که نرخ تورم بهای مصرفی در کشورمان که در سال 2005 در حدود 5/13 درصد بوده است در سال جاری با 2/4 درصد افزایش مواجه شده و به 17/7 درصد بالغ شود.
    سازمان ملل مناطق و کشورهای مختلف جهان را به صورت جداگانه تقسیم بندی کرده است و جداول ارائه شده حاکی از آن است که نرخ تورم ایران در سال جاری در منطقه خاورمیانه در صدر جدول قرار خواهد داشت.
    در همین حال در تقسیم‌بندی بزرگترین اقتصاد‌های در حال توسعه جهان نیز کشورمان با نرخ تورم 7/17 درصدی در مکان نخست جای دارد و پس از آن ونزوئلا با نرخ تورم 15 درصدی قرار گرفته است. نرخ تورم ونزوئلا در سال 2005 حدود 16 درصد اعلام شده است. نیجریه نیز که شاهد نرخ تورم 3/16 درصدی در سال گذشته بوده است سال جاری را با نرخ تورم 8/10 درصدی سپری خواهد کرد و در میان کشورهای در حال توسعه مکان سوم را از آن خود خواهد کرد. نرخ تورم قزاقستان که از همسایه‌های کشورمان به شمار می‌رود در سال جاری به 5/7 درصد و نرخ تورم روسیه به 5/10 درصد خواهد رسید.
    آمریکا، ژاپن، چین و آلمان که از برترین اقتصادهای جهان محسوب می‌شوند در سال جاری نرخ تورمی برابر با 2/0، 1/0، 2/3 و 9/1 درصد خواهند داشت و نرخ تورم آذربایجان دیگر همسایه کشورمان از 5/12 درصد در سال گذشته به 5/9 درصد در سال جاری کاهش خواهد یافت. در همین حال عربستان در سال گذشته و سال جاری نرخ تورم ثابتی برابر با یک درصد داشته و خواهد داشت.





















    آفت تفکر تعصب است
    السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.
    ببخشید اینجا از حضور شما بزرگواران خداحافظی میکنم مدیر محترم سایت ترجیج دادند تاپیک خداحافظی بنده حذف شود. بهر حال بدی و خوبی بقول قدیمیها از ما دیدید حلال کنید.
    حق نگهدارتان دلهایتان پرامید و شاد باد.


  5. تشکرها 2


  6. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت خرداد ۱۳۸۸
    نوشته
    1
    تشکر:
    1
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    نقل قول نوشته اصلی توسط mohammad_sadegh نمایش پست
    بر اساس مطالبي كه تو سايت مذكور نوشته بود و اين بالا آوردمشون ((البته معلوم نيست سايت حرفاش درست باشه چون تاييد رسمي نداره چه بسا رسمي ترين اشخاص كشور امروز به راحتي حرفاشون كذب ناميده مي شود)) نشون ميده كه اگر بخوايم تورم رو واسه 1 سال حساب كنيم بايد بگيم بالاي 20 درصد تورم داريم اما حالا يك نتيجه ي كاملا متفاوت هم بر يك اساس ديگه مي تونيم بگيريم.اگر ماه به ماه نرخ تورم رو حساب كنيم تو 8 ماه اخير بشرح زير هستش: تورم در مهر، آبان، آذر، دي، بهمن و اسفندماه سال گذشته به ترتيب معادل 5/29، 3/28، 4/26، 24، 8/20 و 8/17درصد فروردين 88 رسيد به 15 درصد ارديبهشت88 رسيد به 14.5 درصد اين از نرخ تورم. اما 2 تا حرف ديگه هم تو مطالب بالا كلي بر ضد هم جنجال درست كرده: (((نرخ تورم كه در دوره‌ايافزايش چشمگيري داشت تنها با كاهش چند درصد، موفقيت در كنترل نرخ تورم تعبير مي‌شود.))) (((به گفته مجتهد، رييس پژوهشكده پولي و بانكي نيز با توجه به كاهش نقدينگي از آبان ماه سال گذشته كه تبعات آن ديرتر بر روي نرخ تورم نمود مي‌يابد، نرخ تورم تا پايان شهريور ماه روند كاهشي خواهد داشت.مقامات بانك مركزي وعده داده‌اند كه نرخ تورم تا پايان سال جاري تك‌رقمي شود))) بايد بگم اگر ما بخايم از يك كانديد دفاع كنيم 2 تا جمله ي بالا رو اصلا نميشه با هم يكجا بيان كرد .اما اگر علمي و از منظر منفعت ملي نگاه كنيم : از نظر علمي و بدون در نظر گرفتن آينده ي نزديك و نتايج كاملا متفاوت تورم بالاي 20 درصد هستش.اما اگر بخوايم منافع آينده ي نزديك رو در نظر بگيريم الان نرخ تورم حدود 14 درصد هستش. آقايون و خانوماي عزيز من نظر شخصيم اينه كه نبايد واسه انتخاب شدن از ابزارهاي علمي سوء استفاده بشه ولي اين كار داره ميشه و مردم عادي هرگز اينقدر دقيق اين مسائل رو بررسي نميكنن .هر كس طرفدار هر كانديدي باشه ميتونه به نفع خودش از اين مطالب استفاده كنه و اين بيان حقيقت نيست.
    ببخشید شما تحلیل دنیای اقتصاد رو قبول نداری و میگی معلوم نیست درست باشه؟!
    عزیز دنیای اقتصاد یه روزنامه رسمیه! بنابراین سایتشم رسمیه! کارش بررسی اقتصادیه اونم نه فقط نزدیک انتخابات! سالهای ساله!پس نمیشه ادعا داشت الکیه! پس چه طور شما میگی غیر رسمیه و قابل اعتماد نیست؟

    اما درباره ی تحلیل شخصی که دارین.جناب تورم سالانه سنجیده میشه نه ماهیانه! بنابراین این کار شما یه جور توجیه تراشی برای اثبات کم شدن تورمه! اینکه فقط بگردیم دنیال یه راهی که بتونیم حرفی رو اثبات کنیم خیلی کورکورانه است.بهتره واقع بین باشیم.

    نمودار تورم تو سایت بانک مرکزی وجود داره که میتونید برید ببینید.همون نمودارهاییکه جناب احمدی نژاد ازش صحبت کردن و نشون دادن! خودتون مقایسه کنید!
    http://www.cbi.ir/SIMPLELIST/3484.ASPX

    درباره ی صحبت اخرتونم که این کار منصفانه نیست من با شما هم عقیدم! که حتی کروبی هم تو مناظره اش به احمدی نژاد گفت که اینها بازی با اعداده نباید و نمیتونه به عنوان مدرک بشه! بله منم موافقم ولی خوب متاسفانه جناب احمدی نژاد برای دفاع از عملکردهای خودشون این راه غیرمنصفانه رو پیش گرفتن مثل خیلی کارای دیگه! که البته اگر راست بود بازم میشد قبول کرد ولی الانم همه دارن چوب همونو میخورن چون دیگه بحث شده و کلی هم روش مانور دادن و باید ثابت بشه و مردم روشن بشن.

  7. تشکر


  8. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت شهريور ۱۳۸۷
    نوشته
    611
    مورد تشکر
    866 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    خواهش میکنم جناب مرصاد قابلی نداشت البته من سال فوق را مثال زدم تا به دولت خاصی
    بر نگردد اما چون شما دوست عزیز آمار جدید خواستید بنده ذکر میکنم
    هر کدام از شاخص ها را خواستید جداگانه میگویم.
    فقط 5 کشور در امار دقیق سازمان ملل به لحاظ تورم از ایران در سال 2008 بالاترند(دولت نهم)

    نرخ تورم رسمی اعلام شده در سال گذشته میلادی نشان می دهد در میان 224 کشور یا دولت احصا شده در این رتبه بندی جهانی، نرخ تورم در ایران با 17.0 درصد در رتبه 219 جهان قرار دارد و تنها 6 کشور زیمبابوه، برمه، ونزوئلا، گینه، عراق و کنگو نرخ تورم بیشتر از ایران داشته اند.

    در رتبه بندی سال 2007، کشور افغانستان از نظر بالا بودن نرخ تورم در رتبه بالاتری از ایران قرار داشت اما امسال با افزایش نرخ تورم در ایران، نرخ تورم در افغانستان نیز کمتر از ایران شده و به این ترتیب در میان 24 کشور حوزه سند چشم انداز، اکنون فقط در کشور عراق نرخ تورم بیشتر از ایران است.

    در گزارش رتبه بندی سال 2007 ایران با داشتن نرخ تورم 15.7 درصد، دررتبه 219 جهانی قرار داشت و 6 کشور زیمبابوه، عراق، گینه، برمه، افغانستان و ونزوئلا به ترتیب نرخ تورم بیشتر از ایران داشتند.

    گزارش رتبه بندی کشورها از نظر نرخ تورم در سال 2008 میلادی همچنین نشان می دهد که ژاپن و 5 کشوردیگر با داشتن نرخ تورم صفر و زیر صفر، دارای کمترین تورم در سال 2008 بوده اند.

    درمیان 24 کشور و دولت حاضردر سند چشم انداز 20 ساله کشورمان نیز رژیم صهیونیستی با داشتن نیم درصد تورم درسال 2008 واجد کمترین نرخ تورم در منطقه بوده است.

    نرخ تورم پایین، شاخص اصلی ارزیابی قدرت اقتصادی محسوب نمی شود، اما در دهه های اخیر قدرت های اقتصادی جهانی همواره از نرخ تورم کنترل شده و تک رقمی برخوردار بوده اند.

    به دلیل آثار ناهنجار تورم در محدود کردن سرمایه گزاری، ایجاد بی ثباتی اقتصادی و گسترش شکاف طبقای و فقر، از اواخر دهه 1990 میلادی اغلب کشورهای جهان سوم و در حال توسعه مهار تورم را در دستور کار خود قرار داده و نرخ تورم خود را تک رقمی کرده اند و کشورهایی نظیرترکیه و برزیل که زمانی نماد تورم های شدید بوده اند، با مهار تورم، ثبات لازم برای برنامه ریزی و سرمایه گذاری را برای کارآفرینان کشور خود فراهم آورده اند.

    جدیدترن رتبه بندی جهانی درباره تورم همچنین نشان می دهد در سال 2008 میلادی، از میان 224 کشور جهان، تنها 14 کشور تورم بالای 15 درصد و فقط 29 کشور تورم دورقمی داشته اند.


    ویرایش توسط غریبه : ۱۳۸۸/۰۳/۱۸ در ساعت ۲۳:۴۹
    آفت تفکر تعصب است
    السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.
    ببخشید اینجا از حضور شما بزرگواران خداحافظی میکنم مدیر محترم سایت ترجیج دادند تاپیک خداحافظی بنده حذف شود. بهر حال بدی و خوبی بقول قدیمیها از ما دیدید حلال کنید.
    حق نگهدارتان دلهایتان پرامید و شاد باد.


  9. تشکر


  10. #6

    تاریخ عضویت
    جنسیت مرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    1,002
    مورد تشکر
    1,397 پست
    حضور
    12 ساعت 25 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    1
    گالری
    0



    ماهم چندتا کپی پیست کنیم مثل دوستان :

    بهمنی :
    نرخ تورم نقطه ای به 15 درصد رسید/ نرخ تورم یکساله 23.6 درصد
    رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی نرخ تورم نقطه ای در پایان اردیبهشت سالجاری را 15 درصد اعلام کردند.
    به گزارش خبرنگار مهر، چالش بر سر نرخ تورم در مناظره های تلویزیونی کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری به مهمترین و داغ ترین موضوع تبدیل شده است و مردم هم به صورت دقیق در حال پیگیری نتیجه این مناظره ها هستند.
    اینکه هم اکنون نرخ تورم در کشور چقدر است و روش محاسبه آن چگونه است؟ پرسشی است که مردم در حال حاضر با آن مواجه شده اند.
    هم اکنون مرجع بررسی و تعیین نرخ تورم در کشور بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است. روش محاسبه تورم به دو طریق است که اولین روش را مردم در زندگی خود بیشتر احساس می کنند، زیرا زمان وقوع آن و دست و پنجه نرم کردن مردم با آن بسیار نزدیک است.
    برهمین اساس، به این نوع روش محاسبه، نرخ تورم نقطه ای می گویند. محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی و شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی در جدیدترین اظهارات خود، نرخ تورم نقطه ای را در پایان اردیبهشت امسال 15 درصد اعلام کرده اند. این در حالی است که این نرخ در پایان مهرماه گذشته 29.5 درصد بوده است.
    روش دیگر مورد تائید بانک مرکزی محاسبه نرخ تورم یکساله است که بیشتر در تنظیم برنامه های توسعه ای کشور و فعالیتهای پژوهشی مورد استفاده قرار می گیرد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران این نرخ را 23.6 درصد اعلام کرده است.
    رئیس کل بانک مرکزی ایران وعده داده که دولت تدابیری اتخاذ کرده است که نرخ تورم نقطه ای در پایان سالجاری تک رقمی شود.
    http://www.mehrnews.com/fa/newsdetai...?NewsID=892679


    رئيس مركز آمار دولت اصلاحات در گفت‌وگو با فارس :
    ترديدي در آمارهاي ارائه شده توسط رييس جمهور وجود ندارد
    خبرگزاري فارس: رئيس مركز آمار ايران در دولت اصلاحات عنوان كرد: آمار ارائه شده توسط مركز آمار در دوره فعلي صحيح بوده و ترديدي در آمار ارائه شده در آمار رييس جمهور وجود ندارد.


    حميدرضا نواب پور عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي و رئيس مركز آمار ايران در دولت اصلاحات در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا»، درباره آمار ارائه شده توسط مركز آمار در دولت نهم گفت: اين آمارها صحيح بوده و به اين سادگي نيست كه تعريف‌ها تغيير كند.
    نواب‌پور افزود: مركز آمار نمي‌تواند آمارها را تغيير دهد و در اصل اطلاعات هيچ‌گونه ترديدي وجود ندارد.
    نواب پور از ارديبهشت سال 1383 تا ارديبهشت 1385 مسئوليت رياست مركز آمار ايران و از سال 1375 معاونت اين مركز را به عهده داشته است


    ______
    پاسخ رئیس کل بانک مرکزی به دروغ‌گویی موسوی
    حاضرم مناظره کنم

    در حالی که برخی از منتقدان دولت نهم آمارهای ارائه شده از سوی رئیس‌جمهوری در برنامه‌های انتخاباتی را زیر سؤال برده‌اند و گفته‌اند اعداد و ارقام دست‌کاری‌شده است، فعالان بخش حوزه پولی و بانکی این ادعا را دروغ و مضحک دانستند و اعلام داشتند، کسانی نمودارهای فعلی را تهیه کرده‌اند که در دولت‌های سابق و اسبق شاخص‌های اقتصادی را مانند این 4 سال استخراج و به هموطنان عزیز اعلام کرده‌اند. ضمن این‌که روش‌های فعلی با روش‌های گذشته هیچ تفاوتی ندارد.
    به گزارش رجانیوز، "محمود بهمنی"، رئیس کل بانک مرکزی در گفتگو با شبکه ایران، در پاسخ به منتقدان دولت نهم مبنی بر این‌که آمارهای ارائه شده از سوی احمدی‌نژاد رئیس جمهور کشورمان کذب و سلیقه‌ای است، گفت: آمارهای بانک‌مرکزی کاملاً درست است و اعداد آن طبق روش‌های سابق که دولت‌های قبل استخراج می‌کردند، تهیه‌شده و به ‌دلیل انتخابات نمی‌توان اعداد کارشناسی را زیر سؤال برد و خدمتگزاران دولت را غافل از آمار صحیح دانست.
    وی یادآور شد: با اتفاقات اخیر و کم لطفی برخی از منتقدان بنده حاضرم با تمام کارشناسانی که ادعا می‌کنند آمارهای نرخ تورم و سایر بخش‌ها اشتباه است، مناظره کنم.
    بهمنی خاطرنشان‌کرد: هموطنان عزیز می‌توانند با رجوع به سایت بانک مرکزی از جزئیات نرخ تورم و سایر شاخصه‌های اقتصادی که توسط کارشناسان بانک مرکزی و سایر مجموعه‌ها به دست‌ می‌آید، مطلع شوند.
    وی تأکید کرد: افرادی که اعداد و ارقام فعلی شاخص‌های اقتصادی را استخراج می‌کنند، همان کسانی هستند که در دولت‌های قبل آمارهای لازم را می‌دادند.
    به ‌گفته رئیس کل بانک مرکزی، آمار‌های بانک مرکزی آن‌قدر دقیق است که نمی‌توان ادعا کرد که حتی یک اپسیلون هم اشتباه صورت گیرد، زیرا در بانک مرکزی ده‌ها نفر تنها به کار کارشناسی می‌پردازند و اصلاً تحت تأثیر مسائل سیاسی قرار نمی‌گیرند و تیم‌های کارشناسی بانک مرکزی آمادگی دارند تا با منتقدان آمارها به بحث و گفت‌وگو بپردازند.
    بهمنی با بیان اینکه می‌توان تورم را به‌گونه‌های مختلف از جمله دوره‌ای و نقطه‌ای نگاه کرد، میانگین نرخ رشد دوره تورم را در سال‌های 1363- 1360، 18،9 درصد، 1367-1364، 20 درصد، 1371- 1368، 17،6 درصد، 1375-1372، 17 درصد، 1383-1380، 14،5 درصد 87-1384، 16،6 درصد بیان کرد.
    وزیر امور اقتصاد و دارایی نیز دراین‌باره گفت: اگر ما روی مفاهیم دقت کنیم، متوجه خواهیم شد که هیچ ایرادی بر ارائه آمار‌ها از سوی رئیس‌جمهوری وارد نیست و من از همه دوستان خواهش می‌کنم به این مفاهیم به صورت اقتصادی و نه با کارکردهای سیاسی توجه کنند.
    در عین‌حال، موسوی در مغالطه‌ای آشکار با آن که رئیس‌جمهور آمار تورم چهارسال گذشته را بازگو کرده بود، به آمار تورم یک ساله اشاره می‌کرد و نیز به‌رغم آن‌که رئیس‌جمهور میزان تورم نقطه‌ای در اردیبهشت‌ماه امسال را 15 درصد اعلام کرد، میرحسین کل میزان تورم در سال 87 را 25 درصد اعلام و در اظهار نظری عجیب آن را مغایر با 15 درصد اعلام کرد.
    ویرایش توسط mmj : ۱۳۸۸/۰۳/۱۹ در ساعت ۰۰:۳۸
    بارخدایا! به من توفیق تلاش در شکست، صبر در نومیدی، رفتن بی همراه ، جهاد بی سلاح، کار بی پاداش ،فداکاری در سکوت، دین بی دنیا، مذهب بی عوام، عظمت بی نام، خدمت بی نان، ایمان بی ریا، خوبی بی نمود، گستاخی بی خامی، مناعت بی غرور،عشق بی هوس ،تنهایی در انبوه جمعیت،دوست داشتن بی آنکه دوستت بدارند،روزی کن

  11. تشکرها 2


  12. #7

    تاریخ عضویت
    جنسیت خرداد ۱۳۸۸
    نوشته
    1
    مورد تشکر
    1 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    ممنون ميشدم اگر دوستان 1 هفته ديگه رو هم صبر ميكردن
    حيفه بخاطر انتخابات دوستي ها از بين برن
    اينا خودشون بعد انتخابات همه باز با هم رفيق ميشن

  13. تشکرها 2


  14. #8

    تاریخ عضویت
    جنسیت ارديبهشت ۱۳۸۸
    نوشته
    108
    مورد تشکر
    154 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0



    نقل قول نوشته اصلی توسط غریبه نمایش پست
    محمد صادق عزیز و گرامی
    خیلی واضح است اقلام را در نظر بگیرید اگر میخواهید تورم مثلا در مواد غذایی را محاسبه
    کنید.
    تمام مواد غذایی را در سال گذشته نرخهایش را روی نمودار قرار دهید و در سال جدید را
    میتوانید از نرم افزار های مختلف نیز استفاده کنید حتی نرم افزار های ابتدائی
    و میتوانید اقلام دیگر را نیز محاسبه کنید
    و میتوان نرخ بیکاری و نرخ و دست یافت یا اگر میخواهید بطور کلی جویا شوید میتوانید
    انرا از سایت های معتبر جهانی بدست بیاورید
    من یک شرح کوچکی ذکر میکنم که در سال 2006 میلادی ما در تورم مقام نخست و ونزوئلا
    مقام دوم را کشف کرد لطفا دقت کنید.
    اول بگم در جواب به اعتراض دوستان:ما كه بحث مي كنيم دوستيمون ايشالا هرگز از بين نمي ره و محكم تر هم ميشه.
    اما در جواب غريبه ي عزيز.شما واسه بند 9 بند گذاشتي كه بخونم و ببينم تورم يعني چي؟! بابا به ازاي اين 9 خطي كه به ما گوشزد مي كني ما حداقل 9 سال درش خونديم خودمون و البته تو كارمون لمس كرديم اين مسائل رو
    اما شما نكات ريز رو يادت نره:
    اولا تورم سالانه و تورم ماهانه نداريم كه!
    ببين اين تورم كه واسه هر ماه حساب ميشه نسبت به همون ماه در سال قبل هستش و اين يعني 1 سال.تنها فرقش با تورم سالانه اي كه مد نظرت بود اينه كه اون مقطع به مقطع در اول سال حساب ميشه و اين در هر نقطه از سال كه نياز به ارزيابي باشه
    بعدش:
    من كه گفتم نبايد از اين اعداد استفاده كرد منظورم به آقاي رئيس جمهور نبود؛منظورم به بقيه بود ميدونم الان آتيش مي گيري ... ولي دقت كن به حرفم:
    رئيس جمهور كه بد بخت داشت راه خودش رو مي رفت و كاري به اين كارا نداشت...اين يه عده اي هستن كه راه به راه گير ميدن اين نرخ چنين است و آن نرخ چنان است خوب اون بيچاره كه نمي تونه بدون جواب بزاره و باز طبق معمول سكوت كنه.
    4 سال بقيه گفتن حالا 4 جلسه ي 40 دقيقه اي هم اين آقا جواب بده.چي ميشه!به كجاي دنيا بر مي خوره؟
    من مي گم اصلا نرخ تورم رو نبايد مبنا كنن چون دلايل زيادي دارم كه نشون ميده نرخ تورم تو 4 سال كنترلش خارج از حد تصورت غير قابل كنترل هستش و جنجال بيخودي داره بپا ميشه و شده.مثلا:
    الان نرخ تورم رسيده 14 و پيش بيني تا پايان سال تك رقمي ميشه
    اما ميدوني اين حاصل چندين موج اقتصادي از چند سال پيش تا الان ميتونه باشه؟
    ویرایش توسط mohammad_sadegh : ۱۳۸۸/۰۳/۱۹ در ساعت ۰۷:۴۲
    باز هم مرغ سحر، بر سر منبر گل
    دم‌به‌دم می‌خواند، شعر جان‌پرور گل
    باز از مسجد شهر، صوت قرآن آيد
    با نسيم سحری، عطر ايمان آيد
    كودكان خوش‌سخن، شب فراری شده باز
    ديده را باز كنيد، شده هنگام نماز
    باز خورشيد قشنگ، آمد از راه دراز
    باز در دشت و دمن، چشم نرگس شده باز

  15. تشکر


  16. #9

    تاریخ عضویت
    جنسیت ارديبهشت ۱۳۸۸
    نوشته
    108
    مورد تشکر
    154 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0



    نقل قول نوشته اصلی توسط m_111 نمایش پست
    ببخشید شما تحلیل دنیای اقتصاد رو قبول نداری و میگی معلوم نیست درست باشه؟!
    عزیز دنیای اقتصاد یه روزنامه رسمیه! بنابراین سایتشم رسمیه! کارش بررسی اقتصادیه اونم نه فقط نزدیک انتخابات! سالهای ساله!پس نمیشه ادعا داشت الکیه! پس چه طور شما میگی غیر رسمیه و قابل اعتماد نیست؟

    اما درباره ی تحلیل شخصی که دارین.جناب تورم سالانه سنجیده میشه نه ماهیانه! بنابراین این کار شما یه جور توجیه تراشی برای اثبات کم شدن تورمه! اینکه فقط بگردیم دنیال یه راهی که بتونیم حرفی رو اثبات کنیم خیلی کورکورانه است.بهتره واقع بین باشیم.

    نمودار تورم تو سایت بانک مرکزی وجود داره که میتونید برید ببینید.همون نمودارهاییکه جناب احمدی نژاد ازش صحبت کردن و نشون دادن! خودتون مقایسه کنید!
    http://www.cbi.ir/SIMPLELIST/3484.ASPX

    درباره ی صحبت اخرتونم که این کار منصفانه نیست من با شما هم عقیدم! که حتی کروبی هم تو مناظره اش به احمدی نژاد گفت که اینها بازی با اعداده نباید و نمیتونه به عنوان مدرک بشه! بله منم موافقم ولی خوب متاسفانه جناب احمدی نژاد برای دفاع از عملکردهای خودشون این راه غیرمنصفانه رو پیش گرفتن مثل خیلی کارای دیگه! که البته اگر راست بود بازم میشد قبول کرد ولی الانم همه دارن چوب همونو میخورن چون دیگه بحث شده و کلی هم روش مانور دادن و باید ثابت بشه و مردم روشن بشن.
    آقا من اشتباها يه سري جواب هايي كه به اين سوالات شما بايد ميدادم در جواب به جناب غريبه دادم.همون رو بخون لطفا.از غريبه طلب بخشش نيز مي كنم.
    فقط يك نكته:
    حاجي شرمندتم.آخه سايت هرچقدر هم رسمي باشه از يك ريس جمهور و يك رئيس مجلس سابق و يك نخست وزير سابق و يك فرمانده ي سپاه رسمي تر كه نيست؛هست؟
    چاككرتيم ما و قصد جدل نداريم و كوچيك همه ي دوستان.ممنون از پاسختون
    اين كه مي گي اصلا قابل ايراد گرفتن نيست اين سايت دنياي اقتصاد و سايت رسمي هستش و اين حرفا
    باز هم مرغ سحر، بر سر منبر گل
    دم‌به‌دم می‌خواند، شعر جان‌پرور گل
    باز از مسجد شهر، صوت قرآن آيد
    با نسيم سحری، عطر ايمان آيد
    كودكان خوش‌سخن، شب فراری شده باز
    ديده را باز كنيد، شده هنگام نماز
    باز خورشيد قشنگ، آمد از راه دراز
    باز در دشت و دمن، چشم نرگس شده باز

  17. #10

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۷
    نوشته
    211
    مورد تشکر
    518 پست
    حضور
    12 ساعت 42 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    جريان نرخ تورم كه جريان بس طولاني است و هر دولتي براي نشان دادن عملكرد بهترش توش دست مي برد يكي از همكلاسيهاي بنده كه تو بانك مركزي هستش نرخي واقعي تورم را نرخي اعلام كرد كه سر ادم گيج ميره ولي خب ترفندهاي وجود داره كه ميشه اين نرخ را دست كاري كرد و پايين تر اعلام كرد.اين و بگم مختص اين دولت نيست هر دولتي اين كار را مي كنه. و هيچ دولتي مسئوليت پاسخگويي خود را به نحو احسن انجام نمي ده.ولي يك نكته اينجا حائز اهميت است براي ارزيابي عملكرد اين دولت با دولتهاي ديگه از نظر نرخ تورم بايد ميانگين نرخهاي تورم دو دولت مقايسه شود نه اينكه جناب رئيس جمهور بي ايد براساس نرخ تورم يكسالش بگه كه دولت من در كاهش تورم نقش اساسي داشته .ايشون خودشون را دارند با يكسال قبلشون مي سنجند نه با دولتهاي قبلي .ايشون براي تحليل دولت خود مي باست ميانگين نرخ تورم در اين چهار سال را با ميانگين نرخ تورم در چهارسال اول دوره اقاي خاتمي يا چهار سال اول دوره اقاي هاشمي رفسنجاني يا چهار سال اول دوره رياست جمهوري مقام معظم رهبري مقايسه مي كرد .اين ميشد يك جواب منطقي نه اين جوابي كه انها دادند.در ضمن اينهارا بايد هم در نظر بگيريم كه در دوره اقاي خاتمي قيمت نفت اصليترين كالاي صادراتي ما چند بوده و در دوره ايشون چند شده؟اگه مقايسه تورم كه اينجوري من گفتم انجام بشه ميانگين نرخ تورم ايشون از تمامي دولتها بالاتر بوده .وعلتش هم بيشتر به خاطر وامهاي بي اساسي بود كه در اوايل ورودش انجام داد.وامهاي چهارصد ميليوني براي احداث مطب پزشكها وام خودرو و.... ,و همچنين به خاطرتصويب بودجه هاي كلاني كه در هر سفر استانيش از ذخاير ارزي به ان استان اعطا مي كرد بود و با فشارهاييكه اقتصاددانان و همچنين بانك مركزي رو ايشون گذاشت تا جلوي اين وامهاي كلان گرفته بشه الان كاهش نرخ تورم داريم(البته نسبت به پارسال) شما بنشينيد فكر كنيد ايا كسي كه از اقتصاد چيزي بلد باشه چنين پولهايي را در اختيار مردم مي گذارد؟ شايد نيت اصليش كمك به مردم بوده ولي نمي دونستش كه با اين كارش نه تنها به نفع مردم نيست كه بلكه به ضرر مردم ميشه.اگه دوست داشتيد كه درمورد رابطه اين وامها وافزايش تورم بيشتر توضيح بدهم بهم بگيد تا يك تاپيك جداگانه بزنم .چون بحث تخصصي بايد بشه
    ویرایش توسط نسيم وصل : ۱۳۸۸/۰۳/۱۹ در ساعت ۰۹:۱۶

    چه انتظار عجيبي!
    تو بين منتظران هم عزيز من چه غريبي!
    عجيب تر که چه آسان نبودنت شده عادت!
    چه کودکانه سپرديم دل به بازي قسمت!
    چه بي خيال نشستيم، چه کوششي چه وفايي؟
    فقط نشستم و گفتم: خدا کند که بيايي!!!


صفحه 1 از 15 12311 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود