-
۱۳۸۸/۰۳/۲۱, ۱۸:۴۶ #1
- نوشته
- 1
- مورد تشکر
- 0 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
حجاب زن مسن
آیا در قران یا احادیث در مورد حجاب زن مسن تخفیفات خاصی بیان شده است ؟در صورت امکان آدرس دقیق آیات ویا منابع راذکر کنید
-
۱۳۸۸/۰۳/۲۳, ۱۶:۱۵ #2
- نوشته
- 1,957
- مورد تشکر
- 3,494 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 28
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
باسلام به شما دوست خوب
آیه ای از قرآن دراین زمینه :
وَالْقَوَاعِدُ مِنَ النِّسَاءِ اللَّاتِي لَا يَرْجُونَ نِكَاحاً فَلَيْسَ عَلَيْهِنَ جُنَاحٌ أَن يَضَعْنَثِيَابَهُنَّ غَيْرَ مُتَبَرِّجَاتٍ بِزِينَةٍ وَأَن يَسْتَعْفِفْنَ خَيْرٌ لَهُنَّ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ.(سوره نور آیه 60)
و زنان سالخورده كه از ولادت وعادت؛ بازنشسته( واميد ازدواجونكاح ندارند، بر آنان باكى نيست اگر زينت نمايى نكنند كه جامههاى(چادرهاى) خود را از تن نزد نامحرمان برگيرند، واگر بازهم عفتوتقوى بيشتر گزينند (وجامه برنگيرند) بر آنان بهتر است وخدا بهسخنان خلق شنوا وآگاه است.
تعريف: (وَالْقَوَاعِدُ)در آيه شريفه بر زنانسالخوردهاى اطلاق مى شود كه نياز واميدى به ازدواج ندارند.
شرع مقدس جايز دانسته به اين گروه از زنان نگريست البته بهمقدار متعارف كه از مقدار مو وساعد ونظاير آن تجاوز نمىكند، امّامانند سينه وشكم ونظاير آن كه معمولاً پوشيده داشته مىشود نبايدآشكار گردد، ومرد را شايسته نيست بدان نظر كند
اما روایت:
صحیح البزنطی عن الرضا علیه السلام قال : سألته عن الرجل یحل له ان ینظر الی شعر اخت امرأته ؟ فقال : لا الا ان تکون منالقواعد . قلت له : اخت امرأته و الغریبة سواء ؟ قال : نعم ، قلت : فمالی من النظر الیه منها ؟ فقال : شعرها و ذراعها .
(وسائل الشیعه جلد 20 ص199) و (قرب الاسناد ص 160)
احمد بن ابینصر بزنطی - که از اصحاب عالیقدر حضرت رضا علیه السلام است - میگوید از حضرت رضا سؤال کردم آیا برای مرد جایز است که به موی خواهر زنش نگاه کند ؟ فرمود نه ، مگر اینکه از زنان سالخورده باشد . گفتم پس خواهر زن و بیگانه یکی است ؟ فرمود بلی . گفتم ( در مورد سالخورده ) چقدر برای من جایز است نگاه کنم ؟ فرمود به موی او و ذراع ( از انگشت تا آرنج ) او میتوانی نگاه کنی.
موفق باشید.
ویرایش توسط hoseintabar : ۱۳۸۸/۰۳/۲۳ در ساعت ۱۹:۰۱
الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری