-
۱۳۸۸/۰۳/۲۵, ۰۸:۳۳ #1
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۸
- نوشته
- 84
- مورد تشکر
- 158 پست
- حضور
- 4 دقیقه
- دریافت
- 26
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
تغذيه و قرآن
سلام
خداوند فرموده که انسان بایستی به غذای خود دقت کند.شمافکر میکنید غذا چه مقدار برانسان تاثیردارد؟
نظرتون درباره غذاهای آماده ویا کنسرو ها ویا غداهای نیمه منجمد چیست؟
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۳/۲۵, ۰۸:۵۱ #2
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۷
- نوشته
- 3,335
- مورد تشکر
- 8,789 پست
- حضور
- 13 روز 21 ساعت 35 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام دوست عزیز.سوالی که شما پرسیدی مثل اینکه بپرسید نماز چه تاثیری بر روح وروان آدما داره!!غذا خوردن بر روی همه چی حتی خلق و خوی آدما موثره .کسی که اداب غذا خوردن رو به درستی رعایت کنه به نظرم هیچ وقت به پزشک نیاز نداره.غذاهای آماده که خودتون شاهدین چطور درست میشه.غذاهای کنسروی هم که اگه بهش توجه نشه بدترین و خطر ناک ترین سم ها رو ایجاد میکنه.یادم نیست قبلن خوندم که سم حاصل از تورم کنسرو ها توکسین(اگه اشتباه گفتم شما کاملش کنید) هستش که برخی مواقع باعث مرگ ادما میشه.غذا های منجمد هم به خاطر اینکه در فریزر آب جذب میکنن باعث میشه سلولها آب اضافی رو نتونن تحمل کنن و میترکن و ضرر دومشم اینه که اگه زیاد بمونه غذای فریز شده زنگ میزنه(در اثر تنفس و تماس با اکسیژن) مثل زنگ گوشت !!!
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۸/۰۳/۲۵, ۱۲:۵۰ #3
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۷
- نوشته
- 10,035
- مورد تشکر
- 25,834 پست
- حضور
- 17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
از نظر علم و عقل و تجربه ثابت شده و قطعی است كه همان گونه كه غذای سالم در پرورش جسم اثر دارد، و غذای ناسالم موجب بيماری جسم میشود و در روح و روان انسان نيز اثر منفی دارد. غذای حلال و طيب موجب سلامتی و نورانيت روح و روان شده و به عكس غذای حرام و پليد باعث تيرگی و انحراف روح و روان میشود.
یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ
اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۵/۰۷, ۱۱:۲۲ #4
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
با سلامخداوند درقرآن درباره غذا وتغذیه آیاتی را بیان فرمودند که در اینجا به آنها به طور کلی اشاره می کنیم :
با توجه به اینکه موضوع پیرامون غذاست و قراره بحث قرآنی داشته باشیم من فقط برای قرآنی شدن بحث مطالبی را درباب آیات تغذیه وغذا از قرآن ذکر میکنم .امیدوارم مفید باشد....
قرآن کریم در سوره عبس آیه 24 چنین می فرماید:
« فَلْیَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ »
یعنی آدمی باید به غذایش، خوراکش و به آنچه می خورد توجه داشته باشد که از هر نظر پاک و تمیز ، حلال، مباح و قابل خوردن باشد و از نظر بهداشت و سلامتی بایستی دقت کافی مبذول دارد که آنچه می خورد سالم باشد و چه از نظر ظاهر و چه از نظر باطن آلوده نباشد. حق کسی را نخورد و توجه داشته باشد که چه می خورد و به اندازه کافی بخورد و آیا آنچه می خورد، خوردنی است؟
و نیز بنگرد که آفرینش چقدر در به وجود آمدن این غذا از عناصر و عوامل مختلف استفاده کرده است و چه نیروهایی بکار رفته تا این غذا به صورت کنونی درآمده است.
و نیز در سوره اعراف آیه 31 می فرماید:
« یَا بَنِی آدَمَ خُذُواْ زِینَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وكُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ یُحِبُّ الْمُسْرِفِینَ »
ای فرزندان آدم زینت و آرایش خود را نزد هر مسجدی (در هر نمازی) فرا گیرید (بهترین و پاکیزه ترین جامه های خود را بپوشید) و بخورید و بیاشامید و در خوردن و آشامیدن زیاده روی نکنید که خدا آنان را که اسراف و زیاده روی می کنند دوست ندارد.
باز قرآن کریم برای برقراری بهداشت و محیط سالم در آیه 168 سوره بقره چنین می فرماید:
« یَا أَیُّهَا النَّاسُ كُلُواْ مِمَّا فِی الأَرْضِ حَلاَلاً طَیِّباً وَلاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ
ای مردم از آنچه خدا در روی زمین از حلال ها و پاکیزه ها آفریده، بخورید و از گام ها (آثار و نشانه ها)ی شیطان پیروی نکنید.
در آیه 172 سوره بقره باز چنین می فرماید:
« یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ كُلُواْ مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَاشْكُرُواْ لِلّهِ إِن كُنتُمْ إِیَّاهُ تَعْبُدُونَ »
این آیه نیز دستور می دهد که از غذاهای پاک و پاکیزه و حلال ها و قابل خوردنی ها استفاده کنید و شکر نعمت های خدا را به جای آورید.
آیات قرآنی انسان را از تصرف خائنانه در غذاها، خراب کردن مواد غذایی مردم و آلوده کردن آنها، مواد خوب و بد را مخلوط کردن برای سودجویی شخصی، گران فروشی و ظلم و ستم بر مردم بازداشته و نهی فرموده است و آن را از زشتی ها و پلیدی ها می داند که در این باره آیه 81 سوره طه چنین می فرماید:
« كُلُوا مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَلَا تَطْغَوْا فِیهِ فَیَحِلَّ عَلَیْكُمْ غَضَبِی وَمَن یَحْلِلْ عَلَیْهِ غَضَبِی فَقَدْ هَوَى»
یعنی از غذاهای پاکیزه که روزی اتان کردیم بخورید و در آن طغیان نکنید و از حد و اندازه تجاوز ننمایید (حلال آن را به حرام مبدل نکنید). سپاس گزار باشید و اسراف و زیاده روی نکنید که غضب و خشم من بر شما فرود می آید و غضب و خشم من بر هر که فرود آید محققاً هلاک و تباه خواهد شد.
برای به دست آوردن غذاهای پاکیزه و برای بدست آوردن سالم ترین غذاها در محل سکونت انسان ها (هم از نظر پاکی ظاهری و هم از نظر پاکی معنوی) آیه 19 سوره کهف چنین می فرماید:
«... فَابْعَثُوا أَحَدَكُم بِوَرِقِكُمْ هَذِهِ إِلَى الْمَدِینَةِ فَلْیَنظُرْ أَیُّهَا أَزْكَى طَعَامًا فَلْیَأْتِكُم بِرِزْقٍ مِّنْهُ...»
یعنی با این پول هایتان که دارید، یکی را از میان خود به شهر بفرستید تا دقت کند و خوب بنگرد که غذای کدامیک از فروشندگان پاکیزه تر است و از آن غذای پاکیزه برای شما بیاورد.
از این آیات قرآنی چنین بر می آید که خداوند متعال و اسلام مبین برای بهداشت و سلامتی آدمیان دستورات بس گرانبهایی داده و خاطر نشان ساخته است که انسان ها بایستی از آلودگی های غذایی ، خوراکی، زندگی، آموزشی و به طور کلی از همه زشتی ها و پلیدی ها دوری گزینند و دور ناروایی ها نگردند.
التماس دعا
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۹/۰۴/۱۳, ۱۲:۲۴ #5
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,246
- مورد تشکر
- 2,313 پست
- حضور
- 50 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
غذای حلال
امام رضا علیه السلام در روایتی می فرمایند: "خداوند تبارک و تعالی هیچ خوردنی و نوشیدنی را حلال نکرده مگر آن که در آن منفعت و مصلحت بوده است و هیچ خوردنی و نوشیدنی را حرام نکرده مگر آن که در آن زیان و نابودی و فساد بوده است. پس هر چیز سودمند و نیروبخش جسم که باعث تقویت بدن می باشد، حلال شده و هر چیزی که قوای جسمانی را از بین ببرد و یا موجب مرگ شود، حرام است." (مستدرک الوسایل، جلد 16، صفحه 233)
نخستین و مهم ترین رهنمود اسلام درباره ی مواد غذایی مصرفی این است که "حلال" باشند؛ بدین معنا که:
* مشروع باشد و در راه تهیه ی آن حقوق دیگران تضییع نشده باشد.
* پاک بوده و از آنچه پاک است تهیه شده باشد. به عبارت دیگر، از آنچه اسلام ممنوع کرده (مانند گوشت مردار یا گوشت حیوانات حرام گوشت) نباشد.
* برای مصرف کننده زیان بار نباشد.
* در ظروف طلا و نقره صرف نشود یا سفره ای که مشروبات الکلی در آن قرار دارد، نباشد.
غذای حرام
خداوند خوردن اجزای بدن بعضی حیوانات و خوردن برخی گیاهان را برای ما حرام کرده است. خوردن حیوانات مرده، ماهی های بدون فلس و پرندگانی که چنگال دارند، جایز نیست.
همچنین خوردن بخش هایی از بدن حیوانات حلال گوشت، مانند: خون، نخاع، مثانه، طحال و کُره ی چشم حرام است.
شهيد عماد مغنيه: براي من ميل رهبر معظم انقلاب، حجت شرعي است.
-
۱۳۸۹/۰۴/۱۳, ۱۲:۲۴ #6
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,246
- مورد تشکر
- 2,313 پست
- حضور
- 50 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
در بین گیاهان نیز تمام میوه ها، سبزی ها، مغزها و دانه ها و حبوبات حلال هستند، به جز آن هایی که زیان آور و سمی هستند.
همچنین خوردن آن چه متعلق به دیگران است، بدون رضایت آن ها، و نیز چیزی که خمس یا زکات آن پرداخت نشده است، و خوردن گوشت خوک و نوشیدن مشروبات الکلی نیز حرام است. در ادامه برخی از آیات قرآن در رابطه با "خوردن گوشت خوک و مشروبات الکلی" و بعضی مضرات مصرف آن ها بیان می شود:
گوشت خوک:
خداوند در قرآن صریحا به "حرمت خوردن گوشت خوک" اشاره کرده است:
"خوردن گوشت مُردار، خون و گوشت خوک بر شما حرام است." (سوره مائده آیه 3)
* بیماری هایی که از طریق انگل هایی به نام "بالانتی دیوم" (Balantidium ) که در امعای خوک موجود است و "کرم کدوی خوک" که در عضلات و مغز خوک وجود دارد و "کرم تری شینوز" (Trichinose ) که در گوشت خوک است، به انسان منتقل می شود، علی رغم شیوع آن در تمام دنیا، خصوصاً آمریکا و اروپا، در کشورهای مسلمان به دلیل حرام بودن گوشت خوک بسیار نادر است.
* در ضمن به دلیل میزان بالای چربی و اسید اوریک موجود در گوشت خوک، ابتلا به بیماری هایی مانند تصلب شرایین، نقرس و مسمومیت غذایی در مصرف کنندگان این گوشت زیاد است.
* حتی اگر با اعمال فرآیند حرارتی یا برودتی بتوان میکروب ها را از بین برد، اثر یا خاصیت طبیعی غذاها که به سردی و گرمی معروف شده است، از بین نمی رود و با مصرف گوشت خوک که حیوانی کثیف، شهوت ران و پُرخور است، این خصوصیات به انسان منتقل شده و سبب زایل شدن مقام انسانیت از جهات مختلف می شود و یکی از علت های حرمت آن، همین موضوع می باشد.
شهيد عماد مغنيه: براي من ميل رهبر معظم انقلاب، حجت شرعي است.
-
۱۳۸۹/۰۴/۱۳, ۱۲:۲۸ #7
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,246
- مورد تشکر
- 2,313 پست
- حضور
- 50 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
مشروبات الکلی:
در مورد حرمت نوشیدن مشروبات الکلی نیز آیات 90 و 91 سوره مائده و آیه 219 سوره بقره تصریح دارد.
* خداوند در سوره مائده شراب را پلید و نوشیدن آن را از اعمال شیطان ذکر کرده که نوشیدن آن، موجب ایجاد دشمنی و کینه بین افراد، فراموشی یاد خدا و نماز می شود.
* مصرف مشروبات الکلی عوارض نامطلوب متعددی نیز بر بدن دارد. از جمله سبب آسیب های مخاطی مری، کاهش حرکت معده و افزایش ترشح اسید معده، کاهش جذب آب و ویتامینها و اسیدهای آمینه، بزرگ شدن کبد و جمع شدن چربی در بافت های کبد و در نهایت تخریب کبد می شود.
* همچنین موجب اختلال شخصیت، فراموشی های موقت، هذیان و بدگمانی نسبت به اطرافیان، برخی اختلال های روانی، ضعف عضلانی و اشکال در عضلات چشمی می شود.
فراگیر شدن غذای حلال در جهان امروزی
در حال حاضر غذاهای حلال در بسیاری از کشورها شناخته شده است که ریشه ی اصلی آن در خاورمیانه و آسیا می باشد. در اروپا( با پنجاه میلیون مسلمان)، آمریکا و استرالیا هم این روند دیده می شود.
همچنین تولید غذای حلال در رستوران های پیشرفته غیراسلامی نیز مورد توجه قرار گرفته است؛ به عنوان مثال در چندین فرودگاه شهر مسکو رستوران حلال دایر شده که حتی غیرمسلمانان هم به استفاده از آن تمایل دارند.
شهيد عماد مغنيه: براي من ميل رهبر معظم انقلاب، حجت شرعي است.
-
۱۳۸۹/۰۴/۱۳, ۱۲:۳۰ #8
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,246
- مورد تشکر
- 2,313 پست
- حضور
- 50 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
در حال حاضر کشور مالزی به عنوان شاخص ترین کشور مسلمان در زمینه ی تجارت مواد غذایی حلال در جهان شناخته شده است. البته این دسته از تولیدات شامل کالاهایی می شوند که در آن ها موادی که از نظر دین اسلام حرام هستند، استفاده نشده است(مثل گوشت خوک و الکل)؛ اما نکته دیگر این که تولید و ارائه ی آن هم باید طبق قوانین اسلامی باشد، (مثلا دام باید در کشتارگاهها به صورت کاملا اسلامی ذبح گردد).
هم اکنون تقریبا 70 درصد از مسلمانان جهان به دنبال استانداردهای حلال می باشند و به احتمال زیاد این میزان در آینده افزایش می یابد. نکته ی مهم این است که اقلام غذایی که به طور صحیح و پیشرو به عنوان حلال ارائه می شوند، اطمینان مصرف کننده را جلب خواهند کرد. در واقع نشان یا گواهی حلال، خود یک بیمه یا اطمینان بیشتر برای کالا خواهد بود.
اقدامات انجام شده در ایران
در کشور ما، کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی با همکاری مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی، اطلاع رسانی به انجمن های صنفی صنعت غذا و تمرکز بر موضوع تجارت مواد غذایی حلال را در دستور کار خود قرار داده است و دهها واحد صنایع غذایی و خدماتی در نوبت ارزیابی و بازرسی جهت دریافت نشان و گواهی حلال می باشند.
در این راستا اولین همایش غذای حلال در فروردین ماه سال 1387 در تهران برگزار شد که در پایان این نوشتار به برخی از مفاد قطعنامه آن اشاره می شود:
* تشکیل شورای سیاستگذاری متشکل از کلیه سازمان ها، انجمن ها و ارگان های ذیربط و مرتبط با امر غذای حلال.
* تدوین نظامنامه جامع غذای حلال که در برگیرنده کلیه امور مربوطه باشد.
* تشکیل انجمن تولید کنندگان غذای حلال.
* جمع بندی و تدوین فتاوای فقها در مورد غذاهای حلال.
* تدوین قوانین و مقررات و ضوابط مربوط به اعطای نشان حلال.
* صدور نشان حلال به صورت منسجم و از طریق یک مرکز واحد.
السلام علیک یا ثار الله اللهم اجعلنا من المنتظرین
منبع:http://www.cloob.com/club/article/li...h/wrapper/true
شهيد عماد مغنيه: براي من ميل رهبر معظم انقلاب، حجت شرعي است.
-
۱۳۹۱/۰۳/۰۴, ۲۲:۱۵ #9
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۹۱
- نوشته
- 435
- مورد تشکر
- 222 پست
- حضور
- 3 روز 19 ساعت 38 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
تغذيه از نظر قرآن کريم
سلام
خداوند کريم در قرآن مجيد براي بهتر و سالم ماندن جسم انسان ها دستوراتي فرموده و بوسيله پيامبر گرامي اش محمد مصطفي (ص) به بشريت ارزاني شده است.
قرآن کريم در سوره عبس آيه 24 چنين مي فرمايد:
« فَلْيَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ »
يعني آدمي بايد به غذايش، خوراکش و به آنچه مي خورد توجه داشته باشد که از هر نظر پاک و تميز ، حلال، مباح و قابل خوردن باشد و از نظر بهداشت و سلامتي بايستي دقت کافي مبذول دارد که آنچه مي خورد سالم باشد و چه از نظر ظاهر و چه از نظر باطن آلوده نباشد. حق کسي را نخورد و توجه داشته باشد که چه مي خورد و به اندازه کافي بخورد و آيا آنچه مي خورد، خوردني است؟
.:اللهم عجل لولیک الفرج:.
:.:اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم:.:
-
تشکر
-
۱۳۹۱/۰۳/۰۵, ۰۷:۴۷ #10
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۹۱
- نوشته
- 435
- مورد تشکر
- 222 پست
- حضور
- 3 روز 19 ساعت 38 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
و نيز بنگرد که آفرينش چقدر در به وجود آمدن اين غذا از عناصر و عوامل مختلف استفاده کرده است و چه نيروهايي بکار رفته تا اين غذا به صورت کنوني درآمده است.
و نيز در سوره اعراف آيه 31 مي فرمايد:
« يَا بَنِي آدَمَ خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وكُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ »
اي فرزندان آدم زينت و آرايش خود را نزد هر مسجدي (در هر نمازي) فرا گيريد (بهترين و پاکيزه ترين جامه هاي خود را بپوشيد) و بخوريد و بياشاميد و در خوردن و آشاميدن زياده روي نکنيد که خدا آنان را که اسراف و زياده روي مي کنند دوست ندارد.
.:اللهم عجل لولیک الفرج:.
:.:اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم:.:
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری