صفحه 1 از 4 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: دیالیز یا پیوند کلیه

شروع کننده موضوع

نوشته
    49
    مورد تشکر
    30 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

دیالیز یا پیوند کلیه

دیالیز یا پیوند کلیه
    از طرف آشنا :
    سلام چند ماهی از ازدواجم نگذشته که حالا متوجه
    شدیم که همسرم دو کلیه اش کار نمی کند کراتین 8 و اوره 60 آیا راهی برای برگشتن به زندگی عادی برایش است آیا دارویی برای برگشت کلیه ها است ؟خواهش می کنم مرا راهنمایی کنید که دارم دچار بیماری روحی و افسردگی می شوم سن همسرم 23 سال است آیا ازدواج باعث آن شده حال باید چکاری انجام دهم ...آیا راهی برای عمر کردن طبیعی او است آیا تا زمانی که شنت او آماده شود احتیاجی به دیالیز است آیا راهی برای کم خونی است آیا بدون دیالیز و در مرحله اول می توان پیوند زد آیا امکان پس زدن پیوند تا چه مدتی هست ایا پیوند از مادرش که 49 سال دارد خوب است ... لطفا" مرا راهنمایی کنید هزینه پیوند چقدر است؟آیا کلیه +o براحتی میتوان پیدا کرد ؟ آیا پیوند از برادر و یا بستگان نزدیک بهتر از دیگری است ؟ آیا بعد از پیوند عمری معمولی می توان داشت ؟ بهترین مکان پیوند در ایران کجا است ؟

التماس دعا التماس دعا التماس دعا التماس دعا التماس دعا التماس دعا

نوشته
    3,335
    مورد تشکر
    8,789 پست
    حضور
    13 روز 21 ساعت 35 دقیقه
    دریافت
    6
    آپلود
    0
    گالری
    0

خیلی ناراحت کننده اس.شما قبل ازدواج از بیماری ایشون خبر نداشتی؟
    اللهم صل علی محمد و آل محمد

http://www.askquran.ir/picture.php?a...pictureid=6060

شروع کننده موضوع

نوشته
    49
    مورد تشکر
    30 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

الفبای زندگی من ....

...به من گوش بسپار ...روایت امروز ، لحظه هایی است از زندگی........لحظه هایی از امروز و دیروزصدای خنده های شاد ندا گاهی آنچنان در گوشم زنگ می زند که هراسان و با بُغض از جا برمی خیزم ، پدرم می گوید سعی کن کمتر به گذشته فکر کنی ...اما چگونه؟!!! من چگونه می توانم .... پدرم هم دروغ می گوید !! چیزی را از من می خواهد که خود نتوانسته انجام دهد ؛ نشان به آن نشان که بارها سر زده او را با دیدگان پراشک بر بالین ندا دیده ام ....نه نمی شود ! خاطرات گذشته در جَنین حافظه محفوظ است ...هرگز...هرگز محو نخواهد شد . ندا نیمی از خود من بود و اینک نیمی از من در کنار ندا خفته و این منی که اینک هستم یلدایی با شبهایی تاریکتر و بس طولانی تر و پُر اضطرابتر از شبهای یلدا !!!..... تقصیر از من و تو نبود ، تقصیر از روزگار بود که چنین کرد ، تقصیر از شبهای ظالم و سیاه بود که روشنایی ها را از ما گرفت . من تو را لعنت کنم زمین ...من تو را لعنت کنم فلک ...باز به نا کجا آباد خواهم رسید زیرا که شما خود لعنت شده روزگار هستید ...پس تو را لعنت خواهم کرد روزگار! و شکایتت را نزد خدا خواهم کرد و خوب می دانی که شکایتم نزد خدا بی پاسخ نخواهد ماند که تو خود نیز لعنت شده ی خدا هستی !!!!!! و من اینک اینجا با روزها و شبهایی خالی و سرد به خدا دخیل بسته ام و تنها دلخوشیم خاطرات تلخ و شیرین گذشته است ....صدای محزون آهنگ مورد علاقه من و ندا به گوشم می رسد ...ای شکسته ....تو شکستی ....مویه کردی ، غصه خوردی ...از ته دل گریه کردی

دو سال پیش بود که ندا دچار نا رسائی کلیه شد ، دکتر همان روز نخست با دیدن جواب آزمایشها هیچ پاسخ امیدوار کننده ای که حاوی بهبود ندا با مصرف دارو باشد به ما نداد در عوض گفت که با دارو از کار افتادن کامل کلیه ها را فقط می توان یه مدت به تآخیر انداخت و بعد از آن مدتی دیالیز و در نهایت پیوند کلیه !.....چه تلخ بود شنیدن این حقیقت ...چه سخت بود دیدن اشک بی گناه و معصوم ندا ...حق داشت گریه کند ...جوان بود ...زیبا بود ...آرزوهای دور و دراز و قشنگ داشت ....معصوم بود پاک بود .........سزاوار نبود این درد برای او ....سزاوار نبود !...من اینرا وقتی تنها شدم به فریاد به خدایم گفتم اما مادرم بود که در آغوشم گرفت و با گریه از من خواست که توکل به خدا داشته باشیم ، او بود که گفت هرگز مقابل دیدگان ندا اشک نریزیم و در برابر او نقاب خنده بر چهره بزنیم و نگذاریم هرگز بابت بیماریش غصه بخورد ...مادرم ! این اسطوره صبر و بردباری .....و من کردم آنچه را که مادرم گفت ...با ندا بودم هر لحظه ...با خنده هایش خندیدم و با اشکهایش بُغض کردم لیک آنرا فرو داده و به دلداریش پرداختم...شبها فقط ما هر دو بودیم که تا نیمه های شب گاهی به سقف اتاق خیره می شدیم و گاهی درد دلهای شبانه و گاه صدای ریز خنده هامون که مامان و بابا رو بی خواب و اونا رو به اتاق ما می کشوند تا گوشزدمان کنند ...یواشتر !!!!!!!!....و فقط ما هر دو بودیم که با شیطنت خود را به خواب می زدیم .....چه روزایی داشتیم !!!....هر ماه به دکتر رفتن ...هر ماه در خیابانهای شیراز قدم زدن ...سرمای زمستانها ،گرمای تابستانها ...زیر برفها و بارانها ...میان جاده ها ...خنده ها و غصه ها....همه و همه ....چگونه از یاد ببرم؟!! گاه که موقعیت رفتنم با ندا به شیراز جور نمی شد تا رفتن و بازگشتن آنها در آن چند روزه هزاران بار می مردم و زنده می شدم ...از لحظه حرکت گوشی در دست من بود و هر بار جواب می شندیم که «مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد» تا آن لحظه که عاقبت صدای آرام و قشنگ ندا به گوشم برسه و اطمینان بده که به سلامت رسیده اند .....چه لحظاتی بود!...دو سال همچو برق و باد با خنده ها شادی ها ، اشکها و غصه ها گذشت تا ندای خوب من به مرحله دیالیز رسید...آخر خط و پایان هر چه امید که تا آنزمان برای شفا و بهبود ندا و نرسیدن او به مرحله دیالیز و پیوند کلیه داشتیم....اما باز مادرم ....آن مهربان با دلی پر غصه اما صبور بود که گفت همه اینها امتحان الهیه ، منبه خدا توکل کردم ...و اما روز نخست دیالیز شدن ندا ...چگونه از یاد ببرم با بدرقه اشک مادرم راهی شدیم ، یک به یکبا پرسنل بخش دیالیز آشنا شدیم اول از همه آقای احمدی بود که دستش را برای باب آشنایی به طرفمان دراز کرد و من و ندا رو دچار تردید نمود او وقتی که تردید و مکث ما رو دید با همان حالت شوخ خود دستش را عقب کشد و گفت: احمدی هستم !!و من قبل از آنکه او خود را معرفی کند روی جیب روپوش او خوانده بود«محمد احمدی- کارشناس پرستاری» مردی مهربان که پدر و مادرش شمال و خود به تنهایی اینجا زندگی میکرد ....و به زودی او نیز چون من مونسی شد برای ندا تا با حرفهای امیدوار کننده اش غصه ها را از ندا دور کند و به او بفهماند که بیماریش چندان سخت نیست و با پیوند کلیه او نیز به زندگی سالم با ز می گردد ....آقای احمدی ندا را با همسن و سالهای خودش که بیماری مشابه ندا داشتند آشنا کرد و ندا عاقبت دیگر مریضی خود را پذیرفته و دیگر غصه دار نبود ....اصلآ هر کسی که او را می دید باور نمی کرد بیمار باشد! هر هفته دو بار دیالیز شدن ندا به مدت سه ساعت ....سه ساعت کنار تخت او نشستن و با او از هر دری سخن گفتن و گاه حضور احمدی و شوخی ها و سر به سر گذاشتنهای او و خندانیدن ما.....همه روزگاری شده بود که ما داشتیم ....وقتی دیالیز تمام می شد و به خونه بر می گشتیم به محض خروج از بخش می دیدم که ندا هوای تازه بیرون را نفس می کشد و چگونه پر از حس بودن می شود ! یکماه از آن لحظات گذشته بود ...همه ما برای پیوند کلیه ندا عجله داشتیم اما دکتر گفته بود حد اقل باید تا چهار ماه ندا دیالیز بشه تا بدن او آمادگی پیوند رو پیدا کنه ...اما قرار بود بعد از عید برای آزمایشات مقدماتی راهی شیراز واسه همیشه شویم .....اما افسوس که .....بهار آمد و عید شد ....چند روز قبل از آن به ما گفته بودن ششم عید بخش دیالیز تعطیل است و چون یه نوبت از دیالیز ندا همون ششم عید می افتاد پرسنل بخش اعلام کردند که روز بعد یعنی هفتم برای دیالیز برویم.....هفتم عید هم ما طبق روال همیشه رآس ساعت همان 5 بعد از ظهر راهی بخش دیالیز شدیم اما در آن را بسته دیدیم ...پدرم به در کوبید و یکی از پرسنل آقای اوجی در را گشود و وقتی با حیرت ما مواجه شد گفت ما ساعت 12 ظهر منتظر ندا بودیم ...ندا گفت اما شما نگفته بودید ساعت 12 بیام ،شماره منزل که داشتید زنگ می زدید ...آقای اوجی جوابی نداد اما چون بخش دیگر تعطیل کرده بودن ندا رو دیالیز نکرد حتی با خنده گفت الان که حالت خوبه...برو اگه حالت بد شد بیا اورژانسی دیا لیزت می کنیم .....او بی جا میگفت او باید ندا رو دیالیز می کرد اصلآ وظیفه داشتند ...مسئولیت داشتند در قبال مریضشون ...آنها مریض خاص بودند اما زبان همه قفل بود ...اگر ندا .......وای که اگر ندا فقط دو ساعت هم دیالیز شده بود آن اتفاق شوم نمی افتاد.....ما به خانه بازگشتیم و چه شب خوبی بود آن شب ....چگونه از یاد ببرم من؟!!!!!!....ندا چقدر گفت و خندید ...نمی دانستیم هیچکدوم نمی دانستیم فردا چه سر نوشتی در انتظارشه ....و صبح فردا بود که ندا بعد از بیدار شدن از خواب چند بار نفس عمیق کشید ...پرسیدم ندا حالت خوبه؟ و او در حالیکه می رفت تا دست و صورتش را بشوید به آرامی گفت یه کم نفسم می گیره.....دلشوره دیروز باز به سراغم آمد با عجله به اتاق بابا رفتم و اونو صدا زدم ...تا به ندا رسیدیم او سرگرم خشک کردن صورتش بود که ناگهان به دیوار تکیه داد و باز نفس عمیق کشید ...اما به سختی......بابا که حسابی هول شده بود گفت عجله کن لباس بپوش تا بریم بیمارستان اما ندا دست بابا رو گرفت و با ناله گفت : بابا نمی تونم نفس بکشم.......خدا من چطور اون لحظات رو فراموش کنم چطور آخرین حرف ندا رو که آنطور با ناله سخن گفت فراموش کنم ...این آخرین حرفش هنوز تویه گوشم زنگ می زنه...توان پاهای ندای من فقط تا راهرو خانه مان بود و همانجا بود که زانوهایش سست و نقش بر زمین شد ...جیغ کشیدم و کنارش زانو زدم...من چگونه چهره زیبای او را که برای نفس کشیدن سعی می کرد از یاد ببرم......چگونه از یاد ببرم که دکتر در بیمارستان به محض گوشی گذاشتن روی قلب او سر تکان داد و گفت متآسفم!!!! مگر خدا آن لحظه نظاره گر نبود....چگونه باور کنم ندای خوب من با شوک به دنیا بازگشت....45 روز در ای سی یو و اینک همچنان خفته در خانه ...ندا به علت ایست قلبی و تنفسی آنهم به علت دیالیز نشدن و بالا رفتن سم خون دچار آسیب مغزی شد و اینک اوست که در کما زندگی نباتی در پیش گرفته .....باز هم هفته ای دو بار به بخش دیلیز میره اما خفته در تخت...هنوز هم آقای احمدی کنار تخت او می ایستد اما دیگر چون ما خنده بر لب نمی نشاند تنها با نگاهی خیس اشک به ندا و چشمان اشکبار ما نگاه می کند ...و من ....لعنت می کنم روزگار و آنکسی که بی رحمانه عزیز ما را برای چند ساعت زودتر رسیدن خودش به خانه از زیبائیهای دنیا محروم کرد ...دیگر پرسنل بخش دیالیز می گویند آقای اوجی دچار عذاب وجدان شده و مدتی در مرخصی به سر می برد !!!!!!! شاید....شاید با ندیدن حال و روز زار ما و ندا آندکی راحت باشد اما نزد خدا چه می خواهد بکند ...آیا پاسخگوی کم لطفی که در حق ندای من کرد نیز پیش درگاه الهی خواهد بود ....ما بگذریم؛آیا خدا نیز خواهد گذشت از سر تقصیرات او ...نه هرگز ......و اینک من هستم با دنیای غصه هام و ندای خفته ام و باز آهنگ مورد علاقه مان که هنوزم در کنار بالین او می نشینم و گوش می دهم و به یاد روزهای از دست رفته اشک می ریزم ....تا بداند هنوزم در کنارش هستم و باقی خواهم ماند ....زیرا که ندا نیمی از خود من بود و هست ... ای شکسته...تو شکستی...مویه کردی ، غصه خوردی ، از ته دل گریه کردیمن باهاتم ...خاک پاتممثل ماتم تو صداتم...من رفیق گریه هاتم... عشق در توست... شور در توستبی تو من جایی ندارمبی تو فردایی ندارم... من باهاتممثل بارون تو چِشاتم مثل غصه تو صداتم........چون پرنده در هواتم

شروع کننده موضوع

نوشته
    49
    مورد تشکر
    30 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

كلیه مشكلات برای بیماران كلیوی
    آخرین بررسی های انجام شده در كشور نشان می دهد كه در حال حاضر ۱۵ هزار بیمار دیالیزی وجود دارد كه برای ادامه زندگی هفته ای ۳ بار دیالیز می شوند و سالانه ۱۷ درصد به این گروه از بیماران افزوده می شود.

نرخ مرگ و میر سالانه بیماران دیالیزی در كشورهای پیشرفته بالای ۲۰ درصد است در حالی كه این رقم در ایران كمتر از ۱۶ درصد است كه دلیل اصلی آن، بالا بودن سن گیرندگان دیالیز است.
    در كشور ما بقای ۳ ساله پیوند كلیه ۸۵ درصد است و بقای یك ساله پیوند ۹۲ درصد است. این در حالی است كه در ایران رقم پیوند كلیه ۲۴ مورد به ازای هر یك میلیون نفر است كه این رقم در كشورهای در حال توسعه ۱ تا ۵ مورد و در كشورهای پیشرفته ۲۰ تا ۴۰ مورد است و علت اصلی بالا بودن آمار ایران در زمینه پیوند كلیه، مجاز بودن پیوند از فرد زنده است كه ۸۰ درصد را شامل می شود، در حالی كه در كشورهای دیگر جایز نیست.
    كارشناسان بهداشتی كشور معتقدند: بروز بیماریهای كلیوی در كشور رو به افزایش است و پیش بینی می شود تا پایان سال ۹۱ تعداد مبتلایان به بیماریهای مزمن كلیه دو برابر شود و این در حالی است كه دستگاه های دیالیز موجود فرسوده شده است و نیاز به دستگاه های جدید و جایگزین افزایش می یابد.
    فرا رسیدن هفته حمایت از بیماران كلیوی ما را بر آن داشت تا در گفتگویی با دست اندركاران و مسؤولان كه در پی می آید، به بررسی معضلات و مشكلات بیماران كلیوی در كشور بپردازیم.
    ● مشكلات روزافزون دیالیزیها
    «مصطفی قاسمی» رئیس انجمن حمایت از بیماران كلیوی در مورد مشكلات بیماران كلیوی می گوید: كیفیت انجام دیالیز در ایران استاندارد نیست و وزارت بهداشت به منظور ارتقای كیفیت دیالیز به جایگزین كردن بی كربنات به جای استات در فرآیند دیالیز اقدام كرده است كه متأسفانه از حدود سه ماه گذشته بی كربنات وارد كشور نشده و دوباره در فرآیند دیالیز از «استات» استفاده می شود، وقفه های این چنینی در درمان بیماران نه تنها بهبودی به دنبال ندارد، بلكه زیانهایی را در پی خواهد داشت.
    او با اشاره به كمبود دستگاه های دیالیز در كشور می افزاید: در حال حاضر علاوه بر آنكه جایگزینی برای دستگاه های فرسوده وجود ندارد، بلكه با توجه به رشد ۱۲ تا ۱۵ درصدی بیماران دیالیزی، به منظور راه اندازی بخشهای جدید به دستگاه های جدید نیاز است و بیماران به خاطر كمبود دستگاه دیالیز ناگزیرند به مراكز استان یا شهرهای همجوار خود مراجعه كنند.
    او یادآوری می كند: اكنون به دلیل كمبود دستگاه و امكانات، برخی از بیماران كه باید سه بار در هفته دیالیز شوند، یك یا دو بار دیالیز می شوند و اگر كمبود دستگاه ها و مراكز دیالیز مورد توجه قرار نگیرد، با توجه به رشد جمعیت بیماران دیالیزی، طی چند سال آینده با بن بست روبرو می شویم.
    در این زمینه سال گذشته حدود ۲۰۰ دستگاه دیالیز وارد شد كه در مقابل نیاز بیماران بسیار ناچیز بوده و در حال حاضر نیز حداقل ۵۰۰ دستگاه دیالیز دیگر نیاز است و از طرف دیگر بازنگری در تعرفه های دیالیز نیز ضروری است.
    قاسمی می گوید: در گذشته دستگاه های دیالیز پس از ورود به صورت رایگان در اختیار مراكز درمانی قرار می گرفت و این در حالی است كه اكنون هر دستگاه ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان به فروش می رسد. در حال حاضر هم حتی امكان خرید دستگاه از طرف خیرین هم نیست زیرا دستگاهی وارد نشده و در این زمینه موجودی انبار هلال احمر به عنوان یكی از واردكنندگان دستگاه دیالیز صفر است.
    او در مورد صافی های مورد استفاده در دیالیز هم می افزاید: صافی های دیالیز با توجه به وزن و وضعیت جسمانی افراد در نظر گرفته می شود و اكنون در استفاده از صافی ها نیازسنجی نمی شود و به این ترتیب ممكن است دیالیز كامل انجام نشده و سبب شود كه توانایی های فرد بتدریج كاهش یابد.
    چند ماه گذشته وزارت بهداشت تصمیمی گرفت مبنی بر اینكه بیمارستانهای خصوصی خود صافی دیالیز را خریداری و مبلغ هزینه شده را از بیمه دریافت كنند. برخی بیمارستانها هم به دلیل متحمل شدن هزینه های سنگین، خرید این وسیله را به بیماران واگذار كردند و در پی این تصمیمات، بیمارانی كه توانایی خرید صافی دیالیز را نداشتند از چند نوبت دیالیز محروم شدند.
    او می گوید: در حال حاضر بیماران دیالیزی علاوه بر مشكلات دارویی از نبود صافی دیالیز هم رنج می برند و این موضوع استرس فراوانی را به آنان وارد می كند و بر شدت بیماری شان می افزاید.
    ● تنها ۶۰ درصد بیماران كامل دیالیز می شوند
    عقیقی سرپرست مركز دیالیز و بیماری های خاص نیز در مصاحبه با «آنا» اظهار داشته است؛ تنها ۶۰ درصد بیماران كلیوی هفته ای ۳ بار دیالیز می شوند و ۴۰ درصد آنان نمی توانند به طور كامل دیالیز شوند.
    متأسفانه در ایران این بیماری در حال گسترش است، به صورتی كه براساس آمار به دست آمده در سال ۸۰ جمعیت مبتلا به «esrd» حدود ۱۶ هزار نفر بوده است كه این تعداد در سال ۸۶ به ۳۲ هزار نفر افزایش یافته است.
    او در مورد چگونگی شاخص نسبت تعداد بیماران به دستگاههای دیالیز افزوده است: در سالهای گذشته در این مورد با افت و خیزهایی مواجه بوده ایم كه در پایان برنامه چهارم توسعه در سال ۸۸ باید نسبت بهره تعداد بیماران از دستگاه های دیالیز را به حد اعتدال برسانیم.
    او تأكید كرد: با توجه به تعداد بیماران دیالیزی در سال ۹۱ حدود ۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه دیالیز در كشور نیاز است و اینجاست كه باید به ضرورت پیشگیری از بیماری توجه شود.
    ● داروهای بیماران پیوندی و مشكل یارانه
    رئیس انجمن حمایت از بیماران كلیوی یكی از مشكلات عمده بیماران پیوندی را عدم دسترسی به دارو و پرداخت هزینه های آن می داند و می گوید: در حال حاضر تغییر و تحولات انجام شده در زمینه دارو و استفاده از داروهای ایرانی در پیوند، مشكلاتی را برای برخی از بیماران به همراه داشته است. تعدادی از بیماران پیوندی به داروی ایرانی پاسخ مثبت نمی دهند و بنابر نظر پزشكان ناگزیر باید از داروی خارجی استفاده كنند. از طرفی براساس مصوبه وزارت بهداشت، یارانه به این داروها تعلق نمی گیرد و هر بیمار پیوندی ماهانه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان برای تأمین داروهای موردنیاز خود هزینه می كند.
    وی یادآوری می كند: حتی روی بروشورهای بهترین داروهای خارجی ذكر می شود كه ممكن است این دارو در برخی افراد عوارضی را به دنبال داشته باشد، بنابراین لازم است جایگزین مناسبی برای این افراد در نظر گرفته شود تا آنان نیز با كارشناسی های انجام شده توسط وزارت بهداشت و بیمه ها، بتوانند تحت نظر تأمین اجتماعی و بیمه خدمات درمانی از فرانشیزهای مربوطه استفاده كنند.
    او تأكید می كند: در حال حاضر اگر بیماری به نوعی دارو حساسیت داشته باشد، جایگزینی برای آن وجود ندارد.
    وی با اشاره به این مطلب كه داروهای اساسی بیماران پیوندی ساندیمون و سل سپت است می افزاید: داروی جایگزین ساندیمون در كشور موجود است اما برای سل سپت هیچ نوع جایگزین داخلی و خارجی وجود ندارد، بنابراین برخی بیماران كه واكنش مثبت نسبت به سل سپت نشان نمی دهند، هیچ حق انتخاب دیگری ندارند و بعضی از این افراد كه توانایی مالی دارند، با هزینه نزدیك به ۴۰۰ هزار تومان اقدام به وارد كردن داروی جایگزین از كشورهای همسایه می كنند.
    ● نشانه های بیماری كلیوی
    بیماری كلیوی معمولاً بی سر و صدا پیشرفت می كند و پیش از ایجاد هرگونه شكایت موجب تخریب قسمت عمده ای از فعالیت و عملكرد كلیه می شود. بنابراین افراد در معرض خطر پیشرفت بیماری كلیوی باید به صورت مرتب مورد ارزیابی قرار گیرند.
    این افراد كسانی هستند كه مبتلا به بیماری قند، پرفشاری خون ، بیماری عروقی و وابستگان نزدیك افراد مبتلا به بیماریهای ارثی كلیه هستند، گاهی اوقات افراد با بیماری شدید كلیوی نیز بدون علامت هستند.
    بعضی از علایم نشانگر بیماری كلیوی عبارت اند از: خستگی، پرفشاری خون، ورم چشمها، دست یا پا، دفع ادرار خونی تیره یا چای رنگ، شب ادراری، كاهش اشتها، خارش سراسری پایدار.

شروع کننده موضوع

نوشته
    49
    مورد تشکر
    30 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

پيوند كليه و بيماران پيوندي
    دیالیز یا پیوند کلیه

در اين بحث ما شما را با 2 نوع پيوند و همچنين اتفاقاتي كه قبل، در جريان و پس از پيوند رخ مي دهد آشنا مي كنيم . پس از پيوند بايد داروهاي جلوگيري كننده از رد پيوند مصرف كنيد تا بدن كليه جديد را قبول كند . بنابراين ما داروهاي شايع تر در اين زمينه را نيز معرفي كرده و اثرات جانبي و احتمالي آنها را نيز مطرح مي كنيم. در نهايت به نقش استراحت/ ورزش / رژيم غذايي و ساير مباحثي كه در يادگيري آنها در زندگي با كليه جديد لازم است را نگاهي مختصر خواهيم داشت .

پيوند كليه :
    با پيشرفت ها و موقعيت هاي حاصله در پيوند كليه هم اكنون پيوند كليه بطور گسترده به عنوان بهترين شيوه درمان در اكثر بيماران با نارسايي مزمن كليه تلقي مي شود.
    پيوند كليه موجب بازگشت بيمار به زندگي عادي خود شده ، اما اين شيوه درمان براي همه بيماران مناسب نيست با پزشك خود مشورت كنيد تا مطمئن شويد پيوند كليه براي شما روش مناسبي است يا خير؟

عوامل موثر در انتخاب پيوند كليه :
    * سلامت عمومي
    * سابقه بيماري قلبي
    * چاقي
    * سابقه مشكلات سيستم گردش خون
    * عوامل احساسي / رواني
    * شواهدي مبني بر اين كه فرد پذيرش لازم در مصرف داروهاي پس از پيوند را نداشته باشد.

انواع پيوند :
    2 نوع پيوند كليه وجود دارد :
    - پيوند از اهداء كننده زنده
    - پيوند از شخصي كه بطور ناگهاني فوت كرده باشد كه همان اهداء كننده جسد يا مرگ مغزي است .

پيوند كليه از اهداء كننده زنده چيست ؟
    در اين نوع پيوند يك كليه از يك اهداء كننده زنده كه معمولاً خويشاوند است به شما پيوند زده مي شود . اهدا كننده بايد گروه خون يكسان و نوع بافت منطبق با فرد گيرنده داشته باشد.
    مناسب ترين افراد : اعضاء درجه اول خانواده / خصوصاً برادران و خواهران هستند. اهداء كننده بايد در سلامت كامل باشد تا بتواند بعدها در زندگي خود با يك كليه زندگي عادي داشته باشد .

آزمون هايي كه جهت تائيد سلامت اهدا كننده انجام مي گيرد :
    - سابقه طبي و معاينه باليني كامل
    - راديوگرافي قفسه سينه (عكس قفسه سينه)
    - نوار قلب
    - آزمون هاي خوني و ادرار
    - سونوگرافي و آنژيوگرافي كليه
    - مصاحبه روان پزشك
    اگر كليه مناسب و اهداء كننده سالم باشد زماني براي پيوند تعيين مي شود .

پيوند از اهداء كننده جسد چيست؟
    در پيوند كليه از جسد ،‌يك لكيه سالم از فردي كه فوت كرده است به شما پيوند زنده مي شود . پس از انجام يكسري آزمايشات ، در ليست انتظار پيوند قرار مي گيريد تا نوبت شما و كليه منطبق با شما از نظر بافتي پيدا شود. انجام پيوند منوط به رضايت خانواده متوفي دارد .

آزمون هاي انطباق بافتي : (بافت)
    انطباق بافت مهم ترين عامل در پذيرش يا رد پيوند كليه است . در هر نوع پيوند كليه گروه خوني اهداء كننده بايد با گروه خوني گيرنده سازگار باشد. در صورتي كه گروه هاي خوني سازگار باشد آزمون ديگري بنام تعيين بافت انجام مي گيرد . اين آزمون شباهت هاي ژنتيكي بافت اهداء كننده و گيرنده را قطعي مي كند. قبل از پيوند كمي از خون شما و خون اهداء كننده با هم مخلوط مي شود به اين آزمون cross-match گويند . اين آزمون به اين معني انجام مي شود كه مطمئن شويم هيچ ماده اي در خون بنام آنتي بادي سيتوتوكسيك وجود ندارد كه موجب پس زدن كليه پيوندي شود .

Crass-match مثبت :
    به اين معني است كه اهداء كننده (زنده يا جسد) با شما از نظر بافتي سازگار نيست در زماني كه شما در ليست انتظار پيوند هستيد در مقاطع زماني مختلف يك نمونه خون شما گرفته مي شود تا سطح آنتي بادي هاي سيتوتوكسيك را تعيين كنند . اين سطوح در زمان هاي مختلف تغيير كرده و قابليت شما را در پذيرش پيوند قرار مي دهد .

جراحي پيوند كليه :
    جراحي پيوند كليه معمولاً 4-2 ساعت بطور مي كشد كليه و حالب جديد در قسمت پاييني شكم و نزديك كشاله ران كاشته مي شود و به عروق خوني و مثانه متصل شده و يك سوند براي چند روز در مثانه گذاشته مي شود تا ادرار توليد شده توسط كليه جديد خارج كند . گاهي اوقات يك لوله تخليه كننده (سوند يا درن) را هم در نزديكي كليه پيوندي مي گذارند تا ترشحات را تخليه كند . در بعضي موارد شما پس از پيوند به چند جلسه دياليز نياز داريد تا كليه جديد شروع به كار كند . كليه هاي شما برداشته نمي شود مگر اين كه بطور مزمن عفوني باشد و يا اين كه خيلي بزرگ شده و فضاي كافي براي كليه جديد وجود نداشته باشد .

پيوند كليه :
    مزايا:
    - رهايي ازا نجام دياليز مكرر
    - محدوديت ها در رژيم غذايي برداشته مي شود .
    - افزايش توان و انرژي
    - بازگشت به زندگي عادي

محدوديت ها :
    - ضرورت استفاده از داروهاي جلوگيري كننده از رد پيوند كه ممكن است عوارض جانبي داشته باشد.
    - نگراني از پس زدن كليه
    - افزايش احتمال بروز عفونت و انواع خاصي از سرطان
    آزمون هاي تشخيصي متعددي پس از پيوند و قبل از ترخيص انجام مي گيرد تا از سلامت و عملكرد مطلوب كليه اطمينان حاصل شود . اين آزمون ها شامل آزمون هاي خوني/ سونوگرافي/ اسكن كليه است .

پس زدن پيوند چيست؟
    پس زدن پيوند وقتي اتفاق مي افتد كه بدن كليه پيوندي را غير خودي تشخيص داده و سيستم ايمني خود را براي جنگيدن عليه آن فعال مي كند . پس زدن پيوند ممكن است در هر شرايطي و زماني رخ دهد اما بطور شايع در ماه هاي اول پس از پيوند ديده مي شود . از داروهاي مختلف به صورت تنها يا با ساير داروها براي جلوگيري از رد پيوند و مهار سيستم ايمني استفاده مي شود به هر حال حتي با مصرف اين داروها هم پس از پيوند رد كليه پيوندي توسط بدن ديده مي شود كه با آزمون هاي خوني تشخيص داده شده و با تجويز داروهاي كوتاه مدت اختصاصي درمان مي شود . پس زدن كليه در بسياري از موارد با موفقيت قابل درمان است .

علايم پس زدن پيوند كليه :
    - كاهش ادرار و يا قطع جريان ادرار 24 ساعته
    - افزايش تورم مچ پا
    - درد در منطقه پيوند
    - تب
    - احساس ناخوشي
    - افزايش فشار خون و افزايش وزن بيش از 2 كيلو در هفته
    - افزايش سطح كراتينين خون
    - سفتي و قرمزي در منطقه پيوند
    با ديدن هر كدام از علايم فوق سريعاً به پزشك خود مراجعه كنيد .

موفقيت در پيوند :
    ميزان موفقيت در پيوند در كل بسيار خوب است . پيوند كليه در جسد موفقيت 80 تا 85 درصد در سال اول دارد اين امر به آن معنا است كه پس از يك سال از پيوند 80 تا 85 كليه از هر 100 كليه پيوندي هنوز سالم بوده و عملكرد مطلوب دارد . موفقيت پيوند كليه از اهداء كنندگان زنده 95 تا 90 درصد است . مشكل است بتوان گفت يك كليه پيوندي تا چه مدت دوام خواهد داشت زيرا عوامل متعددي در اين موضوع تأثير گذار است . بعضي كليه ها تا 25 سال هم دوام و عملكرد داشته و اگر كليه پيوندي ازكار بيفتد شما به دياليز بر مي گرديد . كليه پيوندي ممكن است خارج نشود هم چنين ممكن است پس از مدتي و در صورت صلاحديد پزشكتان براي انجام پيوند ديگر واجد شرايط باشد .

زندگي پس از پيوند كليه :
    پس از پيوند كليه ، شما تا حد بالايي به زندگي عادي خود بر مي گرديد و تا زماني كه داروهاي خود را بطور صحيح و به موقع و براساس تجويز پزشك مصرف كنيد ديگر به دياليز نياز ندارد .

استراحت و ورزش :
    شما به استراحت كافي پس از پيوند نياز داريد زيرا شما به سادگي ممكن است احساس خستگي كنيد . كه اين ناشي از جراحي پيوند و اقامت شما در بيمارستان است . مطمئن شويد كه توان شما با استراحت كافي برخواهد گشت .

فعاليت هاي مجاز پس از پيوند كليه :
    راهپيمايي – شنا – دوچرخه سواري – تنيس
    در مراحل اوليه پس از پيوند پياده روي بهترين ورزش است . شما همچنين مي توانيد كارهاي سبك خانه را انجام دهيد اما بايد از جابجايي هرگونه اشياء سنگين تا حداقل 2 ماه پس از پيوند اجتناب كنيد . قبل از انجام هرگونه ورزش سنگين با پزشك خود مشورت كنيد !

موارد قابل توجه پس از پيوند :
    پروتئين : يك مغذي مهم در ساخت / نگهداري و ترميم سلول هاي بدن پس از جراحي پيوند است . در طي 2 تا 3 ماه اول پس از پيوند مختصراً به پروتئين بيشتري در برنامه غذايي خود احتياج دارد .
    چربي : سطح كلسترول خون شما ممكن است پس از پيوند افزايش يابد و داروهاي مهار ايمني در اين افزايش نقش دارند كه با روش ها زير مي توان سطح كلسترول را كاهش داد:
    - كاهش وزن
    - كاهش چربي غذا (مصرف غذاهاي كم چرب)
    - مصرف دارو ( در صورتي كه تغيير در رژيم غذايي سطح كلسترول خون شما را پايين نياورد)
    سديم : داروهاي مهار سيستم ايمني موجب افزايش فشار خون پس از پيوند مي شوند كه براي كاهش فشار خون بايد رژيم غذايي كم نمك داشته باشيد .
    پتاسيم : تا زماني كه كليه جديد شما خوب كار كند قادر به دريافت مقدار طبيعي پتاسيم در رژيم غذايي خود هستيد . به هر حال داروهاي مهار سيستمي ايمني گاهي موجب افزايش پتاسيم خون مي شوند كه در اين زمان نياز به محدود كردن پتاسيم دريافتي هستيد (اجتناب از خوردن مواد حاوي پتاسيم مانند: موز- مركبات و ...)
    كلسيم و فسفر: پس از پيوند ديگر نيازي به محدوديت دريافت فسفر و يا استفاده از داروهاي متصل شونده و دفع كننده فسفر نخواهيد داشت. در واقع مصرف كافي فسف و كلسيم مهم بوده و منابع اصلي اين مواد معدني شير و لبنيات هستند .
    مايعات : تا زماني كه كليه جديد خوب كار كند نيازي به محدوديت مصرف مايعات نداريد در واقع شما بايد مقادير زيادي مايع جهت عملكرد بهتر كليه جديد بنوشيد .

كار و شغل :
    زمان بازگشت شما به غشل و حرفه اتان بستگي به نوع كار و سرعت بهبودي شما دارد . در اين خصوص بايد با پزشك خود مشورت كنيد .

روابط جنسي:
    مقاربت ضرري براي كليه پيوندي ندارد . بنابراين هر موقع كه مايل باشيد مي توانيد اين كار را انجام بدهيد . پس از پيوند شما انرژي بيشتري داريد چرا كه اورمي و كم خوني شما رفع شده است . گاهي اوقات داروهايي كه براي درمان افزايش فشار خون بكار مي روند مي توانند ميل و توانايي جنسي مردان را كاهش دهد در اين صورت با پزشك خود مشورت كنيد تا داروي شما را تغيير دهد . گاهي اوقات خانم ها در مقاربت احساس درد دارند كه در هر صورت اگر مشكل بوجود آمد با پزشك خود مشورت كنيد .

بچه دار شدن (حاملگي) :
    خانم هايي كه پيوند مي شوند توانايي باروري خود را دوباره بدست مي آورند به هر حال حاملگي موجب تحميل كار بيشتر به كليه شما مي شود . اكثر پزشكان توصيه مي كنند حاملگي را يك تا 2 سال پس از پيوند به تعوي بياندازيد تا شرايط كليه پيوندي تثبيت شود . بعضي داروهاي مهار سيستم ايمني مانند مايكوفنولات مفتايل (سل پست) مي تواند براي حاملگي و جنين خطرناك باشد قبل از اقدام به بارداري با پزشك خود مشورت كنيد . بيماران از هر دو جنس كه از نظر روابط جنسي فعال بوده ولي مايل به بچه دار شدن نيستند بهتر است از يكي از روش هاي پيشگيري استفاده كنند كه در اين مورد نيز حتماً با پزشك خود صحبت كنند.

توصيه هاي سلامتي :
    - در زمان نشتن در ماشين از كمربند ايمني استفاده كنيد .
    - از مواجهه طولاني مدت با آفتاب خودداري كنيد زيرا ادرارهاي مهار ايمني پوست را مستعد سرطان و آسيب مي سازنند. از كرم هاي ضد آفتاب با SPF 15 يا بالاتر استفاده كنيد .
    - هر گونه خونريزي غير معمول / تب/ گلودرد / سرماخوردگي / آنفولانزا/ اسهال و استفراغ را سريعاً به پزشك خود اطلاع دهيد .
    - از مصرف داروهايي كه از داروخانه تهيه نمي شوند و نيز داروهاي گياهي اجتناب كنيد زيرا اين داروها ممكن است به كليه شما آسيب برسانند .
    - هرگونه داروي مصرفي بايد زير نظر پزشك معالج شما باشد .
    - انجام ورزش هاي سبك / رژيم غذايي كم چرب وكم نمك/ رعايت نكات بهداشتي/ الزامي است.
    چه زمان بیماران به دیالیز نیاز پیدا می کنند؟
    بیماران معمولاً زمانیکه مواد زائد بدنشان آنقدر زیاد می شود که به خاطر آن ناراحتی در بدنشان ایجاد میگردد، نیاز به انجام دیالیز پیدا می کنند. سطح مواد زائد معمولاً کم کم در بدن افزایش می یابد. پزشکان مواد شیمیایی مختلفی را در خون اندازه گیری می کنند تا ببینند چه زمان دیالیز برای بیمار لازم می شود. دو مورد از مهمترین مواد شیمیایی موجود در خون که برای این مورد اندازه گیری می شوند، کراتینین و نیتروژن اوره خون است. وقتی مقدار این دو ماده در خون بالا می رود، نشاندهنده این است که توانایی کلیه ها برای تصفیه بدن از مواد زائد پایین آمده است.
    پزشکان برای سنجش سطح عملکرد و فعالیت کلیه ها از آزمایش ادرار، تصفیه کراتینین، استفاده می کنند. بیمار ادرار را در ظرفی مخصوص برای یک روز کامل نگهداری می کند. مواد زائد موجود در ادرار و خون با اندازه گیری مقدار کراتینین، سنجیده می شوند. با مقایسه سطح این ماده در خون و ادرار، پزشک تشخیص می دد که کلیه ها کار می کنند یا خیر. نتیجه این عمل تصفیه کراتینین نامیده می شود. معمولاً وقتی آزمایش تصفیه کراتینین تا cc/minute 12-10 پایین می آید، بیمار به دیالیز نیاز دارد.
    پزشک از شاخص های دیگری نیز برای تعیین وضعیت بیمار استفاده می کند تا درمورد نیاز او به دیالیز تصمیم بگیرد. اگر بیمارناتوانی عمده ای در استخراج مواد زائد از بدن داشته باشد، یا اگر دچار بیماری های قلبی، ریه، معده و زا این قبیل بود، یا با حس چشایی یا جس در پاهای خود مشکل داشت، باوجدیکه ممکن است تصفیه کراتینین تا آن میزان که گفته شد پایین نیامده باشد، باز دیالیز توصیه می شود.
    دو عضو لوبيايي شكل ،10 تا 12 سانتي‌متر، با قطري به اندازه‌ي 3 سانتي‌متر و عرض 6 سانتي‌متر
    اگر مثل ما دوست داريد در مورد اين عضو كوچك ـولي به اندازه‌ي يك زندگي مهم ـاطلاعاتي به دست آوريد مطالب زير را مطالعه كنيد :
    كليه چيست؟
    دياليز يعني چه؟
    آيا شما يا اطرافيانتان از بيماري كليه رنج مي‌بريد؟
    آيا فكر مي كنيد هيچ وقت دچار اين بيماري نخواهيد شد؟
    دكتر ساسان مصلايي فوق تخصص نفرولوژي در اين مورد مي‌گويد((كليه‌هاكه در قسمت پشتي ستون مهره‌هاقرار دارند چيزي حدود 150 تا 200 گرم وزن آنهاست و كار عمده اين عضودفع سموم بدن وحفظ ميزان مايعات واملاح بدن همچنين خونسازي به وسيله ترشح يك ماده پروتئيني است.
    بيماريهاي كليه چنددسته هستند كه به صورت عفونت كليه وسيستم ادراري ايجادتوموردركليه بيماري
    التهابي غيرعفوني وسنگهاي كليه تقسيم بندي مي شوند. مزمن شدن بيماري وتخريب بافت كليه منجربه عمل دياليزمي گردد.
    دياليز يك نوع درمان جايگزين كاركليه است كه به نام كليه مصنوعي نيزاطلاق ميشود.اين دستگاه خون شخص بيمارراتصفيه كرده وبه اين ترتيب سموم ومواد اضافه ازبدن پاك مي شود. دياليز به طورمعمول هفته اي 2تا3بارودرهربارحدود4ساعت صورت مي گيرد كه دياليز خوني نام دارد.
    نوع ديگري ازدياليز موسوم به دياليزصفاقي نيز وجود دارد كه لوله‌اي در داخل حفره‌ي شكمي قرار مي‌گيرد.
    سر لوله در خارج حفره‌ي شكم شده و عمل تبادلات را انجام ميدهد.
    در مورد پيشگيري تشخيص به موقع بيماري از اهميت زيادي برخوردار است ،در مورد عفونت كليه اگرتشخيص و درمان كافي انجام شود
    دیالیز چیست؟
    کلیه ها مسئول فیلتر کردن و در واقع تصفیه کردن مواد زائد از خون هستند. دیالیز عملیاتی است که جایگزینی برای بسیاری از وظائف و مسئولیت های طبیعی کلیه ها می باشد. کلیه ها دو عضوی هستند که در هر دو طرف پشت حفره شکم قرار گرفته اند. دیالیز به افراد این امکان را می دهد، با اینکه دیگر کلیه هایشان به خوبی کار نمی کند، بتوانند زندگی خوب و مفیدی را بگذرانند.
    دیالیز با انجام عملکردهای کلیه های از کار افتاده، به بدن کمک می کند. کلیه ها نقش های مختلفی در بدن دارند. یکی از وظائف مهم و اصلی کلیه ها، تنظیم توازن آب بدن است. آنها اینکار را با تنظیم مقدار ادرار که به طور روزانه از بدن خارج می شود، انجام می دهند. در روزهای گرم، بدن بیشتر عرق می کند. درنتیجه، آب کمتری باید از کلیه ها دفع شود. در روزهای سرد نیز که بدن کمتر عرق می کند، برای حفظ توازن مناسب در بدن، خروج ادرار باید بیشتر باشد. این وظیفه کلیه هاست که کار تنظیم مایعات بدن را توسط خروج ادرار انجام دهند.
    یکی دیگر از وظائف اصلی کلیه ها خارج کردن مواد زائدی است که بدن در طول روز تولید می کند. در عملکردهای مختلف بدن، سلول ها انرژی مصرف می کنند. عملکرد سلول ها مواد زائدی تولید می کند که باید از بدن بیرون روند. وقتی این مواد زائد به اندازه کافی از بدن دفع نشوند، در بدن جمع می شوند. بالا رفتن میزان این مواد زائد در بدن، آزوتمیا نام دارد که با آزمایش خون سنجیده می شود. وقتی مواد زائد در بدن جمع می شوند، حال بدی در بدن ایجاد می شود که اورمی یا اوره خونی نامیده میشود.
    چه زمان بیماران به دیالیز نیاز پیدا می کنند؟
    بیماران معمولاً زمانیکه مواد زائد بدنشان آنقدر زیاد می شود که به خاطر آن ناراحتی در بدنشان ایجاد میگردد، نیاز به انجام دیالیز پیدا می کنند. سطح مواد زائد معمولاً کم کم در بدن افزایش می یابد. پزشکان مواد شیمیایی مختلفی را در خون اندازه گیری می کنند تا ببینند چه زمان دیالیز برای بیمار لازم می شود. دو مورد از مهمترین مواد شیمیایی موجود در خون که برای این مورد اندازه گیری می شوند، کراتینین و نیتروژن اوره خون است. وقتی مقدار این دو ماده در خون بالا می رود، نشاندهنده این است که توانایی کلیه ها برای تصفیه بدن از مواد زائد پایین آمده است.
    پزشکان برای سنجش سطح عملکرد و فعالیت کلیه ها از آزمایش ادرار، تصفیه کراتینین، استفاده می کنند. بیمار ادرار را در ظرفی مخصوص برای یک روز کامل نگهداری می کند. مواد زائد موجود در ادرار و خون با اندازه گیری مقدار کراتینین، سنجیده می شوند. با مقایسه سطح این ماده در خون و ادرار، پزشک تشخیص می دد که کلیه ها کار می کنند یا خیر. نتیجه این عمل تصفیه کراتینین نامیده می شود. معمولاً وقتی آزمایش تصفیه کراتینین تا cc/minute 12-10 پایین می آید، بیمار به دیالیز نیاز دارد.
    پزشک از شاخص های دیگری نیز برای تعیین وضعیت بیمار استفاده می کند تا درمورد نیاز او به دیالیز تصمیم بگیرد. اگر بیمارناتوانی عمده ای در استخراج مواد زائد از بدن داشته باشد، یا اگر دچار بیماری های قلبی، ریه، معده و زا این قبیل بود، یا با حس چشایی یا جس در پاهای خود مشکل داشت، باوجدیکه ممکن است تصفیه کراتینین تا آن میزان که گفته شد پایین نیامده باشد، باز دیالیز توصیه می شود.
    انواع دیالیز
    دیالیز دو نوع اصلی دارد: "همو دیالیز" و "دیالیز پریتونیل". در همودیالیز برای خارج کردن مواد زائد و آب اضافی از بدن از یک نوع فیلتر خاص استفاده می کنند. در دیالیز پریتونیل از مایعی که با یک لوله پلاستیکی در حفره شکم بیمار قرار داده می شود، مواد زائد و آب اضافی از بدن خارج می شود.
    در همودیالیز، خون بدن بیمار از یک فیلتر در دستگاه دیالیز که غشای دیالیز نامیده می شود عبور می کند. در این عملیات، یک لوله پلاستیکی خاص بین یک سرخرگ و سیاهرگ در دست یا پا قرار داده می شود. گاهی اوقات، یک ارتباط مستقیم بین سرخرگ و سیاهرگ در دست برقرار می شود. این عملیات Cimino Fistula نامیده می شود. سوزن ها بین این پیوند قرار داده شده و خون زا طریق دستگاه فیلتر به داخل دستگاه دیالیز و دوباره به داخل بدن بیمار رانده می شود. در دستگاه دیالیز، محلولی در آن طرف فیلتر مواد زائد را از بدن بیمار دریافت می کند.
    در دیالیز پریتونیل از بافت های داخل شکم خود بیمار بعنوان فیلتر استفاده می شود. روده ها داخل حفره شکم، در فضای بین دیواره شکم و مهره های پشت قرار دارند. یک لوله پلاستیکی که بول دیالیز نامیده می شود، از طریق دیواره شکم، داخل حفره شکم قرار داده می شود. سپس یک مایع خاص را وارد حفره شکم کرده که روده ها را شستشو می دهد. دیواره روده بعنوان یک فیلتر بین این مایع و جریان خون عمل می کنند. با استفاده از انواع مختلف محلول ها، مواد زائد و آب اضافی را می توان با این عملیات از بدن بیمار خارج کرد.
    بیمار طی دیالیز چه می کند؟
    همودیالیز: درمان همودیالیز در واحد همودیالیز صورت می گیرد. واحد همودیالیز یک ساختمان خاص است که با دستگاه هایی تجهیز شده است که درمان دیالیز را انجام می دهند. این واحد همچنین مکانی است که بیماران می توانند برای رژیم غذایی یا نیازهای اجتماعی خود مشاوره بگیرند.
    بیماران باید معمولاً سه بار در هفته به واحد دیالیز مراجعه کنند. برای مثال، شنبه/دوشنبه/چهارشنبه ها یا یکشنبه/سه شنبه/پنجشنبه ها. قبل از درمان، بیماران خود را وزن میکنند تا مقدار مواد زائدی که از دیالیز قبل تا به آن زمان در بدن آنها جمع شده است، تشخیص داده شود. آنگاه بیماران روی صندلی های مخصوص می نشینند که مثل صندلی راحتی است. ناحیه پیوند (پیوند بین سرخرگ و سیاهرگ)، کاملاً تمیز می شود. سپس دو سوزن به داخل پیوند فرو می شود. یکی از این سوزن ها خون را به داخل دستگاه می برد که در آنجا تصفیه می شود و سوزن دیگر، خون تصفیه شده را به داخل بدن بیمار برمی گرداند.
    درمان 2 تا 4 ساعت طول می کشد. طی این ساعات، پرسنل دیالیز بطور مداوم فشار خون بیمار را چک می کنند و دستگاه دیالیز را تنظیم می کنند تا مطمئن شوند که مقدار درستی مایع از بدن بیمار خارج شده است. بیماران می توانند در این فاصله مطالعه کنند، بخوابند یا سایر کارهای خود را انجام دهند.
    دیالیز پریتونیل
    در دیالیز پریتونیل لازم است که بیمار نقش فعالتری را در درمان خود داشته باشد. یکی از مهمترین مسائل مسئولیت بیمار برای حفظ یک سطح صاف بر روی شکم است که درمان روی آن انجام می شود تا از عفونت جلوگیری شود.
    در این عملیات، بیمار ابتدا خود را وزن می کند تا مایع مناسب انتخاب شود. آنگاه بیمار ماسکی زده و محل بول پریتونیل را تمیز میکند. مایعی که اجازه داده شده در حفره پریتونیل بماند به کیسه پلاستیکی که قبلاً مایع در آن بود، برده می شود. سپس بیمار آن کیسه را قطع کرده و کیسه ی یک محلول جدید را مرتبط می کند که باید به داخل حفره پریتونیل کشیده شود. وقتی مایع درون بدن است، کیسه جدید لوله شده و تا درمان بعد درون لباس زیر بیمار قرار داده می شود. این عملیات معمولاً 30 دقیقه زمان می برد و باید 5 بار در هفته انجام شود.
    مزایای انواع مختلف دیالیز
    هر دو نوع دیالیز، همودیالیز و دیالیز پروتنیل، مزایا و معایبی دارند. بستگی به بیمار دارد که تصمیمی بگیرد کدامیک از این عملیات برحسب شیوه زندگی وی، سایر بیماری ها، سیستم حمایتی، و میزان مسئولیت پذیری او در برنامه درمانی، برای او بهتر است. هر بیمار باید از دیدگاه خود به این دو نوع روش درمانی نگاه کند.
    بیماران صرفنظر از نوع دیالیز که انتخاب می کنند، مسئولیت های مختلفی از قبیل دنبال کردن یک برنامه غذایی، توجه به میزان مصرف مایعات خود و مصرف ویتامین ها و سایر داروها برای کنترل فشار خون و توازن کلسیم و فسفات، بر عهده دارند.
    برای بسیاری از بیماران، یکی از مهمترین مزیت های همودیالیز این است که هیچ مشارکتی در درمان ندارند. تنها کاری که باید بکنند این است که تا بیمارستان یا کلینیک مخصوص دیالیز بروند. علاوه بر این در همودیالیز رژیم غذایی . کنترل مایعات بدن سخت تر از دیالیز پریتونیل است.
    برای آندسته از بیمارانی که درمان های مستقل تری را ترجیح می دهند، دیالیز پریتونیل برنامه تغییرپذیرتری دارد و می تواند در خانه هم انجام گیرد. اما هنوز هم باید روزانه ساعتی را صرف عملیات دیالیز کند اما می تواند زمانبندی آن را برحسب کارهای خود تنظیم کند. از اینها گذشته، دیالیز پریتونیل باید هر روز هفته انجام شود.
    مهمترین مشکل دیالیز پریتونیل احتمال عفونت است. بیمار یک لوله پلاستیکی دارد که از حفره پریتونیل به خارج بدن می رود و این می تواند احتمال وارد شدن باکتری را به بدن افزایش دهد.
    بیماران چطور اطلاعات خود را درمورد دیالیز افزایش دهند؟
    منابع اطلاعاتی بسیار زیادی در دسترس بیماران دیالیزی وجود دارد. پزشک بیمار معمولاً نوارهای ویدئویی در اختیار دارد که در آن تکنیک های دیالیز، مزیت ها و معایب هرکدام خیلی خوب توضیح داده شده است.
    دیالیز در یک نگاه
    دیالیز عملیاتی است که می تواند جایگزین بسیاری از وظائف طبیعی و عادی کلیه ها باشد.
    دیالیز به بیماران نارسایی کلیه امکان می دهد تا زندگی خوب و پرباری داشته باشند.
    دیالیز دو نوع دارد: همودیالیز و دیالیز پریتونیل.
    هر نوع از دیالیز مزایا و معایبی برای خود دارند. بیماران می توانند برحسب نیاز های خود نوع دیالیز مناسب برای خود را انتخاب کنند.
    پیوند کلیه عملکرد مغزی را افزایش می دهد
    منبع : خبرگزاري صداي افغان(آوا) مشهد مقدس
    دیالیز یا پیوند کلیه
    دیالیز یا پیوند کلیه دیالیز یا پیوند کلیه دیالیز یا پیوند کلیه

براساس یک مطالعه جدید که در اجلاس سالانه انجمن نفرولوژی آمریکا در فیلادلفیا ارائه گردید، افرادی که مبتلا به بیماریهای کلیوی هستند، معمولا دچار اختلالات شناختی می شوند اما پیوند کلیه می تواند عملکرد مغزی این بیماران را بهبود دهد.
    براساس اين گزارش بیماریهای پیشرفته کلیوي كه در نهایت منجر به دیالیز بیماران می گردد، معمولا همراه با کاهش عملکرد شناختی بیماران نیز می باشد.
    مطالعات اندکی که در گذشته انجام شده است، نشان داده اند که اختلالات شناختی بیماران دیالیزی با پیوند موفقیت آمیز کلیه، بهبود می یابند.

برای تحقیقات بیشتر، دکتر مارک آنروه و همکارانش از دانشگاه پیتزبرگ پنسیلوانیا، 37 بیمار کلیوی را تحت نظر گرفتند و میزان اختلالات شناختی آنان را قبل و بعد از پیوند کلیه مورد بررسی قرار دادند. آنها همچنین میزان این اختلالات را در 23 بیمار کلیوی دیگر که پیوند کلیه انجام نداده بودند، در همان زمانها بررسی کردند.

آنروه و همکارانش دریافتند که پس از پیوند کلیه، بیماران از نظر یادگیری، حافظه، توجه و گفتار بطور قابل توجهی بهبود یافتند.همچنین بیمارانی که کلیه دریافت نکرده بودند، نه تنها هیچ پیشرفتی از نظر بهبود این اختلالات نداشتند، بلکه امتیازات تستهای شناختی آنان کاهش بیشتری یافته بود.

وی خاطرنشان کرد : این یافته ها، مطالعات قبلی را که روی بیماران کمتری انجام شده بود، تایید می کند. هرچند که باید مطالعات بیشتری روی بیمارانی که کلیه دریافت می کنند، انجام شود.

این محقق همچنین افزود: این مطالعه نشان می دهد که پیوند کلیه می تواند فرصت مناسبی را در اختیار افرادی که دچار بیماری پیشرفته کلیه هستند قرار دهد تا زندگی بهتر و سالمتری داشته باشند.
    ویرایش توسط ashnae : ۱۳۸۸/۰۴/۳۰ در ساعت ۱۹:۴۰

شروع کننده موضوع

نوشته
    49
    مورد تشکر
    30 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

خجالت

دیالیز یا پیوند کلیه

پیوند کلیه

تعریف :
    برای بیماری که دچار نارسائی مزمن کلیوی شده است یکی از گزینه های درمان حمایتی علاوه بر همودیالیز ، پیوند کلیه است . پیوند کلیه عبارت است از گرفتن کلیه از یک دهنده زنده (خویشاوند یا غیر خویشاوند ) یا از جسد انسان و پیوند کردن آن به گیرنده مبتلا به نارسائی کلیه .

عوارض :
    چون در پیوند کلیه از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن استفاده می شود گیرندگان پیوند کلیه در معرض ابتلا به عفونت و برخی از بدخیمی ها می باشند، علاوه برموارد فوق ممکن است بافت پیوندی دچار پس زدگی شود.
    برای پیشگیری از عوارض مطرح شده قبل از پیوند آزمایشات کامل فیزیکی برای تشخیص و درمان مواردی که می تواند پس از عمل پیوند باعث بروز مشکلاتی در بیمار شود ، انجام می گردد. تعیین نوع بافت ، گروه خون وکنترل آنتی بادی ، برای تعیین هماهنگی بین بافت ها وسلول های دهنده و گیرنده ضروری است . در زمان پیوند بیمار نباید هیچگونه عفونتی داشته باشد ، زیرا پس از عمل به دلیل استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی ، در معرض خطر عفونت قرار دارد. قبل از پیوند توانائی بیمار جهت سازگاری با پیوند ازطریق بررسی روش های سازگاری وی ، میزان حمایت اجتماعی و منابع مالی موردنیاز صورت می گیرد.

تشخیص :
    برای تشخیص پس زدگی کلیه پیوندی در قدم اول آزمایشات اوره و کراتی نین چک می شود در مرحله بعد سطح داروها مخصوصا سطح داروی ساندیمون بررسی می شود و در نهایت نمونه برداری از کلیه انجام می شود و نتیجه نمونه برداری نوع درمان را مشخص می کند .

داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی :
    برای پیشگیری و درمان پس زدگی عضو پیوندی از این داروها استفاده می شود این داروها انواع متنوعی دارد که هرکدام با مکانیسم جداگانه ای باعث سرکوبی سیستم ایمنی می شوند و با تو جه به شرایط بیمار معمولا یک ترکیب سه دارویی یا دو دارویی برای بیمار تجویز می شود معمول ترین داروهایی که استفاده می شوند عبارتند از ساندیمون ، سل سپت ، پردنیزولون ، اف کا و......

توصیه های لازم به بیمار وخانواده :
    - کلیه پیوندی در حفره لگنی گذاشته می شود بنابر این از هرگونه فعالیتی که امکان وارد کردن ضربه به کلیه در آن وجودداشته باشد اجتناب کنید .
    - از بستن کمربندهای تنگ خودداری کنید .
    - علائم ونشانه های پس زدگی کلیه از جمله کاهش ادرار ، ورم ،تب ، افزایش فشار خون ، افزایش وزن و احساس سفت شدن کلیه پیوندی را مدنظر قرار دهید .
    - رعایت کردن بهداشت محیط و بهداشت فردی بسیار حائز اهمیت می باشد .
    - شستن مکرر دستها برای پیشگیری از عفونت های احتمالی بسیار حائز اهمیت می باشد .
    - نیازی به مجزا کردن اتاق بیمار نمی باشد بلکه باید محیط زندگی تمیزی داشته باشید
    - رعایت کردن بهداشت مواد غذائی از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری می نماید سبزیجات ومیوه جات باید با مواد ضدعفونی کننده کاملا شسته وضدعفونی شوند
    - غذا باید کم نمک وکم چربی باشد ، تعدادی از داروهای پیوندی باعث افزایش چربی خون می شوند لذا باید برای پیشگیری از افزایش چربی خون بهتر است غذای کم چرب استفاده نمایید . از خوردن غذاهای آماده مثل سوسیس ، کالباس ، پیتزا وغذاهای رستورانی پرهیز نمایند ، همچنین خوردن غذاهای کنسروی مثل تن ماهی وانواع غذاهای کنسرو شده وکله پاچه توصیه نمی شود.
    - به دلیل افزایش حساسیت پوست به نور آفتاب در نتیجه مصرف داروهای پیوندی بهتر است در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیریدواگر مجبور به بودن در معرض آفتاب بودید می توانید از کلاه نقاب دار استفاده نمائید وحتما ضد آفتاب بزنید.
    - از افزایش وزن بپرهیزید چون برخی از داروها بر اساس وزن شما حساب می شوند و با افزایش وزن بایستی به مقدار زیادتری استفاده شود که قطعاً بدنبال آن عوارض داروئی خیلی بیشترخواهد بود.
    - درمورد زمان از سرگیری فعالیتهای جنسی با پزشک یا پرستار تیم پیوند مشورت کنید به طور معمول یک ماه پس از پیوند در صورتی که آمادگی داشته باشید می توانید فعالیتهای جنسی را از سربگیرید .برای مطالعه بیشتر اینجا را کلیک کنید .

تخصص مربوطه : پزشکان ومتخصصان داخلی کلیه وجراحان پیوند اعضاء
    (بیمارستان نمازی شیراز)

(( به خاطر داشته باشید پیوند صرفا یک درمان حمایتی است ))

7. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    49
    مورد تشکر
    30 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

( انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران)
    ((شعبه شیراز))

هموطن کمک شما به انجمن به مصرف نیازهای درمانی و رفاهی بیمارانی که کلیه های خود را از دست داده اند و با کمک دیالیز یا پیوند به حیات خود ادامه می دهند خواهد رسید.

ضمنا" جهت کسب هر گونه اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با این انجمن با شماره تلفن 678888-0711 تماس حاصل فرمائید.
    شماره حساب انجمن 48321 بانک ملی شعبه شیراز و 2238بانک صادرات شعبه استقلال میباشد.

9. تشکرها 2

شروع کننده موضوع

نوشته
    49
    مورد تشکر
    30 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

اعضايي که درد بيماران کليوي را مي فهمند

در اين جامعه كوچك، همه آدم ها را، از مسئولان اداري و اجرايي گرفته تا غريب ترين عضو ساكن شهر دور افتاده، يك درد مشترك به هم پيوند داده است، نارسايي كليه.
    در اينجا آينده براي همه يكسان است، دياليز يا پيوند ....
    صحبت از انجمن خيريه حمايت از بيماران كليه است كه 27 سال پيش توسط كساني كه خود درگير اين بيماري طاقت فرسا بودند، پا گرفت و در اين سال ها بدون هيچگونه وابستگي به بودجه هاي مختلف دولتي و تنها با تكيه بر همت والاي مردم نيكوكار به راه خود ادامه داد. تا امروز كه نقطه اميد بيماران دردمند شده است. " هاشم قاسمي" مدير عامل انجمن حمايت از بيماران كليوي، كه از ابتداي فعاليت انجمن، با آن همراه بوده، در گفتگويي كه مي خوانيد، از گذشته، حال و آينده اين تشكل خيريه و مردمي
    مي‌گويد.

آقاي قاسمي! انجمن خيريه حمايت از بيماران كليوي در چه سالي تأسيس شد؟
    در سال 1359 توسط تعدادي از بيماران كليوي و خانواده‌هاي آنان و با مساعدت چند نفر از خيرين و دست‌اندركاران درمان بيماران، انجمن خيريه حمايت از بيماران كليوي به طور رسمي شروع به كار كرد.

اطلاق عنوان "خيريه" به اين انجمن، به معناي عدم برخورداري از حمايت‌هاي دولتي است؟
    بله. اين انجمن مؤسسه‌اي غيرانتفاعي است كه تا به حال از هيچ‌گونه كمك و حمايت دولتي برخوردار نبوده و به عبارتي چرخ‌هاي انجمن تاكنون فقط توسط افراد خير چرخيده است.

اعضاي انجمن همگي بيمار كليوي هستند؟
    بله. در حال حاضر بيش از 23 هزار نفر در سراسر كشور عضو اين انجمن هستند كه همه آنها از نارسايي كليه رنج مي‌برند. علاوه بر اعضاي انجمن، اعضاي هيأت مديره نيز خود بيمار هستند و در اصل يكي از شرايط عضويت در هيأت مديره نيز ابتلاي شخص به بيماري كليوي (اعم از دياليزي يا پيوندي) است تا به اين طريق درد و رنج اعضا را بهتر درك كند.‏
    به عنوان مثال رئيس فعلي هيأت مديره، مصطفي هاشمي، فرزند من است كه 27 سال سابقه بيماري كليوي دارد و پس از سال‌ها دست و پنجه نرم كردن با رنج بيماري، اخيراَ در سومين عمل، پيوند كليه رضايت‌بخشي داشته است.

اعضاي هيأت مديره چطور انتخاب مي‌شوند؟
    طبق اساسنامه انجمن، اعضاي هيأت مديره با رأي بيماراني كه عضو انجمن هستند انتخاب مي‌شوند و اين انتخابات هر دو سال يك بار هم تجديد مي‌شود.

بيماران ساكن شهرستان‌ها را چطور تحت پوشش مي‌گيريد؟
    ما 130 شعبه در شهرستان‌‌هاي مختلف داريم كه به طور مستقيم پيگيري و انجام كليه امور مرتبط با بيماران كليوي حوزه خود را بر اساس سياست‌ها و خط مشي انجمن انجام مي‌دهند.

انجمن‏، به طور مشخص، چه اهدافي را دنبال مي‌كند؟
    انجمن حمايت از بيماران كليوي، اهداف خود ار بر چهار پايه بنا كرده است: اول آموزش و پيشگيري، با اين باور كه "آموزش و پيشگيري، كم هزينه‌تر، آسان‌تر و مقدم بر درمان است." در اين بخش با شناساندن بيماري‌هاي كليه و راه‌هاي پيشگيري از آن به جامعه، سعي مي‌كنيم سطح بينش و آگاهي آحاد مردم را از اين بيماري بالا برده و در كنار آن با بيماران و خانواده‌هاي آنان نيز براي پذيرش، سازش و مقابله با بيماري همكاري كنيم.‏
    دوم برنامه‌هاي فرهنگي، هنري و ورزشي كه اين هدف نيز با ايجاد تسهيلات و امكانات لازم و اجراي طرح‌هاي فرهنگي، هنري، ارتباطي، سياحتي، ورزشي و زيارتي ميسر شده و سعي ما اين است كه با اين برنامه‌ها روحيه نشاط و شادابي و توان پذيرش بيماري را در بيماران، خانواده‌هاي آنان و احياناً كادر درماني بالا ببريم.‏
    سوم امور بهداشتي، درماني و دارويي كه به نوعي نقطه عطف اهداف انجمن است و پيشگيري و رفع مشكلات بهداشتي، دارويي و درماني بيماران و در بعضي مواقع پرداخت هزينه‌هاي دارويي و درماني و تأمين بيمه‌هاي درماني آنان را در بر مي‌گيرد. در همين راستا انجمن در جهت ايجاد امكانات و تسهيلات لازم براي پيوند كليه بيماران از طريق خويشاوندان يا غير خويشاوندان داوطلب و همچنين پيوند از جسد پس از مرگ مغزي نيز تلاش مي‌كند. زيرا پيوند كليه در نهايت تنها راه حل قطعي بازگشت نسبي سلامتي بيماران كليوي است.
    در چهارمين شاخه، امور رفاهي و حمايتي مد نظر قرار دارد و در آن انجمن در جهت فراهم كردن تسهيلات و امكانات رفاهي بيماران، در حد توان خود با انجام فعاليت‌هاي اجتماعي، امدادي و نيكوكاري تلاش مي‌كند.‏

آقاي قاسمي! اينطور كه پيداست اهداف و فعاليت‌هاي انجمن حمايت از بيماران كليوي بسيار گسترده و متنوع است. آيا در اجراي برنامه‌هاي مورد نظر خود با مشكلاتي هم روبه‌رو هستيد؟
    متأسفانه عمده مشكلاتي كه انجمن طي اين سال‌ها با آنها مواجه شده، مشكلاتي هستند كه اصولاً نمي‌بايست بر سرراه ما قرار بگيرند.
    شما توجه كنيد كه تمام هم و غم مسؤولان ارشد نظام اين است كه فرد مبتلا به بيماري صعب‌العلاج، غير از درد و رنج بيماري متحمل مشكلات جانبي ديگر نشود. در حالي كه در عمل ما مي‌بينيم بيماران ما و خانواده هاي آنان با مشكلات فراواني كه مضاف بر خود بيماري است‏، دست به گريبانند. به عنوان مثال امروزه يك داروي بسيار پرمصرف بيماران كليوي به نام "سانديمون" كه مصرف روازنه و پرتعداد دارد و براي بيماران بسيار حياتي هم هست، كمياب شده و ما را با مشكل جدي رو به رو كرده است. به اين معني كه نوع 100 ميلي‌گرمي اين دارو در بازار هست ولي انواع 25 و 50 ميلي گرمي آن نيست. و اين كمبود يك عارضه جدي براي بيماراني است كه روزانه مثلاً بايد 125 ميلي گرم از اين كپسول را مصرف كنند. يا مثال ديگر كيت آزمايش تست سانديمون كه يكي از آزمايشات بسيار متداول اين بيماران است، از سه ماه پيش ناياب شد و انجمن با مشكلات بسيار توانست اين كمبود را برطرف كند.‏
    مشكلاتي از اين دست، برروحيه بيماران ما اثر مخربي مي‌گذارد و اميد آنها به آينده را كم مي‌كند. در حالي كه تمام تلاش ما اين است كه بيماران را به آينده اميدوار كنيم و اين باور را در آنها ايجاد كنيم كه دياليز پايان راه نيست و فرد بيمار مي تواند با پيوند كليه زندگي سالمي را دنبال كند.‏
    همانطور كه اشاره كردم ما امروز بدون برخورداري از هيچ‌گونه حمايت دولتي توانسته‌ايم بيش از 130 شعبه در سراسر كشور داشته باشيم و حدود 10 مركز درماني داير كنيم كه در آنها خدمات دارويي و درماني به رايگان در اختيار بيماران قرار بگيرد. در واقع ما خدمات و امكانات را از بخشي از جامعه گرفته و به بخش‌هاي نيازمند جامعه تزريق مي‌كنيم. در اين ميان انتظار ما از مسؤولان وزارتخانه‌هاي مرتبط مثل بهداشت، رفاه و ... اين است كه مشكلات بيماران كليوي را درك كنند و در اين راه ما را ياري دهند.
    اما متأسفانه در اين موارد با بي‌مهري‌هايي مواجه بوده‌ايم. مثلاً در مورد كمبود داروي سانديمون، برخي از مسؤولان به جاي پاسخگويي و رفع مشكل، به تكذيب اين مسأله پرداختند! ‏

در حال حاضر آمار پيوند كليه در ايران چگونه است؟
    با تلاش‌ها و پيگيري‌هاي انجمن، ما اكنون به آماري حدود دو هزار پيوند در سال رسيده‌ايم كه در سطح جهان بسيار كم‌نظير است. همچنين با پيگيري‌هاي مستمر انجمن و مساعدت نمايندگان وقت مجلس و برخي از علما و آيات عظام، فرايند پيوند اعضا از اجساد مرگ مغزي به افراد زنده از لحاظ قانوني و شرعي كاملاً بدون اشكال شده است.

اين نوع پيوند تا چه حد در بالا بردن آمار پيوند كليه تأثيرگذار بوده است؟
    متأسفانه به دليل برخي از سوءمديريت‌ها و نواقص اجرايي، علي‌رغم اطلاع‌رساني‌ها و فعاليت‌هاي فرهنگي انجمن، اين فرآيند با موانع بسياري روبه‌رو شده و با وجود حركت‌هاي زيبايي كه گاه در زمينه اهداي اعضا در جامعه شاهد آن هستيم، بسيار ضعيف‌تر از آن چه مي‌بايد، عمل شده و هنوز به شرايط مطلوب نرسيده‌ايم.‏
    علي‌رغم اينكه در كشور ما سالانه حدود 25-20 هزار نفر در تصادفات و چند هزار نفر ديگر هم در سوانح ديگر دچار مرگ مغزي مي‌شوند، هنوز نتوانسته‌ايم از اعضاي مفيد اين افراد استفاده كافي ببريم. اگر بتوانيم سالانه حتي از هزار جسد مرگ مغزي هم عضو برداريم، بسياري از معضلات موجود، مثل خريد و فروش كليه، نوبت‌هاي طولاني پيوند و مرگ و ميرهاي ناشي از كمبود اعضاي پيوندي ديگر مثل قلب، كبد و ... مرتفع خواهد شد. واقعيت اين است كه بسياري از بافت‌ها و نسوج اين عزيزان قابل استفاده است و گاه مي‌توان با اعضاي يك اهداكننده به ده نفر زندگي دوباره بخشيد.

در اين زمينه مسؤولان ذيربط هم مي‌توانند نقشي داشته باشند؟
    صد در صد اتفاقاً گله ما از مسؤولان مربوطه اين است كه چرا با وجود فراهم بودن تمام شرايط فرهنگي و اجتماعي و بلااشكال بودن شرعي و قانوني اهداي اعضاي جسد، هنوز مديريت دلسوزانه و مدبرانه‌اي پشت اين قضيه وجود ندارد و از آنجايي كه ‏ngoها و مؤسسات خيريه مثل انجمن ما به دنبال سود مالي نيستند، مي‌توانند در فاز اجرايي اين طرح موفقيت زيادي داشته باشد ولي متأسفانه اين مسأله به آنها واگذار نشده است.
    تعريف ما از سود، برخاستن يك بيمار دياليزي از تخت و بازگشت دوباره او به زندگي است. به همين علت، طبيعي است كه براي رسيدن به اين سوددهي تمام تلاش خود را براي نجات بيماران خواهيم كرد.‏

در واقع خواسته شما از مسؤولان اين است كه دستتان را براي ارايه خدمات باز بگذارند؟
    بله. در همه جاي دنيا ‏ngoها و بخش خصوصي، بخش مهمي از خدمات را به مردم ارايه مي‌دهند و اين به سود جامعه است. ما هم از مسؤولان كشور انتظار داريم كه ‏ngoها و انجمن‌هاي غيردولتي را بازوي توانمند خودشان بدانند و از برخي برخوردهاي قهري و بي‌مهري‌ها اجتناب كنند. ‏ngoها در خدمت دولت و جامعه هستند و اگر با ياري مسؤولان مواجه شوند، بي شك توفيق بيشتري در خدمت‌رساني به مردم خواهند داشت.‏

آيا در انجمن فعاليت‌هاي تحقيقاتي و پژوهشي‌ خاصي نيز دنبال مي‌شود؟‏
    بله. ما در سال‌هاي گذشته طرح غربالگري را پياده‌ كرديم و هنوز هم آن را ادامه مي‌دهيم. به عنوان مثال در شهر كاشان طرح غربالگري انجام و به شناسايي افرادي كه نارسايي‌هاي حاد و مزمن كليه داشته‌اند، منجر شده است. اين طرح‌ها با هزينه كمي قابل اجرا هستند واگر بتوانيم با همه گير كردن آن افرادي را كه در مراحل اوليه ابتلا هستند، سريعاً شناسايي كرده و از رسيدن آنها به مرحله دردناك و پرهزينه دياليز جلوگيري كنيم، گام بسيار مهمي برداشته‌ايم كه البته براي رسيدن به اين نقطه ايده‌آل نيز نيازمند ياري مسؤولان هستيم.‏
    علاوه بر اين، انجمن مجموعه كلاس‌هاي آموزشي خاصي براي پرستاران بخش‌هاي دياليز و مربيان بهداشت آموزش و پرورش برگزار مي‌كند تا سطح آگاهي آنان را در زمينه بيماري و مراقبت از بيمار بالا ببرد.
    آيا فعاليت‌هاي برون‌مرزي هم داريد؟ مثلاً عضويت در مراكز علمي بين‌المللي يا شركت در سمينارها و ...
    حدود دو سال پيش آقاي "جون كاپر" بنيانگذار بنياد كليه آمريكا ويكي از بنيانگذاران فدراسيون جهاني كليه، در سفر به ايران از انجمن و كلينيك شفا بازديد كرد و با مشاهده سطح خدماتي كه در اين مركز، تنها با استفاده از كمك‌هاي مردمي و غيردولتي، ارايه مي‌شود، فعاليت‌هاي ما را ستود و از ما دعوت رسمي به عمل آورد كه به عضويت فدراسيون جهاني كليه درآييم. ما هم با افتخار نام ايران را در كنار كشورهاي ديگر ثبت كرديم. علاوه بر اين شركت در كنفرانس‌هاي علمي و خبري اين حوزه هميشه در دستور كار انجمن بوده است.

آقاي قاسمي! درمان بيماران كليوي، اعم از دياليزي يا پيوندي، به جز دارو، به تجهيزات پزشكي نيز شديداً وابسته است. اين بخش از درمان تا چه حد مورد توجه انجمن قرار دارد؟
    ما در مراكز درماني انجمن تا حدي نياز بيماران را برطرف مي‌كنيم. به عنوان مثال كلينيك شفا كه در تهران به صورت رايگان به بيماران كليوي خدمات ارايه مي‌دهد، اكثر بخش‌هاي مورد نياز مثل درمانگاه، راديولوژي، آزمايشگاه، دياليز، دياليز صفاقي و نفرولوژي، اورولوژي، آندوسكوپي، ارتوپدي، دندانپزشكي، سنجش تراكم پوكي استخوان،طب ورزشي، قلب و .. داير است كه در همه اين بخش‌ها تجهيزات مورد نياز هست. اما باز هم اين تعداد كافي نيست و از نيكوكاران تقاضاي مساعدت بيشتر داريم تا بتوانيم در مراكز درماني خود از تجهيزات پزشكي مدرن‌تر و روزآمدتر بهره بگيريم. البته خوشبختانه با فرهنگ‌سازي‌هايي كه انجام شده استفاده از دياليزصفاقي توسط بيماران رو به گسترش است. اين روش مزاياي فراواني دارد كه از جمله آنها عدم نياز به مراجعه مكرر بيمار به مراكزدرماني براي انجام دياليز است.‏

آيا همه بيماران دياليزي مي‌توانند از مراكز درماني انجمن استفاده كنند؟
    ‏ بيماران دياليزي بعد از تشخيص بيماري، بلافاصله به ما معرفي مي‌شوند و ما براي آنها كارت دياليز صادر مي‌كنيم و از آن پس عضو انجمن محسوب مي‌شوند و مي‌توانند از خدمات ما بهره‌مند شوند.

چه برنامه‌‌هايي براي گسترش فعاليت‌هاي انجمن در سال‌هاي آتي در نظر گرفته شده است؟
    انجمن حمايت از بيماران كليوي طي فعاليت‌هاي خود در سال‌هايي كه گذشت، همواره بيماران را در تمام مراحل پيوند ياري داده است و از جمله در حدود 16 هزار پيوند كليه مشاركت اساسي داشته و در بيش از 400 مورد پيوند از جسد نيز مشاركت صددرصد ايفا كرده است.‏
    مهم‌ترين برنامه‌هاي آتي ما هم در همين زمينه است. يعني ايجاد امكان پيوند براي بيماران و به همين جهت پس از تدوين آيين‌نامه اجرايي و نهادينه شدن آن، اقدام به ايجاد بانك كليه خواهيم كرد.‏
    از طرف ديگر توسعه و گسترش فضاي فيزيكي و ارتقاي كيفيت خدمات دارويي درماني نيز مد نظر قرار دارد و بر آن هستيم كه داروخانه شفا و ساير بخش‌هاي مورد نياز بيماران در كلينيك شفا را راه‌اندازي كنيم. ‏

ویرایش توسط ashnae : ۱۳۸۸/۰۵/۰۶ در ساعت ۱۹:۱۹

11. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    49
    مورد تشکر
    30 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

مدير عامل انجمن حمايت از بيماران كليوي كشور :
    ايران در پيوند كليه مقام نخست خاورميانه را دارا بوده و جزو سه كشور نخست جهان است

دیالیز یا پیوند کلیه
    كمبود 500 دستگاه دياليز در شهرهاي مختلف كشور سبب شده است كه 30 درصد بيماران با مشكل جدي دياليز مواجه شوند.

شروع کننده موضوع

نوشته
    49
    مورد تشکر
    30 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

تغذيه در پيوند كليه
    در صورتي كه اخيراً پيوند كليه انجام داده باشيد، شايد اين سئوال برايتان پيش آيد كه آيا رژيم غذايي اتان بايد با قبل از پيوند متفاوت باشد يا همان رژيم غذايي قبلي را دنبال كنيد. در اين صورت شما مي توانيد براي تنظيم برنامه غذايي خود به پزشك يا متخصص تغذيه
    دیالیز یا پیوند کلیه مراجعه كنيد.
    آيا رژيم غذايي خاصي موردنياز است؟
    پس از پيوند عضو، رژيم غذايي نقش مهمي در بهبود فرد دارد. در صورتي كه شما قبل از پيوند، تحت درمان با دياليز بوده ايد به راحتي متوجه مي شويد كه رعايت رژيم غذايي پس از پيوند بسيار راحت تر است.
    آيا داروهاي مصرفي بر رژيم غذايي اثر مي گذارند؟
    داروهايي كه براي جلوگيري از پس زدن پيوند استفاده مي شوند ، بر رژيم غذايي اثر دارند. برخي از داروهاي ضد پس زدن پيوند كه مي توانند بر روي رژيم غذايي اثر بگذارند، عبارت اند از:
    - كورتن ها( پردنيزون)
    - سيكلوسپورين (Gengraf , Neoral , Sandimmune)
    - تاكروليموس(Prograf)
    - آزاتيوپرين(Imuran)
    - مايكوفنولات(Cellcept)
    اين فهرست با توجه به توليد داروهاي جديد قابل افزايش است.

آيا افزايش وزن وجود دارد؟
    بسياري از بيماران پس از پيوند كليه، اشتهاي بهتري پيدا مي كنند و به طور ناخواسته دچار افزايش وزن مي شوند؛ بنابراين براي جلوگيري از افزايش وزن، خودتان را هميشه وزن كنيد؛ همچنين از خوردن غذاهاي پركالري مانند غذاهاي چرب، شيريني ها، كلوچه و ساير غذاهاي غني از چربي يا شكر، خودداري ورزيد.
    دیالیز یا پیوند کلیه با خوردن غذاهاي زير مي توانيد، دريافت كالري را كنترل كنيد:
    - سبزي ها و ميوه هاي تازه
    - گوشت بدون چربي، مرغ بدون پوست و ماهي
    - فرآورده هاي شيري بدون چربي
    - نوشابه هاي بدون شكر مانند نوشابه هاي رژيمي
    كنترل وزن، شما را از مشكلاتي مانند بيماري قلبي، ديابت و فشار خون بالا، محافظت مي كند. در صورتي كه ناخواسته دچار افزايش وزن شديد، فعاليت جسمي خود را افزايش دهيد و از رژيم غذايي كم كالري پيروي كنيد. از پزشك بخواهيد شما را به يك كارشناس تغذيه براي تنظيم رژيم غذايي كم كالري، معرفي كند.
    آيا توصيه اي براي ميزان كلسترول و تري گليسريد وجود دارد؟
    ميزان چربي( كلسترول يا تري گليسريد) در خون شما، ممكن است بالا باشد. ميزان بالاي كلسترول و تري گليسريد مي تواند باعث بيماري قلبي شود. اقدامات زيادي براي كاهش چربي و كلسترول خون قابل انجام است.
    آيا در مورد غذاهاي حاوي كربوهيدرات بالا، توصيه اي وجود دارد؟
    شما بايد نكات مهمي را در مورد غذاهاي كربوهيدراتي بدانيد:
    - كربوهيدرات ها از طريق مصرف شكرها و نشاسته ها به دست مي آيند.
    - آن ها سوخت و انرژي بدن را تأمين مي كنند.
    - زماني كه داروهاي كورتن مصرف مي كنيد، استفاده از مقادير زياد كربوهيدرات براي بدن شما، مشكل زا است و مي تواند منجر به افزايش قند خون و ايجاد ديابت شود.
    آيا بعد از پيوند، رژِيم غذايي كم نمك لازم است؟
    بسياري از گيرندگان پيوند، هنوز نياز به محدوديت دريافت نمك دارند، هر چند ميزان محدوديت، در هر فرد متفاوت است. داروهاي پيوند به ويژه كورتن ها، ممكن است باعث تجمع مايعات در بدن شوند و نمك اين مشكل را بدتر مي كند، چرا كه احتباس مايعات را افزايش و فشار خون را بالا مي برد. كنترل فشار خون براي پيوند، بسيار اهميت دارد كه البته پزشك در مورد ميزان دريافت سديم، تصميم مي گيرد.
    در مورد پروتئين چه توصيه اي وجود دارد؟
    به دليل نقش پروتئين در ساخت و ترميم عضلات و بافت ها و التيام زخم پس از جراحي ، مصرف آن از اهميت زيادي برخورداري است. ميزان پروتئين مصرفي پس از پيوند، بايد بيشتر از ميزان طبيعي باشد تا در ساخت بافت هاي عضلاني كه به علت بيماري كليوي يا به وسيله مقادير بالاي داروها، تجزيه مي شوند، كمك كند. پس از آن مي توانيد ميزان دريافت پروتئين را متعادل كنيد.
    در مورد كلسيم چه توصيه اي وجود دارد؟
    شما بايد توجه ويژه اي به ميزان كلسيم و فسفر داشته باشيد. در صورتي كه سابقه بيماري كليوي طولاني باشد، ممكن است تعادل كلسيم و فسفر(براي سلامت استخوان ها اهميت دارند) به هم بخورد. در ماه هاي اوليه پس از پيوند، پس از آزمايش، تشخيص داده خواهد شد كه
    دیالیز یا پیوند کلیه دچار پوكي استخوان شده ايد يا خير و بر همين اساس، بهترين روش براي حفظ سلامت استخوان ها را به شما خواهند گفت. به طور متوسط هر فرد بزرگسال روزانه به دو واحد( هر واحد معادل يك ليوان) از فرآورده هاي شيري( شير، پنير، ماست) نياز دارد. در صورتي كه پزشك يا متخصص تغذيه، دريافت اين غذها را محدود نكرده است، سعي كنيد اين غذاها را در وعده هاي غذايي خود بگنجانيد. در صورتي كه پزشك تشخيص دهد كه شما به ميزان بيشتري كلسيم و فسفر نياز داريد، ممكن است برايتان مكمل تجويز كند. با اين حال هيچ موقع بدون تجويز پزشك از مكمل ها استفاده نكنيد؛ زيرا ممكن است بر روي پيوند شما اثر بگذارد.
    در صورت وجود ديابت چه بايد كرد؟
    پس از پيوند، رژيم غذايي، داراي ميزان بيشتري پروتئين و ميزان كمتري كربوهيدرات هاي ساده به علت اثرات كورتن و ساير داروها، مي باشد. با پزشك و رژيم شناس در خصوص برنامه غذايي خود براي تنظيم ميزان قند خون صحبت كنيد.

14. تشکر

صفحه 1 از 4 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری