جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: آيه 50 سوره "شوري"و علم تعيين جنين توسط بشر
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۰, ۱۳:۱۴ #1
- نوشته
- 263
- مورد تشکر
- 345 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
آيه 50 سوره "شوري"و علم تعيين جنين توسط بشر
سلام خدمت كليه دوستان محترم.
من به تازگي عضو اين سايت شدم و از اين بابت خوشحالم چرا كه ميتونم به پاسخ پرسش هاي فراواني كه در ذهن دارم برسم.
چند روز پيش زماني كه در حال مطالعه قرآن بودم آيه 50 سوره مباركه شوري نظر منو جلب كرد كه معني عاميانه اون ميشه :
و خداوند به هر كه بخواهد پسر و هركه بخواهد دختر عطا مي كند.
اين يعني اينكه فقط خداست كه ميتونه تعيين كنه كه جنين در رحم مادر مذكر باشه يا مونث.اما امروز علم بشر تا جايي جلو رفته كه ميتونه اين كار
رو خودش انجام بده.
اين موضوع براي من يكم غير قابل فهم هست.اگر خدا تعيين كننده جنسيت جنين هست پس دكترها چكار ميكنن و اگر
بشر تعيين كننده جنسيت جنين ست پس نعوذوباالله اين كار از دست خدا خارج شده و ...
البته من ميدونم كه توضيحي براي اين مسئله وجود داره و من معتقدم كه خدا حق است.اما نميتونم براي ذهن منطقي خودم جوابي پيدا كنم.لذا دوستاني كه
اطلاعات علمي دقيق و ديني در اين مورد دارن راهنمايي كنن.
از اينكه وقت ميذارين و جواب ميدين متشكرم.
-
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۰, ۲۳:۳۱ #2
اصلا هم غیر قابل فهم نیست چون برای خیلیا پیش اومده که رفتن سونو وبهشون گفتن که بچشون پسره ولی بعد از زایمان دیدن دختره درضمن چرا بشر نمیتونه اوایل شکلگیری جنین تشخیص بده که بچه چیه ؟پس به این نتیجه میرسیم که خدا به هرکس بخواد پسر میده وبه هرکس بخواد دختر میده
موفق باشید
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۱, ۰۴:۴۱ #3
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
در اين آيه بر فرض اين كه با پيشرفت علم و دانش، پدر و مادر بتوانند، در نطفه خود تغييراتى ايجاد كنند و زمينه تولد فرزند مورد نظر خود را آماده نمايند ولى اين كار هيچ گونه منافاتى با آيات 50 سوره شورى ندارد. زيرا نقش پدر و مادر ـ پزشكان و دانشمندان و... ـ تنها در زمينه سازى و تأمين نطفه يا تغيير در آن است و خلقت و جان بخشى و تأثير بخشى به عوامل به دست خداوند است: «أَفَرَءَيْتُم مَّا تُمْنُونَ * ءَأَنتُمْ تَخْلُقُونَهُو أَمْ نَحْنُ الْخَــلِقُونَ ;(واقعه،58ـ59) آيا آن چه را ـ كه به صورت نطفه ـ فرو مى ريزيد ديده ايد؟ آيا شما آن را خلق مى كنيد يا ما آفريننده ايم؟»1: تفسير نمونه،ج 20، ص 482
آيه 49ـ50 سوره شورى در حقيقت اشاره به اين واقعيت است كه هرگونه نعمت و رحمت در اين عالم از ناحيه خداست و كسى از خود چيزى ندارد; لذا مى فرمايد: «مالكيت و حاكميت آسمان ها و زمين از آنِ خداست; هر چه را بخواهد مى آفريند; به هر كس اراده كند دختر مى بخشد و به هر كس بخواهد پسر.»(1) بنابراين همان طور كه اگر گفته شود: «رازق خداست» منافاتى با كار و تلاش و توليد انسان ندارد بلكه اين دو در طول همند، پسر يا دختر شدن نوزاد توسط انسان نيز منافاتى با اصل فاعليت مطلق خدا ندارد.
-
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۱, ۰۸:۲۶ #4
- نوشته
- 263
- مورد تشکر
- 345 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
ببينيد فعلا بحث جان بخشي و روح و ...كنار بذاريم.بحث ما صرفا در مورد تعيين جنسيت جنين هست.
اينكه دوست عزيزمون آليمو(اگر اشتباه نكنم)مي فرماين مواردي بوده كه جنين اشتباها
جنسيتش تشخيص داده شده درسته و در ابتدا اينگونه بود چون اين علم در مراحل اوليه خودش قرار داشت
اما الان ديگه از اين موارد پيش نمياد(احتمال بسيار بسيار كم شده).
اينكه خداوند در قرآن مي فرمايد به هر كه بخواهد پسر يا دختر مي دهد يعني چي؟
يعني فقط و فقط خداست كه از پس اينكار بر مياد و هيچ قدرت ديگه اي توانايي انجام اون رو نداره
ولي امروز ما ميبينيم كه بشر داره اين مسئله رو كاملا در اختيار خودش ميگيره وداره به ساير
علوم هم مسلط ميشه."توجه تون رو جلب ميكنم به گوساله شبيه سازي شده پژوهشكده رويان".من
معتقد هستم با پيشرفت روزافزوني كه در علم شبيه سازي انسان و حيوانات داريم روزي
خواهد آمد كه تولد انسان ها و تعيين عمر و چهره كاملا به دست خودشون صورت مي گيره.
-
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۱, ۱۴:۴۴ #5
- نوشته
- 10,035
- مورد تشکر
- 25,834 پست
- حضور
- 17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
با خوندن سوالتون به يادادعاي بعضى از مادّيّين، مثل «هگل» و ديگران افتادم ،كه با غرور زياد گفته اند: «مادّه و حركت را به من بدهيد، جهان را مى سازم.»در پاسخ به ادعاي اين افراد گفته شده( عين پاسخ گفته شده )
اگر نظرشان اين باشد كه جهان از ماده و حركت به وجود آمده، به فرض كه اين فرضيّه را كسى قبول كند، مستلزم نفى خدا و عالم غيب نمى باشد; زيرا در اين عالم همه مركّبات را خدا از دو چيز يا بيشتر آفريده و اگر به فرض اين كه ممكن باشد ماده و حركت را به كسى بدهند تا او، از آن موجود زنده را بسازد، در مسأله ايمان به خدا و آفريننده جهان شبهه اى ايجاد نمى شود و در آن صورت هم آن كه بخشنده حيات و آفريننده ماده و حركت است، خدا است.
هم اكنون و هم در گذشته با برخى اعمال عملى و جرّاحى موجبات توليد بعضى از جانوران را فراهم نموده اند. دست بشر در ظهور بسيارى از مظاهر مادى وارد است; امّا همه مى دانند كه اين تصرّفاتى كه بشر در عالم مادّى دارد، مربوط به علم و آگاهى او از برخى قوانين و سنّت هاى جارى در اين عالم است. هيچ كس نمى تواند مادّه بسازد و اگر به وسيله برخى از تصرّفات، زمينه زايش يك موجود زنده را فراهم كند، نمى تواند حيات و زندگى او را به خودش مستند كند.
بشر نمى تواند چيزى بسازد كه ساختن او را از اين عالم نگرفته باشد و نمى تواند از بيرون از اين عالم چيزى بياورد، يا چيزى را بسازد. هر چه انجام بدهد در اين عالم خلقت است; مثل يك بنّا كه هرچه مصالح ساختمان مى آورد و بنا مى كند، از همين عالم گرفته است.
هر چه علم بشر هم پيشرفت كند و هر كار انجام دهد، ابزار كار، برنامه و همه چيز آن را بايد از اين عالم بگيرد. همان حقيقت كه خدا به آن اشاره مى فرمايد، همه جا ظاهر است:
(أم خلقوا من غير شيء أم هم الخالقون)طور / 35
(أفَرَأيتم ما تمنون ءأنتم تخلقونه أم نحن الخالقون) واقعه / 58 و 59.
(أفرأيتم ما تحرثون ءأنتم تَزْرَعُونه أم نحن الزّارعون) واقعه / 63 و 64.
با اين تفاسير آيا كسى مى تواند بدون استفاده از اين مواد و تلفيق آنها با يكديگر و دست كارى در آنها، خودش يك نبات كوچك تحت قواعد ديگر ـ غير از قواعدى كه خدا در اين عالم برقرار فرموده ـ خلق كند؟!
یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ
اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۱, ۱۵:۴۰ #6
- نوشته
- 263
- مورد تشکر
- 345 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
اگر من بخوام جواب بدم شايد دوباره تكراري باشه.من اعتقاد دارم كه تمام علم هاي دنيا
حالا در هر زمينه اي نشات گرفته از درياي علم بي انتهاي خداست(البته در حد خيلي ناچيز)اما
مشكل من (در واقع بحث من)با اين آيه اينه كه خدا تعيين جنسيت جنين رو طبق اين آيه فقط در انحصار خودش دونسته
نه كس ديگه اي.يعني هيچكسي جز خدا از پس تعيين جنسيت بر نمياد.اما حالا دانشمندا خودشون تصميم مي گيرن كه
جنسيت جنين چي باشه نه (نعوذوبالله)خدا.يا در آيه ديگه اي كه الان دقيقا يادم نيست خداوند مي فرمايد
كه حركت كشتي ها بر اثر بادي ست كه خدا اون رو اراده ميكنه و هر وقت كه بخواد مي تونه كشتي ها رو
از حركت باز نگه داره.اما امروز از طريق دستگاه هاي غول پيكر ديزلي بدون باد هم ميشه حركت كرد.
و اين يعني ديگه به اون بادي كه خدا گفته احتياجي نيست و باز هم مثل آيه قبل خدا حركت كشتي ها رو در
انحصار خودش دونسته كه امروز دانشمندا ...
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۱, ۱۷:۲۶ #7
- نوشته
- 4,583
- مورد تشکر
- 8,393 پست
- حضور
- 11 ساعت 3 دقیقه
- دریافت
- 861
- آپلود
- 199
- گالری
-
331
خداوند مي فرمايد
كه حركت كشتي ها بر اثر بادي ست كه خدا اون رو اراده ميكنه و هر وقت كه بخواد مي تونه كشتي ها رو
از حركت باز نگه داره.اما امروز از طريق دستگاه هاي غول پيكر ديزلي بدون باد هم ميشه حركت كرد.
و اين يعني ديگه به اون بادي كه خدا گفته احتياجي نيست و باز هم مثل آيه قبل خدا حركت كشتي ها رو در
انحصار خودش دونسته كه امروز دانشمندا ...
به نظر من این همو ن علمی است که خداوند بزرگ در اختیار دانشمندان قرار داده یعنی اگه دکتری ...دانشمندی ....و .....هر کی که مد نظر شماست کاری انجام بده مانند همین گوساله شبیه سازی شده و فلان و فلان اینها همش از علومی است که خداوند به انان عطا فرموده است ....پس باز هم در انحصار اوست ....
ویرایش توسط ریحانه : ۱۳۸۸/۰۴/۲۱ در ساعت ۱۷:۲۷
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۲, ۱۹:۵۳ #8
- نوشته
- 263
- مورد تشکر
- 345 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
بله.من هم در پست قبلي به اين موضوع اشاره كردم كه تمام علوم نشات گرفته از علم خداست
و موضوع بحث ما اصلا سر اين ها نيست.من ميگم خدا اين علوم رو (تعيين جنين-حركت كشتي بدون باد)همونطوري
كه در قرآن فرموده در انحصار خودش دونسته.اما امروز اين علوم (به نظر فعلي من)دارن از انحصاري
بودن بيرون ميان.دليلمم همين مواردي ست كه در پست هاي قبلي عرض كردم(تعيين جنين توسط پزشك-موتورهاي ديزلي).
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۲, ۲۰:۴۱ #9
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- 16 روز 14 ساعت 21 دقیقه
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
درباره این موضوع مدتی قبل در تاپیک ( جنین شناسی در قرآن ) در انجمن علوم قرآن بحث شده. می تونید به این لینک مراجعه کنید.
ویرایش توسط فاطمه ایمانی : ۱۳۸۸/۰۴/۲۲ در ساعت ۲۰:۴۶ دلیل: اصلاح نوشتار
" خدا را در لحظه لحظه ی زندگی خود یاد کنید. "
هر وقت نا امید از همه جا شدی بدون که کارت درست میشه.
حدیث داریم به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید بنده ای که به غیر من امید داره. امیدمون اگه گوشه دلمون به کسی باشه که کارمون را اون درست کنه خدا حاجت ما رو نمیده.
( برگرفته از سخنان حاج آقا مجتهدی )
-
۱۳۸۸/۰۴/۲۲, ۲۱:۳۱ #10
اين موضوع براي من يكم غير قابل فهم هست.اگر خدا تعيين كننده جنسيت جنين هست پس دكترها چكار ميكنن و اگر
بشر تعيين كننده جنسيت جنين ست پس نعوذوباالله اين كار از دست خدا خارج شده و ...
أَفَمَنْ زُينَ لَهُ سُوءُ عَمَلِهِ فَرَآهُ حَسَنًا فَإِنَّ اللَّهَ يضِلُّ مَنْ يشَاءُ وَيهْدِي مَنْ يشَاءُ فَلَا تَذْهَبْ نَفْسُكَ عَلَيهِمْ حَسَرَاتٍ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِمَا يصْنَعُونَ(فاطر/8)
آيا کسي که عمل بدش براي او آراسته شده و آن را خوب و زيبا ميبيند (همانند کسي است که واقع را آنچنان که هست مييابد)؟! خداوند هر کس را بخواهد گمراه مي سازد و هر کس را بخواهد هدايت ميکند؛ پس جانت به خاطر شدت تأسف بر آنان از دست نرود؛ خداوند به آنچه انجام ميدهند داناست!
در حالیکه در سراسر آموزه های دینی و قرآنی برای ما روشن و مسلم است که هرکسی توسط عمل خود هدایت یا گمراه میشود
پس نتیجه میگیریم این مشیت خداوند غیر از آن معنایی هست که ما برداشت میکنم
اصلا در باب روایات هم روش هایی آموزش داده شده که اگر می خواهید فرزند شما فلان صفت داشته باشد فلان کار یا فلان غذا رو بخورید که این باز خود نشان میدهد مشیت خداوند یک معنی دقیق تری دارد ..
خلاصه اینکه این مشیت انسان در طول مشیت خداوند است .. اینکه خداوند خواسته باشد فرزند پسرباشد یا دختر در عین اینکه پدر یا مادرش هم همان خواسته خداوند را اراده کنند امر ناممکنی نیست
حتی خداوند می تواند در ذهن او تصوری ایجاد کند که فرزند پسر یا دختر را اختیار کند ..
ویرایش توسط مُدَبّر : ۱۳۸۸/۰۴/۲۲ در ساعت ۲۲:۲۳
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)