صفحه 1 از 3 123 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: شرکت سرمایه گذاری خلیج (giig) - بحثی پیرامون مضاربه

شروع کننده موضوع

نوشته
    9
    مورد تشکر
    15 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

شرکت سرمایه گذاری خلیج (giig) - بحثی پیرامون مضاربه

با سلام
    من چند سوال دارم که خیلی ذهنمو مشغول کرده....و خواهشم اینه که کامل وبا مدرک جوابتون رو به من ثابت کنید تا من هم به دیگرانی که میشناسم هم بتونم این پاسخ رو ارائه بدم.و لطفا به یک حرام است یا بلا اشکال است بسنده نکنید.چون می دونم این مشکل خیلی از ما ایرا نیها هست.
    1
    -شرکتی هست به نام GIIG(GULF INTERNATIONAL INVESTMENT GROUP) که میگوید به ازای هر مقدار سرما یه گذاری ماهیانه 12% سود به سرمایه گذار در هر ماه و به مدت 12 ماه تعلق می گیرد و در دو ماه بعد یعنی ماه 13 و 14 مبلغ سرمایه گذاری شده به سرمایه گذار باز می گردد. ولی در ماه چهارم شرکت سودی پرداخت نمی کندوآن را به عنوان سود خود شرکت بر می دارد.

و به ازای معرفی فرد دیگری به این شرکت به ازای 10% سرمایه آن شخص پورسانت به شخص معرف تعلق می گیرد.
    که البته این کار اجباری نیست. وفقط در صورت تمایل فرد سرما یه گذار این کار صورت می گیرد.

((((((((تا کید میکنم که این پورسانت که از معرفی فرد جدید به شخص می رسد به صورت دل بخواهی انجام می گیرد و در صورت
    عدم معرفی فرد جدید باز هم طبق قرارداد سود ماهیانه پرداخت خواهد شد))))).

معنی این جمله آن است که سود داده شده از طریق معرفی افراد جدید به سرمایه گذار پرداخت نمیشود بلکه آن هم نوعی از فعالیت آن شرکت است. و فعالیت اصلی شرکت که سود ها حاصل از آن است سرما یه گذاری شرکت در بازارهای بین المللی است مثل سرمایه گذاری در بازار مبل....تلفن همراه...اتومبیل...بورس های جهانی...بورس فلزات...و...........

یک مثال هم برای روشن شدن قضیه میزنم:
    به ازای سرمایه گذاری به مقدار یک میلیون تومان (1000000) به مدت 14 ماه ..در پایان ماه 14 مقدار دو میلیون و چهارصد و چهل هزار تومان به فرد تعلق میگیرد.(2440000). که اصل و سود پول با هم است.

الف)حال سوال من این است که آیا سرمایه گذاری در این شرکت از نظر اسلام عزیز اشکالی دارد یا بلا اشکال است.؟؟؟
    (فقط با دلیل روشن)
    ب)آیا این فعالیت هرمی محسوب میشود؟؟

برای اطلاعات بیشتر به این سایت بروید
    http://invest-giig.persianblog.ir

2
    - سوال دوم من در مورد حکم مراجع در مورد شرکت های هرمی است ...

مراجع بر اساس چه میزانی حکم بر حرمت شرکت های هرمی داده اند.
    ؟؟؟(با دلیل)

در ضمن مرجع تقلید من آیت الله سیستانی هست.

با تشکر

نوشته
    977
    مورد تشکر
    2,986 پست
    حضور
    4 ساعت 47 دقیقه
    دریافت
    55
    آپلود
    5
    گالری
    56

به نام خدا و سلام
    از بابت تاخیر در پاسخ عذر میخوام. اینجا رو ندیده بودم.

در معاملات مالی، یک طرف صاحب مال هست که بهش میگن: «مالک»، و دیگری با پول این مالک کار می کنه و سود در میاره، که بهش میگن: «عامل».

اینکه مالک مبلغی رو به عامل بده تا با اون کار کنه و ماهیانه (یا در هر بازه زمانی دیگه) مبلغ معینی سود به اون بده، این عمل یکی از اقسام ربا میشه و حرام هست.

دریافت سود، باید در قالب قراردادهای شرعی مثل: مضاربه، مشارکت و ... باشه.
    (که مواردش مفصل هست. هر کدام رو که لازم دارید بفرمایید تا توضیح داده بشه.)

و البته می تونند در این قرارداد شرعی شرط کنند که عامل ماهیانه (یا در هر بازه زمانی دیگه) مبلغی رو به طور علی الحساب به مالک پرداخت کنه. و سود و زیان کل مدت قرارداد رو هم در آخر قرارداد محاسبه نمایند. (و البته می تونند اون موقع با هم مصالحه کنند.)

(در هر قسمتی که سوال دارید بفرمایید تا توضیح بیشتر داده بشه.)

---------------------

در مورد حرمت فعالیت شرکت های هرمی هم چیزی که فعلا در ذهنم هست، اینه که سودی که بعضی از رده های بالای این شرکت ها (و چند رده پایین تر) بدست می آورند، مصداق أکل مال بالباطل هست. یعنی: مالی رو بدون زحمت به دست آوردن.

ضمن اینکه باعث ضرر رسیدن به بسیاری از افراد دیگر در رده های پایین تر میشه و اونا نه تنها سودی نمی کنند، بلکه اصل مالشون هم از دست میره.
    در واقع کار این شرکت ها نوعى کلاهبردارى مرموز براى تصاحب اموال دیگران است.

(در مورد شرکت های هرمی، قبلا تاپیکی در "اینجا" داشتیم که فتاوای مراجع نیز آورده شده است.)

.

دلا غافل ز سبحانی چه حاصل
    مطیع نفس و شیطانی چه حاصل
    بود قدر تو افزون از ملائک
    تو قدر خود نمیدانی چه حاصل

و ناگهان چه زود دیر می شود، ولی هیچگاه برای شروع دیر نیست...!!!

شروع کننده موضوع

نوشته
    9
    مورد تشکر
    15 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

با سلام
    ممنون از پاسختون
    این سود علل حسابی که میگید یعنی چی؟
    یعنی هر ماه سود پول رو بریزن به حسابمون؟
    اگه معنی علل حساب اینه که این شرکت قرار هست از ماه پنجم به بعد این کار رو بکنه و پول رو به حساب خود شخص بریزه.
    در مورد هرمی بودن این شرکت هم باید بگم که ...البته تا اینجایی که من می دونم ....در شرکتهای هرمی مثل گلد کوئست اگر شخص نتونه عضو جدید معرفی کنه هیچ پولی گیرش نمیاد ولی در اینجا شما اگر حتی کسی رو هم نتونی پیدا کنی 12% سود ما هیانه ات سر جای خودشه ولی اگر بتونی کسی رو پیدا کنی یه پولی هم علاوه بر سود خودت گیرت میاد. (در حقیقت مثل بازاریابی شرکتهای دولتی)
    یعنی این طور نیست که اونایی که توی شاخه های آخر هستن ضرر کنن چون سود 12% پولشون سر جاشه برخلاف شرکتهایی مثل گلد کوئست که فقط سر شاخه ها سود می کردن.

در ضمن من یک آدرس رو هم دادم که اگر براتون مقدور هست به اون آدرس برید تا کامل با این شرکت آشنا بشید ودر آخر رک و رو راست به من بگید فعالیت این شرکت چه حکمی داره ؟
    فقط خواهش می کنم صرفا راجع به این شرکت صحبت کنید .
    واقعا از شما ممنونم.
    .

نوشته
    977
    مورد تشکر
    2,986 پست
    حضور
    4 ساعت 47 دقیقه
    دریافت
    55
    آپلود
    5
    گالری
    56

سلام بر شما و وقت بخیر
    سود علی الحساب، یعنی سودی که فعلا همینطوری از طرف "عامل" به صاحب پول یعنی" مالک" پرداخت میشه. لذا سود علی الحساب، سود قطعی نیست. بلکه سود قطعی اونی هست که در پایان قرارداد پس از محاسبه دقیق سود و زیان، بدست میاد. (و البته قابل مصالحه هم هست.)

بذارید یه مثال بزنم.

فرض کنید بنده یک میلیون پول دارم و می خوام به شما تحویل بدم تا باهاش کار انجام بدین و قسمتی از سودی که از این طریق به دست میارید، به بنده پرداخت کنید.
    اگر بیایم دقیقا توافق کنیم که مثلا از این یک میلیون تومان ماهیانه 5 درصد سود (یعنی 50 هزار تومان) به من تحویل دهید، این می شود ربا، و حرام هست.

برای حلال شدن این سود، باید یک قرارداد شرعی منعقد کنیم.
    مثلا مضاربه.
    یعنی بیایم با هم قرارداد ببندیم که در طی مدت یک سال هر چی شما از این سرمایه سود کسب کردی، 40 درصد برای من باشه و 60 درصد برای شما. (یا هر توافق دیگه).
    در این حالت مقدار سود مشخص نیست، بلکه درصد سود معین شده است. (مقدار سود رو نمی دونیم چقدر هست. بلکه در پایان قرارداد یکسال، میشه دقیق معین کرد که چقدر سود بدست اومده است.)

اما برای اینکه در طول این یکسال دست من (مالک سرمایه) خالی نمونه، با هم توافق می کنیم که شما ماهیانه سودی رو (مثلا 30 هزار تومان) به طور علی الحساب به من پرداخت کنید. و بعد در پایان قرارداد یکسال، با هم میشینیم و سود دقیق این یکسال رو محاسبه کرده و بعد طبق قرار اولیه که با هم داشتیم (40 درصد برای من و 60 درصد برای شما) سود رو تقسیم میکنیم.
    (و طبعا اون پول های علی الحسابی که شما در طول این مدت به من پرداخت کردید، از سود من کسر میشه.)

(نکته دیگه اینکه، اگر این محاسبه دقیق سود و زیان در آخر قرارداد مشکل بود، می تونیم با هم مصالحه کرده و همدیگه رو حلال کنیم.)

((مضاربه شرایط دیگه ای هم داره که لازمه رعایت بشه. اگر لازمه بفرمایید تا دقیق توضیح بدم.))

(البته غیر از مضاربه، قراردادهای شرعی دیگری هم داریم. مثل: مشارکت و...)

-------------------

خلاصه کلام اینکه:

اگر همون اول کار مقدار سود دقیقا مشخص باشه و شما به من بگید: با این سرمایه یک میلیونی که به من دادی، ماهیانه فلان مبلغ بهت میدم، این ربا و حرام هست.
    بلکه باید در طی یک قرارداد شرعی، درصد سهم سود هر کدوممون مشخص بشه. و البته میشه مبلغی رو ماهیانه به عنوان علی الحساب توافق کرد تا به مالک پرداخت بشه. (و در پایان قرارداد بطور دقیق محاسبه بشه.)

---------------

با این توصیفات به نظر میاد سودی که شرکت مذکور پرداخت می کنه، مشکل داشته باشه و حلال نیست.
    چون اینطوری که شما گفتید، 12 درصد سود ماهیانه، دقیق مشخص شده است و به هر صورت به مالک پرداخت میشه.
    و این نوعی رباست!!!

مگر اینکه به طور علی الحساب باشه. (طبق توضیحی که عرض کردم.)
    و این سود علی الحساب،؛ در طی یک قرارداد شرعی پرداخت بشه. (مثل مضاربه)

------------------

نکته دیگه اینکه، جدای از این حرف ها، این شرکت ها اصلا قابل اعتماد نیستند.
    کم نیستند از این قبیل شرکت هایی که پول مردم رو بالا کشیدند و پرونده هاشون داره تو دادگاه ها خاک میخوره. و چه خانواده هایی که به واسطه همین شرکت ها به خاک سیاه نشستند و از هم پاشیدند!

مگه میشه ماهیانه 12 درصد سود بدن؟
    یعنی شما یک میلیون پول بذاری، ماهی 120 هزار تومان سود میدن؟
    این عقلایی هست؟؟

در یک قسمتی از وبلاگی که معرفی کردید، اینطور نوشته:
    سوال: حالا چقدر سود می ده؟
    جواب: سود ماهیانه بستگی به طرح تجاری کمپانی داره. در طرح فعلی که از سپتامبر 2007 شروع شده ماهیانه 20 درصد از سرمایه ای که گذاشتیم می گیریم. به عنوان مثال اگه 10 میلیون سرمایه گذاشته باشی ماهی 2 میلیون تومن می گیری. سود ماهیانه تا پایان طرح ثابته و کم و زیاد نمی شه. به این ترتیب 5 ماهه به اندازه اصل پولت سود گرفتی.

به نظر خودتون همچین چیزی ممکنه؟!!!
    ضمن اینکه، چه تضمینی برای برگرداندن اصل سرمایه شما میدن؟

(جدای از اینکه اصلا این قرارداد شرعی نیست و حرام هست!)

شروع کننده موضوع

نوشته
    9
    مورد تشکر
    15 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

با سلام
    آقا واقعا از پاسختون ممنونم.

شما تو جوابتون گفتید که:
    (نکته دیگه اینکه، اگر این محاسبه دقیق سود و زیان در آخر قرارداد مشکل بود، می تونیم با هم مصالحه کرده و همدیگه رو حلال کنیم.)
    خوب مسلما یک همچین شرکتی با تعداد سرمایه گذار بسیار زیاد توانایی این رو نداره که در آخر کار بشینه و برای تک تک سرمایه گذاراش حساب کنه که مقدار دقیق سودشون چقدر بوده.خوب ما همین اول کار این شرکت رو حلال می کنیم .
    ------------------------------
    حالا با این حساب من باید صبر کنم تا آخرش ببینم چه اتفاقی پیش میاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    اگر اون پولی که در آخر من گرفتم از سودی که شرکت قرار بوده بده بیشتر یا کمتر بود این پول حلاله و اگر دقیقا همون مقدار مورد قرارداد بود حرومه
    درست فهمیدم یا نه؟؟
    -----------------------------
    من کلا یک میلیون تو این شرکت سرمایه گذاری کردم....ریسکه دیگه... یا میگیره یا نمیگیره.
    اگه بگیره خیلی خوب میشه ولی اگه نگیره هم چیز زیادی رو از دست ندادم و به قول شما به خاک سیاه نمیشینم.
    ----------------------------
    حالا بیاید فرض کنیم این پول حرومه.
    اون سودی که من از این راه بدست آوردم رو چیکارش باید بکنم.؟؟؟
    میتونم اصل پول خودم رو ازش بردارم؟؟ یا اون هم حرومه؟؟؟؟
    ----------------------------
    یه سوال شخصی ام بکنم........اگه اشکالی نداره؟؟؟؟؟
    شما روحانی هستید ؟؟؟؟؟
    ---------------------------
    بازهم ازتون ممنونم.

6. تشکر

نوشته
    108
    مورد تشکر
    154 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0

بانکها هم دقیقا به همین ترتیب سود می دن و بطور مشخص
    پس چرا اونا حروم نیست؟
    باز هم مرغ سحر، بر سر منبر گل
    دم‌به‌دم می‌خواند، شعر جان‌پرور گل
    باز از مسجد شهر، صوت قرآن آيد
    با نسيم سحری، عطر ايمان آيد
    كودكان خوش‌سخن، شب فراری شده باز
    ديده را باز كنيد، شده هنگام نماز
    باز خورشيد قشنگ، آمد از راه دراز
    باز در دشت و دمن، چشم نرگس شده باز

8. تشکر

نوشته
    977
    مورد تشکر
    2,986 پست
    حضور
    4 ساعت 47 دقیقه
    دریافت
    55
    آپلود
    5
    گالری
    56

نقل قول نوشته اصلی توسط trinitynim نمایش پست
    با سلام
    آقا واقعا از پاسختون ممنونم.
    به نام خدا و سلام
    وقت بخیر. (عذر می خوام که در پاسخ تاخیر میفته. چند روزی نبودم.)

شما تو جوابتون گفتید که:
    خوب مسلما یک همچین شرکتی با تعداد سرمایه گذار بسیار زیاد توانایی این رو نداره که در آخر کار بشینه و برای تک تک سرمایه گذاراش حساب کنه که مقدار دقیق سودشون چقدر بوده.خوب ما همین اول کار این شرکت رو حلال می کنیم.
    این که عرض شد در پایان قرارداد، هنگام محاسبه دقیق، می تونند مصالحه کرده و همدیگر رو حلال کنند، در جایی هست که اصل قرارداد شرعی و درست باشه. نه اینکه همین اول اصلا قرارداد شرعی ای در میان نباشه.
    این شرکت از اصل کارش درست نیست و خلاف هست. چون پرداخت سود مبتنی بر هیچ قرارداد شرعی ای نیست. (حداقل من که چنین چیزی در وبلاگ مذکور ندیدم. اگر جایی ذکر کرده اند، نقل قول کنید.)

حالا با این حساب من باید صبر کنم تا آخرش ببینم چه اتفاقی پیش میاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    اگر اون پولی که در آخر من گرفتم از سودی که شرکت قرار بوده بده بیشتر یا کمتر بود این پول حلاله و اگر دقیقا همون مقدار مورد قرارداد بود حرومه
    درست فهمیدم یا نه؟؟
    خیر، اینطور نیست.
    ظاهرا در پست قبلی، نتونستم منظورم رو درست برسونم.

نگاه کنید، این شرکت ظاهرا اصلا قرارداد شرعی ای منعقد نمی کنه. در این حالت بحث به کمتر و بیشتر بودن سود قطعی از سود علی الحساب، نمی رسه. بلکه ورود به همچین شرکتی و سرمایه گذاری، اصلا جایز نیست.

بحث مذکور (در مورد سود علی الحساب) جایی بود که قرارداد شرعی (مثل مضاربه، مشارکت و...) در ابتدای کار منعقد بشه، بعد به صورت توافقی سودی رو هم به عنوان علی الحساب معین کنند، اونوقت در پایان قرارداد بشینن و حساب کنند که سود قطعی از سود علی الحساب بیشتر شده یا کمتر.

من کلا یک میلیون تو این شرکت سرمایه گذاری کردم....ریسکه دیگه... یا میگیره یا نمیگیره.
    اگه بگیره خیلی خوب میشه ولی اگه نگیره هم چیز زیادی رو از دست ندادم و به قول شما به خاک سیاه نمیشینم.
    اون خاک سیاه رو صرف نظر از مسائل شرعی عرض کردم.
    بله، کسی با از دست دادن یک میلیون به خاک سیاه نمیشینه، ولی شما که مقید به احکام شرعیش هستید و سوال کردید، در اصل ورود به این کار صحیح نیست. (چه هزار تومان باشه چه هزار میلیون!)

مگر اینکه همونطوری که عرض شد، بتونید با اون شرکت یک قرارداد شرعی منعقد کنید.

حالا بیاید فرض کنیم این پول حرومه.
    اون سودی که من از این راه بدست آوردم رو چیکارش باید بکنم.؟؟؟
    میتونم اصل پول خودم رو ازش بردارم؟؟ یا اون هم حرومه؟؟؟؟
    فرض که چه عرض کنم، تا اینجا که مبنایی بر حلال بودن این سود در وبلاگ مذکور پیدا نکردم. شما اگر جایی دیدید، خبر بدین.

اما حالا فرض کنیم کسی این مطلب رو نمی دونست و سرمایه گذاری کرد و سودش رو هم تحویل گرفت. (در اصل پول که حرفی نیست) ولی چون این سود از راه حلال بدست نیومده، در واقع مالک شرعیش نیست.

باید از دفتر مرجع تقلیدتون بپرسید که چکارش کنید.

(البته در این مورد که سود متعلق به کی میشه، بحث فراوان هست. برخی میگن کل سود حاصله سود متعلق به مالک پول هست و عامل، فقط می تونه اجرة المثل کار و زحمتش رو برداره.)

یه سوال شخصی ام بکنم........اگه اشکالی نداره؟؟؟؟؟
    شما روحانی هستید ؟؟؟؟؟
    ---------------------------
    بازهم ازتون ممنونم.
    اختیار دارین.
    از جهت ظاهر، بله. خدا کنه از جهت باطن خلاف این نباشم.

نوشته
    977
    مورد تشکر
    2,986 پست
    حضور
    4 ساعت 47 دقیقه
    دریافت
    55
    آپلود
    5
    گالری
    56

نقل قول نوشته اصلی توسط mohammad_sadegh نمایش پست
    بانکها هم دقیقا به همین ترتیب سود می دن و بطور مشخص
    پس چرا اونا حروم نیست؟
    سلام. بله، ظاهر همینطور هست. ولی در واقع این سود رو در طی یک قرارداد شرعی محاسبه و پرداخت می کنند. (مضاربه، مزارعه، مساقات، مشارکت و...)
    و مشتری موقع سپرده گذاری اوراقش رو امضا کرده و بانک رو وکیل خودش می کنه.

بانک هم سود علی الحساب رو طبق مقدار معینی که قول داده به او پرداخت کرده، و در سال بعد سود قطعی رو محاسبه می کنه.

البته این چیزی هست که در قوانین بانک هست.
    در عمل، چقدر رعایت بشه، نمی دونم.

در مورد سپرده گذاری و دریافت سود از بانک، و یا وام گرفتن و پرداخت سود به بانک، فتاوای مراجع با هم تفاوت هایی دارند که اگر مورد ابتلا هستید، لازمه به فتوای مرجع تقلیدتون مراجعه کنید. فتاوا یکسان نیست.
    ویرایش توسط parsa : ۱۳۸۸/۰۵/۰۶ در ساعت ۱۸:۱۶

شروع کننده موضوع

نوشته
    9
    مورد تشکر
    15 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

با سلام خدمت شما آقای پارسا

راستیتش من قانع نشدم...نه این که چون یک میلیون پول دادم نخوام قانع شم چون میدونم که این یک میلیون که چه عرض کنم همه ی ثروت دنیا هم ارزش خشم خدا رو نداره.
    ولی حرفهاتون یکم ضد و نقیض شد......البته شایدم مغز من کشش این حرفهارو نداره

چند تا سوال برام پیش اومده

1-خوب ما هم وقتی خواستیم سرمایه گذاری کنیم تو این شرکت اون شرکتو وکیل خودمون کردیم مثل کار بانک ها که شما گفتید

2-من فکر میکنم قرارداد این شرکت هم مضاربه حساب بشه چون همه چیز بین دو طرف توافقی هست.
    در ضمن این شرکت کسی رو مجبور نمیکنه که بره توش سرمایه گذاری کنه و ما هم اونو مجبور نکنیم که ماهی 12% سود بده.

3-بعضی ها میگن که این کار اسمش سرمایه گذاری هست ولی کار بانکها سپرده گذاری .و در تنیجه در بانکها هر موقع خواستی میتونی پولتو بیرون بیاری ولی در اینجا چون سرما یه گذاری هست نمیشه پول رو تا آخر قرارداد بیرون آورد.راجع به این هم کمی توضیح بدید.

4-یکم هم از تفاوتهای این شرکت با بانکها بیشتر توضیح بدید چون من در پاسخ شما به سوال دوستمون که گفته بودن بانکها هم همین طوری سود میدن اصلا قانع نشدم.آخه من هر چی نگاه میکنم میبینم که این شرکت هم فعالیتش دقیقا ممثل بانکهاست.

5-تکلیف ابن همه آدمی که الآن پوللشون چند ساله تو این شرکته و به دارن از سود این پول ارتزاق میکنن و اهل نماز و روزه و خدا و پیغمبر هستن چیه؟

ببخشید که من انقدر دیر فهم هستم.

باز هم از شما متشکرم.

12. تشکرها 2

نوشته
    977
    مورد تشکر
    2,986 پست
    حضور
    4 ساعت 47 دقیقه
    دریافت
    55
    آپلود
    5
    گالری
    56

نقل قول نوشته اصلی توسط trinitynim نمایش پست
    با سلام خدمت شما آقای پارسا

راستیتش من قانع نشدم...نه این که چون یک میلیون پول دادم نخوام قانع شم چون میدونم که این یک میلیون که چه عرض کنم همه ی ثروت دنیا هم ارزش خشم خدا رو نداره.
    ولی حرفهاتون یکم ضد و نقیض شد......

چند تا سوال برام پیش اومده

1-خوب ما هم وقتی خواستیم سرمایه گذاری کنیم تو این شرکت اون شرکتو وکیل خودمون کردیم مثل کار بانک ها که شما گفتید

2-من فکر میکنم قرارداد این شرکت هم مضاربه حساب بشه چون همه چیز بین دو طرف توافقی هست.
    در ضمن این شرکت کسی رو مجبور نمیکنه که بره توش سرمایه گذاری کنه و ما هم اونو مجبور نکنیم که ماهی 12% سود بده.

3-بعضی ها میگن که این کار اسمش سرمایه گذاری هست ولی کار بانکها سپرده گذاری .و در تنیجه در بانکها هر موقع خواستی میتونی پولتو بیرون بیاری ولی در اینجا چون سرما یه گذاری هست نمیشه پول رو تا آخر قرارداد بیرون آورد.راجع به این هم کمی توضیح بدید.

4-یکم هم از تفاوتهای این شرکت با بانکها بیشتر توضیح بدید چون من در پاسخ شما به سوال دوستمون که گفته بودن بانکها هم همین طوری سود میدن اصلا قانع نشدم.آخه من هر چی نگاه میکنم میبینم که این شرکت هم فعالیتش دقیقا ممثل بانکهاست.

5-تکلیف ابن همه آدمی که الآن پوللشون چند ساله تو این شرکته و به دارن از سود این پول ارتزاق میکنن و اهل نماز و روزه و خدا و پیغمبر هستن چیه؟

باز هم از شما متشکرم.
    سلام مجدد بر شما دوست گرامی

1- اون شرکت رو وکیل خودتون نکردید. وکیل، یعنی اینکه فرضا شما پولتون رو بدین به من، بهم بگید: «شما از طرف من وکیلی با این پول من کار کنی.»
    در این حالت من هر چی سود کسب کردم، همش مال شما میشه و یک ریال هم نمیتونم خودم بردارم. بلکه حق من فقط حقوق ثابت و حق الوکاله ای هست که از شما دریافت می کنم.
    به عبارت دیگه: فرض کنید با این یک میلیون شما در یک ماه 200 هزار تومان سود کسب کردم، ماه دیگر 50 هزار تومان و ماه سوم 300 هزار، و ماه چهارم هیچی! در اینجا همه سود مال شما میشه و در حقوق و حق الوکاله من اثری نداره.
    (و البته مسلما وکیل فقط طبق محدوده تعیین شده حق تصرف داره و در مثال ما، من فقط می تونم سرمایه شما رو در کاری سرمایه گذاری کنم که شما گفته اید. مگر اینکه وکیل تام الاختیار باشم.)

در بانک ها هم، مشتری بانک رو وکیل خودش نمیکنه. بلکه طبق قراردادی که با بانک میبنده، در واقع با بانک شریک میشه. (یا موارد دیگه که در قراردادهای مختلف فرق می کنه.)

2- قرارداد این شرکت مضاربه نیست. قرارداد مضاربه شرایطی برای خودش داره که لازمه رعایت بشه.
    (مضاربه رو هم در ادامه بیشتر توضیح خواهم داد.)

3- مشتری وقتی در بانک سپرده گذاری میکنه، بستگی داره در ضمن چه قراردادی باشه.
    ممکنه این سپرده رو سرمایه گذاری کنه. (مثل اوراق مشارکت و طرح های صنعتی و راه سازی و...).
    و اینکه آیا قبل از پایان قرارداد می تونه سرمایه اش رو برداشت کنه یا خیر، بستگی به توافق اولیه هنگام قرارداد داره.

در خارج بانک هم همینطور هست.

فرض کنید شما یک میلیون به مغازه دار می دین تا در سرمایه مغازش شریک بشین. (مثلا به مدت یکسال) ولی با هم توافق می کنید که اگر تا قبل از یکسال پولتون رو خواستید، مثلا یک ماه جلوتر بهش بگید و اون هم پولتون رو براتون اماده کنه. (نحوه محاسبه سود هم بر اساس قرارداد هست. البته قرارداد شرعی. مثل: مشارکت، مضاربه و... که قوانین خاص خودش رو داره.)

4- قرارداد بانک ها متفاوت هست. مضاربه، مشارکت، مزارعه و....
    باید دید مشتری در هنگام سپرده گذاری در چه نوع قراردادی وارد شده است.

ولی این شرکت هیچ نوع قرارداد شرعی ای منعقد نمی کنه. اینکه بیاد بگه: سرمایه از شما و من ماهی فلان مبلغ سود بهتون میدم و من راضی تو هم راضی، این قرارداد شرعی نمیشه!!!

(با توضیح قرارداد مضاربه، فکر کنم بیشتر روشن بشه.)

5- اگر به این نتیجه رسیدند که تا حالا پولی که گرفته اند حرام بوده است، باید با دفتر مرجع تقلید خودشون تماس بگیرند و کسب تکلیف کنند. چون موضوع در موارد مختلف ممکنه فرق کنه.
    گاهی وقتا مقدار اون مبلغ دقیق مشخص هست یا چیزی که باهاش خریده اند یا در جایی که خرج کرده اند، معین هست؛ گاهی معلوم نیست و نمی دونند چکارش کرده اند و با دیگر اموالشون مخلوط شده است.

-------------------------------------

ان شاءالله در پست بعدی در مورد قرارداد مضاربه صحبت خواهیم کرد تا تفاوتش با قراردادهای امثال این شرکت مشخص بشه.

.

ویرایش توسط parsa : ۱۳۸۸/۰۵/۰۸ در ساعت ۱۲:۰۵

صفحه 1 از 3 123 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری