-
۱۳۸۸/۰۴/۳۰, ۱۷:۱۳ #1
- نوشته
- 4,583
- مورد تشکر
- 8,393 پست
- حضور
- 11 ساعت 3 دقیقه
- دریافت
- 861
- آپلود
- 199
- گالری
-
331
گفتگو با سورهي مباركه مريم
گفتگو با سورهي مباركه مريم
ضمن عرض سلام و ارادت خاضعانه به اين وجود ملكوتي دقايقي از بيانات عطرآگين و روحبخش ايشان بهرهمند ميگرديم.
- تقاضامنديم خود را براي رهپويان راستين قرآن كريم معرفي بفرماييد:
نام من مريم، نوزدهمين سوره از قرآن كريم هستم. 98 آيه دارم و در مكه مكرمه بر قلب رئوف پيامبر اعظم ص نازل گرديدهام.
-
لطف فرموده و ما را از محتواي كلي آيات حياتبخش خود مطلع نماييد.
بخش عمده آيات من در مورد سرگذشت حضرت زكريا، مريم، عيسي، يحيي، ابراهيم، اسماعيل و ادريس عليهمالسلام ميباشد و قسمت ديگر آن مربوط به قيامت، رستاخيز و سرنوشت مجرمان و پرهيزكاران و بخش پاياني آيات من به مسئله شفاعت و نفي فرزند از خداوند ميپردازد.
- خواهشمنديم دربارهي فضيلت تلاوت خود براي دوستداران كلام الهي صحبت كنيد:
ششمين اختر تابناك آسمان ولايت عليهالسلام فرمودند: هر كس بر خواندن سورهي مريم مداومت كند به اهل و عيال و هستي و مال او بدي و آفتي نرسد و در آخرت هم از مواليان حضرت عيسي عليهمالسلام باشد و مانند ملك سليمانبنداوود عليهالسلام به او اجر و ثواب عطا ميشود.
- بر ما منت گذارده و بفرماييد منظور از « كهيعص » در اولين آيهي شما چيست؟
روزي شخصي به نام اشعري از محضر حضرت وليعصر عجلاللهتعاليفرجه الشريف پرسيد: تأويل كهيعص چيست؟ حضرت فرمودند: اين حروف رمزي است كه خداوند آن را به حضرت زكريا يادآور شد. وي درخواست آشنايي با پنج تن آلعبا عليهمالسلام را داشت كه جبرئيل آنها را به او تعليم داد. هنگامي كه حضرت زكريا عليهالسلام اسامي آنان را بر زبان جاري ميكرد حزن و اندوهش برطرف ميگرديد. ليكن هنگام ياد نام حسين عليهالسلام اشكهايش جاري ميگشت و غم بر او چيره ميشد.
روزي از خداوند علت اين تسكين دل و ريزش اشك را سؤال كرد. آنگاه خداوند فرمود: « كاف» اشاره به كربلا « ها» نشانه هلاكت (شهادت) خاندان پيامبر صلياللهعليهوآلهوسلم است و « ياء» اشاره به قاتل حسين عليهالسلام است كه يزيد نام دارد و « عين» ناظر به عطش و تشنگي و «صاد» علامت صبر و پايداري است.
هنگامي كه زكريا عليهالسلام بدين مطلب آگاه شد سه روز در مسجد ماند و هيچگونه ملاقات و ديداري با مردم نداشت و فقط گريه و ناله ميكرد. سپس به خداوند عرضه داشت: خدايا! فرزندي به من بده تا داغ او را تحمل كرده و با پيامبر آخرالزمان همدردي كنم. بدين جهت خداوند حضرت يحيي عليهالسلام را كه مانند امام حسين عليهالسلام زمان بارداري مادرش 6 ماه بود به او عطا كرد كه به دست طاغوت زمان خودش با وضع فجيعي به شهادت رسيد.
- لطفاً يك خاطره از شأن نزول آيات خود برايمان نقل كنيد.
به ياد ميآورم كه روزي شخصي به نام حباببن ارث براي مطالبهي قرض خود به نزد عاصلبنوائل رفت. عاص به او گفت: چنانچه به محمد صلياللهعليهوآلهوسلم كافر شوي و از او بيزاري بجويي طلب تو را ميدهم. حباب گفت : به خدا سوگند هرگز به محمد صلياللهعليهوآلهوسلم كافر نميشوم و از آن حضرت بيزاري نميجويم هر چند تو بميري و در قيامت زنده شوي. عاص در پاسخ او گفت: حال كه چنين است برو تا من بميرم و زنده شوم. در قيامت كه براي من مال و فرزند باشد به تو دو برابر ميدهم. در اين هنگام پيك وحي بر رسول خدا صلياللهعليهوآلهوسلم نازل شد و فرمود:
« أَفَرَأَيْتَ الَّذِي كَفَرَ بِآيَاتِنَا وَقَالَ لَأُوتَيَنَّ مَالًا وَوَلَدًا * أَاطَّلَعَ الْغَيْبَ أَمِ اتَّخَذَ عِندَ الرَّحْمَنِ عَهْدًا * كَلَّا سَنَكْتُبُ مَا يَقُولُ وَنَمُدُّ لَهُ مِنَ الْعَذَابِ مَدًّا * وَنَرِثُهُ مَا يَقُولُ وَيَأْتِينَا فَرْدًا»
سوره مريم
« اي پيغمبر آيا ديدي كسي كه به آيات ما كفر ورزيده و گفت: مسلماً در آخرت هم مال و فرزندان بسيار خواهم داشت. آيا او بر غيب اطلاع يافته و يا در نزدخداوند براي خود پيماني گرفته است؟! هرگز چنين نيست كه او ميپندارد، گفتههاي او را ثبت و ضبط نموده و بر عذابش ميافزاييم. و آنچه را ميگفت ( از مال و فرزند) به ارث ميبريم. يكه و تنها نزد( به سوي) ما خواهد آمد.»
- دوست داشتيم توصيهاي به علاقهمندان خود بفرماييد:
« وَإِنَّ اللَّهَ رَبِّي وَرَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِيمٌ » سوره مريم /آيه 36
و به يقين خداوند پروردگار من، پروردگار شماست، پس او را پرستش كنيد، اين راه راست است.
- با سپاس بيشائبه از شما چراغ هدايتگر كه بر مامنت گذارد و لحظاتي ما را به ميهماني پر بركت خود پذيرا گشتيد.
در پايان از خداوند متعال خواستاريم كه قلب ما را به نور ايمان الهي و محبت اهلبيت عليهم السلام منور گرداند و تمام وجود ما را به نور اعمال صالح روشن فرمايد.
..
ادامه دارد ...گفتگو با سوره های دیگر ...ان شا الله
دارالقران کریم اصفهان
.
ویرایش توسط ریحانه : ۱۳۸۸/۰۴/۳۰ در ساعت ۲۱:۲۶
-
تشکرها 5
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری