صفحه 1 از 2 12 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: آيه الكرسي

شروع کننده موضوع

نوشته
    14
    مورد تشکر
    94 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

آيه الكرسي

در فضايل آيت الكرسي

امام محمد باقر از امير المومنين (ع) روايت فرموده: هنگامي كه آيت الكرسي نازل شد رسول خدا (ص) فرمود آيه الكرسي آيه اي است كه از گنج عرش نازل شده و زماني كه اين آيه نازل گشت هر بتي كه در جهان بود با صورت به زمين خورد.

آيت الكرسي سيد آيات قرآن

پيامبر به حضرت علي (ع) فرمود: " يا علي ! من سيد عربم-مكه سيد شهر هاست- كوه سينا سيد همه كوه هاست- جبرئيل سيد همه فرشتگان استفرزندانت سيد جوانان اهل بهشتند- قرآن سيد همه كتاب هاستبقره سيد همه سوره هاي قرآن است – ودر بقره يك آيه است كه آن آيه 50كلمه دارد و هر كلمه 50 بركت دارد و آن آيت الكرسي است.

پاداش كسي كه آيت الكرسي را زياد مي خواند

عبدالله بن عوف گفته است:" شبي خواب ديدم كه قيامت شده است و من را آوردند و حساب من را به آساني بررسي كردند. آنگاه مرا به بهشت بردند و كاخ هاي زيادي به من نشان دادند. به من گفتند: درهاي اين كاخ را بشمار ؛ من هم شمردم 50 درب داشت.
    بعد گفتند: خانه هايش را بشمار. ديدم 175 خانه بود. به من گفتند اين خانه ها مال توست. آن قدر خوشحال شدم كه از خواب پريدم و خدا را شكر گفتم.
    صبح كه شد نزد ابن سيرين رفتم و خواب را برايش تعريف كردم.
    او گفت : معلوم است كه تو آيه الكرسي زياد مي خواني. گفتم : بله ؛ همين طور است. ولي تو از كجا فهميدي. گفت براي اينكه اين آيه 50 كلمه و 175 حرف دارد. من از زيركي حافظه او تعجب كردم. آنگاه به من گفت : هر كه آيه الكرسي را بسيار بخواند سختي هاي مرگ بر او آسان مي شود.

ویرایش توسط گل نرجس : ۱۳۸۸/۰۴/۳۱ در ساعت ۱۰:۰۱
    امام علي(ع) فرمودند :
    من عاشق زندگي‌ام و از دنيا بيزار!

پرسيدند تفاوت اين دو چيست؟

فرمودند:
    دنيا حركت بر بستر خور و خواب و خشم وشهوت است و زندگي نگريستن در چشم كودك يتيمي كه از پس پرده شوق به انسان مينگرد!

نوشته
    11,936
    مورد تشکر
    35,179 پست
    حضور
    33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
    دریافت
    406
    آپلود
    94
    گالری
    278

آيه الكرسي

ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند

و

چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.

تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...

پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان

شروع کننده موضوع

نوشته
    14
    مورد تشکر
    94 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

داستان نزول

رسول اكرم (ص) فرمود: چون خداي متعال خواست سوره ي حمد و آيه هاي شهدالله (18و19 آل عمران) و قل اللهم (26-27آل عمران) و سوره توحيد و آيه الكرسي را به زمين نازل كندهمگي به عرش الهي چنگ زدند در حالي كه بين آن ها و خداوند حجابي نبود.

سپس فرمودند : پروردگارا ما را به خانه پر گناه و به سوي كساني كه عصيان و گناه مي كنند مي فرستي ؛ در حالي كه ما پاك و مطهر هستيم.

سپس خداي متعال فرمود :" به عزت و جلال خودم سوگند ، هيچ كس شما را بعد از نماز نخواند مگر اين كه او را در مرتبه بالاي قدس جاي دهم كه از نعمت هاي آن استفاده كنند و در هر روز 70 بار به او با نظر رحمت خود بنگرم و در هر روز 70 حاجت او را برآورم هرچند كه بسيار گناه كرده باشد كه كمترين آن دعاها و حاجت ها و آمرزش گناهان باشد. او را از هر دشمني پناه مي دهم و براي پيروزي بر هر دشمني ياريش مي دهم و مانعي به جز مرگ براي بهشت رفتن او نباشد.( يعني بعد از مرگ بلافاصله به بهشت مي رود)

ویرایش توسط گل نرجس : ۱۳۸۸/۰۴/۳۱ در ساعت ۱۰:۳۶
    امام علي(ع) فرمودند :

فرمودند:
    دنيا حركت بر بستر خور و خواب و خشم وشهوت است و زندگي نگريستن در چشم كودك يتيمي كه از پس پرده شوق به انسان مينگرد!

شروع کننده موضوع

نوشته
    14
    مورد تشکر
    94 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ترجمه آيات شريفه:

خداى يكتا كه جز او هيچ معبودى نيست ، زنده و قائم به ذات [ و مدّبر و برپا دارنده و نگه دارنده همه مخلوقات ] است ، هيچ گاه خواب سبك و سنگين او را فرا نمي گيرد، آنچه در آسمان ها و آنچه در زمين است در سيطره مالكيّت و فرمانروايى اوست . كيست آنكه جز به اذن او در پيشگاهش شفاعت كند ؟ آنچه را پيش روى مردم است [ كه نزد ايشان حاضر و مشهود است ] و آنچه را پشت سر آنان است [كه نسبت به آنان دور و پنهان است] مي‌داند . و آنان به چيزى از دانش او احاطه ندارند مگر به آنچه او بخواهد.
    تخت [حكومت ، قدرت و سلطنتش] آسمان ها و زمين را فرا گرفته و نگهدارى آنان بر او گران و مشقت آور نيست ; و او بلند مرتبه و بزرگ است . « 255»
    در دين ، هيچ اكراه و اجبارى نيست [ كسى حق ندارد كسى را از روى اجبار وادار به پذيرفتن دين كند ، بلكه هر كسى بايد آزادانه
    با به كارگيرى عقل و با تكيه بر مطالعه و تحقيق ، دين را بپذيرد ] . مسلماً راه هدايت از گمراهى [ به وسيله قرآن ، پيامبر و امامان معصوم ]
    روشن و آشكار شده است . پس هر كه به طاغوت [ كه شيطان ، بت و هر طغيان گرى است ] كفر ورزد و به خدا ايمان بياورد ، بى ترديد به
    محكم ترين دستگيره كه آن را گسستن نيست ، چنگ زده است ; و خدا شنوا و داناست . « 256»
    خدا سرپرست و يار كسانى است كه
    ايمان آورده اند ; آنان را از تاريكى ها [ ى جهل ، شرك ، فسق وفجور ] به سوى نورِ [ ايمان ، اخلاق حسنه و تقوا ] بيرون مي برد .
    و كسانى كه كافر شدند ، سرپرستان آنان طغيان گرانند كه آنان را از نور به سوى تاريكى ها بيرون مي برند ; آنان اهل آتش اند
    و قطعاً در آنجا جاودانه اند . « 257»

ویرایش توسط گل نرجس : ۱۳۸۸/۰۴/۳۱ در ساعت ۱۲:۱۰
    امام علي(ع) فرمودند :

فرمودند:

شروع کننده موضوع

نوشته
    14
    مورد تشکر
    94 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

آيت الكرسي سيد آيات قرآن

راوي روايت مي کند جمعي از صحابه در مسجد رسول خدا صل الله عليه و آله و سلم نشسته بودند و ذکر فضايل قران را مي کردند که کداميک برتر است . يکي مي گفت آخر برائت ديگري مي گفت آخر بني اسرائيل و آن يکي مي گفت کهيعص و برخي مي گفتند طه در اين ميان مولي علي عليه السلام فرمودند که چرا از آيه الکرسي غافليد من از حضرت ختمي مرتبت صل الله عليه آله و سلم شنيدم که فرمودند :يا علي آدم سيد البشر و من سيد عربم و فخري نيست و سلمان سيد پارس و صهيب سيد روم و بلال سيد حبشه و طور سينا سيد کوهها و جمعه سيد الايام و قرآن سيد کلامها و سوره بقره سيد قران و آيه الکرسي سيد سوره بقره است.

چرا آيت الكرسي را سيد آيات خوانده اند ؟

صدر المتالهين در اين باره مي گويد : هنگامي كه شخص متفكر تامل نمايد و با چشم بصيرت به معارف الهي و مطالب ربوبي بنگرد؛ از توحيد و تقديس و شرح صفات عليا و افعال عظمي آن ها را يكجا در آيه اي به جز آيت الكرسي نخواهد يافت . به همين جهت آيت الكرسي به تنهايي سيادت و رياست را بر ساير آيات خواهد داشت .

( تفسير قرآن كريم ؛ صدر المتالهين )

ویرایش توسط گل نرجس : ۱۳۸۸/۰۴/۳۱ در ساعت ۱۲:۲۵
    امام علي(ع) فرمودند :

فرمودند:

شروع کننده موضوع

نوشته
    14
    مورد تشکر
    94 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

داستان نزول:

رسول اكرم (ص) فرمود: چون خداي متعال خواست سوره ي حمد و آيه هاي شهدالله (18و19 آل عمران) و قل اللهم (26-27آل عمران) و سوره توحيد و آيه الكرسي را به زمين نازل كند همگي به عرش الهي چنگ زدند در حالي كه بين آن ها و خداوند حجابي نبود.

سپس فرمودند : پروردگارا ما را به خانه پر گناه و به سوي كساني كه عصيان و گناه مي كنند مي فرستي ؛ در حالي كه ما پاك و مطهر هستيم.

سپس خداي متعال فرمود :" به عزت و جلال خودم سوگند ، هيچ كس شما را بعد از نماز نخواند مگر اين كه او را در مرتبه بالاي قدس جاي دهم كه از نعمت هاي آن استفاده كنند و در هر روز 70 بار به او با نظر رحمت خود بنگرم و در هر روز 70 حاجت او را برآورم هرچند كه بسيار گناه كرده باشد كه كمترين آن دعاها و حاجت ها و آمرزش گناهان باشد. او را از هر دشمني پناه مي دهم و براي پيروزي بر هر دشمني ياريش مي دهم و مانعي به جز مرگ براي بهشت رفتن او نباشد. ( يعني بعد از مرگ بلافاصله به بهشت مي رود)

امام علي(ع) فرمودند :

فرمودند:

شروع کننده موضوع

نوشته
    14
    مورد تشکر
    94 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

آيت الكرسي براي حفظ چشم

بعد از هر نماز دستان را روي چشم بگذاريد و بعد از خواندن آيت الكرسي بگوييد: "اللهم احفظ حدقتي بحق حدقتي علي بن ابيطالب(ع)"

ویرایش توسط گل نرجس : ۱۳۸۸/۰۵/۱۱ در ساعت ۱۰:۳۱
    امام علي(ع) فرمودند :

فرمودند:

شروع کننده موضوع

نوشته
    14
    مورد تشکر
    94 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

امان نامه الهي

امام كاظم (ع) فرمود: از بعضي پدران بزرگوارم شنيدم كه كسي داشت سوره حمد را مي خواند پس حضرت فرمود: هم شكر خدا را به جاي آورد و هم به پاداش رسيد. بعد حضرت شنيد كه سوره توحيد مي خواند فرمود: ايمان آورد و ايمني به دست آورد و سپس شنيد كه سوره قدر مي خواند فرمود: راست گفت و آمرزيده شد و بعد شنيد كه آيت الكرسي مي خواند فرمود: خداوند خالق امان نامه برايش فرو فرستاد.

ویرایش توسط گل نرجس : ۱۳۸۸/۰۵/۱۱ در ساعت ۱۰:۲۹
    امام علي(ع) فرمودند :

فرمودند:

شروع کننده موضوع

نوشته
    14
    مورد تشکر
    94 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

قرآن برتر است يا تورات؟

روايت شده كه از پيامبر (ص) پرسيدند: قرآن برتر است يا تورات؟ فرمودند: در قرآن آيه اي است كه از تمام كتابهايي كه خداوند بر پيامبرانش نازل فرموده بهتر و برتر و والاتر است و آن آيه الكرسي است.

امام علي(ع) فرمودند :

فرمودند:

شروع کننده موضوع

نوشته
    14
    مورد تشکر
    94 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

روایاتی در مورد آیت الکرسی:

پيامبر فرمودند: آيه الكرسي و سوره توحيد عظيم تر از همه چيزهايي است كه دون و پست تر از خداست.
    پيامبر (ص) فرمودند: دانش بر تو گوارا باد. سوگند به كسي كه جان محمد در دست اوست اين آيه داراي دو زبان و دو لب است كه در عرش الهي تسبيح و تقديس خدا مي گويد.
    رسول خدا (ص) فرمود: در شب معراج دو لوح را ديدم ، كه در يك لوح سوره حمد و در لوح ديگر كل قرآن قرار داشت كه سه نور از آن مي درخشيد . پس گفتم اي جبرئيل اين نورها چيست؟ جبرئيل در جواب گفت : آن سه نور يكي سوره توحيد و يكي سوره ياسين و ديگري آيه الكرسي مي باشد.

امام علي(ع) فرمودند :

فرمودند:

صفحه 1 از 2 12 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری