-
۱۳۸۸/۰۵/۰۱, ۰۲:۴۸ #1
- نوشته
- 505
- مورد تشکر
- 1,183 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 17
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
آثار مثبت نگري
بسم الله الرحمن الرحیم
يكي از آفات جوامع انساني، وجود بدبيني و نگاه بدبينانه آحاد جامعه نسبت به يكديگر است كه موجب سلب اعتماد و از هم گسيختن وحدت و انسجام ملي مي گردد. بنابراين بايد رويكرد خوش بينانه و مثبت نگري را در جامعه تقويت كرد و از آثار و كاركرد آن استفاده نمود.
آثار مثبت نگري
خوش بيني و مثبت انديشي آثار و پي آمدهاي فراواني دارد كه مهم ترين آنها عبارت اند از:
1-امنيت فكري: يكي از عوامل اضطراب و ناآرامي، بدبيني است، اما با خوش بيني و اعتمادورزي، ترس دروني زايل مي گردد و آرامش جايگزين آن مي شود. امام علي
عليه السلام مي فرمايد:
حسن الظن راحه القلب و سلامه الدين؛ (غررالحكم و دررالكلم، ج5، ص244)
خوش بيني، مايه آرامش قلب و سلامت دين است.
2-غم زدايي: يكي از آثار سازنده مثبت انديشي، زدودن غبار غم و اندوه از صفحه دل است. امام علي عليه السلام مي فرمايد:
حسن الظن يخفف الهم؛
(همان ج3 ص 583)
خوش بيني، اندوه را سبك مي كند.
3-محبت زايي: مثبت نگري، در ايجاد محبت نقش اساسي دارد. امام علي
عليه السلام مي فرمايد:
من حسن ظنه بالناس حاز منهم المحبه ؛ (غررالحكم و دررالكلم، ج5، ص973)
كسي كه به مردم خوش گمان باشد، محبت آنها را به سوي خود جلب خواهد كرد.
4- پيش گيري از گناه: بدبيني، هم خود گناه است و هم عامل بعضي از گناهان، مانند: غيبت، تهمت، تجسس و... مي باشد؛ اما خوش بيني مصونيت از گناه ايجاد مي كند. امام علي عليه السلام مي فرمايد:
حسن الظن ينجي من تقلد الاثم؛
(همان، ج3، ص093)
خوش گماني، پيرو گناه را نجات مي بخشد.
5-سلامت روان: اگر افراد در برخوردهاي خود خوش بين باشند، گفتار و رفتار ديگران را خوب تفسير مي كنند و كمتر دچار
سوء تفاهم هايي مي گردند كه زمينه را براي بروز درگيري و تنش فراهم مي نمايند. در فضاي بدگماني، رفتارها و گفتارها به گونه اي خاص تفسير مي شوند؛ مثلا احترام گزاردن به ديگران به چاپلوسي و تملق ، سكوت به
مخفي كاري، حرف زدن ملايم به بي اعتنايي و سردي، قاطعيت به استبداد، صراحت به پررويي، صداقت به ساده لوحي و صميميت به خود شيريني تفسير مي شود.
6- شادي و نشاط: اگر بپذيريم آن چه مايه خوش بختي و شادي انسان مي شود درون اوست، نه عوامل بيروني، ارتباط بين نگرش خوش بينانه و شادكامي، روشن مي گردد. روان شناسان، شادي را احساس مثبتي مي دانند كه از حس ارضا و پيروزي به دست آمده است. (ابوالفضل طريقه دار، شرع و شادي، ص42)
7. شكيبايي: به نظر روان شناسان، هر اندازه والانس هاي مثبت قوي باشد تحمل شدايد و ناكامي آسان تر مي گردد. اشياء و امور يا موقعيت هايي كه جنبه داعيه دارند، داراي والانس مثبت و اشياء و اموري كه دفع كننده اند، والانس منفي دارند. (اصول روان شناسي، ترجمه ساعتچي، ج1 ص 954)
-
تشکرها 49
!Deli, *عرفانی*, ..تراب.., ali_mkf, behnam27, fani, H!V, Hakim, hesam_1, Masoomi, mdramnet, Miss.Kind, moderntalking, montazer1, Montazere313, Mostafa, nasimkhordad, parsa, parto, RapidPc, saeed623, sahel58, seyed133, sezar, Shakibajoooon, taha22, فاطیما*ع, قیامت, قطره, لوتي, مجیب, محب نور, مدافع, مسافر 1800, نسیم حیات, یاقوت, valayat, zareza, اسرا, باران88, تنوير, ریحانه, سلام خدا, سید بصیر, سربازی در مسیر, طارق, عماد المقاومه, عارف313, عاشقان
-
۱۳۸۸/۰۵/۰۱, ۰۵:۴۲ #2
-
-
۱۳۸۸/۰۷/۰۲, ۰۶:۵۳ #3
سلام دوستان عزیز
فروش یک کمپانی بزرگ متوجه می شود که فروش محصولاتشان در برخی از نقاط شهرکاهش یافته است. او نمایندگان فروش آن مناطق را احضار می کند و جلسه ای کوتاه و ساده تشکیل می دهد. در طی جلسه روی کاغذ بزرگ نقطه سیاه می گزارد و می پرسد:
چه چیزی می بینید؟
همه افراد می گویند:«نقطه ای سیاه»دوباره می پرسد:
ایا چیز دیگری می بینید؟
پاسخ همه نمایندگان منفی بود.ان جا او می گوید:«مشکل شما همین جاست.شما فقط نقطه سیاه را می بینید.شما فضای بزرگ سفید را که نقطه سیاه را احاطه کرده است نمی بینید.حالا به محل کار خود بروید و دیگر نقاط سیاه را نبینید به جای مشکلات به دنبال فرصت ها باشید. بی شک خواهید دید که فروش محصول بالا خواهد رفت.» این کار او یعنی اتخاذ گرایش مثبت نسبت به زندگی. بسیاری از ما فقط نقاط سیاه زندگی را می بینیم و فضای سفیدی را که نقاط سیاه را در بر گرفته است مشاهد نمی کنیم.
بدین ترتیب به راحتی افسرده و نومید می شویم.
خیلی ممنون از این تاپیک اگه امکان داره از مثبت نگری بیشتر بگین
خداپشتوپناهتون
ویرایش توسط محب نور : ۱۳۸۸/۰۷/۰۲ در ساعت ۱۷:۳۰ دلیل: غلط املایی زیاد داشت !!! تشکر
هرکس محبت نميکند خدا را نمي شناسد زيرا خدا محبت است.عيسي مسيح
-
-
۱۳۸۸/۰۷/۰۲, ۰۷:۱۱ #4
- نوشته
- 104
- مورد تشکر
- 309 پست
- حضور
- 1 روز 11 ساعت 35 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام .
نسبتا جالب بود. ولي اگه لطف كنيد در نوبت بعد راههاي دست يافتن به اين خوشبيني و مثبت انديشي را هم بيان كنيد ممنون ميشم.
موفق باشيد.
خدانگهدارتون.
شاید آنروز كه سهراب نوشت:تا شقایق هست زندگی باید كردخبرى از دل پر درد گل یاس نداشت.
باید اينطور نوشت:
هر گلی هم باشد،چه شقایق چه گل پیچك و یاس،تا نیاید مهدى، زندگی دشوار است.
-
-
۱۳۸۸/۰۷/۰۲, ۰۹:۳۹ #5
- نوشته
- 359
- مورد تشکر
- 176 پست
- حضور
- 1 ساعت 3 دقیقه
- دریافت
- 38
- آپلود
- 4
- گالری
- 0
سلام دوستان یک سری به وبلاگ من بزنید
ممنون
http://www.romanhaebook20.mihanblog.com/
خدایا!
جوی کوچک وجود ما تنها با پیوستن به دریای تو آرام میگیرد.
آرامشی از خویشتن نصیبمان فرما و آینهی صور ما را با انوار محبت خویش جلا بخش.
==========
گاهي ليوانت را زمين بگذار استادی درشروع کلاس درس، لیوانی پراز آب به دست گرفت. آن را بالا گرفت که همه ببینند.بعد از شاگردان پرسید:
به نظر شما وزن این لیوان چقدر است؟
شاگردان جواب دادند:
50 گرم ، 100 گرم ، 150 گرم
استاد گفت:
من هم بدون وزن کردن، نمی دانم دقیقا“ وزنش چقدراست. اما سوال من این است: اگر من این لیوان آب را چند دقیقه همین طور نگه دارم، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
شاگردان گفتند: هیچ اتفاقی نمی افتد.
استاد پرسید:
خوب، اگر یک ساعت همین طور نگه دارم، چه اتفاقی می افتد؟
یکی از شاگردان گفت: دست تان کم کم درد میگیرد.
حق با توست. حالا اگر یک روز تمام آن را نگه دارم چه؟
شاگرد دیگری جسارتا“ گفت: دست تان بی حس می شود.
عضلات به شدت تحت فشار قرار میگیرند و فلج می شوند. و مطمئنا“ کارتان به بیمارستان خواهد کشید و همه شاگردان خندیدند.
استاد گفت: خیلی خوب است. ولی آیا در این مدت وزن لیوان تغییرکرده است؟
شاگردان جواب دادند: نه
پس چه چیز باعث درد و فشار روی عضلات می شود؟
درعوض من چه باید بکنم؟
شاگردان گیج شدند. یکی از آنها گفت: لیوان را زمین بگذارید.
استاد گفت: دقیقا“ مشکلات زندگی هم مثل همین است.
اگر آنها را چند دقیقه در ذهن تان نگه دارید.
اشکالی ندارد. اگر مدت طولانی تری به آنها فکر کنید، به درد خواهند آمد.
اگر بیشتر از آن نگه شان دارید، فلج تان می کنند و دیگر قادر به انجام کاری نخواهید بود.
فکرکردن به مشکلات زندگی مهم است. اما مهم تر آن است که درپایان هر روز و پیش از خواب، آنها را زمین بگذارید.
به این ترتیب تحت فشار قرار نمی گیرند، هر روز صبح سرحال و قوی بیدار می شوید و قادر خواهید بود از عهده هرمسئله و چالشی که برایتان پیش می آید، برآیید!
دوست من، یادت باشد که لیوان آب را همین امروز زمین بگذاری.
زندگی همین است!
ویرایش توسط taha22 : ۱۳۸۸/۰۷/۰۲ در ساعت ۰۹:۴۲
-
-
۱۳۸۸/۰۷/۰۲, ۰۹:۴۴ #6
با سلام
حقيقت امر اينه كه ما چون بعضي مشكلات برامون سنگين و قايل هضم نيست يه مقدار زود جا ميزنيم و هميشه منفي برداشت مي كنيم كه آره خدا ما رو دوست داره و يا به عبارتي از ما يادش رفته.
در حالي كه من هميشه شعارم اين بوده به دوستان خودم كه هر وقت اتفاقي مي افته و اون اتفاق 99 درصد مثبته و يه درصد منفي، شما بايد اون يه درصد منفي رو به حساب بياري همچنين اگه اتفاقي مي افته كه 99 درصد بده و يه درصد خوبه بازهم اون يه درصد خوب رو در نظر بگيريد ولي از اون 99 درصد هم غافل نشيد.
ممنون از تايپيك- چون روانشناسي بسيار قوي رو بين دوستان فعال مي كنه. يا علي
امسال سال فرج است اگر بخواهيم
-
تشکرها 15
-
۱۳۸۸/۰۷/۰۲, ۰۹:۴۵ #7
آنچه كه اسلام ما را بدان دستور داده است، حسن ظن در بين مردم است ، يعني اينكه نگاه افراد به يكديگر هميشه مثبت باشد، به يكديگر اعتماد كنند.
حال اگر اين حسن ظن در افراد ملكه شود، زندگي كردن نيز آسان خواهد شد. حسن ظن چه در جامعه و خانواده و خانه لازم است، اما وجود آن در خانه از اهميت ويژه اي برخوردار است. چرا كه اگرسوء ظن وارد خانه شود، آثار فردي و اجتماعي بدي را در پي خواهد داشت.
پيامبراكرم (صلی الله عليه و آله و سلم)مي فرمايند: خداوند خون، مال ، آبروي مسلمانان را محترمشمرده است و سوء ظن به مسلمانان را تحريم نموده است.
خداوند در قرآن كريم ميفرمايند : اي كساني كه ايمان آورديد، از بسياري ازگمانهاي بد، اجتناب كنيد، زيرابعضي گمانها، گناه است.
• آثار سوء ظن : سوء ظن آثار فردي زيادي درپي خواهد داشت :
– خوشي و آرامش را از بين ميبرد
– انسان به طور مداوم بر رفتار همسرش ريزبين مي شود
– انسان به همسرش به صورت متهم مي نگرد
– انسان از لحاظ روحي هميشه در عذاب است
– انسان منزوي مي شود و با ديگران قطع رابطه مي كند.
– عدم اعتماد به نسبت به خويشان ونزديكان پيدا مي كند.
آثار اجتماعي سوء ظن :
. غيبت
. تهمت
. غيرت بي مورد
. گسستن الفت در زندگي
ویرایش توسط fani : ۱۳۸۸/۰۷/۰۲ در ساعت ۰۹:۴۸
-
-
۱۳۸۸/۰۷/۰۲, ۱۰:۱۸ #8
زیان های سوء ظن و راه های درمان آن
سوء ظن نسبت به ديگران موجب وارد شدن ضررهاى فراوان معنوى و حتى مادى به انسان مىگردد: حضرت على(علیه السلام) فرمود: «مراقب باش كه سوء ظن بر تو غلبه پيدا نكند، به درستى كه بدگمانى هيچ رفاقتى را بين تو و دوستت باقى نمىگذارد»،(1).
در اسلام شديداً از ترتيب اثر دادن به گمانهاى بيهوده و بىاساس منع گشته و از انسانها خواسته شده تا زمانى كه به مسألهاى يقين و علم پيدا نكردهاند، درباره آن قضاوت نكنيد چرا كه عمل به ظنّ و گمان رابطه بين آدميان را دچار تشويش و سستى كرده واعتماد را در جامعه از بين مىبرد.
حضرت على (علیه السلام) فرمود: سُوءُ الظنّ يُفسِدُ الاُمُورَ و يُبْعِثُ عَلَى السُّرُورِ گمان بد كارها را فاسد كرده و انسان را بر كارهاى زشت وامىدارد،(2). حتى در حديثى از رسول اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) وارد شده است: «كسى كه به برادر خود سوء ظن داشته باشد به تحقيق به خداوند بدى نموده است، زيرا خداوند فرموده: اِجْتَنِبُوا كَثِيراً مِنَ اَلظَّنِاز بسيارى از گمانهاى بىاساس دورى كنيد».،(3).
پس به مجرد اين كه كلام و يا عملى را از دوست خويش مشاهده كرديم، نبايد آن را بر بدى و سوء قصد وى حمل نماييم. همچنين نبايد ديگران را بدون دليل و مدرك، متهم به كارهاى زشت كنيم و پيشوايان دينى و امامان (علیهم السلام)از ما خواستهاند كه كارهاى برادران مسلمان خود را بر بهترين شكل حمل نماييم و حتى اگر حمل بر صحت و درستى آن مشكل است، تلاش كنيم تا وجه خوبى برايش پيدا كرده واز هرگونه بدگمانى تا قبل از مرحله علم بپرهيزيم،(4).
در غير اين صورت هميشه انسان از ديگران و گفتار و كردار آنان وحشت داشته و چنين خواهد پنداشت كه هر عملى كه انجام مىدهند عليه او صادر گرديده است.
گفتنى است كه اين امر از صفات منافقان است. قرآن كريم در وصف منافقين مىفرمايد: «آنان مانند چوبى خشك بر ديوارند كه هر صدايى بشنوند بر زيان خويش پندارند»،(5).
اما راههاى مبارزه:
الف) مطالعه آيات واخبارى كه در مذمت سوء ظن آمده است.
ب) هرگاه به كسى سوء ظن پيدا كرديد، در عمل هيچ تأثير و نقشى به آن ندهيد بلكه سعى كنيد با فرد مورد سوء ظن، رفتارى آميخته با حسن ظن داشته باشيد. در اين صورت اين خوى ناپسند، ضعيف شده و از بين خواهد رفت.
ج) هرگاه كه مورد حمله سوء ظن واقع شديد، به خدا پناه ببريد و با استعاذه و استغفار، از او مدد بطلبيد.
شناخت بيمارى، خود نيمى از درمان است. اگر كسى اين صفت ناپسند را شناخت و معناى آن را دانست، در صدد معالجه آن برخواهد آمد و در اين راه، توفيق خواهد يافت .
ضمناً براى آگاهى بيشتر به كتاب »معراج السعاده، بحث علاج سوء ظن« مراجعه كنيد.
پىنوشت
(1) بحارالانوار، ج 77، ص 207
(2) غررالحكم، حرف سين، لفظ (سوء)
(3) ميزان الحكمه، ج 5، ص 625
(4) بحارالانوار، ج 75، ص 196
(5) سوره منافقون، آيه 3
ویرایش توسط fani : ۱۳۸۸/۰۷/۰۲ در ساعت ۱۰:۲۶
-
-
۱۳۸۸/۰۷/۰۲, ۱۳:۵۱ #9
به نظرم میاد بحث روی این موضوع بتونه کمک خوبی برای پیدا کردن اعتماد به نفس باشه .
فعلا یک نکته : مثبت اندیشی را نباید با سادگی اشتباه کنیم .
علم را باید جست هرقدر که در دوردستها باشد
-
-
۱۳۸۸/۰۷/۰۲, ۱۸:۳۳ #10
یا حق
با سلام و تشکر از تمام پیام هایی که پر از انرژی مثبت هستنند
نمی خواهم جو این فضا را خراب کنم ولی من از این مثبت اندیشی و اعتماد از نزدیکترین فرد در زندگی ام به سختی زمین خوردم .
خواهشا در همه جوانب اعتدال و احتیاط را رعایت کنید.
التماس دعا
زندگی آبتنی کردن در حوضچه اکنون است
(BRAN88)
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری