-
۱۳۸۸/۰۵/۰۳, ۱۹:۵۹ #1
- نوشته
- 263
- مورد تشکر
- 345 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
چرا صلوات مي فرستيم؟
سلام.
اصل قضيه صلوات فرستادن در چيست و اصلا ما براي چي صلوات مي فرستيم؟
همانطور كه مي دانيد معني صلوات مي شود :خدايا بر محمد و خاندان محمد درود فرست...
حضرت محمد (ص)كه بهترين بنده ي خداست چه نيازي داره كه ساير بنده ها با فرستادن صلوات
از خدا بخوان كه بر ايشان و خاندان مطهرش درود بفرستد؟ مگر خود خدا بر ايشان درود نمي فرستد؟
البته نگيد كه به خودمون بر مي گرده و ...از اينجور چيزا.چرا كه اگه به خودمون بر مي گشت
كه حداقل تو صلوات اسمي يا ضميري هم از خودمون بايد برده مي شد
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۸/۰۵/۰۴, ۰۹:۲۳ #2
- نوشته
- 1,017
- مورد تشکر
- 2,509 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 29
- آپلود
- 0
- گالری
-
3
يكي از افتخارات و امتيازات بزرگ شيعه نسبت به ديگر برادران مسلمان , اين است كه هرگاه بخواهد شخصيت هاي برجسته خود را ياد و تكريم نمايد, بر پيامبر و آل او درود مي فرستد و اين نشانه عمق پيوند شيعه با پيشوايان دين است .
صلوات دعا و شعاري است كه همواره راه و مسيري را كه خداوند معين فرموده به ما يادآوري مي كند; يعني : ((ان الله و ملائكته يصلون علي النبي يا ايها الذين آمنوا صلوا عليه و سلموا تسليما)).
اين آيه به ما ميگويد كه خدا و ملائكه خداوند بر پيامبر صلوات مي فرستند پس شما ايمان آوردندگان بر او صلوات بفرستيد و...
لذا ما جهت اكرام پيامبر صلوات مي فرستيم بنا بر دستور خداوند
-
تشکرها 6
-
۱۳۸۸/۰۵/۰۴, ۱۵:۵۷ #3
- نوشته
- 1,957
- مورد تشکر
- 3,494 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 28
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با سلام به شما دوست خوب
1- در نگاه عرفاني .. دعاي ما براي پيامبر يا امامان فايده اي نداره ... زيرا اونها انسان كاملند و بقيه انسانها نقص كمالي دارند.... و ناقص منطقا نميتونه چيزي به كامل افاضه كند . مثلا در جمله : صلوات بر محمد وآلش
2- در نتيجه فايده صلوات براي خودمان هست ... يعني انسان از طريق ياد آوري اين انسانهاي كامل به كمال مطلق يعني خداوند نزديك ميشود....
3- در صلوات تمامي اصول دين وجود دارد.
الهم = اشاره به توحيد
صل = اشاره به رحمت ( به وجود مقدس پيامبر كه در برزخ وروز قيامت زنده هست. )
عدل = درضمن لازمه عدل الهي اعطاء رحمت شايسته پيامبر خدا در آخرت كه در دنيا تماما امكان پذير نيست.
محمد = اشاره به نبوت
آل محمد = اشاره به امامت
پس ميبينيد قبل از اينكه صلوات براي پيامبر باشه ... ياد آوري خود ماست.
البته بعضي گويند ... درخواست از خداست ودهنده كمال خداست...
موفق باشيد.
الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد
-
تشکرها 9
✿ عاشق قرآن ✿, H!V, mino, sonichka, مجیب, کلات, ازاد, حدیث 74, دوست دارم خدااا
-
۱۳۸۸/۰۵/۰۶, ۱۳:۴۰ #4
- نوشته
- 263
- مورد تشکر
- 345 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
خب چرا نمي گيم درود بر خدا و يا مثلا جمله اي كه صفات ثبوتي خدا رو برشمره؟
در ضمن صلوات فرستادن ما به نظر من كه البته بر اساس شواهد هم هست خيلي هم براي
حضرت و آلش خير و بركت داره چرا كه ما داريم مي گيم خدايا بر محمد (ص)و آلش درود و رحمت بفرست و خداوند هم مطئنا براي ايشان رحمت بيشتري نسبت به قبل مي فرست.پس صلوات فرستادن ما چندان هم براي ايشون بي فايده نيست...
-
تشکرها 3
-
۱۳۹۰/۰۳/۲۱, ۱۱:۳۳ #5
جناب آقای hoseintabar با سلام به شما دوست عزیزم ، نظر شخصی بنده این می باشد که ما برای این بر محمد و آل او صلوات می فرستیم چون ایشان بودند که برای هدایت ما به همراه خاندان خود زجر و عذاب و دشنام کافران زمانه خود را متحمل شده اند و ما به پاس قدردانی و رشادت آن بزرگواران از خداوند می خواهیم از طریق فرشتگانش درود و سلام ما را به ایشان ابلاغ فرمایند .
ویرایش توسط هدایت : ۱۳۹۰/۰۳/۲۱ در ساعت ۱۱:۳۷
لطفا نظرات خودتون را در وبلاک اعلام فرمائید .
-
تشکرها 3
-
۱۳۹۰/۰۳/۲۱, ۱۱:۴۱ #6
چرا صلوات می فرستیم.
سلام آقا بهنام،
این سئوال منم بود، واسه همینم این فوروم رو پیدا کردم، چیزهایی که دوستان گفتن درسته، صحبتهای شما هم که میگین به ذهن همه انسانها خطور می کنه، در جواب شما باید عرض کنم،
ضمن تائید حرف دوستان که فرمودن مضمون صلوات شامل اصول دینه، و با این کار اصول دینمون واسمون یادآوری می شه، باید عرض کنم، وقتی در نماز میگیم اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ یعنی خدایا ما رو به راه راست هدایت فرما، کدوم راه؟ کدوم راه درسته؟ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ یعنی راه کسانی که بهشون نعمت دادی و گرامیشان داشتی، به چه کسانی اوج نعمت خدا داده شده؟ به پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع)، ما هم با فرستادن صلوات بر پیامبر(ص) و ائمه معصومین (ع)، راه ایشان رو تایید می کنیم و از خدا می خوایم که ما رو هم تو این راه قرار بده. و اینو یادآور می شیم که کدوم راه و می خوایم.(چون وقتی چیزی رو تحسین می کنین از اون خوشتون میاد).
و اما در تائید کامنت آخر جناب بهنام، مطلبی رو اینجا میزارم از صحیفه سجادیه : http://rasekhoon.net/song/mediaPlaye....aspx?ID=26787
البته یادآوری این دعای یک انسان کامل است در حق یک انسان کامل!
امیدوارم همه مورد لطف و عنایت پروردگار باشیم
ویرایش توسط اول راه : ۱۳۹۰/۰۳/۲۱ در ساعت ۱۲:۵۷
-
تشکرها 4
-
۱۳۹۰/۰۳/۲۱, ۱۳:۱۰ #7
صلوات هم نوعی سلام کردن است با این تفاوت که ما به جای آنکه خودمان درود فرستیم , از خداوند میخواهیم که بر پیامبر و آلش درود فرستد , پس یعنی ما به نوعی به پیامبر سلام فرستاده ایم , حال آیا ممکن است پیامبر رحمت جواب سلام ما را ندهد ؟! صد در صد او نیز جواب ما را خواهد داد .
هر گاه ما بر پیامبر و آلش درود میفرستیم , پیامبر و آلش که بهترین و پاک ترین انسان ها هستند ما را بی جواب نگذاشته و جوابمان را خواهند داد , آن ها نیز از خدا میخواهند که بر ما و آل مان درود فرستد و این رحمت و خیری بزرگ است برای ما ...
پس ما با سلام و درود فرستادن بر پیامبر , سلام و درود او و اهل بیتش و رحمت خدا را برای خود خریده ایم ...
و همچنین این را هم میدانیم که جواب سلام باید برتر از خود سلام باشد !
برای همین است که اینقدر بر صلوات بر پیامبر و آلش تاکید شده است چون این عمل نیز عکسالعملی از سوی بهترین مخلوقات خداوند بر ما دارد ...
پس بخیل نباشید و بر محمد (ص) و آلش درود فرستید و خیر و رحمتی عظیم را با قیمتی اندک برای خود و خوانواده ی خود خریداری کنید ...
إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ ۚ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا [٣٣:٥٦]
خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود میفرستند؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید، بر او درود فرستید و سلام گویید و کاملاً تسلیم (فرمان او) باشید.
ویرایش توسط mohammad ali 1 : ۱۳۹۰/۰۳/۲۱ در ساعت ۱۳:۱۱
امام حسین (ع)از نشانه هاى نادانى جدل با بى فكران است
-
تشکرها 4
-
۱۳۹۰/۰۳/۲۸, ۱۸:۴۱ #8
با سلام و ادب
پاسخ: «ان الله و ملائکته یصلون على النبى یا ایها الذین آمنوا صلوا علیه و سلموا تسلیماً»
در آیه مورد بحث، به صلوات و سلام اهل ایمان بر حضرت محمّد - صلى الله علیه و آله - به تبعیت از صلوات خداوند و فرشتگان، امر شده است. و چنان که در حدیث امام کاظم - علیه السلام - ذکر شده، صلوات مؤمنان بر پیامبر خدا، جنبه ثنا و دعا دارد و به تبعیت از صلوات خداوند و فرشتگان، درخواست رحمت و ترفیع مقام از خداوند براى آن حضرت است.
به عبارتی مؤمنان امر خداوند به صلوات بر نبی خاتم (ص) را با کیفیتی که توسط شخص پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) او تعلیم داده شده و در ادامه خواهد آمد، گردن می نهند، درود و صلوات بر محمد و آل او را با حالت ثنا و دعا به صلوات خداوند ضمیمه می کنند و از خداوند می خواهند که این درود و صلوات را به بهترین و اکمل ترین وجه به پیامبرش و آل او اهداء نماید.
نظیر آنکه وقتی می خواهیم مراتب تقدیر و تشکر و تحیت و سپاسمندی مان را به بزرگی اعلان کنیم، از طریق یکی از نزدیک ترین افراد آن شخصیت اقدام می کنیم که با شأن و احترام شخص مورد تقدیر سازگاری بیشتری دارد. و این بدان معنا نیست که ما درود و صلوات و تحیت بر آن شخص، را بجای نیاورده و یا به دیگری حوالت داده ایم.
در صلوات بر پیامبر اکرم (ص)، نیز وقتی می گوییم: "اللهم صل علی محمد و آل محمد" مقصود آنست که بارپروردگارا سلام و صلوات ما را به ضمیمۀ سلام و صلوات خودت و ملائکۀ مقربین به بهترین وجه ممکن به بهترین بنده ات محمد (ص) تقدیم فرما.
زیرا پر واضح است که امکان استقلالی تقدیم صلوات و درود و رحمت و غفران از سوی بندگان به یک معنا منتفی است و ارسال این خیرات به ید قدرت الهی ممکن است و در صورتی هم که ممکن باشد، از مرتبۀ اضعف (بندگان) به مرتبۀ اعلی (شخص نبی) صورت پذیرفته، و وجه و کیفیت چندانی ندارد. پس بهترین وجه ممکن آنست که از طریق خداوند علی اعلی که هم خالق اثر و هم شنوا و بینای مطلق و هم مضاعف کننده و برکت بخش است صورت گیرد.
بنظر می رسد نویسندۀ این شبهه علاوه بر ضعف اعتقادی و معرفتی، از نقصان کلام و ادب و پردازش استدلال، نیز برخوردار است، که البته این موضوع، در بین همۀ مخالفان مکتب اهل بیت (ع) یک نقطۀ مشترک بحساب می آید.
اما در بیان کیفیت صلوات گفتنی است: در کتاب هاى روایى و تفسیرى شیعه و سنى، روایات فراوانى که به حد تواتر رسیده است، کیفیت صلوات را بیان کرده اند. این روایات که بیش تر مجموعه سؤالات اصحاب از رسول خدا - صلى الله علیه و آله - و جواب هاى آن حضرت هنگام نزول آیه 56 سوره احزاب است، کیفیت صلوات را بیان و هر گونه ابهامى را در این رابطه از میان برداشته است.
در این روایات، عموماً، کیفیت صلوات مؤمنان بدین گونه ذکر شده که از خداوند طلب کنند تا بر پیامبر و آل او درود و رحمت فرستد. به عنوان نمونه، سیوطى 21 حدیث از طرق گوناگون در این مورد ذکر کرده است که همه آنها بر لزوم ذکر «آل» و «اهل بیت» در صلوات بر پیامبر تأکید دارند. در تفسیر قرطبى 4حدیث و در تفسیر ابن جریر طبرى 6 حدیث نقل شده که در این جا به ذکر یکى از احادیث طبرى که در ذیل آیه و در تفسیر آن آورده است، بسنده مى کنیم. او از عده اى از اصحاب روایت مى کند: هنگامى که آیه نازل شد، یاران گفتند: اى پیامبر خدا مى دانیم چگونه بر تو سلام گوییم، اما کیفیت صلوات را نمى دانیم. آن حضرت فرمود: بگویید: «اللهم صل على محمد عبدک و رسولک و اهل بیته کما صلیت على ابراهیم (و آل ابراهیم) انک حمید مجید.»
موفق باشید ...
نویسنده :صدیق
-
تشکرها 3
-
۱۳۹۰/۰۳/۲۹, ۱۴:۱۷ #9
- نوشته
- 370
- مورد تشکر
- 916 پست
- حضور
- 7 ساعت 35 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
اِنَّ اللهَ وَ مَلائَکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبی یا ایُّها الَّذینَ امَنوا صَلُّوا عَلَیهِ وَ سَلِّموُا تَسلیما
خداوند و فرشتگان بر پیامبر درود می فرستند ای مومنان شما نیر بر او درود و سلام بفرستید.
(احزاب/56)
پیام اکبرم صلی الله علیه و آله:
*هر کس بعد از هر نماز ده صلوات بر من بفرستد در بهشت با من است در حالیکه او را می بینم و صورتش مانند ماه شب چهارده می درخشد.*
*در قیامت نزدیک ترین مردم به من کسی است که بیشتر بر من صلوات بفرستد.*
*بر من بسیار صلوات بفرستید که صلوات بر من نوری در قبر، نوری در پل صراط و نوری در بهشت خواهد بود.*
*صلوات فرستادن، فقر را برطرف می نماید.*
*هر کس در روز جمعه هزار بار بر من صلوات بفرستد، فرشتگان همواره برای او آمرزش می طلبند.*
*آوای خود را به هنگام صلوات بر من بلند کنید که نفاق را از بین می برد.*
*هر کس در نوشته ای بر من درود بفرستد فرشتگان همواره برای او آمرزش می طلبند.*
*هر کس پایان سخنش صلوات بر من و علی (ع) باشد به بهشت وارد می شود.*
*صلوات بر من و خاندانم، نفاق و دورویی را از بین می برد.*
*هر کس بر من صلوات بفرستد، در قیامت او را شفاعت می کنم.*
حضرت علی علیه السلام
*صلوات فرستادن بر پیامبر (ص)، گناهان را بسان ریختن آب بر آتش از بین می برد.*
حضرت امام باقر علیه السلام
*صلوات از جانب خداوند، رحمت است و از سوی فرشتگان، تزکیه و پاک کردن و از طرف مردم، دعا است.*
حضرت امام صادق علیه السلام
*صلوات بر پیامبر (ص) و آل او،سنگین ترین عملی است که در روز قیامت در ترازوی اعمال گذاشته می شود.*
.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.من به اين دلائل صلوات ميفرستم !!!
يني به منفعت خودم فكر ميكنم !!
اين بده ؟؟
ویرایش توسط "Aye" : ۱۳۹۰/۰۳/۲۹ در ساعت ۱۴:۱۹
آلبر کامو:
بهتر است که در این دنیا فکر کنم خدا هست
و وقتی به دنیای دیگر رفتم بدانم که نیست .
و این بسیار بهتر از این است که در این دنیا فکر کنم خدا نیست
و در آن دنیا بفهمم که هست
-
تشکرها 5
-
۱۳۹۰/۰۷/۳۰, ۱۲:۵۵ #10
- نوشته
- 281
- مورد تشکر
- 495 پست
- حضور
- 1 روز 6 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 17
- آپلود
- 5
- گالری
-
39
الصغائر من الذنوب طرق الی الکبائر و من لم یخف الله فی القلیل لم یخفه فی الکثیر
گناهان کوچک راهی بسوی گناهان بزرگ هستند و هر که در گناه اندک از خدا نترسددر گناه بسیار هم از او ترسی نخواهد داشت.بحار الانوار ج68 ص 174
-
تشکرها 6
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری