-
۱۳۸۵/۰۹/۲۰, ۰۰:۰۴ #1
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۶
- نوشته
- 141
- مورد تشکر
- 186 پست
- حضور
- 2 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
تکذیب سحر
بالاخره تکلیف ما در مورد تکذیب سحر با توجه به قرآن و روایات دقیقا چیه؟
-
تشکر
-
۱۳۸۵/۰۹/۲۰, ۰۹:۱۴ #2
از نظر قرآن ، سحر به دو بخش تقسيم مى شود:
1 . گاهى مقصود از آن ، فريفتن و تردستى و شعبده و چشم بندى است كه حقيقتى ندارد; (طه ، 66; اعراف ، 116)
2 . از بعضى آيات قرآن استفاده مى شود كه برخى از انواع سحر ، به راستى اثر مى گذارد: «فَيَتَعَلَّمُونَ مِنْهُمَا مَا يُفَرِّقُونَ بِهِ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ زَوْجِهِ; (بقره ، 102) آن ها سحرهايى را فرا مى گرفتند كه ميان مرد و همسرش جدايى مى افكند .»
و همان گونه كه در ادامه آيه آمده: «وَ مَا هُم بِضَآرِّينَ بِهِ مِنْ أَحَد إِلاَّ بِإِذْنِ اللَّهِ; (بقره ، 102) و هيچ گاه بدون فرمان خدا نمى توانند به كسى ضرر بزنند .» ، همه قدرت ها از قدرت پروردگار سرچشمه مى گيرد و اين خواصّ و آثارى است كه خداوند در بعضى چيزها قرار داده; بعضى از آن به خوبى و بعضى به بدى استفاده مى كنند . و اين آزادى و اختيار ، وسيله اى براى آزمودن و تكامل انسانهاست .1
شايان ذكر است كه سحر و جادو حرام و خلاف شرع است . حضرت على(عليه السلام) مى فرمايند: «كسى كه سحر بياموزد ، كم يا زياد ، كافر شده است و رابطه او به كلّى با خدا قطع مى شود .»2
بايد توجّه داشت كه افراد ، به علت هاى متفاوت دچار چنين بيمارى مى شوند و نسبت دادن چيزى به ديگران ، بدون دليل قطعى ، تهمت و از گناهان كبيره است .
از نظر فقهاى اسلام ، ياد گرفتن و انجام دادن اعمال سحر و جادوگرى حرام است; ولى ياد گرفتن آن به منظور ابطال سحر ساحران اشكالى ندارد . پس فرد سحر شده مى تواند با مراجعه به علما راه بطلان آن را فراگيرد تا گره سحر ساحران را باز نمايد .
البته ذكر اين نكته نيز ضرورى است كه به «دعا كردن» ، «سحر» گفته نمى شود .3
برخى از دعانويسان و ساحران ، عقيده دارند كه برخى از شيطان و جنّ و ارواح ، در خدمت آنان و تحت فرمان و اراده شان اند . نيز ، اظهار مى دارند كه كارهاى آنان ، مانند قدرت غيب گويى و خبر دادن از برخى از احوال ، به دنبال اطاعت شان از خداوند متعال ، و توسّل به او ، و قسم دادن ارواح و . . . به نام او ، و ترك شهوت ، و ملازمت عبادت ، به دست مى آيد . آنان مى گويند ، جنّيان و . . . يا براى اطاعت از خداوند ـ كه به نام او ، قسم داده شده اند ـ و يا براى بيم و هراسى كه از خدا دارند ، سر اطاعت در مقابل شان فرود مى آورند; زيرا ، در اسماى بارى تعالى ، خاصيّت و اثرى است كه موجب نابودى و خوارى آنان مى گردد .
برخى از دعانويسان ، گمان دارند كه داراى انگشترها و دعاها و افسون ها و صندل ها (نام چوب خوش بويى است) و حربه ها و بخورها و چيزهاى ديگرى هستند كه در علوم خود ، آن ها را به كار مى برند .4
بر اصل دعا و فلسفه و اثر بخشى آن ، در قرآن و روايت ، بسيار تأكيد شده است و مراجعه به اهل فنّ ، براى تعليم اين دعاها ، طبق موازين و شرايط اش و به كارگيرى آن ، مانعى ندارد .
متأسفانه ، غالب دعانويسان حرفه اى ، كلاّش اند و به دنبال پول مى گردند . آنان ، به دليل اين كه ناواردند ، براى خانواده ها ، گرفتارى هاى زيادى به وجود مى آورند ، و گاهى سبب انحراف اخلاقى و . . . مى شوند .
بنابراين ، مراجعه به آنان ، معمولا ، ضرر دارد . لذا توصيه مى كنيم كه براى پرهيز از نااميد شدن و سرگردانى و گمراهى و پيشگيرى از زيان هايى كه ممكن است به وجود بيايد ، به جاى مراجعه به چنين دعانويسانى دروغگو ، روح توكّل و اعتمادتان به خدا را تقويت كنيد و به اذكار و دعاهايى كه در مفاتيح الجنان و كتب ادعيه ديگر وارد شده ، بپردازيد .
اميد است دشوارى هاى همه ، به آسانى گرايد .
منابع :
1. تفسير نمونه ، آيت الله مكارم شيرازى و ديگران ، ج 1 ، ص 377 ـ 378 .
2 . وسائل الشيعه ، شيخ حرّ عاملى ، ج 17 ، ص 147 ، مؤسسه آل البيت .
3 . ر .ك: تفسير الميزان ، علامه طباطبايى(رحمه الله) ، ج 20 ، ص 899 .
4 . الفهرست ، ابن نديم ، ترجمه محمدرضا تجدد ، ص 547 ـ 549 .
-
۱۳۸۷/۱۱/۱۷, ۰۹:۱۲ #3
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
مراد از سحر در قرآن ، فريفتن ، چشم بندى ، تردستى و شعبده است «فلمّآ ألقوا سحروا أعين النّاس و استرهبوهم ; (اعراف ، 116) وقتى افكندند ، ديدگان مردم را افسون كردند و آنان را به ترس انداختند»1: تفسير نمونه،ج 1, ص 370ـ382 .
اين نكته ثابت شده كه اراده انسان ، قدرت فراوانى دارد و هنگامى كه در پرتو رياضت هاى نفسانى قوى تر شود ، كارش به جايى مى رسد كه در موجودات محيط خود تأثير مى گذارد .
رياضت هاى مشروع ، در نفوس پاك ، نيروى سازنده و رياضت هاى نامشروع ، مانند كارهاى مرتاضان هندى ، نيروى شيطانى و مخرب است ; پس اين توانايى ها نشأت گرفته از نيروى انسانى است ; نه اينكه عنايت و توجّه الهى باشد .(1)
*********
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۱۱/۱۷, ۰۹:۱۵ #4
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
بخت بستن و سحر و جادو از اموري است كه واقعيت دارد. البتهيادگيري و ياددادن آن حرام است.
این نکته را نباید فراموش کرد که: گرچه سحر و جادوواقعيت دارد ولي چنين نيست كه هر كس ادعا كند ادعاي او پذيرفته باشد.اكثر كساني كه به اين امور ميپردازندكلاهبرداراني هستند كه از اين طريق قصداخاذي و پر كردن جيب خود را دارند. لذا همان گونه كه هر كسي نميتواندادعاي طبابت كند سحر كردن نيز كار هر كس نيست ولي اگر بر فرض مورديپيدا شد كه سحري در كار بود راههايي براي بطلان آن وجود دارد:
1- استعاذه به خداوند و خواندن سورههاي فلق و ناس.
2- خواندن و نوشتن آيات 75 تا 82 سوره يونس.
3- دعا وتضرع به درگاه خداوند.
4- درخواست دعا از اولياي واقعي خداوند.
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۶, ۱۶:۲۲ #5
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
سحر آثار روانی مثل ایجاد محبت یا دشمنی، ناراحتی یا خوشحالی دارد؛ اما آثار واقعی خارجی ندارد. مثل: زنده کردن مردگان یا تغییر ماهیت و حقیقت چیزی.(1)
******
1: بحارالانوار، ج 63، ص 39.
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۶, ۱۷:۴۰ #6
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
سحر از دیدگاه علوم جدید
یک سلسله علوم وجود دارد که در گذشته ساحران با استفاده از آنها برنامههای خود را عملی میساختند که امروزه علم از آن پرده برداشته است.
اول: استفاده از خواص ناشناختهی فیزیکی و شیمیایی اجسام که در داستان ساحران زمان موسی(ع) آمده که آنها با استفاده از خواص فیزیکی و شیمیایی مانند جیوه و ترکیبات آن توانستند چیزهایی به شکل مار بسازند و به حرکت درآورند.(1)
دوم: استفاده از خواب مغناطیسی، هیپنوتیزم و مانیه تیزم و تله پاتی
ابتدایی علوم در شمار علومی است که میتواند در بسیاری از شئون زندگی مورد بهرهبرداری صحیح قرار گیرد ولی ساحران از آن سوء استفاده کرده و برای اغفال و فریب مردم، آنها را به کار میگرفتند.(2)
****************
1:نمونه، ج 13، ص 237.
2: تفسیر نمونه، ج1، ص 2 ـ 381.
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۶, ۱۷:۴۱ #7
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
سحر از منظر قرآن کریم
قرآن کریم حدود 60 بار واژهی «سحر» و مشتقات آن را به کار برده است که میتوان این آیات را به سه دسته تقسیم نمود:
1. آیاتی که میفرماید: مخالفان به انبیاء الهی تهمت میزدند و آنان را ساحر میخواندند مانند یونس / 76، هود / 7، طه / 71، شعراء / 49.
2. آیاتی که در مورد مقابلهی حضرت موسی(ع) با ساحران زمان خویش است که قرآن این داستان را به طور مفصل بیان کرده است.
اعراف / 108 تا 123، طه / 57 تا 73، شعراء / 36 تا 46، یونس / 75 به بعد، قصص / 36 به بعد.
3. آیاتی که در مورد سحر هاروت و ماروت در شهر بابل سخن میگوید.
-
۱۳۸۸/۰۱/۰۶, ۱۷:۵۱ #8آفت تفکر تعصب است
السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.
ببخشید اینجا از حضور شما بزرگواران خداحافظی میکنم مدیر محترم سایت ترجیج دادند تاپیک خداحافظی بنده حذف شود. بهر حال بدی و خوبی بقول قدیمیها از ما دیدید حلال کنید.
حق نگهدارتان دلهایتان پرامید و شاد باد.
-
۱۳۸۸/۰۱/۱۵, ۰۰:۴۳ #9
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
سلام جناب غریبه گرامی
بنده نگفتم هرچه که تمام راههاو اسباب ایجاد محبت , به سحر ختم می شود.بلکه منظور بنده این بود که در سحر چنین عملی ممکن می باشد.یقینا ایجاد محبت بین دو حلال سحر نخواهد بود بلکه باید در شاخه مختلف علوم غریبه جستجو کرد.
ایجاد خوشحالی حلال در مومن نیز مانند ایجاد محبت بین دو حلال می باشد که ان شاء الله دارای پاداش دنیوی و اخروی نیز خواهد بود.
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری