-
۱۳۸۸/۰۵/۲۳, ۱۰:۵۱ #1
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 49
- مورد تشکر
- 40 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
اعتقاد به جن در سایر ادیان
نوشته اصلی توسط لاله ی سپید
bahal2bahal.iranblog.com
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۳, ۱۲:۴۳ #2
در آیه 15 سوره الرحمن آمده: «و خلق الجان من مارج من نار»؛ و جن را از تشعشعی از آتش خلق کرد. قرآن کریم موجود دیگری را عرضه می دارد به نام " جن " یا " جان " که در ادبیات فارسی ما این امر منشأ یک سلسله اشتباهات شده و آن این است که ما اغلب کلمه " جن " را به " دیو " ترجمه می کنیم و دیو در فارسی قدیم و در فرهنگ خیلی قدیم ایران معنا و مفهوم دیگری داشته غیر از مفهومی که جن در قرآن دارد. مثل خود کلمه " شیطان " است که گاهی آن را به " اهریمن " ترجمه می کنند، در صورتی که این دو کلمه مساوی یکدیگر نیستند.
از قدیم فکری در دنیا بوده که بیشتر هم در ایران قدیم خود ما بوده است، معتقد به ثنویت در خلقت بودند، یعنی مخلوقات را تقسیم می کردند به مخلوقات خوب و بایستنی یعنی مخلوقاتی که بایست هم خلق می شد، و مخلوقات زشت و نبایستنی، مخلوقاتی که نباید خلق می شد. می گفتند منشأ آن خیرها و خلق شدنی ها یک مبدأ است که او هدفش از خلقت، خیر بوده، و آن نبایستنی ها از کانون دیگری پیدا شده که هدف آن کانون خیر رساندن نبوده، شر رساندن بوده است. (این دو مبدأ را " سپنت مئنیو " و " انگرا مئنیو " می نامیدند، از اسمهای قدیم ایران.) آن گروهی را که جنود آن مبدأ خیر بودند اغلب " ایزدان " ایزدها می گفتند و آن گروهی را که سپاهیان شر بودند " دیو " - و گاهی " دد " - می گفتند. آن دیوها دست اندر کار خلقت عالم بودند، منتها خلقت آن چیزهایی که نباید خلق شوند.
فرض کنید فکر می کردند مار و عقرب نباید آفریده شوند، آنها هستند که آمده اند مار و عقرب را آفریده اند برای اینکه قصد سوء در کار عالم داشتند، ولی آن ایزدان قصد خیر داشتند، مثلاً باران خلق کردند، نور آفریدند. به همین دلیل دیو و ملک در مقابل هم قرار می گیرند. ملک یعنی موجوداتی که در نظام خلقت قرار گرفته اند و می خواهند کار خیر انجام دهند، و دیو یعنی موجوداتی که در نظام خلقت قرار گرفته اند و می خواهند کار شر انجام دهند. ولی در اسلام و قرآن چنین مطلبی مطرح نیست، از نظر اسلام و قرآن هر چه هست وجودش خیر است، یعنی هیچ چیزی در عالم نیست که اصل خلقتش غلط بوده و نمی بایست آفریده شود، و لهذا قرآن همه مأمورانی را که در نظام خلقت از طرف پروردگار دخالت دارند " ملک " می نامد، ولی در مقابل به " جن " هم قائل است.
جن در ردیف ملائکه نیست، در ردیف انسان است، یعنی در عالم جزء مخلوقاتی است که مکلف و موظف اند، مثل انسان، منتها جن مخلوقی است که درجه اش از انسان پایین تر است. گو اینکه از نظر بعضی از قدرتها بر انسان می چربد و تواناییهایی دارد که انسان ندارد ولی از نظر درجه وجودی از انسان پست تر است، و حتی آن کارهایی که بعضی از افرادی که سر و کارشان با جن است - البته آنهایی که راست می گویند - انجام می دهند، اینها را اهل معنا نمی پسندند، یعنی سروکار داشتن انسان با جن روح انسان را تعالی نمی دهد، تنزل می دهد و تعالی نمی دهد. حال به یک معنای دیگر (که) اساساً آنها خود به خود مسخر باشند آن مسأله دیگری است.
اینجا از خلقت انسان و خلقت جن یاد شده. قرآن می گوید ما انسان را از خاک، گل، این جور چیزها آفریدیم و جن را از شعله ای از آتش آفریدیم: «و خلق الجان من مارج من نار» جنس او آتشین است، این یک جنس است و او جنس دیگری، مبدأ مادی این یک چیز است و مبدأ مادی او چیز دیگری. شیطان هم راجع به آدم اول همین حرف را زد، گفت «خلقتنی من نار و خلقته من طین» (اعراف/12) مرا از آتش آفریدی و او را از گل.
من با برداشتی که از سوالتون داشتم مطلب را فرستادم . اگر درست برداشت نکردم . لطفا بیشتر توضیح دهید.
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۳, ۱۸:۵۳ #3
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,017
- مورد تشکر
- 2,509 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 29
- آپلود
- 0
- گالری
-
3
وجود جن چيزي است كه افزون بر تجربه و اعتراف اديان گوناگون بشري به آن، آيات فراواني از قرآن كريم آن را اثبات ميكند.
در قرآن، بيش از 22 مورد از آن ياد شده است. بر حسب آن چه از آيات قرآن كريم استفاده ميشود.
داستان به خدمت گرفتن اجنه توسط سليمان نبي عليه السلام نشانگر اين است كه اديان ديگر نيز به وجود جن اعتقاد داشتند و....
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۳, ۲۰:۲۳ #4
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 49
- مورد تشکر
- 40 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سپاس از دوستان عزیز
اما نگفتید که در باور ایرانی های قبل اسلام و مسیحیت و یهودیت نیز وجود داشته یا نه
bahal2bahal.iranblog.com
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۴, ۰۷:۵۲ #5
خیر، اعتقاد به اجنه خاص اعراب بوده و هنگام حمله عمر به کشور های دنیا، این عقیده از اعراب خارج شده و به فرهنگ های دیگر، سرایت کرده.
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۴, ۰۹:۴۴ #6
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 937
- مورد تشکر
- 1,691 پست
- حضور
- 1 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
اگر منظورمان واژه ی " جن " باشد ، بله این یک واژه ی عربی است ( به معنای نهان شده ، پوشیده ) اما باور به موجودات نامرئی که در تمدن ها و فرهنگ های مختلف با اسامی گوناگون همچون روح خبیث ، روح عالی ، همزاد ، و ... از آن یاد شده بسیار شناخته شده است . خیلی از این تمدن ها هیچ ربطی به تمدن اسلامی نداشته است ( مثل فرهنگ ژاپن قدیم ، یا فرهنگ های آمریکای مرکزی و لاتین )
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۴, ۰۹:۵۷ #7
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 937
- مورد تشکر
- 1,691 پست
- حضور
- 1 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
ببینید دوست گرامی
هر یک از اقوام و تمدن ها برای موجودات غیر ارگانیک نامرئی صفات متفاوتی بر شمرده اند ( هر چند مشترکاتی هم بین آن ها بعضا وجود دارد ) . بر این پایه ، آن چه ایرانیان باستان تحت عنوان خدایگان و الهه های متعدد پرستش می کرده اند ، با ارواح خبیثی که آفریقایی ها به آن اشاره داشته اند ، و خدایان متعددی که هندوها از آن مجسمه ساخته اند ، متفاوت اند .
اگر منظور شما این است که آیا جن با آن خصوصیاتی که مسلمانان برای آن باور دارند ، در ایران باستان هم مورد نظر بوده ؛ من تا کنون چیزی که موید این معنا باشد ندیده ام ولی اگر منظور باور به موجودات نامرئی و دارای قدرت های برتر است ، یقینا چنین باورهایی داشته اند .
-
تشکرها 2
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری