-
۱۳۸۸/۰۵/۲۴, ۱۵:۲۳ #1
- نوشته
- 1,279
- مورد تشکر
- 4,845 پست
- حضور
- 21 روز 5 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 72
- آپلود
- 4
- گالری
-
98
* عطسه *
عطسه مهمه؟!
حـضـرت صـادق عـليـه السـلام فـرمـود: رسـول خـدا صلى اللّه عليه و آله فرموده : نشانه راستگوئى عطسه است .
و نيز فرمود صلى اللّه عليه و آله هرگاه مردى حديثى گويد و كسى عطسه زند آن گواه درستى آن حديث باشد.
حـضـرت صـادق (ع ) فـرمـود: رسـول خـدا صـلى اللّه عـليـه و آله فـرمـوده : نشانه راستگوئى عطسه است .
بـواسـامه گويد: حضرت صادق (ع ) فرمود: هر كه صداى عطسه اى را بشنود پس خـداى عـزوجـل را حـمد گويد و بر پيغمبرى (ص ) و خاندانش صلوات بفرستد، درد چشم و دندان نبيند، سپس فرمود: اگر آنرا شنيدى ذكر (حمد و صلوات ) را بگو اگر چه ميان تو و آن (كس كه عطسه زده ) دريا فاصله باشد.
امـيـرالمـؤ مـنـيـن عـليـه السـلام در حـديـث مـرفـوعـى فـرمـود: هـركـس چـون عـطسه كند دنـبـال آن بـگـويـد: (((الحـمـد لله رب العـالمـيـن عـلى كل حال ))) درد گوش و دندان نبيند.
سـعـد بـن ابـى خـلف گـويـد: حـضـرت باقر عليه السلام هرگاه عطسه ميزد و باو مـيـگـفـتـنـد: (((يـرحمك الله ))) حضرت مى فرمود: (((يغفراللّه لكم و يرحمكم ))) و هرگاه كـسـى نـزد او عـطـسـه مـيـزد حـضـرت مـيـفـرمـود: (((يـرحـمـك اللّه عزوجل ))).
جـابـر گـويـد: حـضـرت بـاقر عليه السلام فرمود: چه چيز خوبى است عطسه زدن ، بـراى بـدن سـودمـنـد است ، و خداى عزوجل را نيز بياد انسان آورد، من عرض كردم : نزد ما مـردمـانـى هـسـتند كه ميگويند: رسولخدا (ص ) از عطسه بهره اى ندارد (و عطسه نميزند)؟ فرمود: اگر دروغ گويند شفاعت محمد (ص ) به آنها نرسد.
داود بـن حـصـين گويد: نزد حضرت صادق عليه السلام بوديم و من شمردم چهارده نفر در آن اطـاق بـودنـد پـس حضرت صادق عليه السلام عطسه زد و يكنفر از آنگروه سخنى نـگـفت ، حضرت صادق (ع ) فرمود: آيا جواب عطسه را ندهيد؟ آيا جواب عطسه را نگوئيد؟ از حـقوق مؤ من بر مؤ من اينست كه چون بيمار شد عيادتش كند، و چون بميرد بر سر جنازه اش حـاضـر شـود، و چـون عـطـسـه زنـد جـواب عـطـسـه اش بگويد، و چون او را دعوت كند بپذيرد.
اصول كافى جلد 4
ویرایش توسط .:MOBAREZ:. : ۱۳۸۸/۰۵/۲۶ در ساعت ۰۲:۰۸
-
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۴, ۱۷:۴۳ #2
با تشكر از مطلب شما بايد عرض كنم كه عطسه كردن افرادي كه حساسيت دارند چه؟آيا بايد شكر آن را نيز خود شخص و هم اطرافيان آن به جا آورند؟افرادي كه حساسيت دارند روزي تقريبا نزديك به 100 بار عطسه مي كنند.
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۵, ۰۲:۲۶ #3
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۵, ۱۰:۳۰ #4
- نوشته
- 937
- مورد تشکر
- 1,691 پست
- حضور
- 1 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
و من هم در تابستان به دلیل آلرژی خیلی راستگو هستم و زمستان ها بیشتر دروغ می گویم
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۵, ۱۳:۴۰ #5
- نوشته
- 1,279
- مورد تشکر
- 4,845 پست
- حضور
- 21 روز 5 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 72
- آپلود
- 4
- گالری
-
98
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۵, ۱۹:۲۱ #6
- نوشته
- 1,279
- مورد تشکر
- 4,845 پست
- حضور
- 21 روز 5 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 72
- آپلود
- 4
- گالری
-
98
عطسه سه روز امان از مرگ است
امام خمینی (ره) :
ما میگوییم تا شرک و کفر هست،مبارزه هست و تا مبارزه هست ما هستیم...
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۶, ۰۲:۵۰ #7
- نوشته
- 1,017
- مورد تشکر
- 2,509 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 29
- آپلود
- 0
- گالری
-
3
درباره عطسه زدن روايتى نقل شده كه مى فرمايد : «هرگاه يكى از شما عطسه كرد، در حق او دعا كنيد و بگوييد : يَرحَمُكُمُ الله ; رحمت خدا شامل حال شما گردد ; طرف مقابل نيز دعا كند و بگويد : يَغفِرَ اللهُ لَكُم ; خداوند شما را بيامرزد» .
امّا صبر كردن و قدرى مكث نمودن و يا فرق گذاردن بين يك عطسه و دو عطسه، همگى خرافات و افسانه است و هيچ گونه مبناى عقلى و شرعى ندارد. مسلمان آگاه و دانا بايد از اين خرافه ها بپرهيزد ;
پيكر انسان از بخش هاى مختلف تشكيل شده و همچون كارخانه اى است كه داراى صداها و گازها و واكنش هاى مختلف است; گاهى عوامل و عوارضى بر عملكرد خودكار بدن وارد شده، باعث عطسه مى شود; چنان كه عوامل و عوارض ديگرى باعث سرفه، سكسكه يا دهن درّه مى گردد; بنابراين از نظر عقلى و طبيعى هيچ گونه رابطه اى با صبر و توقف ندارد; بلكه عطسه در غير فرد بيمار ، نشانه عافيت و سلامتى و فعال بودن ارگان هاى بدن است و انسان، با اطمينان به سلامتى و نشاط بايد براى حركت و كار آماده گردد; به همين جهت، نيز عطسه ، وسيله بيدار باش و علامت تحرك است; نه علامت سستى و كاهلى .
در روايات متعددى از پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله)و امامان معصوم(عليهم السلام) نقل شده كه عطسه نشانه راحتى و عافيت بدن است :
1 . پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله)فرمود : «عطسه كردن بيمار ، نشانه عافيت و سلامتى براى او و براى دستگاه هاى بدن ، نافع و مايه آرامش است » .
2 . امام رضا(عليه السلام)فرمود : «هر گاه خداوند متعال ، نعمتى را به بنده اش بدهد و او شكر آن نعمت را فراموش كند ، خداوند بادى را در بدن او ]در قسمت شش ها[ ايجاد مى كند و آن باد بر اثر عطسه از بينى او خارج مى گردد و او پس از عطسه مى گويد : الحمد لله و خداوند همين حمد را شكر نعمت براى آن بنده قرار مى دهد» .
3 . در بعضى روايات نقل شده : «عطسه كردن ، نشانه آن است كه انسان تا سه روز يا هفت روز از مرگ در امان است و عطسه كردن پى درپى ، انسان را از پنج بيمارى ، مصون مى نمايد» .•
-
تشکرها 6
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۶, ۰۸:۲۹ #8
-
تشکرها 2
-
۱۳۹۰/۰۷/۱۸, ۰۷:۵۵ #9
- نوشته
- 82
- مورد تشکر
- 142 پست
- حضور
- 5 ساعت 7 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
عطسه و صبر در انجام كارها
يكي از باورهاي مردم ما صبر پس از عطسه كردن كسي است يعني اگر بخواهند كاري را انجام دهند و در آن لحظه كسي عطسه كند از انجام آن كار صرفنظر و يا آن كار را به وقت ديگري موكول مي كنند
آيا اينكار صحيح است؟
دلم لك ميزنه واست زماني كه ازم دوري
ولي در خاطرم هستي ديگه اينجاشو مجبوري
اگر حرف حرف من باشه هنوزم مرد و مغرورم
ولي ميرم تو خوش باشي منم اينجاشو مجبورم
-
تشکرها 4
-
۱۳۹۰/۰۷/۱۸, ۱۴:۴۵ #10
- نوشته
- 2,042
- مورد تشکر
- 4,148 پست
- حضور
- 2 روز 23 ساعت 25 دقیقه
- دریافت
- 4
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با سلام و عرض ادب
صبر كردن هنگام عطسه، تفكرى است كه در دوران جاهليت ريشه دارد اما اين انديشه در اسلام بى اساس است. بلكه اين دين مقدس به ما سفارش مى كند، هنگام عطسه كردن بگوييد: «الحمد لله رب العالمين». چنان كه در روايتى نورانى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم: «من عطس ثم وضع يده على قصبة أنفه ثم قال الحمد لله رب العالمين كثيراً كما أهله و صلى الله على محمد النبى و آله و سلم يستغفر الله له طائر تحت العرش الى يوم القيامة»[قطب الدين راوندى، الدعوات، ص 198، المطبعة أمير، قم، نشر مدرسة الامام المهدي]; هر كس عطسه كند سپس دستش را بر بينى اش بگذارد و بگويد: (سپاس بسيار خدايى را كه آفريدگار جهانيان است همان گونه كه شايسته ستايش است و درود خدا و سلام او بر محمد پيامبر و خاندانش)، ملكى در عرش تا روز قيامت برايش استغفار مى كند.
و از ابن عباس نقل است: وقتى خداوند آدم(عليه السلام) را آفريد و روح در بدنش دميد آدم(عليه السلام) عطسه كرد و خدا به او الهام فرمود كه بگويد: «الحمد لله رب العالمين».[علامه محمد باقر مجلسى، بحارالانوار، ج 26، ص 325]
عسطه نشانه سلامت و عافيت انسان است و بايستي آن را به فال نيك گرفت ، اطباي سنتي نقل مي كنند ، كسي كه عطسه كرد تا سه روز سكته نمي كند . فلذا عطسه بسيار مفيد و ضروري براي بدن هست .
اين مطلب پايه و اساس اسلامي و روايي ندارد و جزو خرافاتي است كه در بين مردم رايج است .
-
تشکرها 8
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری