جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: ***راه های ترغیب و تشویق دیگران به نماز *** نظر شما چیه؟؟
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۴, ۱۴:۳۸ #1
- نوشته
- 2
- مورد تشکر
- 10 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
***راه های ترغیب و تشویق دیگران به نماز *** نظر شما چیه؟؟
سلام
من میخواستم که راهنمائی کنی که خانم بنده نماز نمیخونه خودم که نمازخون هستم ولی ایشون نه به چه نحوی ایشان رو نماز خون کنم درحالیکه خونووده ایشون هم نمازخون نبودن که بنده باایشان بعد از خوندن عقد دائمی متوجه شدم که نماز نمیخونن که چگونه بسوی نماز راهنمائی کنم که اجر بیشتری ببرم؟
انتصرالله ینصرکم ویثبت اقدامکم
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۵, ۰۰:۰۳ #2
- نوشته
- 977
- مورد تشکر
- 2,986 پست
- حضور
- 4 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 55
- آپلود
- 5
- گالری
-
56
به نام خدا و سلام
موضوع بسیار خوبی هست.
پاسخ اولیه اینکه:
- خوب هست طرف مقابل رو با آثار مثبت نماز در زندگی فردی و اجتماعی، سازندگی روح و روان و مهم تر از همه، فلسفه و علت خواندن نماز آشنا کنیم.
- سعی کنیم خودمون به این حرف هایی که می زنیم عامل باشیم. دیگران به عمل ما بیشتر از حرف و سخن ما توجه می کنند.
- سعی کنیم این آثار رو در زندگی اجتماعی و روابط با دیگران بروز دهیم. (به همون دلیل قبلی (اهمیت عمل!))
و
.
.
.
من بیش از این صحبت نمی کنم و بیشتر مایلم دوستان نظرشون رو در مورد:
«راه های ترغیب و تشویق دیگران به نماز» بیان کنند.
-------------------------
ویرایش توسط parsa : ۱۳۸۸/۰۵/۲۵ در ساعت ۲۱:۰۰
دلا غافل ز سبحانی چه حاصل
مطیع نفس و شیطانی چه حاصل
بود قدر تو افزون از ملائک
تو قدر خود نمیدانی چه حاصل
و ناگهان چه زود دیر می شود، ولی هیچگاه برای شروع دیر نیست...!!!
-
تشکرها 6
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۵, ۲۱:۰۱ #3
- نوشته
- 977
- مورد تشکر
- 2,986 پست
- حضور
- 4 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 55
- آپلود
- 5
- گالری
-
56
ضمنا، در مورد اهمیت نماز در این تاپیک مطالب خوبی مطرح شده است:
http://www.askquran.ir/showthread.php?t=3535
و در مورد آثار سازندگی نماز نیز در اینجا نکات خوبی رو مطرح کرده اند:
http://www.askquran.ir/showthread.php?t=10754
و همچنین این تاپیک:
http://www.askquran.ir/showthread.php?t=14208
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۵, ۲۱:۰۴ #4
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
ريزش گناهان
سلمان مى گويد: در محضر حضرت رسول صلى الله عليه و آله در سايه درختى به سر مى برديم . آن حضرت شاخه اى از آن درخت را گرفت و آن را تكان داد، برگهاى آن ريخته شد. حضرت رسول صلى الله عليه و آله به حاضران فرمودند: آيا از من نمى پرسيد اين چه كارى بود كه كردم ؟ گفتم : اى رسول خدا، علت اين كار را به ما خبر بده ، فرمودند: ان العبد المسلم اذا قام الى الصلاة تحتاتت عنه خطاياه كما تحتاتت ورق هذه الشجرة . يعنى همانا بنده مسلمان هرگاه به نماز ايستاد، گناهان او مى ريزد، همان گونه كه برگهاى اين درخت مى ريزد.
امالى شيخ طوسى ، چاپ سنگى ، جزء 6، ص 105.
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۵, ۲۱:۲۱ #5
- نوشته
- 1,957
- مورد تشکر
- 3,494 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 28
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با سلام به شما دوست خوب....
با توجه به نوشته های شما درمورد رفتار خانوادگی وسابقه امر....
بنظر میرسه مهمترین مساله ای که باید ابتدا والبته بارفتار نیک ودلسوزانه که خانمتان هم آن را احساس کنه اینه که - درباره اصول عقائد دین با ایشان صحبت کنید تا ایمانش به مبدء ومعاد تقویت گردد.. یا میتونید به کسانی که دراین زمینه مهارت دارند معرفی کنید مثلا درهمین سایت...موفق باشید
الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۵, ۲۳:۲۰ #6
- نوشته
- 977
- مورد تشکر
- 2,986 پست
- حضور
- 4 ساعت 47 دقیقه
- دریافت
- 55
- آپلود
- 5
- گالری
-
56
جناب حسین تبار درست می فرمایند. کسی که در خانواده ای بزرگ شده که به نماز اهمیت نمیدادند، حالا نمیشه یدفعه انتظار داشته باشیم نماز خونه درجه 1 بشه.
بهترین راه اینه که مبانی رو در ایشون تقویت کنید.البته اون عمل هم که عرض کردم فراموشتون نشه.
خانم خونه وقتی ببینه شوهرش خوش اخلاقه، بهش احترام میذاره، (هم تو خونه هم پیش دیگران)، بهش توجه داره و واقعا دوستش داره، و در ضمن به نماز و اعمال عبادیش هم توجه ویژه داره، ناخودآگاه اینا رو با هم مقایسه می کنه که پس این توجه شوهرم به نماز، لابد باعث شئه تا مسئولیت پذیر باشه.
چون کسی که مسئولیت هایی که خدا به عهدش گذاشته رو توجه کنه و به انجامش مقیّد باشه، یقینا در موارد دیگر دستورات دین (از جمله احترام و توجه به همسر و خانواده ) نیز همینطور هست.
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۶, ۰۱:۳۴ #7
- نوشته
- 1,017
- مورد تشکر
- 2,509 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 29
- آپلود
- 0
- گالری
-
3
براى اين كه علاقه انسان به معنويات استمرار داشته باشد و حتى افزون گردد، شايسته است نكاتى چند مورد توجه قرار گيرد:
1. شناخت عوامل، از مهم ترين و مؤثرترين نكات در اين زمينه است. ره پويان اين راه، عوامل را به دو قسمت باطنى و خارجى تقسيم كرده اند.
عوامل باطنى عبارتند از: حضور قلب، تفهّم، تعظيم، هيبت، رجا و حيا. در حضور قلب، دو چيز شرط شده است: 1. اهتمام به اين كه دنيا حقير است; 2. ايمان و تصديق به اين كه آخرت، خير و باقى است و اين كه نماز، وسيله رسيدن به آن است. براى برخوردارى از حضور قلب، تمركز فكر و سپردن دل به خدا و عادت دادن قلب به مناجات، توصيه شده است.
«تفهّم» آن است كه: انسان به هنگام اداى الفاظ بفهمد كه چه مى گويد و با چه كسى حرف مى زند.
«تعظيم»، اين است كه بعد از شناخت خداى بزرگ به عظمت او پى برده، در مقابلش خاضع و خاشع باشد و خود را بشناسد كه موجودى سراسر نيازمند و تحت تسخير او قرار دارد. «هيبت»، در مقابل قدرت خدا و نفوذ مشيت او; «رجا» به جهت لطف و كرم خدا; و «حيا» به جهت تقصير در عبادت خدا و علم به عاجز بودن از قيام به تعظيم حقِ خدا.
برخى از عوامل خارجى عبارتند از: محبت به دنيا، شنيدن و ديدن صحنه هاى شبهه دار، خوردن لقمه مشكوك، كم رنگ شدن ارزش ها و فضايل اخلاقى، اجرا نكردن امر به معروف و نهى از منكر و... .
عوامل ديگر مانند: ريا، عجب، غيبت و... نيز تأثير فراوان دارد.
در پايان به چند آيه و روايت در اين زمينه اشاره مى كنيم:
خداوند متعال مى فرمايد: «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ * الَّذِينَ هُمْ فِى صَلاَتِهِمْ خَـشِعُونَ; (مؤمنون، 1ـ2) مؤمنان رستگار شدند; آنان كه در نمازشان خشوع دارند.» امام صادق(عليه السلام) مى فرمايد: «إنّ احبّ الاعمال إلى الله ماداوم عليه العبد و إن قلّ; محبوب ترين اعمال نزد خدا چيزى است كه بنده بر آن مداومت داشته باشد; هر چند كم باشد.»•
و نيز خداوند متعال مى فرمايد: «مردانى هستند كه تجارت و خريد و فروش، آن ها را از ياد خدا و به پا داشتن نماز و دادن زكات باز نمى دارد...». (نور، 37) و... .
رعايت كردن مجموع اين نكات، نشاط، پويايى و حركت به سوى كمال و قرب الهى را بر اثر عبادات و معنويات به انسان عطا مى كند.•
-
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۶, ۰۷:۵۷ #8
منم دوس دارم کسی رو به نماز تشویق کنم ولی به هر کاری دست زدم نمیشه ولی اگه خدا بخواد خودش شروع کرده دوستمه
اگر دورم ز دیدارت دلیل بی وفایی نیست
وفا آنست که نامت را همیشه زیر لب دارم
-
۱۳۸۹/۰۵/۱۰, ۱۴:۵۷ #9
- نوشته
- 2,245
- مورد تشکر
- 5,583 پست
- حضور
- 19 روز 19 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
از اين كه دلسوز افراد بوده و در صدد ارشاد ايشان هستيد خوشوقت شديم و انصافاً اين تلاش شما شايسته تقدير است.با توجه به ويژگيهاي آنها پيشنهاد ما به شما در راهنمايي ايشان چند چيز است كه انشاءاللّه و با دقت، سعي در انجام آن داشته باشيد:
الف) سعي كنيد افرادي كه صحبت آنها بر روي آنان نافذ است، پيدا كنيد و از آنان بخواهيد كه با مهارت و شگرد شايستهاي، با آنها درباره نماز صحبت كنند. اين كار را ميتوان از طريق جلسه ميهماني يا در طول مسافرت به انجام رساند.
ب ) با عمل خويش انگيزش خواندن نماز را در آنها ايجاد كنيد. سعي كنيد شما و ديگران، نمازتان را هنگام حضور آنها برگزار كنيد و شور اشتياق خود به نماز و راز و نياز با خدا را هر چه بهتر به منصه ظهور برسانيد.
ج ) فلسفه نماز را در فرصتهاي مناسب بيان كنيد؛ مثلاً سؤال و جوابهايي كه قبلاً تهيه ديدهايد، بين شما و ديگران مطرح و جواب داده شود. البته لازمهاش مطالعه و پيش بيني قبلي است. به عنوان نمونه در اينجا به چند جمله اشاره ميشود: فطرت انسان خواهان تشكر از ولي نعمت است. جبلّت القلوب علي حبِّ من احسن اليها ؛ قلبها بر اساس دوستي و محبت كسي كه به انسان احسان كند، آفريده شده است{m و از آنجا كه در اصلخداي سبحان خالق و هستي بخش ماست و از سويي همه نعمتها و بركاتي كه در زندگي ما وجود دارد از آن اوست. بنابر اين لازم است به اقتضاي تكليف فطري خودمان از قادر منّان تشكر كنيم. حال اين تشكر بايد به چه شكل و كيفيتي باشد؟ انبياي الهي روشنگر اين حقيقت بودهاند و نبيّ مكرّم اسلام نيز به نوبه خويش نماز را با اين شكل و هيئت خاص به ما معرفي فرمودهاند. بنابر اين همان گونه كه پروردگار مهربان هر شب و روز، ما را رهين الطاف وبركات خويش گردانيده است، ما بندگان نيز موظّفيم هر چند ساعت يك بار در برابر محبوب قلب و عزيز دلمان بايستيم و از او نهايت سپاسگزاري و تشكر را بنماييم. نماز تشكر است، تواضع است، تجديد عهد با خداست، ابراز نياز در برابر بينياز مطلق است. نماز زنده نگاه داشتن ياد خدا در دل است. نماز انسان را به خدا نزديك و با او مأنوس ميكند و اصولاً اگر نماز با توجه و خشوع و حضور قلب ادا شود، به يقين در روح و جان ما اثر گذاشته و انسان را اززشتيها و گناهان مصونيّت ميبخشد.
د ) پيشنهاد ديگر اينكه تلاش كنيد به هر كيفيت و طريقي شده، ايشان را به نماز جمعه و جماعت ببريد كه با ديدن عبادت و نماز ديگران تحت تأثير قرار گيرد.
و ) تلاش كنيد از نماز بزرگان و شخصيتها در نزد ايشان صحبت كنيد؛ مثلاً حضرت علي(ع) با همه شخصيت و گرفتاريهايي كه داشتند، چگونه و با چه اشتياقي به اقامه نماز ميپرداختند. همچنين گرايش رجال بزرگ سياسي، علمي و... به نماز را، به ايشان گوشزد كنيد.
ه ) سفرهاي زيارتي ميتواند در ايشان نقش مؤثري داشته باشد. بنابر اين سعي كنيد ايشان را به اين گونه مسافرتها تشويق نموده و انگيزش دهيد. در خاتمه توصيه ما به شما اين است كه بدون اين كه نااميد باشيد با حوصله و به تدريج به تلاش خود ادامه دهيد. انشاءاللّه نتيجه جالبي در اين زمينه خواهيد گرفت.
در ضمن مطالعه كتابهاي ذيل در اين زمينه مفيد است:
1- راز نماز، محسن قرائتي
2- پاداشهاي نمازگزاران
3- داستانها و حكايتهاي نماز (1)
4- يكصد و چهارده نكته درباره نماز
-
تشکرها 2
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)