جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: آيت‌الله جوان

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت مهر ۱۳۸۷
    نوشته
    87
    مورد تشکر
    323 پست
    حضور
    4 ساعت 2 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    1

    آيت‌الله جوان




    آيت‌الله جوان
    پيش از آن كه شهيد مدرس مديريت مدرسه سپهسالار را به عهده بگيرد، نوجواني از آمل به اين مدرسه آمد و درس خواندن را آغاز كرد. او تا 13 سالگي در آمل درس خواند و بعد راهي تهران شد، نزد مرحوم حسين نواتي برخي علوم عربي را فراگرفت و در مدرسه سپهسالار سكونت گزيد. مدرسه نامنظم سپهسالار با ورود شهيد مدرس سر و سامان گرفت، اما مدرس هم انتظار نداشت در نخستين روزهاي ورودش به مدرسه، نوجواني را ببيند كه در حال خواندن، «اسفار» است. به همين دليل با تعجب از آن نوجوان پرسيد: «تو چه مي‌خواني؟» و او جواب داد: «اسفار.» شهيد مدرس تعجب كرد و بعد پرسيد: «تو با اين سن اسفار مي‌خواني؟» جواب روشن بود؛ «بله»، مدرس گفت: «وقت امتحان روشن مي‌شود» و خودش از اين نوجوان امتحان گرفت و دريافت كه با نوجواني نابغه مواجه است. آن نوجوان بعدها به يكي از بزرگان حوزه نجف و قم تبديل شد و نامش شهرت و اعتباري ويژه يافت؛ «آيت‌الله العظمي ميرزا هاشم آملي.» كساني كه با خانواده لاريجاني سروكار داشته‌اند يا شرح احوالات آنها را خوانده‌اند، قطعا به اين نتيجه رسيده‌اند كه فرزندان آيت‌الله العظمي ميرزا هاشم آملي اين نبوغ را از پدر خود به ارث برده‌اند.
    علي، جواد، صادق، باقر و فاضل لاريجاني 5 فرزند آيت‌الله ميرزا هاشم آملي هستند كه طي اين سال‌ها در كنار مديريت‌هاي اجرايي چهره‌هايي فرهنگي بوده‌اند و اهل فضل.
    آيت‌الله صادق لاريجاني كه ديروز حكم اتنصابش به رياست قوه قضاييه از سوي رهبر معظم انقلاب صادر شد، يكي از اعضاي اين خانواده است كه با ورودش به اتاق رياست قوه قضاييه دومين عضو اين خانواده است كه بر صندلي رياست يكي از قواي جمهوري اسلامي ايران تكيه مي‌زند. پيش از او علي لاريجاني با كانديدا شدن در شهر قم به مجلس راه يافت و بعد به رياست قوه مقننه رسيد.
    صادق لاريجاني متولد شهر نجف اشرف است، سال 1339 در اين شهر به دنيا آمده و كمتر از 3 دهه بعد (سال 1368)‌ در شهر قم به تدريس درس خارج اصول و بعد فقه پرداخته است. تدريس در اين مقطع به معني رسيدن به يكي از بالاترين مدارج علمي حوزه‌هاست و آيت‌الله صادق لاريجاني در عرض 12 سال به اين مهم نائل آمده است. او پيش از ورود به حوزه در سال 1356 تا پايان مقطع متوسطه درس خواند و ديپلم گرفت و همزمان از طرف دانشگاه صنعتي شريف، بورس تحصيل در خارج از كشور دريافت كرد، اما دست تقدير سرنوشت ديگري براي او رقم زده بود. با توصيه پدرش راهي حوزه علميه شد و تحصيل را آغاز كرد.
    در دوره دبيرستان و پيش از رسيدن به سال پاياني بيشتر كتاب‌هاي رياضي مقطع دانشگاه را خواند و بدون استاد همه مطالب آنها را فرا گرفت. در حوزه هم خيلي زود پيشرفت كرد و مدارج علمي را يكي پس از ديگري پشت سر گذاشت. هم از محضر پدرش فيض برد و هم از محضر آيت‌الله وحيد خراساني (پدر همسرش.)
    فلسفه يكي از حوزه‌هاي مورد علاقه او بود و به همين خاطر بسياري از تاليفاتش در حوزه فلسفه تحليلي است. او در ابتداي دهه 60 خطر تهاجم فرهنگي را گوشزد كرد و در انتهاي اين دهه به نقد مقالات سروش درباب تئوري «قبض و بسط» پرداخت. لاريجاني كه نماينده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبري است، از سال 1380 با حكمي از سوي رهبر معظم انقلاب به عضويت شوراي نگهبان درآمد، جايگاهي كه پيش از او به آيت‌الله هاشمي شاهرودي تعلق داشت و حالا او از همان جايگاه وارد قوه‌اي مي‌شود كه شاهرودي با آن خداحافظي مي‌كند.

  2. تشکرها 3


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود